Dr. Dre - Compton (2015)

3. Genocide (4:26)

met Kendrick Lamar, Marsha Ambrosius en Candice Pillay

4. It's All on Me (3:47)

met Justus en BJ the Chicago Kid

5. All in a Day's Work (5:13)

met Anderson .Paak en Marsha Ambrosius

6. Darkside / Gone (3:53)

met King Mez, Marsha Ambrosius en Kendrick Lamar

7. Loose Cannons (4:13)

met Xzibit en Cold 187um

8. Issues (3:41)

met Ice Cube en Anderson .Paak

9. Deep Water (5:11)

met Kendrick Lamar en Justus

10. Jon Connor - One Shot One Kill (3:25)

met Snoop Dogg

11. The Game - Just Another Day (2:21)

met Asia Bryant

12. For the Love of Money (4:08)

met Jill Scott en Jon Connor

13. Satisfiction (4:24)

met Snoop Dogg, Marsha Ambrosius en King Mez

14. Animals (3:47)

met Anderson .Paak

15. Medicine Man (4:14)

met Eminem, Candice Pillay en Anderson .Paak

16. Talking to My Diary (4:23)
Snap niet dat mensen al zo snel stemmen? of hebben jullie hem al meerdere keren beluisterd. Ben nu bij luisterbeurt 2

avatar van bennerd
Twee keren. Een albumscore is niet definitief. Ik leun trouwens dicht bij 4.5* aan, besef ik. Wat een schijf.

avatar van TheLegacy
Ja dit is lastig hoor, Dre laat z'n diversiteit en groei als producer wel degelijk zien. Of dit ook daadwerkelijk het album is waar ik op gehoopt had, dat weet ik echter niet.

avatar van TheLegacy
Oja trouwens Emin moederneuking Em. Dat wilde ik even kwijt.

FelipeGutiƩrrez schreef:
Animals is trouwens een prachtige track.

Zwaar eens. Beluister hem nu net, dikke schijf. Ik mis wel nog wat die uitschieters/hits waar soundpacca het over heeft en die zo typisch zijn voor Dre. Het is minder easy listening als we gewoon zijn.

avatar van TheLegacy
Dre heeft me wel goed voor de gek gehouden door als eerste een snippet te leaken van Talking To My Diary, dat is denk ik samen met Animals toch wel de meest toegankelijke track. De rest is een stuk drukker en neigt inderdaad naar het latere werk van Kendrick.

avatar van Frenz
Vind 'm heel erg "Kendrick" beïnvloed, maar met nog wel herkenbare Dre stijl

Dat is enerzijds een compliment, anderzijds moet ik erg wennen en het oordeel uitstellen tot na verschillende luisterbeurten.

Hij is godzijdank geen slap aftreksel van zichzelf geworden, noch een commerciële knieval, dat is alvast winst

En dat de ouwegies nog flink los gaan doet me plezier

avatar van Johnny Marr
Die beat van It's All On Me
De keiharde trap-opener Talk About It

Een heel andere Dre, meer newschool, maar dan met die oldschool features maakt het wel speciaal. Wat een baas is dit toch.

avatar van -marco-
NicksterrrNL schreef:

Word altijd een beetje moe van dit soort opmerkingen.
Stemmen kan inprincipe na een enkele (volledige) luisterbeurd en kan nog wijzigen na meerdere luisterbeurten. Is persoons gebonden hoe om te gaan met stemmen. Ben het er ook niet altijd mee eens, maar er is geen regel of zo van wanneer je mag stemmen.

NicolasJaar schreef:
Dr. Dre - Compton: A Soundtrack [2015] [Full Album] - YouTube
En snelheid op 1.25x zetten!

* Kwaliteit is bij nader inzien niet al te best.

Vind die snelheid nergens.

avatar van ArthurDZ
Ralph. schreef:

Vind die snelheid nergens.

Op instellingen (dat tandwieletje) klikken, en dan staat het onder 'snelheid'.

TheLegacy schreef:

+ Is all on me. Tranentrekker.

avatar van catdog
Klinkt op een aantal momenten zeer lekker, vooral naar het einde toe, maar een échte indruk heeft het nog niet weten te maken. Maar ik vermoed dat dit nog zal gaan komen, ik heb het nog maar één keer weten te beluisteren. Positief gestemd iig, en dat mag ook wel na twee zwaar teleurstellende Detox singles die het ergste lieten vrezen.

ArthurDZ schreef:

Op instellingen (dat tandwieletje) klikken, en dan staat het onder 'snelheid'.

Gevonden. Moest eerst html5 speler aanzetten.

avatar van Ralph.
Fok die kwaliteit is super slecht. Gaat hem niet worden.
Intro lijkt wel heel erg op intro van Westside Connection (al was die vetter ).

Als iemand een goede link heeft hoor ik het graag.
Je krijgt een kusje.

avatar van Michael_1980
Vreemd dat sommige mensen nu al gaan stemmen. Album is nog niet eens 1 dag uit.
Mijn eerste indruk is dat ik het soms een beetje chaotisch vind en niet elk nummer pakt me meteen. Nu 2 keer luisteren bevalt ie me wel al wat beter, maar ben nog niet echt onder de indruk.
Mijn eerste kennismaking met hiphop/rap was dan ook The Chronic uit 1992. Ik zat toen in groep 8 van de basisschool. Ik ben op hiphop gebied tegenwoordig dan ook wat minder makkelijk te pleasen denk ik haha.

