Muse - Black Holes & Revelations (2006)

Label: Helium 3

1. Take a Bow (4:33)
  2. Starlight (3:59)
  3. Supermassive Black Hole (3:28)
  4. Map of the Problematique (4:14)
  5. A Soldier's Poem (2:01)
  6. Invincible (4:49)
  7. Assassin (3:29)
  8. Exo-Politics (3:51)
  9. City of Delusion (4:45)
  10. Hoodoo (3:41)
  11. Knights of Cydonia (6:01)
  12. Glorious * (4:41)
avatar van esteban
Deze valt behoorlijk tegen. Waar zitten de onvergetelijke nummers als 'Bliss' ? Neen, van dit nieuw materiaal ben ik geen fan.

2.5

avatar van UmmaGumma 44
Juist dit album doet er voor zorgen dat ik meer Muse ben gaan luisteren....

UmmaGumma 44 schreef:
Juist dit album doet er voor zorgen dat ik meer Muse ben gaan luisteren....

en ben gaan aanschaffen...!

avatar van UmmaGumma 44
Ik zat vanacht nog wat rond te zappen en kwam toen terecht op MTV..... tussen 0.00 en 1.00 uur zonden ze MTV Live uit met Muse... in dat concert speelden ze ook een aantal nieuwe nummers... met name Knights of Cydonia speelden ze vol energie... ik heb er van genoten. Ik ga snel kijken of er volgende week een herhaling is, zodat iemand hem voor me kan opnemen!

Mojo Pin
Ik zal je wat vertellen Umma... het is allemaal terug te zien op YouTube

Mojo Pin schreef:
Ik zal je wat vertellen Umma... het is allemaal terug te zien op YouTube

Bij Hysteria en Knights of Cydonia ging het dak er af!

En nog bedankt voor de link!

Mojo Pin
Geen dank!

Mojo Pin schreef:
Geen dank!

Kan nog geen dvd-tje downen via nieuwsgroepen... ben benieuwd of iemand hem neer gaat zetten....

avatar van twin
Wat een topband is het toch, ik heb ze nu 3 maal live gezien en het waren stuk voor stuk fantastische concerten, ook dit album is gewoon weer Muse waardig, iets anders, maar ze zijn wel doorgegroeid naar een iets andere stijl, maar wel met ouderwetse Muse kwaliteit 4*

zo, poging twee om het te beluisteren, ging al iets beter als de eerste keer. Maar ik geef nog niet op! Volgende keer maak ik er 3,5* van, maar nu nog niet

ik heb nog nooit zoveel moeite gedaan voor een album, om het steeds maar weer op te zetten. Maar het loont

3.5* op naar 4*

Relax
Maar is dit nou meer Hardcore Rock of pop rock of rock en roll of gewoon rustige rock ?

Alternatieve rock. Maar bijv. Starlight is meer een pop/rock nummer.

Relax
Alternatieve Rock, dus afwisselend wou je zeggen ? zou je het kunnen uitleggen ?

yoeridedeygere
tja waarom op alles een etiketje plakken. Noem het gewoon Muse

avatar van John Doe
Het valt me nog best mee. Na dit album bij de release in de boycot te hebben gedaan, moet ik erop terugkomen dat dit niet nodig was geweest. Het is een stuk poppy'er kwa instelling, maar wel stijlvoller gedaan dan bijvoorbeeld X&Y. Een teleurstelling ten opzichte van de diepgaandere sound misschien, maar 3,5* zit er wel in.

0,5
ow wat irriteer ik me altijd weer als ik dit hoor op radio.

esteban schreef:

2.5

Hmm... ik vind Bliss nou typisch een vergetelijk nummertje, voor Muse-begrippen dan.

Ze hebben mij wel redelijk teleurgeld in de zin dat ze de meer popsongkant op zijn gegaan, daarom zet ik toch nog liever de "oude" cd's van Muse op zodat alleen Starlight tussen mijn lijstje van de topnummers zal staan.

