Editors - In Dream (2015)

Label: [PIAS]

met Rachel Goswell

7. Our Love (5:18)
  8. All the Kings (4:53)
  9. At All Cost (4:54)
  10. Marching Orders (7:45)
  11. Alternative: Forgiveness * (5:17)
  12. Alternative: No Harm * (3:39)
  13. Oh My World * (4:24)

met Rachel Goswell

14. Alternative: Our Love * (3:38)
  15. Alternative: Life Is a Fear * (5:03)
  16. Harm * (2:24)
Er waren echt veel MM-users in het Paard!

Hier zijn er al 7 te tellen en nog één weet ik, dus minstens 8. Dat is zo'n 1% van de zaal, netjes.

Jij bent grappig Wil je me nu overtuigen met een brak clipje op YouTube terwijl ik erbij was en het als heerlijk beleefde? Moet ik er nu ineens anders over gaan denken? Zoals ik al zei: hoe kunnen belevingen verschillen

Waar ik stond: helemaal vooraan bij het podium, link, werd heel goed op de nieuwe nummers gereageerd. Ik was verbaasd dat zoveel mensen die 'al lang en breed' kenden terwijl de officiële release die dag pas was

avatar van Gringo_m
Dan was jij het dus die voor me stond in het Paard en de beleving van sommige nummers en gitaargeluid opving en verorberde voordat ik het kon ontvangen .
Ook ik stond links vooraan en ik verwacht niet dat mensen die moeite voor een kaartje doen en dus Editors fan zijn bij een concert negatief gaan reageren op nieuwe nummers....
De cd was twee weken geleden al illegaal te downloaden vandaar dat sommige aanwezigen (ook ik) de nummers al kenden en dus konden luisteren hoe ze live zouden klinken te opzichte van de cd.
En dan vielen mij "Ocean of Night" en "Life is a Fear" flink tegen, de overige nummers waren live goed.
In november in de HMH een nieuwe stem ronde.

Gringo_m schreef:

Weet ik, en blijkbaar velen met ons

Wat grappig trouwens dat we bij elkaar in de buurt stonden, of misschien wel naast elkaar

avatar van TEQUILA SUNRISE
Eerste luisterbeurt valt mij niet mee, ik vind het allemaal wat braafjes klinken.
Vooralsnog mis ik de felheid van hun heerlijke debuut.
Muntje zal vast nog wel vallen.

Valt mij ook niet mee. Vond het vorige album ook al een pak minder. Beoordelen is nu nog te vroeg.

Het gemiddelde is hier trouwens heel hard naar beneden gegaan.

avatar van Marco van Lochem
Op 25 juli 2005 brachten Editors hun eerste album uit, “THE BACK ROOM”, met geweldige melodieuze gitaar georiënteerde rock en de klagende, karakteristieke stem van zanger en frontman Tom Smith. Die stem is en blijft de rode draad in de muziek van deze Engelse band. Ze brachten sinds het succesvolle debuut 3 albums uit en deze week is nummer 5 verschenen, “IN DREAM”. Waar op de voorgaande plaat, “THE WEIGHT OF YOUR LOVE”, de gitaar weer meer op de voorgrond gemixt was, is er op dit album weer volop ruimte voor synthesizer en computer geluiden. De melodie blijft en de sfeer is ook prachtig. Soms beklemmend, dan weer bevrijdend. Editors is op “IN DREAM” erin geslaagd een verassende en gevarieerde plaat te maken, waarvoor hulde! En dat de gitaar wat minder te horen is, is ze vergeven!

avatar van hidalgo
ik verhoog met 0.5 ik ben helemaal om van dit prachtstuk

avatar van Kos
Kos

avatar van alpeko
Kos schreef:

Ook Editors alweer gevallen voor de 80s synth meuk sound.

In This Light and on This Evening is aan je voorbij gegaan?

Kos schreef:

Ook Editors alweer gevallen voor de 80s synth meuk sound.

De ESMS tja, wie heeft daar nou wat mee? Het lijkt trouwens of veel OW'ers of NU-wavers steeds minder van Editors moeten hebben, terwijl ze steeds meert mainstreamerds (popperds, rockies) trekken. De eerste twee, Back Room, An End Has ... blijven draaierikken hier; de derde al weer minder

avatar van Kos
Kos
Ja.

avatar van lennon
De 1e 2 albums zijn dan 80's gitaar meuk sound?

Misterfool
Tsja, ik kan een goede popsong ook zeker waarderen, dus ik zal dan wel een (synth)popperd zijn . Life is a Fear en Our Love zouden met kinderlijk gemak kunnen concureren met de beste synthpop van de jaren 80. Eerlijk gezegd vind ik deze stijl, goed uitgewerkte popsongs, beter passen bij de band. Het is volwassen, goed uitgewerkt(allmusic noemt het zelfs Kubrickiaans omdat er zo veel aandacht besteedt is aan details) en bijzonder gedreven.

avatar van blur8
angelin schreef:
Het gemiddelde is hier trouwens heel hard naar beneden gegaan.

We hebben ook lekker veel haat-stemmen > 10%
Goed om te zien dat Editors geen allemansvriend is.

blur8 schreef:

We hebben ook lekker veel haat-stemmen > 10%
Goed om te zien dat Editors geen allemansvriend is.

Dat betekent volgens mij dat je zo´n beetje alle stemmen onder 3,0 haat-stemmen noemt. Waar is dat op gebaseerd dan? Zou het ook mogelijk kunnen zijn dat niet iedereen dit goed vindt?

