Blur - The Magic Whip (2015)

Rock / Pop
Label: Parlophone

1. Lonesome Street (4:23)
  2. New World Towers (4:02)
  3. Go Out (4:40)
  4. Ice Cream Man (3:23)
  5. Thought I Was a Spaceman (6:16)
  6. I Broadcast (2:52)
  7. My Terracotta Heart (4:05)
  8. There Are Too Many of Us (4:26)
  9. Ghost Ship (4:59)
  10. Pyongyang (5:38)
  11. Ong Ong (3:06)
  12. Mirrorball (3:37)
  13. Y'All Doomed * (3:40)
avatar van ArthurDZ
Topnummer juist, beter dan Go Out zelfs nog! Nu kijk ik pas écht uit naar het nieuwe album!

zaaf
Zo, dat is zeker een fijn nummer zeg! Mn geduld wordt getest...

avatar van VladTheImpaler
Ik geef het nummer eerst nog een paar luisterbeurten voordat ik een oordeel geef. Op dit moment weet ik nog niet zo goed wat ik ervan moet vinden.

avatar van thetinderstick
Ik moet zeggen dat ik Go out meteen geweldig vond. There Are Too Many of Us klinkt zeker niet verkeerd, maar moet denk ik nog groeien.

avatar van GrafGantz
ArthurDZ schreef:

Eensch!

Geweldig nummer.

avatar van Anthony72
zeker, van Go Out was ik niet echt kapot, wel leuk, maar deze vind ik vele malen beter en interessanter.

avatar van bikkel2
Te gek nummer. Echt zoals ik blur wil horen. Kom maar op met dit album.
Hoog verwachtingspatroon- hoop dan ook niet dat het tegenvalt.

avatar van caravelle
Oh nee Bikkel, ik ben het vaak met je eens maar Go out vind ik echt Blur en There are to many of us een flinke tegenvaller. Fijn weekend.

avatar van bikkel2
Go Out is een blursong die vertrouwd klinkt en klinkt mij ook prettig in de oren caravelle.
There Are To Many Of Us is afwijkender...... en dat bejubel ik. Mooi nummer. Weinig toeters en bellen maar heel doeltreffend. blur kan dit ook goed hoor.

Jij ook een prettig weekend.

avatar van lennon
Ben erg benieuwd naar dit abum. Na "blur" kon de band eigenlijk niet meer zo boeien voor mij, terwijl Albarn met zijn projecten wel interessant was! Zijn laatste solo album vind ik zelfs heel erg lekker!!

avatar van bikkel2
Everyday Robots......... geweldig album.

panjoe (moderator)
Tof nummer. De eerste drie nummers klinken alsof ze, na de wat zwaarmoedigere, experimentelere albums 13 en Think Tank, meer terug naar de britpoppy basis gaan. Lonesome Street voelt bij de eerste kennismaking aan als een Bluriaanse ode aan The Kinks met een bijsmaak van de wat meer psychedelische nummers van The Beatles.

avatar van thetinderstick
Bijzonder lekker nummer weer, Lonesome Street. Inderdaad de Modern Life is Rubbish / Parklife sfeer.

avatar van bikkel2
Yep.....blur old skool inderdaad. Zou mooi zijn - een mix tussen het oudere en het latere experimentelere werk.

avatar van ArthurDZ
Gewoon de derde voltreffer op rij. Dit gaat een Blur-album die naam waardig worden geloof ik!

avatar van thetinderstick
The Magic Whip werd onlangs integraal gespeeld in Londen. Dit concert wordt momenteel gestreamd:
Beats presents Blur : #TheMagicWhip 2015 - YouTube

Afgaande op dit concert lijkt ieder nummer een voltreffer! 'Pyongyang', 'My Terracotta Heart' (schijnt over Graham te gaan) en 'Mirrorball' zijn me het meeste bijgebleven. En 'Ong Ong' klinkt als een geheide hit.

avatar van Savant
Geweldige Blur plaat. Echo's van vroege Blur en late Blur, vermengd met the Good the Bad and the Ugly die een van de Gorrilaz voor dit project hebben ingevlogen (thought i was a spaceman) en dit alles afgetopt met een vleugje Everyday Robots. Wat een kanjer is die Albarn toch!

panjoe (moderator)
Nou, de pindakaas die ik heb, is in ieder geval niet helemaal de goeie. There Are Too Many of Us en Lonesome Street zijn compleet andere nummers dan die tot nu toe gereleaset waren, en het nummer met de titel Pyongyang die erop staat is gewoon Hong Kong van Gorillaz.

De rest van de nummers die erop staan zijn trouwens nieuw voor me, dus ik ben wel benieuwd wat het dan wel is. Een éénaprilgrap wellicht?

Edit: Volgens mij zijn het allemaal B-sides en demo's van Gorillaz en Blur.

avatar van Linius
Het is ook geen goede pindakaas zoals ik al zei. Maar die post is verwijderd.

EDIT
Zie nu dat Savant zijn hele recensie ook anders heeft verwoord. We nemen het je niet kwalijk dat je er in was getrapt hoor

avatar van Arrie
Ik baal er trouwens wel van dat geen van de drie singles me nog gepakt heeft. Ik hou erg van Blur, en Damon Albarn, maar deze drie nummers vind ik vooralsnog tot het minste in hun oeuvre behoren.

avatar van ArthurDZ
Raar, ik vind ze alle drie erg goed. Veel zin in dit album, en hopelijk groeit het allemaal nog een beetje bij je, Arrie!

avatar van GrafGantz
Eerste recensie is extreem positief: Blur, The Magic Whip, album review: 'a triumphant comeback' - Telegraph - telegraph.co.uk

Of zou dit ook een grap zijn? Ik vertrouw vandaag echt helemaal niks...

avatar van bikkel2
Beetje vertrouwen Graf ( dag is bijna om.)

Heb zin in dit album. Vorig jaar werd ik al erg blij van Damon's Everyday Robot's. Hoop dat het ook het geval is met deze.

avatar van Linius
GrafGantz schreef:

Of zou dit ook een grap zijn? Ik vertrouw vandaag echt helemaal niks...

Kan me niet voorstellen dat een gerespecteerde nieuws outlet als The Telegraph een 1 april grap zou uithalen op deze manier. Ik geloof het maar

avatar van Savant
Ja, erin getrapt . Ik heb alleen mijn eerdere post niet zelf geëdit, dus daar is om onduidelijke redenen op ingegrepen. Het woord pindakaas ook al taboe?

avatar van nelnontwisa
Nieuw nummer! Live bij Jools Holland
Blur - Ong Ong

I broadcast werd ook gespeeld bij jools holland