Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium (2006)

Label: Warner Bros.

1. Dani California (4:42)
  2. Snow ((Hey Oh)) (5:34)
  3. Charlie (4:37)
  4. Stadium Arcadium (5:15)
  5. Hump de Bump (3:33)
  6. She's Only 18 (3:25)
  7. Slow Cheetah (5:19)
  8. Torture Me (3:44)
  9. Strip My Mind (4:19)
  10. Especially in Michigan (4:00)

met Omar Rodriguez-Lopez

11. Warlocks (3:25)

met Billy Preston

12. C'mon Girl (3:48)
  13. Wet Sand (5:09)
  14. Hey (5:39)
  15. Desecration Smile (5:01)
  16. Tell Me Baby (4:07)
  17. Hard to Concentrate (4:01)
  18. 21st Century (4:22)
  19. She Looks to Me (4:06)
  20. Readymade (4:30)
  21. If (2:52)
  22. Make You Feel Better (3:51)
  23. Animal Bar (5:25)
  24. So Much I (3:44)
  25. Storm in a Teacup (3:45)
  26. We Believe (3:36)
  27. Turn It Again (6:06)
  28. Death of a Martian (4:24)
avatar van RensZ
De groei is er niet al jaren uit vind ik. By The Way was anders dan Californication omdat John meer de nadruk legt op backing vocals en meer solo's. Stadium Arcadium kun je misschien zien als een samenvatting van hun hele carrière met wat commerciële nummers. Maar inderdaad ze hebben er geen moeite voor gedaan om het tot een coherent geheel te maken. Daarom had ik ook liever gezien dat dit album ongeveer 14 nummers had.

*edit

Daarnaast is John nu weg en is Josh erbij, dus nieuwe ideeën zoals ik eerder al aangaf. Dat betekent niet dat ze ongeveer hetzelfde gaan maken, Chad zei het zelf in een interview.

avatar van kaztor
Het zou wel mooi zijn van ze om de hitparades de rug toe te keren (ze hebben zat geld) en terug te gaan naar hun roots. Aerosmith deed al iets soortgelijks.

avatar van RensZ
Ze moeten geen tweede BSSM of Californication maken, iets nieuws maar wel des Peppers.

avatar van kaztor
Ik heb wel oren naar iets dat als BSSM zou gaan klinken, eerlijk gezegd.

avatar van RensZ
Ik zit nou ook niet echt te wachten op een tweede BSSM, een combi van BSSM en Californication misschien. Anyway, ik heb geen idee wat we kunnen verwachten (geruchten piano/keyboard invloeden gaan).

ik wil wel op een tweede bssm achtig album

avatar van Beeswax
^Begin maar al met connecties te maken dan

avatar van kaztor
BSSM of Mother's Milk, maar het zou zeker ook verrassend zijn als ze terug zouden grijpen naar de stijl van een Freaky Styley of UMPP!

kaztor schreef:

kan ook, ik heb die freaky styley en die umpp nooit zo goed geluisterd moet ik nog is doen eigenlijk...

avatar van Gründafjørdøhur
kaztor schreef:

Kom op, dat zijn ze nu echt wel ontgroeid. Daar hebben ze misschien niet meer in zich, maar persoonlijk vind ik ook niet dat ze met Stadium Arcadium minder zijn geworden.

avatar van Gründafjørdøhur
Dit album heeft heel wat geweldige noemenswaardige rock songs als je het mij vraagt. Readymade, So Much I, Make You Feel Better, Animal Bar zijn gewoon stevige rocksongs die echt wel beter zijn dan die commerciële rakkers die hier zo veel worden opgekraakt.

Ook is hier nog zeker wel lekker funk te vinden. Warlocks, 21th Century, Charlie, Turn It Again. Come on that's some good shit, huh!?

avatar van RensZ
Kan ik concluderen dat je de tweede cd beter vind dan de eerste? Want dan ben ik het namelijk met je eens.

Op de 2e cd staan wat mij betreft de beste nummers met inderdaad 21st Century, Turn it Again. Maar op de eerste cd staan weer Especially in Michigan en Wet Sand.

