Gnarls Barkley - St. Elsewhere (2006)

Soul / Hip-Hop
Label: Atlantic

1. Go-Go Gadget Gospel (2:19)
  2. Crazy (2:58)
  3. St. Elsewhere (2:30)
  4. Gone Daddy Gone (2:28)
  5. Smiley Faces (3:05)
  6. The Boogie Monster (2:50)
  7. Feng Shui (1:27)
  8. Just a Thought (3:43)
  9. Transformer (2:18)
  10. Who Cares (2:28)
  11. On-Line (1:49)
  12. Necromancing (2:58)
  13. Storm Coming (3:08)
  14. The Last Time (3:26)
  15. Crazy [Instrumental] * (3:00)
  16. Go-Go Gadget Gospel [Instrumental] * (2:14)
  17. Transformer [Instrumental] * (2:10)
  18. The Boogie Monster [Instrumental] * (2:49)
avatar van jowietje
1,0
Vind die Officiele video van Smiley Faces inderdaad veel leuker dan die andere saaie video

Het is een genot om de souvolle stem van Ceelo nog eens te horen , op de frisse producties van Danger Mouse. Al kan geen enkele andere track die knaller crazy evenaren. Al is die suicidal-track toch ook geniaal. In Smiley Faces scheert Cee-lo ook egr hoge toppen , en die clip :

avatar van Toon1
Gisteren 'Crazy' voor de eerste keer eens gehoord. Leuk nummertje.

avatar van Kos
Kos
Toon1 schreef:
Gisteren 'Crazy' voor de eerste keer eens gehoord. Leuk nummertje.
. Hoe heb je die kunnen missen tot nu toe.

Briljante versie spelen ze trouwens bij Top of the Pops .

vondeich
Die heb je inderdaad niet kunnen missen. Ik vind de versie bij Top of the Pops trouwens zwaar ruk. Wat werd het nummer daar verkracht. Ik vind juist de beat lekker, maar hij stond daar maar een beetje het nummer in slowmotion te zingen. Het hele nummer werd ontkracht.

avatar van Plakband
Nee, helemaal niet! Ik vond het juist gewéldig gedaan!

avatar van auto pilot
Ik hoorde het ook pas toen ze het schijnbaar zat waren het nog ten gehore te brengen. Het is niet zo moeilijk om radio en mtv te ontwijken... Toch een leuk plaatje, niet zo verrassend als dat ze zelf waarschijnlijk gewild hebben, maar beter dan andere grote hip-hop releases van de laatste tijd.

Wat een geweldig album is dit! Wat mij betreft de ontdekking van 2006!!! Moeilijk om de muziekstijl te omschrijven, ben het niet eens met soul/hiphop, met hip hop heeft deze plaat (gelukkig!) niet veel te maken.
Ik vind het in ieder geval een heerlijk en gevarieerd album. Het begint meteen goed met het vrolijke openingsnummer Go-Go Gadget Gospel waardoor ik gewoon zin krijg om mee te zingen: " I'm free, look at me........" Ook het heerlijke Smiley faces is wat mij betreft een topper, lekker swingend. Ook Gone daddy gone swingt, goed nummer, net als the boogie man. Just a thought is gewoon een ontzettend mooi nummer, ook qua tekst. Jammer dat de plaat vanaf nr 8 wat aan kracht verliest. Ook het rappen in Feng Shui kan ik niet echt waarderen. Al met al wel een originele plaat! *4 sterren*

FuckFace
jordybeukeboom schreef:
"Gnarls Barkley moe van hit
dinsdag 30 mei 2006 15:45

Het Amerikaanse duo Gnarls Barkley haalt haar wereldwijde hit ‘Crazy’ uit de omloop. De beide heren beweren simpelweg moe te zijn van het nummer. Een woordvoerder van de band laat de Britse krant Mirror weten: “ ‘Crazy’ deed het geweldig, maar we willen niet dat mensen er moe van worden. We trekken het nummer daarom terug.”

Met ‘Crazy’ schreef Gnarls Barkley overigens geschiedenis. Zo had de track de nummer 1 positie van de Britse hitlijst bereikt zonder dat er ooit één exemplaar van is verkocht in de winkel."

SCHITTEREND, waar zie je dit nog?

Dat zijn pas mannen, als nu alle artiesten eens om hun muziek zouden geven en er niet alleen maar op uit zouden zijn zo veel mogelijk te verdienen! Dan zou ik 's morgens de radio kunnen opzetten zonder elk nummer kots-kots beu te zijn. Deep Respect voor de mannen van Gnarls Barkley.

Ps: Lekkere plaat alleen is hij véél te kort! Dat vind ik toch een serieus minpunt! 3.5*

shappy1010
Ben erg benieuwd naar deze album. Het nummer crazy sprak mij meteen aan, jazzy, motown achtig, en toch gewaardeerd door modern r&b publiek, ik zeg ga zo door mr. Barkley.

Ja! ik vind het ook een geweldig nummer crazy.. en ik moet zeggen nu dit dit nummer zo vaak gehoord te hebben werd ik er ook gek van.

Kheb geen idee of de rest van dit album de moeite waard is.. jullie?

avatar van c-moon
Heb de CD nu al een hele tijd in huis, en ben daar nog steeds héél erg tevreden mee! Voorwaar een goede aankoop

Dit was voor mij, samen met MIDLAKE dé ontdekking van 2006 !! En het album zal héél erg hoog scoren in mijn "eindejaarslijstje".. dat moét haast wel....

