Blur - The Magic Whip (2015)

Rock / Pop
Label: Parlophone

1. Lonesome Street (4:23)
  2. New World Towers (4:02)
  3. Go Out (4:40)
  4. Ice Cream Man (3:23)
  5. Thought I Was a Spaceman (6:16)
  6. I Broadcast (2:52)
  7. My Terracotta Heart (4:05)
  8. There Are Too Many of Us (4:26)
  9. Ghost Ship (4:59)
  10. Pyongyang (5:38)
  11. Ong Ong (3:06)
  12. Mirrorball (3:37)
  13. Y'All Doomed * (3:40)
avatar van HugovdBos
Hierbij dan ook gelijk maar de eerste single van het album: Go Out. Toch wel een lekker nummertje zo na enkele luisterbeurten, alleen de clip had wel wat sterker gemogen.

avatar van Gloeilamp
Erg cool dit! Ben ook benieuwd of ze weer wat shows in de omgeving gaan doen. Vond ze in 2013 heel erg sterk op Werchter en Sziget.

avatar van bikkel2
Klinkt lekker weird. Clip sucks ! Maar het gaat om de muziek tenslotte.

avatar van caravelle
Dit komt als een leuke verrassing uit de lucht vallen. Had geen idee dat ze ergens mee bezig waren. Altijd leuk iets van Blur. Niet al hun platen zijn werelds maar er staan altijd een aantal toptracks op. Ben benieuwd.

bikkel2 schreef:
Klinkt lekker weird. Clip sucks ! Maar het gaat om de muziek tenslotte.

Weird? Ik vind het juist veel te standaard klinken. Gewoon een doorsnee Blur-rocknummertje, toch?

avatar van Slowgaze
Ja, maar met wel een hoop rare, viezige fuzzeffecten en dergelijke. M'n eerste associatie was eigenlijk 'Bohemian Like You' van de Dandy Warhols, maar die effecten geven 'Go Out' net dat beetje meer. 'Bohemian Like You' gekruist met Blur (het album), laat ik het daar op houden.

avatar van philtuper
Oh boy! Oh boy! Oh boy! Kijk uit naar meer!

avatar van ArthurDZ
Fantastisch eerste nummer. Zo catchy! Ja, hier heb ik zin in!

avatar van thetinderstick
Wat een verassing! Een nieuw Blur album, dat ik dat nog mee mag maken.
Een tijdje terug liep Damon nog te verkondigen dat de opnamesessies in Japan waren afgebroken omdat het er te heet was. Blijkbaar zijn ze nu alsnog afgemaakt.

'Go Out' klinkt fantastisch. Heel herkenbaar als Blur maar zeker geen doorsnee Blur nummer.
Dat smaakt naar meer! (Vandaar de ijs op de hoes?)

avatar van JVT
JVT
Hier kijk ik toch wel naar uit! Eerste nummer is alvast n goed begin.

avatar van bikkel2
Arrie, Het is wel typisch Blur maar het zijn inderdaad de soundjes die het wat tegendraads maakt. Tikkie weird dus, maar evengoed catchy.

avatar van Waldo Jeffers
Toch wel de verrassing van het voorjaar! Had ik echt niet zien aankomen, zeker niet na die aankondiging dat Gorillaz weer met wat nieuws zou komen. Even leek het alsof Damon Albarn het had opgegeven om die nieuwe Blur af te maken. Maar dan toch dus! Geweldig nieuws.

En kijk eens aan, Go Out is voor mij meteen een schot in de roos. Heel erg herkenbaar, erg catchy maar ook heel erg Blur. Nou, ik ben zeer enthousiast hoor.

avatar van caravelle
Damon zingt weer perfect vals.

Schnee
Wat een hoop positiviteit! Ik hoop op iets moois maar ik vrees een dikke domper. Die single tussendoor was echt slecht en de chemie die er vroeger was is verdwenen naar mijn mening... Live kunnen ze de oude nummers nog super brengen, maar iets nieuws, nee daar geloof ik niet heel hard in als fan van het eerste uur.

avatar van JVT
JVT
Jij vind go out niet goed?

Schnee
nee, niks bijzonders. Een beetje een 'op goed geluk jam'

Schnee schreef:

Single tussendoor? Under the Westway? Die vond ik juist prachtig!

avatar van thetinderstick
Het album schijnt in 5 dagen te zijn opgenomen in Honk Kong.

avatar van caravelle
Made in Hong Kong. Ojee, dat is altijd tricky ? En dan ook nog in 5 dagen opgenomen. Klinkt als een haastklus. Wordt al minder enthousiast. Zo leuk als in de jaren 90 wordt het natuurlijk nooit meer maar ik ben wel eens vaker verrast. De laatste van de Stone Temple Pilots viel ook hartstikke mee terwijl je daar ook niets van zou verwachten. Nu niet gaan roepen dat je dit bandje niet leuk mag vinden terwijl ik vroeger ook vaker luisterde naar Nirvana, Pearl jam of vooruit Alice in C. Dat was ook het geval met Oasis en Radiohead. vraag mij twee bands uit de 90's en ik roep tegenwoordig Blur en STP. Komt misschien dat ik de rest heb doodgedraaid of dat mijn muzieksmaak is veranderd ? Anyway kijk toch stiekem uit naar de nieuwe Blur.

caravelle schreef:
Made in Hong Kong. Ojee, dat is altijd tricky ?

Wat is daar tricky aan?

avatar van IllumSphere
Arrie schreef:

Wat is daar tricky aan?

Een plek waar veel neppe dingen worden gemaakt.

avatar van bikkel2
Dat korte tijdsbestek kan ook verfrissend werken.
Waarschijnlijk zijn de nummers met de internet mogelijkheden al in een eerder stadium uitgewisselt. Dan kan individueel een ieder zijn partij al inspelen of uitzoeken. Dan schiet het al lekker op.
Blur is volgens mij geen bandje meer die maandenlang met elkaar opgescheept willen zitten.
Ik ben trouwens een liefhebber van opnemen met een livefeel. Ben ook heel benieuwd.

avatar van caravelle
Komt zelden meer voor dat ik ergens naar uitkijk. Eh op muziekgebied dan wel te verstaan.

avatar van Wickerman
Ik ben benieuwd. Damons album vorig jaar was een aangename verrassing voor mij, hopelijk deze ook weer. De hoes is echter wel afzichtelijk..., terwijl die van Everyday Robots juist zo mooi was!

avatar van music4life
Yesss. Lekker nummer man is Go Out!! Blur :

avatar van OscarWilde
Hier ben ik toch ook wel zeer enthousiast over. Go out is inderdaad een leuke single, maar hoop/verwacht wel stiekem meer.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
thetinderstick schreef:

Single tussendoor? Under the Westway? Die vond ik juist prachtig!

Co-sign. Eén van de beste tracks van Blur als je het mij vraagt, en dat zegt wat.

Go Out klinkt alvast prima, had qua melodie en stijl zo op Blur gekund en qua productie op 13.

avatar van coldwarkids
panjoe schreef:

Go Out had wat mij betreft eerder op Think Tank gepast. Qua song en productie.

avatar van staralfur
Nog een voorproefje: There Are Too Many Of Us

avatar van Arrie
Hm, ook dit nummer vind ik tegenvallen.