Roger Waters - Amused to Death (1992)

Label: Columbia

1. The Ballad of Bill Hubbard (4:19)
  2. What God Wants, Part I (6:00)
  3. Perfect Sense, Part I (4:16)
  4. Perfect Sense, Part II (2:50)
  5. The Bravery of Being Out of Range (4:43)
  6. Late Home Tonight, Part I (4:00)
  7. Late Home Tonight, Part II (2:13)
  8. Too Much Rope (5:47)
  9. What God Wants, Part II (3:41)
  10. What God Wants, Part III (4:08)
  11. Watching TV (6:08)
  12. Three Wishes (6:50)
  13. It's a Miracle (8:30)
  14. Amused to Death (9:07)
avatar van freakey
De buurman schreef:
.....Ook Gilmours carrière draait alleen maar om Pink Floyd. Het ironische is, dat Waters verantwoordelijk is voor PF's beste en bekendste werk. Het lijkt mij dus, dat Gilmour Waters meer nodig heeft dan andersom.

Dat laatste lijkt me wel mee te vallen, zijn 3 solo platen, en met name de laatste, zijn bepaald niet onverdienstelijk... het wordt vooral duidelijk welke kant van Floyd Gilmour bestiert en welke waters....

avatar van Broem
Zag een nieuwe release datum van 22 april 2014 voor de 200 gr vinyl versie van dit album. Ruim een half jaar uitgesteld. It's a Miracle

avatar van edeleteee
Mijn cd collectie bevat inmiddels zeker 3 nullen maar ik kan "amused to death" en "the pros en cons of hitchhiking" nog altijd binnen mijn persoonlijke favoriete top 5 plaatsen en ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat ze dit altijd zo zal blijven. Op mijn "monutalijstje" staat sinds 1985 "every strangers eyes", (zeer toepasselijk haha want het begint met een vrouw die zegt: "hello, you wanna cup of coffee?).
Ik vind "amused to death" in één woord een meesterwerk waar ik nooit genoeg van krijg. De tekst is zo bizar pakkend, iedereen zou echt de moeite eens moeten nemen om zich hier in te verdiepen. Ik zou bijna zeggen, maak het onderdeel van de opvoeding of onderwijs, wordt de wereld vast een betere plek! Roger Waters weet niet alleen de politiek op een kritische wijze te belichten maar ook de mensheid! Hoe wij als makke lammetjes geamuseerd worden en klappen als wij een piloot als held binnenhalen die net de bom op Hiroshima heeft gedropt, no questions, only orders. Als Roger Waters iets totaal koud laat is het willen scoren in de top 100 Niek, dat is nou juist wat hem onderscheid van zoveel andere muzikanten. Merendeels doet hij jaren over een track. Hij bezocht Libanon, at daar bij mensen die letterlijk in een hutje leefde en familie kwijt raakte door de oorlog. Hij was diep geraakt door de gastvrijheid en het feit dat zij het beetje eten wat zij hadden, deelde met hem. Roger Waters zijn muziek gaat diep, los van de tekst vind ik persoonlijk dat zijn arrangementen ook tot diep in de ziel raken. De waanzinnige koren gevolgd door een gitaarsolo bij it's a miracle geven mij iedere keer weer kippenvel en kunnen mij niet gelogen nog steeds tot tranen roeren, zo overweldigend mooi. Zowel "the pros and cons of hitchhiking" als "amused to death" zijn geen relaxte achtergrondmuziekjes maar meesterwerken die een goede muziekinstallatie en boxen of koptelefoon verdienen en een luisteraar met open ears, mind and soul! Blijf voor altijd in mijn top 5 Roger, GRAAG!

avatar van bikkel2
Een dame die er kijk op heeft. Welkom Ellen !

avatar van Broem
Zeg dat wel. Welkom. Wat een smaak en wat een recensie Ben benieuwd naar je top 10. Knal 'm op MuMe.

