Gnarls Barkley - St. Elsewhere (2006)

Soul / Hip-Hop
Label: Atlantic

1. Go-Go Gadget Gospel (2:19)
  2. Crazy (2:58)
  3. St. Elsewhere (2:30)
  4. Gone Daddy Gone (2:28)
  5. Smiley Faces (3:05)
  6. The Boogie Monster (2:50)
  7. Feng Shui (1:27)
  8. Just a Thought (3:43)
  9. Transformer (2:18)
  10. Who Cares (2:28)
  11. On-Line (1:49)
  12. Necromancing (2:58)
  13. Storm Coming (3:08)
  14. The Last Time (3:26)
  15. Crazy [Instrumental] * (3:00)
  16. Go-Go Gadget Gospel [Instrumental] * (2:14)
  17. Transformer [Instrumental] * (2:10)
  18. The Boogie Monster [Instrumental] * (2:49)
Pauper
Erg vermakelijke CD, hele leuke producties maar ik ben niet anders van Danger Mouse gewend in combinatie met Cee-Lo zorgt het voor een verfrissende, vernieuwende plaat! 4*

Niek schreef:

Rather not. En al helemaal niet in het Engels (heb je dat vak gehad op school?)...
Wilt ge schoolmeesterke spelen ofwat?????

avatar van oruiz
Bij Crazy dacht ik: niet waar ik normaliter naar zou luisteren maar leuk nummer. Maar zal vast 1 van de weinige leuke nummers zijn van de plaat dacht ik toen (daarom ook als single uitgekozen.)
Ik hoor Smiley Faces op de radio: nou zeg flikken ze het weer! Opnieuw een lekker in het gehoor liggend liedje van hen. Maar de rest van de plaat zal wel minder zijn, want hiphop/soul is niet echt helemaal mijn ding.
Na het horen van Gone Daddy Gone vandaag begin ik erg te twijfelen aan mijn stelling "Maar de rest van de plaat zal wel minder zijn", want dit is nu al het 3de liedje van hen dat ik leuk vind klinken. Zal deze plaat misschien wél vol staan met goede nummers?

avatar van VanDeGriend
oruiz schreef:
Zal deze plaat misschien wél vol staan met goede nummers?
Nope. 50/50.

avatar van BoordAppel
Alles is geweldig aan St. Elsewhere. Ik maak er een 5 van. De beste plaat van het jaar. Verfrissend en energiek. Briljant gezongen/gerapt, geniaal geproduceerd, mooie details, alles is op zijn plaats. Originele thematiek, lichte en zware onderwerpen wisselen elkaar af en het klinkt als één geheel, knap, want ook de muziek verschilt per nummer heel erg. Cee-Lo en DangerMouse, een match made in heaven.

Alleen niet voor iedereen, een raadsel waarom dit ineens commercieel succes krijgt (wel volkomen verdiend natuurlijk).

BoordAppel schreef:

Toegankelijk geluid denk ik, bij andere projecten van bijvoorbeeld een Danger Mouse is het geluid meer weg gelegd voor de liefhebber, zoals The Grey Album dat heel experimenteel is.

Toegankelijk geluid denk ik

De singlekeuze is heel goed, die nummers hebben een vrij toegankelijk geluid inderdaad. De rest van het album echter niet, vandaar die lage score hier waarschijnlijk.

BoordAppel schreef:

Ik denk dat die lage score er meer mee te maken heeft dat je deze muziek óf geweldig vind óf helemaal niets. Als het aan de 'ontoegankelijk' zou liggen, zouden niet alle nummers voorkomen bij favoriete nummers...

avatar van BoordAppel
Nee hoor, er zijn immers ook mensen die juist de aparte nummers op deze plaat meer waarderen en ze dus aanvinken.

avatar van Niek
Kijk, het album heeft - vergeleken met andere albums op deze site - veel stemmen gekregen. De resultaten van al dat gestem kun je dus als publieke opinie bestempelen. Dat alle nummers voorkomen bij Favoriete Tracks wijst er dan dus op dat de muziek gewoon wel toegankelijk is, want de 'publieke opinie' houdt meestal niet van ontoegankelijke muziek. Daarom denk ik dat het daar niet aan ligt. Wel weet ik dat binnen mijn vriendenkring sommigen Gnarls Barkley fantastisch vinden en sommigen vinden het helemaal niets...

avatar van BoordAppel

Die conclusie kan je helemaal niet trekken. Elk nummer wordt genoemd maar het is wel afgetekend welke nummers het populairst zijn. De stemverdeling laat overigens zien dat dit helemaal geen hate it or love it album is.