Persoonlijk vind ik deze beter dan voorganger Absolution. Zo vond ik de single Supermassive black hole al veel beter dan de single Our time is running out van het vorige album. Knights of Cydonia klinkt echt geweldig, vind ik echt een van de betere Muse nummers.
Map of the Problematique klinkt op en top als Muse, lekker stevig nummer en ook Exo Politics en City of Delusion klinken erg goed! Mindere nummers vind ik A Soldier's Poem en Invincible, voor de rest een erg goed album van Muse! * 4 sterren*

avatar van avdj
Geslaagd album. Soms is het me even te Queen-achtig maar het album klinkt mij goed in de oren. 3,75* maar zal wel 4 worden.

avatar van Droid
Na vele luisterbeurten kan ik met zekerheid zeggen: Puik album! Muse experimenteert lekker met Queen-koortjes, trompetten en strijkers en het bevalt me goed.
Ook Bellamy's zang is beter, vooral op "Starlight".
En ik ben totaal verzot op "Map of the Problematique". Wat een briljant nummer zeg.
Al met al beter dan Absolution.

yoeridedeygere
Absolution evenaart het jammergenoeg niet. Take A Bow vind ik daarentegen wel schitterend. Het word dan ook afgeschilderd als een achterblijvertje van Absolution. Al vind ik dat niet terecht. Is het niet géniaal om als eerste liedje een track te zetten die je ook bij je vorige cd kon zetten om tot de overgang te komen?

avatar van Backdrifter
Zoals eerder in deze collum gezegd zou ik nog een definitieve mening geven over dit album;

Ik begin er steeds minder aan te vinden, als ik continu nummers als Starlight en Suppermassive op de radio hoor, dringt pas goed door hoe diep Muse als groep gezakt is!
Maar goed als dit is wat het grotere publiek wil horen zal het hun als band wel ten goede komen, hopelijk zijn er genoeg oudere Muse fans die ook van mening zijn dat dit lang niet meer de Muse van voorheen is en dat dergelijke albums ook met geen vleugje meer kunnen tippen aan albums als Origin of Symmetry en Absolution!

Eindoordeel: dit album is gewoon TE commercieel voor Muse en is gewoon voor het publiek bedoelt wat niet luisterd hoe het qualitatief in elkaar steekt maar gewoon hoe lekker het in het oor ligt, kwaliteit is schijnbaar niet meer zo erg van belang!

Ja muse is veranderd ja. Maar om nu te zeggen dat Absolution zo verschilt van dit album kan ik niet zeggen. Van showbiz tot Absolution is veel gebeurd met muse. Het is niet het album wat commercieel is geworden, muse is commercieel geworden. Ook die mensen willen gewoon veel geld verdienen.
Ik was muse-fan vanaf "dag 1" vooral omdat ze zich live niet inhouden. Blijft mooi.

Maar ik zie nu die clip van starlight op televisie. En MB moet gewoon vol op z'n bek geslagen worden zodat die tanden eindelijk eens recht komen te staan. (dat was een grapje)

Jellebre schreef:

Dit is heel tegenstrijdig wat je zegt. Starlight is bij uitstek het popliedje van dit album, samen met Supermassive Black Hole dan.

Relax
Supermassive Black Hole vind ik het slechtste nummer van hen, vooral op dit album.
De clip is ook behoorlijk iritant, jammer, album is voorderest nog wel mooi maar echt anders.

Backdrifter schreef:

Wanneer leren sommige mensen nu eens muziek op -muzikale- waarden te schatten. Je wilt dus zeggen dat Supermassive Black Hole en Starlight slechte nummers zijn omdat ze op de radio komen? Wat maakt het nou uit of een nummer in de top 40 staat of niet? Je luistert naar muziek die je mooi vindt, en niet naar muziek die je niet mooi vindt. Zo simpel zou het moeten zijn. Als je per se "alternatief" wil zijn, ga dan naar een lifestyle-forum of zo, en niet naar MusicMeter.

avatar van smash016
Tool heeft trouwens een geniale songtekst over "commerciële muziek", lees dit goed Backdrifter, dan begrijp je misschien waarom ik me zo opwind over jouw mening (niet persoonlijk bedoeld):
"All you know about me is what I've sold ya, dumb f*ck, I sold out long before you ever even heard my name, I sold my soul to make a record, and then YOU BOUGHT ONE! All you read and wear and see and hear on tv is a product begging for your fat-ass dirty dollar, so shut up and buy my new record. Send more money!"
Ik wil alleen maar zeggen: professionele bands zijn per definitie commercieel, en als Muse dat niet zou zijn, dan had 99% van ons nog nooit van Muse gehoord.

avatar van gemaster
Ik vond de eerste single zeer hoopgevend, maar uiteindelijk is dit toch weer een bombastische rockplaat geworden. Jammer, want dat kunstje kennen we nu wel. 3,5*