avatar van edeleteee
Nou, ik voel mij meer dan welkom, dank jullie wel Bikkel&Broem(leuke naam voor een nieuwe band ) Ik zal mij eens gaan verdiepen in mijn top 10, lijkt mij nog best moeilijk om te kiezen. Inmiddels dankzij deze geweldige site alweer wat prachtige muziek gevonden(dankjewel Broem, o.a. uit voor jouw top 10). Ik vind het nu al een feestje hier, ik voel mij net "Alice in Wonderland" FANTASTISCH!

avatar van bikkel2
Ha ha... Bikkel & Broem. De nieuwe Bassie en Adriaan wellicht..........

Ik heb ook al heel veel interessante muziek ontdekt dankzij Music Meter Ellen.

Eat Your Heart Out !

edeleteee schreef:

Kijk dat vind ik nou een wereldopmerking. Ik vind het harstiskke leuk, dat ook een dame in deze grotendeels door mannen bevolkt forum zo perfect hier tussen past.
Heb je buiten Roger ook alle albums van Pink Floyd? Of gaat je dat weer een tikkeltje te ver?

bikkel2 schreef:
Ha ha... Bikkel & Broem. De nieuwe Bassie en Adriaan wellicht..........

Ik heb ook al heel veel interessante muziek ontdekt dankzij Music Meter Ellen.

Eat Your Heart Out !

It's a Miracle

avatar van edeleteee
Nee hoor Neal, dat gaat geen tikkeltje te ver want ik heb alle cd's in de kast staan en ben een enorme Pink Floyd fan! Zelfs mijn oudste zoon heeft Floyd en dat is natuurlijk niet voor niets!
Ik had de mazzel dat ik als kind groot groeide in een gezin wat erg muziek georiënteerd was en ik had een vader die bij Phonogram werkte en alles aansleepte wat wij bestelden en dat was nog al wat!
Mijn tienerjaren zijn gekleurd door Pink Floyd, altijd op de grond liggen met mijn grote broer Remco, uren en uren platen draaien, iedere noot kende wij! Ook zochten wij alles uit op piano en gitaar, "the final cut" "wish you were here" en "dark side of the moon" fantastisch!
Samen bezochten wij de concerten, weet nog hoe wij in 1994 in de Kuip stonden, we voelden ons bevoorrecht en hebben zo genoten van het concert van Pink Floyd! In 2006 zaten wij samen in Ahoy, een concert van Roger Waters, wat was het geweldig maar ook zo verdrietig want wij wisten beiden dat dit het laatste concert was, drie maanden later overleed hij op veel te jonge leeftijd. Uiteraard ook op zijn afscheid werd er Pink Floyd gedraaid, ik destijds met een kleine Floyd in mijn buik.
Als ik nu "wish you were here" hoor, denk ik terug aan hoe wij dat samen speelden en genoten en ik denk dan Oh I wish you were here now, ik mis die gozer zo!
Maar ik ben blij dat ik dit stuk heb kunnen delen met hem en al die mooie herinneringen met een cd in de speler stoppen, zo weer terug kan halen en hem dan weer naast mij voel, te gek gewoon!
En dan nu in wonderland beland om zo nog veel meer moois te ontdekken, heerlijk toch.
Dus Alice is gonna eat her heart out Bikkel and now it all makes perfect sense he Neal

avatar van Fingertippie
Zo edeleteee, is mooi en persoonlijk stuk. Het is duidelijk waar je staat mbt muziek en ook openstaat voor elke nieuwe ontdekking. En er valt veel te ontdekking, dat je zonder internet en fora, moeilijk of niet ontdekt. Ik heb er ook reeds diverse ontdekt, die ik nu regelmatig draai en beluister. Er gaat een wereld van muziek open.

Overigens ik was in '94 ook in de Kuip.