BoordAppel schreef:

Tsja, je heb gelijk denk ik.

Pauper
@ BoordAppel, van Who Cares is ook al weer een maandje een Video, die zie je bijvoorbeeld nooit op TV... Hoe zou dat komen?

avatar van BoordAppel
Omdat Who Cares geen single is in Nederland?

avatar van Yak
Yak
Crazy en Smiley Faces zijn twee onweerstaanbare nummers, maar meteen ook de twee eenzame hoogtepunten van dit album. Cee-Lo heeft een erg mooie stem en de nummers zitten goed in elkaar, maar naast de eerder genoemde twee nummers doet het me niet zo heel veel. Krappe 3*

avatar van levenvergeten
Zelfs niet Just A Thought? Ik ken niemand die dat geen mooi nummer vind, zelfs die gothic die in mijn klas zit vind het een goed nummer.

avatar van luc011190
levenvergeten schreef:

Ooooow, DIE gothic

Dr.Greenthump
Gnarls Barkley is nou niet bepaald muziek waar je een Ghotic mee blij maakt nee

Dr.Greenthump schreef:
Gnarls Barkley is nou niet bepaald muziek waar je een Ghotic mee blij maakt nee

Just A Thought gaat ook over zelfmoord natuurlijk. Dat sluit wel weer aan bij Gothics...

avatar van levenvergeten
luc011190 schreef:

Ooooow, DIE gothic

Ja die ene, jij kent DIE gothic ook wel.

avatar van luc011190
levenvergeten schreef:

Ja die ene, jij kent DIE gothic ook wel.

Ik zit naast haar bij Frans en Wiskunde

Dr.Greenthump
Niek schreef:

lol! hoewel daar natuurlijk wel een kern van waarheid inzit.

Maar zullen we dan weer on-topic gaan...

*Laura*
Niek schreef:

Nah, dat is al meer emo.

BoordAppel schreef:
Omdat Who Cares geen single is in Nederland?

Dan stel ik de vraag even iets anders; waarom is Who Cares geen single in Nederland?

fredpit
Pauper schreef:

who cares..

Kent iemand het onderstaande gevoel?

Een cd bevalt niet direct, maar iedereen zegt dat je het na een tijdje waarschijnlijk wel leert waarderen. Echter, dat zal je een worst wezen. Daar heb je in dat geval niet eens zin in.

Dat ik heb ik dus met deze cd; wat een irritante huppelmuziek zeg.

Nog 2,5 sterren omdat 'crazy' en 'smiley faces' in de club wel lekker klinken.

6Ds
Gewoon een lekker albumpje dat je niet te vaak moet draaien omdat het dan maar al te snel stront en stront vervelend wordt. Had iemand trouwens ook dat toen er alleen nog maar bootleg mp3 files uit waren, dat het veel beter klonk dan op de cd?

2.5/5

avatar van BoordAppel
Veel minder goed juist. Alle nummers zijn stukken beter afgemixt, vooral Who Cares.

6Ds
Ik kan me Who Cares niet goed genoeg voor de geest halen, helaas. Ik had vooral bij Crazy dat de album versie veel te smooth/gladjes klonk, dat is sowieso één van mijn ergernissen aan de cd van Gnarls Barkley; alles klinkt te gemixt, te netjes.

avatar van BoordAppel
Raar, ik hoor liever een goed afgemixt product dan werk dat nog niet af is, wat die bootleg overduidelijk was.