Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium (2006)

Label: Warner Bros.

1. Dani California (4:42)
  2. Snow ((Hey Oh)) (5:34)
  3. Charlie (4:37)
  4. Stadium Arcadium (5:15)
  5. Hump de Bump (3:33)
  6. She's Only 18 (3:25)
  7. Slow Cheetah (5:19)
  8. Torture Me (3:44)
  9. Strip My Mind (4:19)
  10. Especially in Michigan (4:00)

met Omar Rodriguez-Lopez

11. Warlocks (3:25)

met Billy Preston

12. C'mon Girl (3:48)
  13. Wet Sand (5:09)
  14. Hey (5:39)
  15. Desecration Smile (5:01)
  16. Tell Me Baby (4:07)
  17. Hard to Concentrate (4:01)
  18. 21st Century (4:22)
  19. She Looks to Me (4:06)
  20. Readymade (4:30)
  21. If (2:52)
  22. Make You Feel Better (3:51)
  23. Animal Bar (5:25)
  24. So Much I (3:44)
  25. Storm in a Teacup (3:45)
  26. We Believe (3:36)
  27. Turn It Again (6:06)
  28. Death of a Martian (4:24)
avatar van Kronos
Ik vind If een charmant kort nummer met zalige baslijntjes van Flea. Het is altijd wat simpel om de nummers die minder bevallen dan maar filler te noemen. Dat woord is eigenlijk enkel van toepassing bij 'artiesten' die rond een of twee singletjes snel een heel album maken of bij een serieuzere artiest die het aan inspiratie ontbreekt om een album vol te krijgen. Hier in het geval van de Peppers die met veel gemak twee uren vol maken slaat die term volgens mij nergens op.

Het doet mij ook altijd denken aan de muziekdocu waarin Frusciante op dat bootje de interviewer die wijst op de overbodigheid van een nummer op Blood Sugar Sex Magik vol enthousiasme van het tegendeel overtuigt, door het nummer daar even te spelen en uit te leggen waarom hij het zelf zo goed vindt.

avatar van RensZ
Misschien is filler niet het juiste woord in deze context, maar ik zie de meerwaarde er gewoon niet van in en dat heb ik bij meerdere nummers, die me op den duur gewoon gaan vervelen en ik me afvraag waarom deze nummers erop staan.

Dat is natuurlijk ook wel zo, want anders hadden ze er niet voor gekozen om een album in dit geval van 28 nummers te maken.

(ik wil niet bijdehand overkomen maar het is Blood Sugar Sex Magik)

RensZ schreef:
...het is Blood Sugar Sex Magik)

Inderdaad. Ik heb het verbeterd.

rockdude schreef:
je hoeft niet een plaat helemaal te luisteren toch wel een heeeel vreemde reden om een plaat niet te luisteren...

Ik ben nogal een album-fan, zo eentje die je oplegt en lekker luistert van begin tot einde dat is natuurlijk persoonlijk.

Reden hiervoor is het feit dat ik vaak luister naar Pink Floyd bvb, waar het album meer inhoud heeft dan de waarde van alle nummers samengeteld.

En zo werkt het inderdaad ook wel, ene keer cd1 en andere keer cd2

narcotic schreef:

De waarde van alle nummers samengeteld is toch een album?

kaztor schreef:

De waarde van alle nummers samengeteld is toch een album?

Als je naar een conceptalbum zoals bvb The dark side of the moon van pink floyd gaat luisteren, dan merk je dat het album beluisteren een totaal andere ervaring is dan de afzonderlijke liedjes De nummers gaan daar trouwens ook zonder onderbreking in elkaar over.

avatar van RensZ
Concept albums horen niet bij de Peppers. Concept albums doet mij altijd denken aan progressieve rock muziek, Pink Floyd, Marillion of Gazpacho. Bij dat soort bands wil je gewoon een concept album, omdat de muzikaliteit en het genre zich daar voor leent, niet het genre waar de Peppers zich in bevinden, wat mij betreft.

RensZ schreef:

Hoort inderdaad helemaal niet bij Red hot chili peppers, en dat zei ik eigenlijk ook niet

Ik had alleen maar gezegd dat ik een album-type ben omdat ik vooral naar groepen luister die zich wel lenen voor conceptalbums. Daarom ben ik een type die zich in zijn stoel zet en van minuut 1 tot de laatste wil luisteren, en dit is een beetje moeilijk bij dit album omdat het zo lang is

narcotic schreef:

Ja, maar onder 'de waarde van alle nummers samengeteld' versta ik een geheel. Slip of the tongue, I guess?

Geweldig album. Ik durf er amper naar te luisteren uit angst dat ze niets nieuws uitbrengen met klinghoffer. Dan heb je nog wat voor later....
Het is geweldig materiaal, dat eeuwig door de ether gaat.
en het kan op elke radiozender gewoon gedraait worden....

avatar van RensZ
Dan luister ik liever de cd dan dat ik naar een ingekorte versie moet luisteren op de radio.