Leuk te horen edeleteee, ook ik was in de Kuip in '94 overigens

avatar van edeleteee
Oh wat leuk, hebben we allemaal staan genieten in de Kuip in 1994, nog nooit zoveel hasj geroken, werd gewoon gratis stoned! Nou fingertippie, ook in jouw top 10 geneuzeld, wouw, ik zie daar een hoop bekends en goeds, leuk! Ook weer wat nieuwe dingen, dat wordt weer uitpluizen en hopelijk genieten! Dankzij Broem ook een juweeltje leren kennen die ik ook weer in jouw top 10 zie staan, Pat Metheny-Secret story, heel erg mooi! Vergeet nog te melden dat ik een enorme fan ben van mooie soundtracks, die verzamel ik al heel wat jaren. Wisten jullie dat Roger Waters ook hele mooie filmmuziek heeft gemaakt, bijv. voor "the legend of 1900"? Op diezelfde soundtrack staat ook deze versie alleen met de piano, prachtig(is niet van Roger hoor).
Op de soundtrack "When the wind blows" staat ook een schitterende bijdrage van Roger Waters.
Inderdaad een wereld die voor mij opengaat hier, wel balen dat mijn cd-speler waar net een nieuwe laser is ingezet, het vanmorgen opgegeven heeft, getverdemme, daar BAAL ik van zeg!

Hé edeletee kun je niet op je pc afspelen dan? Ik heb nog een dubbel dvd van een groots concert eind 2012 in de VS met: the Who, the Stones en (natuurlijk) Roger Waters. Hij zingt daar o.m. "comfo[/i[i]]rtably Numb", maar het refrein wordt door iemand anders gezongen..........ene Eddie Vedder. Een super combinatie de zanger van Pearl Jam en de )gewezen) zanger van Pink Floyd . Ik heb de dvd uitgeleend, maar als je interesse hebt geef mij dan maar een berichtje. dan stuur ik hem wel op (moet ik de dvd eerst terughebben uiteraard)

avatar van edeleteee
Hé Eddie Vedder heeft de filmmuziek van "into the wild" geschreven, die cd heb ik! Hele gave film trouwens, een waar gebeurd verhaal over een jongen die de natuur intrekt, geweldig.
"Comfortably numb" werd bij mijn broer zijn begrafenis gespeeld, die zou ik graag willen horen met Eddie Vedder, dus ik neem jouw aanbod heel graag aan als je de dvd weer in je bezit hebt.
Ik kan wel cd's op mijn pc afluisteren maar de kwaliteit is dan wel enigszins bagger, heb nog al een tik met mijn eigen geluidsinstallatie, ben zo verliefd op de sound. Ik kan er gewoon niet tegen als het niet naar mijn zin klinkt, dan zit ik niet in de muziek maar er onder en dat haat ik. Maar ja, voorlopig dus even geen keuze of de nieuwe laser moet onder de garantie vallen, geen idee, ga er maar eens langs en hopen op het beste. Dank voor je aanbod Neal, te gek hoor!

Oké ik ga er aan werken en geef wel weer een berichtje door. (ook ik heb een keer laserproblemen gehad. Ik draai ook veel in de auto, omdat ik veel onderweg ben en ook een prima geluidsinstalatie in de auto heb

avatar van Rogyros
Dit schreef ik een tijd geleden bij de artiestenpagina van Pearl Jam:

Dit is ook een hele leuke voor iemand zoals Rogyros, die Pink Floyd en Pearl Jam tot zijn favoriete bands rekent: Eddie & Roger Comfortably Numb

Dus Ellen, hierbij alvast Eddie Vedder en Roger Waters!

avatar van edeleteee
Dankjewel Rogyros(heel benieuwd wat deze naam betekent?!), ik heb de link geopend en krijg helaas de volgende melding: deze video is door de gebruiker verwijderd. Niet aardig om zoiets moois te verwijderen, jammer ook! Dan maar even googlen vanavond, kijken of het ergens anders nog terug te zien is?!
Vind het heel bijzonder, die twee samen, nooit gedacht!
Dank voor al jullie tips en hulp hoor, leuk!

avatar van Rogyros
Hoi Ellen,

Mijn naam is niet meer dan een wannabe Griekse verbastering van mijn echte naam Rogier. Daarnaast ben ik wel redelijk bourgondisch ingesteld en gyros zit er ook in verwerkt (niet dat ik heel erg gek ben op gyros, maar goed). Ofwel, al te spannend is mijn username niet...