Funk, Jazz, Soul, Motown, ... , en Rock worden op ongeloofelijk knap met mekaar verweven op deze CD... Soms doet het me aan Isaac Hayes denken, dan weer Prince, ... maar ze doen natuurlijk in de eerst plaats HUN ding.. geniale muziek, geniale gekt, ...

En.. die ongeloofelijke stem van Cee Loo.... wow!!!!

Ik stond aanvankelijk wat sceptisch tegenover wat ze met "Gone Daddy Gone" gingen doen van Violent Femmes.. Maar jezus, wat een knappe versiie!!! Rrrrrrrr !!!

"Smiley Faces" !!! Wow!!
"The Last Time" !!!
de killer single die "Crazy" was/ is / blijft...
Fantastisch....

Een heel erg apart en geniaal en ongeloofelijk gevarieerd album... Ik heb NIKS met wat CeeLoo en Danger Mouse verder doen, maar dit, dit is méésterlijk! Dus aub heren, nog meer van dit.. GNARLS BARKLEY rules!!!!!!!!!!!

Toch wel één van de muzikale hoogtepunten van 2006 tot dusver

avatar van Gretz
Voorlopig echt een eendagsvlieg. 'Crazy' krijgt van mij 5 sterren maar de rest is voor mij allemaal maar 0,5* of 1* waard. Ik kan me niet voorstellen dat er nog meer hitjes uit dit album voortkomen, daarvoor vind ik het te matig klinken. In dit geval kun je nog beter de single kopen. Dit album krijgt 1*.

avatar van Oldfart
Wel opletten Gretz; volgens jouw "hitgraadmeter/ staat gelijk aan/ = / kwaliteit; " Smiley Faces" is het al.

Dus minimaal een 2 daagsvlieg.

avatar van Tsjo-Wi
ja smiley faces ga ik ook steeds beter vinden. luister het in ieder geval liever dan dat dood gedraaide nummer Crazy

avatar van Oldfart
Kan dat nummer daar wat aan doen?

avatar van Tsjo-Wi
nee das waar

Oldfart schreef:

In Nederland nog echt niet, ik heb het nummer nog nauwelijks op de radio voorbij horen komen laat staan dat het in de hitlijsten te vinden is. Maar als het in Nederland wel een hit wordt, lijkt me dat ze voortborduren op het succes van 'Crazy' en dat veel mensen de single kopen omdat ze na 'Crazy' hoge verwachtingen hebben.

avatar van Oldfart
Beste Gretz: Heb je de rest van het album al beluisterd dan???

van 3.5* naar 4.5* erg lekker album

Oldfart schreef:
Beste Gretz: Heb je de rest van het album al beluisterd dan???

Ja natuurlijk. anders had ik niet m'n oordeel over de andere nummers kunnen geven. Maar die vind ik dus echt drie keer niks.

avatar van Daaf
Moest even aan hun muziek ''wennen''.
Maar vind hun nieuwe single erg mooi.
Nog een paar nummers downloaden en als die ook goed liggen koop ik het album ook wel...

Ben ik de enigste die dat album raar vind.

Saai album .Need i to say more.1.5

matoch schreef:
Ben ik de enigste die dat album raar vind.

ENIGE

In dit geval kun je nog beter de single kopen. Dit album krijgt 1*.[/quote]Vele beter ja,album is slaapverwekkend.

avatar van joko16
Groeiplaat, wordt naar een aantal keren beluisteren beter.

avatar van Niek
matoch schreef:
Saai album .Need i to say more.1.5

Rather not. En al helemaal niet in het Engels (heb je dat vak gehad op school?)...

Ik heb de hype expres even aan me voorbij laten gaan, al vond ik de singles al super. De cd vind ik ook erg lekker. Zitten een paar iets mindere nummers tussen maar ook een paar pareltjes 4*. Oh, en als je van die hippe engelse zinnen er doorheen gooit, doe het dan even foutloos volgende keer. Misschien wordt je dan wel serieus genomen..

avatar van luc011190
Dit zit allemaal toch wel muzikaal heel sterk in elkaar. Het enige wat ik echt heel erg mis is de spanning. Er zit weinig opbouw naar climaxen in.
Waar Cee-Lo is bijvoorbeeld The Art of Noise nog losbarste in een heerlijk zomers, bevlogen refrein kabbelt het nu nog vaak wat te veel voort.
DangerMouse voegt zich met dit album (na Demon Days en Mouse&Mask) definitief bij de producerselite. Heel subtiel gedaan allemaal, fantastische koortjes, heerlijke basloopjes, mooie beats gewoon.
Gone Daddy Gone vind ik absoluut geen dieptepunt, een verbetering op het origineel en vokkin swingend.

Crazy ben ik nu wel zat, kan dit duo natuurlijk niets aan doen, want is gewoon een fantastisch nummer.

Verder staan er gewoon hele lekkere nummers op schommelend tussen de bonkende hiphop en de zwoele soul.

Speciale vermelding nog voor het muzikaal fantastische hoogtepunt van deze cd, Go Go Gadget Gospel. Was gewoon onderdonderd bij het voor het eerst horen bij dit nummer.

Smiley Faces vind ik verder een erg lekker nummer, en heeft als 2e single een fantastische videoclips