Muse - Black Holes & Revelations (2006)

Label: Helium 3

1. Take a Bow (4:33)
  2. Starlight (3:59)
  3. Supermassive Black Hole (3:28)
  4. Map of the Problematique (4:14)
  5. A Soldier's Poem (2:01)
  6. Invincible (4:49)
  7. Assassin (3:29)
  8. Exo-Politics (3:51)
  9. City of Delusion (4:45)
  10. Hoodoo (3:41)
  11. Knights of Cydonia (6:01)
  12. Glorious * (4:41)
avatar van SiSsY bOY
deze plaat heeft weinig met rock te maken, het neigt zelf naar de hip hop kant iin sommige nummers.

:0 hiphop nog wel

avatar van mathias
Zoveel hiphop hoor ik er toch wel niet in hoor...

avatar van ACole_20
SiSsY bOY schreef:

Let him speak, let him speak!

Verklaar je nader...

avatar van Darkshines
SiSsY bOY schreef:

hip hop? Zal wel geen serieuze opmerking zijn geweest.

avatar van luc011190
Super Massive Black Hole is een gaaf nummer. Iets toegankelijker als het oude werk, heb ik het idee.
Ik ga eerst Origin of Symmety maar eens kopen als die bevalt (wat ik wel verwacht) koop ik Absolution en deze ook nog weleens.

bert schreef:
volgens mij ben je meer een anti-muse campagne aan het houden, aangezien je aan origin of symetrie ook maar meteen je stem van 5 naar 3 hebt gedaan......

nee dat heb ik al een hele poos geleden gedaan.. Origin of Symetry was ooit mijn favoriete album maar dat was wel in de tijd dat ik misschien 5 albums serieus beluisterd had. Ondertussen ben ik er wel achter dat er zat betere muziek is misschien dat de fervente muse fans hier dat ook nog is mee mogen maken.. ik gun het jullie.

avatar van James Bomb
Heb de cd nu heel wat keren gehoord en vindt hem, als complete cd, toch een heel stukje minder dan OoS en Absolution. Vooral de nummers invincible, soldiers poem en hoodoo vindt ik niet erg bijzonder. De sterke nummers daarentegen zijn voor mij Take a Bow, Map of the Problematique en Knights of Cydonia. De kwaliteit van een Space Dementia of Citizen Erased wordt helaas niet gehaald.

avatar van mic
mic
Dat gezeur altijd over vernieuwing.
Als je wat anders wilt horen luister je toch wat anders?

paranoidandroid schreef:

1 juli een hele poos? no offence verder hoor.... probeer alleen maar het hoe en waarom naar boven te halen.

bert schreef:

ik begon al aan mezelf te twijfelen maar na even gekeken te hebben blijkt het juli vorig jaar te zijn geweest, wel degelijk een hele poos geleden dus

avatar van psychonaatje
Recensies van 'grote bands' worden bij Pitchfork standaard geschreven door de grootste azijnzeikers van de wereld (daar zijn audities voor gedaan, net als voor Idols). De cd's van The Mars Volta krijgen een 4,9 en een 2,0. Die 4,3 voor deze Muse vind ik voor Pitchfork nog meevallen. Ook Pitchfork vind dit dus eigenlijk een top-cd.

paranoidandroid schreef:

ik zie het, mijn welgemeende excuses

psychonaatje schreef:

ach wat een onzin. The mars volta is heus geen 'grote band'. Radiohead wel, en die krijgen ook goede recensies..

Ik vind de algemen teneur hier toch net iets te negatief. "Black Holes and Revelations" is misschien niet een tweede magnum epos geworden zoals "Origin of Symmetry", maar ik vind het een logische stap die Muse hier maakt. Ze evolueren zonder hun roots echt te verloochenen (ik hield mijn hart een beetje vast voor een album vol Supermassive Black Holes, maar dat is het gelukkig niet geworden, wat trouwens niet wil zeggen dat ik dat een slecht nummer vind ...). Nummers als Take a Bow, Map of the Problematique en Knights of Cydonia (een beetje een vervolg op mijn all-time Muse favourite Citizen Erased) kunnen voor mij zo tussen het rijtje Muse klassiekers en met Starlight bewijzen ze dat ze ook gewoon goeie popsongs kunnen schrijven. Er staan inderdaad misschien een paar iets mindere nummers op, maar na enkele luisterbeurten komen ook die nummers tot hun recht binnen het geheel.