-marco- schreef:

Word altijd een beetje moe van dit soort opmerkingen.

Was meer een vraag dan een opmerking, iedereen mag stemmen wanneer die wil hoor geen probleem. Ik kan alleen niet zo snel oordelen vandaar dat ik het vroeg.

avatar van ArthurDZ
Fuck ja, ik ga al stemmen na één luisterbeurt. Sterren drukken een mening uit, toch? Nou, ik heb er dus al een. Verandert die later, dan pas ik mijn stem aan. Lekker makkelijk!

Ik ben nu al erg positief over deze. Bingelisten-nummers à la Forgot About Dre of Nothing But A G Thang staan er niet op denk ik, maar als geheel flowt het allemaal wel lekker en de gastartiesten brengen het er over het algemeen goed vanaf (vooral Kendrick en Eminem). Alleen jammer dat Dre zelf wat meer op de achtergrond blijft, ik vind hem mede door zijn coole stem en flow een uitstekende MC.

Voor nu een 4*, maar een verhoging naar 4.5* zit er wel nog in. En nu omhoog met dat gemiddelde!

avatar van Jelle78
Na drie luisterbeurten vind ik dit een erg sterk album. Zoals al eerder gemeld, een beetje geïnspireerd op de stijl van Kendrick Lamar. Het is dus geen album dat je na een paar luisterbeurten kunt doorgronden, dus een cijfer geven doe ik nog even niet.
Wel vind ik het aandeel van de gastartiesten erg groot, waardoor dit eigenlijk nauwelijks als een Dr. Dre album te bestempelen is. OK, hij heeft het album geproduceerd en ongetwijfeld ook de meeste nummers geschreven, maar het klinkt bijna als een verzamelalbum waarop Dre zijn favorieten laat horen en zelf ook een moppie mee rapt. Wat dan wel weer knap is, is dat het als een geheel klinkt.
Nu ik dit type moet ik opeens aan Ayreon denken. Mastermind van dit project Arjen Lucassen weet ook plaat op plaat te maken met een veelheid aan zangers en zangeressen en er toch een coherent geheel met een zeer herkenbare stijl van te maken. Dat heeft Dre hier eigenlijk ook gedaan, zij het in een totaal andere stijl.

avatar van Michael_1980
Ik vind Eminem juist (weer) verschrikkelijk. Sinds Relapse vind ik het helemaal niets meer. Schreeuwt meer dan dat ie rapt. Hier begint ie goed, maar gaat toch weer over dat geschreeuw van 'm. I don't like it. Ben blij dat ie er niet meer dan 1x op staat.

avatar van Ralph.
Wat is er met de stem van Dr. Dre gebeurd? Vond hem op de 'The Recipe' al super raar klinken, maar het is nu overal zo.

avatar van T.O.
Bij de eerste keer halverwege afgezet. Klinkt als een aftreksel van To Pimp A Butterfly en die trek ik al niet zo goed. Over een tijdje maar weer proberen.

avatar van Kos
Kos
Ik las ergens 'Dre lijkt een beetje op de opa van Kendrick hier' .

themonster310 schreef:
Ik weiger te geloven dat dit beter is dan Detox geweest zou zijn.

Detox bestaat niet maar afgaande op Kush etc. moet ik toch stellen dat dit vele malen beter is.

avatar van DarkoMarco
themonster310 schreef:
Ik weiger te geloven dat dit beter is dan Detox geweest zou zijn.

Hij heeft minimaal een paar tracks afgerond. Hij had ook eens een commercial voor dr.pepper gedaan waarin een nummer kort te luisteren was die op detox zou komen. Zoals ik al eerder zei, misschien komt er ooit een mixtape. Wat moet die anders met het overig materiaal?

avatar van Dirruk
Jammer dat het eerste nummer (track 2) al helemaal kut is. Zo'n soort nummer had ik niet verwacht op een album van Dr. Dre. Eigenlijk gewoon een schande dat King Mez dit album aftrapt.

Dirruk schreef:

Inderdaad, wat een belachelijk slechte opener.

avatar van thgryda
De opener vind ik ook nog steeds het minste nummer. Maar waar ik het eerst verschrikkelijk vond, vind ik het nu al wel oké en vind ik het bovendien goed aansluiten op de intro...

IP050 schreef:

Inderdaad, wat een belachelijk slechte opener.

Ik vind het juist een heerlijke opener en tja hoort niet op een Dr. Dre album..

Wat is tegenwoordig nog echt typisch Dre? Tuurlijk erken ik dat de beste man een signature sound heeft gehad, maar de laatste jaren waren het toch met name slappe aftreksels van dat geluid. Dan heb ik toch liever dat Dre zichzelf innoveert zoals dat op dit album het geval is.

Waarschijnlijk moet Dre tijdens het recorden van Detox hebben gedacht 'wel leuk dat men graag meer van hetzelfde wil, maar ik beleef er geen uitdaging noch plezier aan'. Ik ben inmiddels een aantal luisterbeurten verder en vind het een erg prettig en fris album.