Wolfmother - Wolfmother (2005)

Australiƫ
Label: Modular

1. Dimension (4:22)
  2. White Unicorn (5:05)
  3. Woman (2:57)
  4. Where Eagles Have Been (5:34)
  5. Apple Tree (3:30)
  6. Joker & the Thief (4:41)
  7. Colossal (5:05)
  8. Mind's Eye (4:54)
  9. Pyramid (4:29)
  10. Witchcraft (3:26)
  11. Tales (3:40)
  12. Love Train (3:03)
  13. Vagabond * (3:50)
  14. Colossal [Live at the Big Day Out] * (5:52)
  15. Woman [MSTRKRFT Remix] * (3:28)
  16. Love Train [Chicken Lips Remix] * (5:44)
avatar van ravenstein
Erg geslaagde plaat. Goeie melodietjes en af en toe durft het ook wat steviger te gaan. De opgeroepen seventies sfeer kan me ook zeker bekoren. Voorlopig zit ik op 3,5, maar ik betrap mezelf erop dat ik deze erg geregeld opzet, dus ik denk dat het cijfer nog omhoog kan...

WernerGSF
On November 14, 2006, when legendary hard rock band Led Zeppelin were inducted into the UK Music Hall of Fame, they asked Wolfmother to appear as their guests.
The band covered the Led Zeppelin song "Communication Breakdown," a common Wolfmother concert vehicle before and since. Half way through the song, lead vocalist Robert Plant turned to guitarist Jimmy Page and famously remarked "These guys are pretty good!"

een van de beste CD's die ik de laatste maanden heb gehoord

verhoogd naar 5.0*

avatar van Lexicon Devil
Dikke riffs Baby!

avatar van OmeWillem
Te gekke plaat. Goede riffs, lekkere stem. Orgel. Strakke drums. Mijn ultieme hoogtepuntje is toch echt tales. Wat een dijk van plaat. 4.5*.

avatar van ricardo
Ik vind White Unicorn echt de vaandeldrager van dit album.Collosal daar luister ik nog liever naar maar White Unicorn is toch echt het hoofd nummer van dit album volgens mij.

avatar van OmeWillem
Heb ik ook bij mijn favoriete 3 tracks staan. Maak je geen zorgen

Trouwens, Little Yellow Spider van Devendra Banhart lijkt verdomd veel op Vagabond. Tenminste dat vind ik.

avatar van Drie Banaan Kan
best leuke plaat: maar waarom zijn bij mij nr. 1 en 7 omgedraaid?

wel meer dan 1 en 7 hoor

avatar van Klumpie
Dit is de Australische versie die in december 2005 uitkwam. Later, in juni 2006, kwam de Europese versie uit en die had een andere tracklist.

avatar van freddze
Berichten verplaatst naar Wolfmother

Ik heb ook een andere tracklist...
Maar goed, lekker plaatje hoor. Goede stem, vrij stevig, en een aantal heerlijke kophangers.

He ja, dat is het dus ! Ik was altijd al verbaasd waarom de tracklist van de cd bij mijn mp3tjes zo anders was.

avatar van Dielie
draai deze de laatste tijd ook vaker, vette plaat en vette sound

avatar van Lepel
Aardige plaat. Voor een band uit de jaren 70..

avatar van ricardo
Hij bedoelt denk ik dat dit een goede plaat geweest zou zijn als hij in de jaren 70 uitgebracht zou zijn denk ik,en door een willekeurige band van toen waarschijnlijk.Misschien dat Lepel dat zelf nog even kan toelichten.

avatar van James Douglas
Dat is mij net iets te makkelijk. Het mag toch wel retro zijn maar mijn inziens klinkt deze plaat nergens gedateerd. Gewoon een frisse, stevige rockplaat die zijn wortels in de jaren 70 heeft zitten. Heb ze ontdekt door een nachtje 'Rockpalast' door te trekken en dat maakte indruk, dat was nog eens intense rock & roll. Ik zou deze band dan ook graag live aan het werk willen zien.

avatar van Rinus
Erg lekker album.

avatar van fatima
Lepel schreef:
Aardige plaat. Voor een band uit de jaren 70..

Klopt. En erger: ze zouden er destijds zeker niet mee gescoord hebben...
Ik heb erg mijn best gedaan vanwege alle opwinding over Wolfmother, maar snap werkelijk niet wat hier nu zo bijzonder aan is. Ouwe meuk, zo vaak zoveel beter gedaan.

Lekkere, luchtgitaar- (die solo uit Where Eagles Have Been!), luchtdrum- (White Unicorn, Joker & The Thief), luchtbas- (Dimension) en luchtorgelgevoelige (Woman) seventiesmuziek. En o ja, vergeet vooral niet te headbangen!

Aiaiaiai, wat blijft dit een heerlijk album. Explosieve stukjes na van die rustigere periodes. Verder, wat is Tales een geniaal nummer!
Verhoogd naar 4*

avatar van Smiechtel
Rockt geweldig dit plaatje. En het boeit me niet dat mensen het 'oude meuk' uit de 70s vinden, IK vind het lekker klinken. Woman is ook leuk om op gitaar te spelen trouwens

avatar van ricardo
Inderdaad Smiechtel, dit plaatje rockt als de neten. We mogen blij zijn dat er nog bands zijn tegenwoordig die tot zoiets in staat zijn. Ik heb ze vorig jaar live gezien maar wat ze met zijn 3 en voor een geluidsmuur kunnen neerzetten is echt ongelooflijk. Heb je de dvd van Wolfmother ook al gezien, is ook heel erg goed.

Oyver
Ik vond Wolfmother nooit heel speciaal. Op aanraden van twee vrienden die over een goede muzieksmaak beschikken, ben ik het gaan luisteren. Het viel mij in eerste instantie tegen. Op Pinkpop 2007 toch maar naar hun optreden geweest. Ik stond vrij vooraan en ze waren fenomenaal, of zelfs nog beter! Sindsdien staat Wolfmother gegarandeerd op mijn iPod en luister ik er vol plezier naar. En zo nu en dan doe ik nog een mooie herinnering op van het prachtige concert.

avatar van freddze
Berichten verplaatst naar Wolfmother

avatar van Papartis
Luister ook eens naar The Answer.
Rock zeker zo veel. Hebben veel naar Led Zeppelin e.d. geluisterd.

Papartis

Mr_White
Explosieve rock. Rockt ouderwets zonder ouderwets te klinken. Met name op Woman gaan ze heerlijk tekeer.

Baltasound
Er moet geen 2e komen. Dit moet gewoon een geniaal 1dags vliegje blijven

Goddomme, 't is toch wel een behoorlijke zit, hoor. Ik denk dat ik 'm beter zou hebben gevonden als 'ie rond de 45 minuten zou hebben geduurd, want na tien nummers begint de vermoeidheid behoorlijk toe te slaan bij mij. Halfje eraf.

avatar van Noc
Noc
Geweldige plaat met een heerlijke sound. Drums, riffs en zang zijn echt dik in orde. En wat doet Colossal me toch denken aan Black Sabbath

White Unicorn en The Joker zijn absoluut mijn favorieten.