Ga helemaal akkoord met 'Swevie Tonder'. (Leuke humor, trouwens.. )

Iedereen zou misschien de plaat gewoon eens een paar keer goed moeten beluisteren. Ik vond bijvoorbeeld nix aan nummers als 'Take A Bow' en 'Hoodoo' in het begin, maar nu komen ze echt tot hun recht en vind ik het goeie nummers.

En gewoon.. is het niet positief dat ze nieuwe dingen proberen? nieuwe invloeden? nieuwe instrumenten?

Pff.. als de plaat van Lordi zelfs al meer krijgt dan deze van Muse ben ik het vertrouwen in deze site kwijt..

erck
SiSsY bOY schreef:

"How can we win, when fools can be kings!" (Knights of Cydonia)

Goddelijk album dit!

avatar van bloempje24
mic schreef:
Dat gezeur altijd over vernieuwing.
Als je wat anders wilt horen luister je toch wat anders?

Wanneer je hetzelfde wilt luisteren hoef je toch het nieuwe album niet te kopen maar kun toch gewoon de voorganger opzetten?

shappy1010
Die nieuwe single van hun lijkt sprekend op die dance hit "Push Up"van een tijdje terug, sterker nog ik dacht dat dit dezelfde groep was toen ik er pas achter kwam dat het muse was...is wel een lekker nummer, maar de hele album kan mij persoonlijk niet zo bekoren, klinkt allemaal erg MTV2 en in dat genre hebben we al zoveel bands ..

Mojo Pin
Wat is de nieuwe single dan?

Mojo Pin schreef:
Wat is de nieuwe single dan?

Starlight? Dit zou de tweede single van het album worden en uitgebracht worden op 4 september.

Goed nieuw album van muse Supermassive black hole is een favoriet van mij!
Ik snap niet dat iemand heeft gezegd dat dit album op hip hop lijkt, want nummers als Invincible en Assassin lijkt mij toch echt rock, maarja het kan aan mij liggen
Alleen jammer dat het maar 11 nummers bevat..je bent er zo doorheen!

3.5 *

avatar van Music4ever
Coldplay (op. 1, 2 en 3 in je top-10) hebben daarentegen wel albums waar veel meer dan 11 nr.s opstaan.

Music4ever schreef:

spijtig genoeg niet.
(Alhoewel.. X&Y heeft er 2 meer. ^^)

En misschien moet Veertje de nieuwe van de peppers maar 'ns beluisteren hé, dan.

Deze cd ruleeerd echt een pak! Ik heb echt niet vaak als ik een cd koop,dat ik écht bijna alle nummers goed vind! Maar bij deze echt wel! Supermassive Black hole is mijn verslaving! Ik hoú zoveel van dit nummer! Invicible en Knights of Cydonia zijn ook echt geweldig! En Starlight..en Take a bow... Veel dus .Een welverdiende 4.5!

avatar van james_cameron
Licht tegenvallende schijf. Eerste vier nummers en de laatste paar songs zijn erg sterk, maar daartussen zakt alles behoorlijk in. De toevoeging van meer electronica vind ik wel geslaagd en de surfmuziek details zijn ook erg leuk.

shappy1010
Timesplitter schreef:

Ik heb de cd niet voor me, want ik heb hem in Rome beluisterd bij de muziekwinkel, maar ik denk dat als je dat dance nummer "push up" van een jaar of wat geleden luisterd je meteen weet waar ik het over heb. Dit zeg ik niet om te schoppen ofzo, maar die nummers lijken wel heeel erg veel op mekaar, gitaar sample, stem en beat bijna identiek.

avatar van KampF
0,5
Glorious hoort ook op deze cd. bonus track

avatar van luc011190
psychonaatje schreef:

Mee eens hoor
Radiohead, Neutral Milk Hotel en Pink Floyd vinden ze allemaal geweldig. Maar Coldplay bijvoorbeeld. Je kan er niet van houden, maar om elk album van Coldplay een onvoldoende te geven.

Oeps off-topic.

Even een berichtje uit Ijsland. Ben tijdje niet in nederland maar moet toch even kwijt dat ik deze cd echt super Relaxed vind! Waauw echt weer totally Muse! met een tikkie nieuw erdoor:) Geweldig! 4,5 dus.