RensZ schreef:

Idem. Dat idiote gehak in nummers omdat er zonodig nóg meer reclame gemaakt moet worden... En dan vaak alleen bij rockmuziek.

voor mij het beste pepper album
28 fantastische nummers
hopen dat ze deze stijl beetje vast kunnen houden zonder John

nicoot
Waarschijnlijk niet. Beter eens John solo ontdekken, bv. met Shadows collide with people

avatar van Kronos
Ik hoop juist dat ze weer eens wat steviger en donkerder uit de hoek gaan komen zonder Frusciante.

Hunter
Een rustig funky plaatje.

Kronos schreef:

Mee eens. Dit kennen we nu wel.
Van mij mogen ze weer eens met iets komen in de lijn van het onterecht onvolprezen One Hot Minute.

avatar van RensZ
Ik hoop niet iets in de lijn van One Hot Minute maar gewoon totaal iets nieuws en dat mag wat mij betreft inderdaad stevig en donker zijn. Ze hoeven niet perse dezelfde stijl vast te houden zonder John, ik verwacht ook dat ze heus wel iets gaan veranderen. Met Josh erbij hebben ze een muzikaal multi talent en Josh is experimenteel zat, dus wie weet!

John solo is meesterlijk, Inside of Emptiness.

avatar van Kronos
Het was alweer even geleden dat ik dit album draaide, maar wat een grote verzameling heerlijke popsongs is het toch. Als album veel beter geslaagd dan de voorloper vind ik.

avatar van Snoeperd
Van mij mag het ook wel een donker album worden maar de stijl van stadium arcadium vind ik ook best, maar voor donkere albums moet je solo albums van john luisteren, prachtig.
Het nieuwe peppers album komt begin volgend jaaar toch?

Snoeperd schreef:
Het nieuwe peppers album komt begin volgend jaaar toch?

Volgens Chad komt het album begin 2011. Ze zouden afgelopen juli de studio in zijn gedoken maar we horen niks via officiële kanalen dus laten we het maar afwachten.

avatar van Ampivinni
RensZ schreef:

volgens mij vergeet je The Who, maar die zijn ook niet alleen maar sterk vor coneptalbums, luister bijvoorbeeld naar Live At Leeds;
niks te vergelijken met The Who Sell Out, Quadrophenia, Tommy (alhoewel staat op de deluxe versie van Live At Leeds wel een live versie van Tommy).
persoonlijk vind ik dat als mensen het over concept albums hebben, namen als Pink Floyd en Marillion en stuff altijd alleen maar vallen, en niet bijvoorbeeld The Who.

maargoed, wat me wel interrasant lijkt om te weten is;

heb je ooit een concept album van de Peppers gehoord?
mischien als ze ooit een concept album uibrengen, is ie mischien kei goed.
plus dat, wat heeft Stadium ARcadium in godsnaam met een conceptalbum te maken?

ps. er is zeker een kans dat ik wat gemist of over het hoofd gezien heb, dus als mijn opmerking opeens zo... ''raar'' lijkt, excuses.)

avatar van RensZ
Mijn reactie wat betreft concept albums wat gebaseerd op een reactie van iemand anders vandaar. Het zou best kunnen dat The Who concept albums maakt, maar daar ben ik niet mee bekend dus is het voor mij onmogelijk om die band in het rijtje te zetten naast Pink Floyd en Marillion.

avatar van VanDeGriend
Dubbel bericht verwijderd

avatar van principal2000
Het potje Californication was voor mij met het uitbrengen van deze dubbelaar leeg. Teveel van hetzelfde en bovendien werden de hits ook nog eens grijs gedraaid op de radio.

avatar van Snoeperd
Hé, de 1000ste stem voor mijn favoriete album, gefeliciteerd.

En tot mijn grote plezier lees ik net dat Chad Smith bevestigd heeft dat het nieuwe album hoogstwaarschijnlijk in maart 2011 komt. ( of eventueel in de zomer )
Het wordt geen dubbelalbum en ze zijn al geboekt voor enkele festivals volgend jaar!

'Nieuw album Red Hot Chili Peppers in maart 2011' | nu.nl/muziek | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

avatar van Gele Stift
Pff wat een luie snoeperds.. Dacht dat ze eind 2010 met het album kwamen.. Maarja het zal mij benieuwen met wat voor album ze deze keer op de proppen komen. Als dit album wederom Stadium Arcadium poppy like is haak ik echt af

avatar van corn1holio1
Zowiso, peppers zonder Frusciante.... Ik stel er mij niet te veel meer bij voor !

Rizz
Ik wel, The Uplift Mofo Party Plan en One Hot Minute vind ik erg lekker, zonder Frusciante.

Maar ik hoop dat ze stoppen met mierzoete muziek maken.

avatar van Hedser
Ik zou het helemaal niet erg vinden als ze op deze toer doorgaan. Ik vind dit misschien wel hun beste album. Erg constant, en het verveelt nooit.