Hier een andere link van Eddie met Roger: YouTube - Roger Waters & Eddie Vedder: "Comfortably Numb" Live at "12-12-12" The Concert for Sandy Relief (HD)

avatar van edeleteee
Wouwie Rogier, dat zingt die Eddie verdomd veel beter dan Van Morrison toentertijd deed in Berlijn!
Dank voor de link, prachtig nummer blijft het toch!
Ik heb het inmiddels al heel wat keren live gezien, zowel Roger Waters als Pink Floyd spelen het ongeveer standaard als afsluiter!
Goed te horen dat je bourgondisch bent ingesteld, same here! Good music and good food, gaan hand in hand, onderdeel van het Carpe Diem gevoel!
Wel even zeer benieuwd waar de drie en halve ster bij Amused to death vandaan komen, kan natuurlijk terug gaan zoeken maar aan mijn bourgondische inslag komt ook nog een stukje luiheid te pas............................................

Stijn_Slayer
Vedder doet Gilmours deel een stuk beter dan ik had verwacht. Vedder kan natuurlijk goed zingen, maar zijn timbre klinkt wel heel anders dan dat van Gilmour, vandaar.

Heb er verder wel moeite mee om 'Comfortably Numb' nog af te luisteren. Waters maakt er ook zo'n toneelstukje van. Zijn stem is ook wel hoorbaar minder geworden.

Ik durf nog verder te gaan. Vedder i.s.m. Waters is gewoon TOP(!) in dit nummer.

Ik vind dit album van minder kwaliteit dan de albums van Pink Floyd waar Waters voor het grootste deel voor verantwoordelijk was (The Wall bijvoorbeeld, of The Final Cut).

Desalniettemin toch een sterk album, en een plusje voor de prachtige lyrics.

Het terugkerende thema met de zingende vrouw "What God wants God gets", vind ik een storende passage op het album, terwijl ik 'The Ballad of Bill Hubbard', 'Perfect Sense Part I', en 'Late Home Tonight Part I' de sterkste nummers vind.

avatar van gigage
Bij nummertje 5 wilde ik spontaan "all the young dudes " gaan inzetten na het couplet hahaha

avatar van dynamo d
Roger Waters-Amused To Death-Hybrid Stereo SACD | Acoustic Sounds - store.acousticsounds.com

Ben benieuwd of er binnenkort inderdaad een surround sound versie van dit album uitkomt.

dynamo d schreef:

"Arrival date to Be annonced" staat er bij geschreven. Ik heb er de laatste 1,5 jaar al de nodige posts aan gewijd. Telkens wordt de release datum uitgesteld. Ik ben erg geïnteresseerd in de vinyl versie die hij ook uit zou brengen. Helaas. Als er van dit uitstel maar geen afstel komt.

avatar van dynamo d
Broem schreef:

ok dank voor info, goed om te weten

Als het een acoustic album is mag dit mij deur voorbij gaan. Met het acoustic gebeuren lijkt elk nummer op elkaar

avatar van Bluebird
Ik kan me er ook niks bij voorstellen. Kom maar op met dat nieuwe album zou ik zeggen.

Dat acoustic sounds slaat toch meer op de uitgever?

avatar van Broem
Haha dat zou wat zijn een acoustische uitvoering van Amused. Ben ook bang dat ik me dodelijk zou vervelen. Nee, het gaat om een geremasterde versie van het album door James Guthrie op vinyl en een multi Channel SACD uitvoering. Acoustic Sounds is een groot internet bedrijf.