Keane - Under the Iron Sea (2006)

Label: Island

1. Atlantic (4:13)
  2. Is It Any Wonder? (3:06)
  3. Nothing in My Way (4:00)
  4. Leaving So Soon? (4:00)
  5. A Bad Dream (5:07)
  6. Hamburg Song (4:37)
  7. Put It Behind You (3:36)
  8. The Iron Sea (2:58)
  9. Crystal Ball (3:54)
  10. Try Again (4:28)
  11. Broken Toy (6:08)
  12. The Frog Prince (4:21)
  13. Let It Slide * (4:11)
Wel goed. Haalt het niet bij de vorige.

avatar van Tommeh
Ik sluit me ook bij Maarten aan. Op Hopes and Fears staan hele mooie nummers op, maar dat album moet het vooral van "de uitschieters" hebben. Je hoort op dit album duidelijk dat ze een stap vooruit zijn gegaan. De melodielijnen zijn complexer en vooral de keyboard sounds zijn prachtig.
Under The Iron Sea hoeft het niet van uitschieters te hebben, alle nummers zijn steengoed. De afwisseling tussen langzame en uptempo nummers vind ik ook erg goed.

Enig puntje van kritiek staat hieronder ook ergens vermeld: De zang is vaak erg traag met lange uithalen, wat vooral meezingen vaak onmogelijk maakt. Iets sneller en korter mag van mij dus ook wel.

Dit album moet je een paar keer draaien en dan... tot mijn grote verbazing vind ik 'm inmiddels beter dan hun debuut. Heerlijke muziek, op 2/3 nummers na. Top: 5,0*

avatar van Marty McFly
Het slotnummer "The Frog Prince".... oh wat mooi!

avatar van radio 538
Een schitterende cd met mooie muziek.

dikke 5 sterren

Super lekker album!! Ben er helemaal weg van van de nieuwe Cd van de jongens van Keane...
Moet zeggen dat hun 2e album veel volwassener klinkt en er zit veel meer diepgang in.
Trouwens hun 1e mag er ook wel wezen !
Ga ze binnenkort live mee maken dus... geef voor dit album een dikke 5*...

Mijn top 3: 1. Nothing in My Way
( wordt eind oktober gereleasd )
2. Atlantic
3. Hamburg song

avatar van otherfool
Na het mooie Hopes & Dreams kan deze plaat me absoluut nog niet boeien. Nog maar een drietal keer in zijn geheel beluisterd maar 'voortkabbelen' is het woord dat in me opkomt. En een topper als Bedshaped op de eerste plaat staat er ook al niet op...

2 sterretjes voorlopig.

otherfool schreef:
Na het mooie Hopes & Dreams

Hopes and Fears

avatar van otherfool
Verdikkeme dat is niet voor het eerst dat ik die fout maak... moeilijk uit m'n systeem te halen blijkbaar

Geeft niet iedereen maakt wel eens een foutje.... Zelfs ik...

heel soms dan...

avatar van Hans Brouwer
Louis2703 schreef:
Geeft niet iedereen maakt wel eens een foutje.... Zelfs ik...

heel soms dan...
Een fout maken is menselijk....... Als je maar niet meer fouten maakt dan menselijk is

Hans Brouwer schreef:

Dan moeten sommigen zich gaan afvragen of ze wel menselijk zijn...

avatar van Darkshines
Ik vind dit album al bijna,(op eenhalfje na) even goed als het vorige album, er zit nu meer afwisseling en diepgang in, ook vallen me meer kleine details op dan bij het vorige album en daarbij vind ik de lange uithalen van de zanger juist niet storend. 3,5. The iron sea vind ik een van de mindere nr.s oncreatief instrumentaal nikszeggend liedje.
Nothing in my way en leaving so soon zijn sterke nummers.

avatar van Jochempie
1,0
Ik heb zo'n hekel aan Keane, nu is deze cd wel beter dan die vreselijke vorige maar alsnog nauwelijks iets waard.

otherfool schreef:

2 sterretjes voorlopig.

Hoe kan je nou Hopes and Fears mooi vinden en deze maar 2 sterren geven? Zo veel niveauverschil zit er niet tussen.