Charlie en Warlocks vind ik eerlijk gezegd niet zo geweldig.

avatar van Don Cappuccino
Ik vind Charlie juist een van de betere nummers op dit dubbelalbum

charlie is idd een van de betere nummers

Absoluut niet.

JanBetonde2e
Het hele album is gewoon goed, toch knap, zoveel nummers en ze zijn toch allemaal goed gelukt, terwijl je toch zou denken, dat de inspiratie toch wel een beetje weg zou zijn, na zoveel jaar en zoveel succes.

avatar van RensZ
Het album is zeker goed, alleen staan er (wat ook logisch is) nummers op die ik heel wat minder kan waarderen. Charlie, Hump de Bump, Warlocks en wat If op het album doet begrijp ik nog steeds niet. Misschien bewust bedoeld als rustpunt net als Porcelain op Californication, maar ik zit in ieder geval niet te wachten op zulke, in mijn ogen, saaie rustmomenten. Gewoon door knallen!

Maar het is inderdaad knap dat ze na al die jaren nog zo'n album hebben afgeleverd. Ik hunker nu toch echt wel naar een nieuw album na verdorie bijna 4 jaar ...

RensZ schreef:

ik wil ook een nieuw album!

avatar van Beeswax
Ik weet niet, John was een essentieel deel van de groep.

avatar van RensZ
Klopt, maar met Josh hebben ze een waardige opvolger en we gaan zien wat het gaat worden bij het volgende album.

avatar van Kronos
Ik vind Frusciante wel goed op gitaar maar van die Beach Boys harmonietjes in zijn backing vocals heb ik nu stilaan wel genoeg. Ik ben dus blij dat er nog eens nieuw bloed bij de Peppers is.

Gründafjørdøhur schreef:

Kom op, dat zijn ze nu echt wel ontgroeid.

Als in 'toen maakten ze simplistische muziek'? Luister dan eens goed naar Snow.
Meer ABC dan dat krijg je het écht niet...

narcotic
Ik luister heel graag naar dit album, maar ik vind het wel jammer dat dit zooooo lang duurt. 2 volle uren is een beetje lang om in je stoel te blijven zitten genieten. Daarom dat ik hem vaak in de kast laat staan, ook al heb ik er wel zin in...
Echt zwakke nummers kan ik hier niet uithalen, maar hoe sterk zou het album wel niet zijn moesten ze het geheel reduceren tot de absoluut beste stukken.

narcotic schreef:

Ik draai gewoon de ene keer disc 1 en de volgende keer disc 2.

je hoeft niet een plaat helemaal te luisteren toch wel een heeeel vreemde reden om een plaat niet te luisteren...

avatar van Kronos
Zeker als het album netjes verdeeld is over twee schijfjes.

avatar van RensZ
Ik had ook liever gezien dat het album verdeeld was over één cd met 14/15 nummers, maar dat heb ik al vaker gezegd volgens mij. Ik denk er nog steeds hetzelfde over omdat er toch ook een aantal minder interessante nummers op staan en ik er van overtuigd ben dat dit album nóg beter was als het één cd zou zijn.

avatar van Kronos
Maar over de eventuele minder interessante nummers zijn de meningen toch erg verdeeld. Door een helft van het songmateriaal weg te laten zal er nog steeds gemopperd worden. De beste optie voor wie niet alles goed vindt is dus gewoon zelf een persoonlijke best of van dit album samenstellen. Dan is iedereen tevreden behalve degenen die vinden dat de Peppers te poppy zijn geworden.

avatar van RensZ
Natuurlijk, het is nooit goed want altijd valt er wel iets op te merken over een album. Al had ik liever gezien dat de band zelf de minder interessante nummers er buiten had gelaten.

Kijk naar If, dat nummer heeft wat mij betreft totaal geen toegevoegde waarde aan het album. Daarnaast staan er wat mij betreft nog wat fillers op, maar goed. Desondanks staan er toch ook erg (veel) goede nummers op.