Misterfool schreef:

Tja, nou heb je mij in een mentale spagaat: enerzijds je beroepen op je brede smaak en anderzijds de argumentatie van allmusic aanvoeren. Trouwens, als er al een site is die me qua kwalitatieve evaluatie zal jeuken is het wél all music - afgezien van de zompige aanduidingen zijn ze ook nog eens weinig kritisch.

Ik vind het geluid van dit album 3* K - dichtgeplamuurde meuk; en de bombast kan me ook gestolen worden.

avatar van Mctijn
Beter dan het vorige album, maar de puntigheid van de eerste 2 albums is nu voorgoed verdwenen. Het is allemaal kabbelend en voorspelbaar. Ben ook uitgekeken op zijn stem.
Toch 3*, omdat de 2 eerste nummers eenvoudig meekunnen met hun beste werk.

deric raven schreef:
In Dream is beslagen ruiten muziek. De condens maakt het lastig om naar buiten te kijken. Vingers vormen zich een weg door het vochtig en kil aanvoelend glas. Tekenen twee woorden. De pijn en het verdriet zit van binnen, en vervaagd in een paar secondes. No Harm. In Dream sluit meer aan bij In This Light and on This Evening. Ocean of Night is positivisme, bijna Simple Minds achtig. Forgiveness is alsof Bryan Ferry al zijn bedrogen geliefdes troostend toe zingt. The Law wordt ondersteund met percussie welke we vooral van Depeche Mode kennen. Rachel Goswell in de rol van Vrouwe Justitia. Editors in de biechtstoel bij Our Love. Vanwege het geflirt met de boys van Bronski Beat. At All Cost heeft het serene kerkelijke van Sigur Rós, waarbij Tom gelukkig niet zo ver de hoogte in gaat als Jonsi. In Dream klinkt bijna sacraal. Ondanks de trieste ondertoon is dit voor mij hun meest toegankelijke album geworden.
mooi verwoord,zeer mooi!

Minstens zo spannend en gedurfd als 'in this light' . Na 6 a 7 keer draaien blijven diverse nummers al hangen (de welbekende douche deuntjes). Prima album met avontuurlijke uitstapjes en opvallend weinig gitaar werk. De gitaarlicks a la the edge van U2 zijn definitief verdwenen. Zaterdag avond ga ik ze aanschouwen in Dublin, ben benieuwd: Een dansende menigte op 'our love' ?

Ozric Spacefolk
Had me nooit echt verdiept in deze band.

Mijn oude band (Royal Magpies) werd altijd een beetje vergeleken met Editors. Ik kende het niet. Ik dacht dat het een alt.rock band betrof, of in elk geval iets richting Coldplay. Hoe dan ook, ik voelde me niet geneigd er iets van te luisteren // kopen.

Maar toen ik las, dat Editors door reviewers met gemak onder de synthpop werd geschaard, was mijn interesse gewekt. Tot nu toe klinkt het inderdaad erg synthetisch. Maar super smaakvol en knap uitgevoerd. Ik ben erg benieuwd naar de rest van de plaat.

avatar van predator
hidalgo schreef:
ik verhoog met 0.5 ik ben helemaal om van dit prachtstuk

eens

Thijssie
Prettige herontdekking van deze band... Ik zag de prachtige hoes en blind gekocht. Ik heb ze in 2005 eens gezien in een klein rokerig zaaltje maar na die tijd een beetje uit het oog verloren. Fijne muziek nu het weer steeds eerder donker wordt...

avatar van Snakeskin
vreselijk, deze plaat is vele malen minder dan "The Weight of love". Dat niveau wordt hier nergens gehaald, het is voor mij een plaat die nergens op gang komt.

Misterfool
Dit lijkt me een wat polariserende plaat te worden(eigenlijk net zo als voorganger The Weight of love). Ik vind het momenteel het (dan wel een van de) beste album(s) die de heren hebben uitgebracht. Kan hier geen slecht nummer aanwijzen eigenlijk.

avatar van Erwin.c
Electronica in een voormalig gitaarbandje wordt al snel niet gewaardeerd zie je maar weer.
Ik vind deze plaat vele maler interesanter dan de voorganger, mede door de vervreemde electronica.

avatar van lennon
Verandering is moeilijk voor sommige mensen.

lennon schreef:
Verandering is moeilijk voor sommige mensen.

You're taking me in the mailing

Nou fruit dan, een peer of zo: hoe hoger rockies, popperds en andere mainstreamerds die album waarderen, hoe meer dat zoiets een shibboleth is, zeg maar een veeg teken.

Gisteravond dook dit album op een gegeven moment op in een playlist - mijn mediaspeler pakt nl albums die ik op een bepaald punt heb afgezet, later opnieuw op als 'alles' afgespeeld is - tenzij ik de playlist expliciet heb vervangen.

Maar goed, had totaal niet in de gaten dat dit album op stond en het deed - ondanks de flinke hoeveelheid bombast - geen kwaad bij de vertering van het hoofdgerecht (daarom 3* - omdat het niet storend is). Editors en onopvallend - had me dat 7-8 jaar geleden verteld en ik had geweigerd het te geloven. As it stands is het gewoon een teken dat het album is weggezakt in de m3: middenmootmuziek

Misterfool
Pff, vind het wel meevallen hoe bombastisch dit album is. Niet meer of minder dan voorgaande albums. An End Has a Start heeft hier en daar ook behoorlijk wat stadiumrocktrekjes, maar daar wordt dan weer niet moeilijk over gedaan.

Mjuman schreef:

Het kan ook aan jou liggen dat het je niet opviel. Jij wordt ook een jaartje ouder Mju!