Feeder
Wat een aantrekkelijke hoes !

avatar van oruiz
grappige clip bij het nummer Crystal Ball

avatar van Tsjo-Wi
oruiz schreef:
grappige clip bij het nummer Crystal Ball

Er is op deze plaat voor mij maar 1 uitschieter en dat is crystal ball. De andere nummers kunnen me niet boeien en laatste drie nummers hadden ze van mij weg kunnen laten.

wat ik wel goed vind zijn de intro's van vooral atlantic en put it behind you. maar waneer Tom begint te zingen worden de nummers voor mij aanzienelijk minder.

3,5* voor crystal ball en de leuke intro's

west schreef:

Eh, ja vind ik wel dus. Misschien is gewoon de nieuwigheid eraf, maar ik vind deze plaat saai overkomen. En, zoals gesteld, Hopes & FEARS had als geheim wapen het wonderschone Bedshaped, en daar moet deze plaat het zonder stellen.

Bjono
Ongelovelijk hoe mensen zulke muziek kunnen creeën. Het openingsnummer Atlantic is ideaal voor als je een kater hebt, is it any wonder schud je vervolgens lekker wakker en het PRACHTIGE Nothing in my way zijn ongelovelijk goed. Hamburg song is ook zo ongelovelijk mooi dat het gewoon niet te omschrijven is.
Het prachtige try again zorgt ervoor dat je de cd blijft afluisteren en de final track The frog prince met z'n schitterende uithalen geeft je een heerlijk gevoel. Dikke vette 5 sterren voor deze cd, allemachtig wat mooi.
7 November sta ik vooraan in ahoy'

De volgende single zal het nummer Nothing in My Way worden. Ik had stiekem op Hamburg Song gehoopt, maarja

De videoclip kan ook bekeken worden: Nothing in My Way
Je moet je dan wel ff registreren.

avatar van Nicolage Rico
Toch had ik "Nothing In My Way" al verwacht als 3e single. Niet het beste nummer, wel één van de meeste commerciële nummers.

Beter dan dit vind je niet zo veel..
mijn favoriete tracks zijn a bad dream, nothing in my way, hamburg song, atlantic en crystall ball, en The Frog Prince is misschien wel het allerbeste Keane nummer

Brother George
De bandleden van Keane weten duidelijk hoe je de ideale popsong maakt: Is it any wonder, Nothing in my way en Chrystal ball hebben stuk voor stuk oersterke melodieën. Ook de overige nummers trekken in positieve zin mijn aandacht. The Frog Prince vind ik een ware parel. Tekstueel is deze plaat bovendien sterker dan Hopes and Fears en ook de sound is volwassener geworden. Dit is grotendeels het werk van Tim Rice-Oxley. Hij zorgt ervoor dat deze band zich weet te onderscheiden van de andere Britpopbands. De stem van Tom Chaplin klinkt in een aantal nummer wat ruwer dan op de vorige plaat. Of dit te "danken" is aan zijn "probleempje" zal niemand weten.

Inderdaad, zeer sterke melodieën. Als je ook maar denkt aan Crystal Ball of Is It Any Wonder, krijg je gelijk de melodie in je hoofd. De ideale popsong ben ik het niet helemaal mee eens; de ideale popsong bestaat niet. Er ontbreekt altijd wel iets. Bij Keane is dat vaak heel weinig, de liedjes grijpen je en blijven je bij. Ook al is de kwaliteit van dit album wel wat onder de maat vergeleken met Hopes & Fears.

Echt een wereld Cd, kan er maar geen genoeg van krijgen..ik ben er bij 7 november in de Ahoy, oh wat heb ik daar een zin an

Oh ja, ook ik ben er morgen 7 november alsnog bij. En wat een prachtig album is dit toch: zwaar ondergewaardeerd hier op Musicmeter, gevalletje jammer!

chrismusic
vind 3,55 nou niet echt ondergewaardeerd

chrismusic schreef:
vind 3,55 nou niet echt ondergewaardeerd

Ja, dat vind ik wel. Ik ken weinig albums met zo'n aantal topnummers, zoals deze. Een 7-tje is magertjes.
Ik heb even gecheckt en zag dat mensen dit album 0,5* of 1,0* hebben gegeven. Dat slaat dus echt helemaal nergens op of je moet alleen maar van Speed Metal houden.
Komt dit nou doordat de jaarlijst van 2006 wordt opgesteld of zo: zo van Keane mag daar niet in? Of hebben een aantal een ex die veel van Keane houdt? Anders weet ik het ook niet.