Muse - Black Holes & Revelations (2006)

Label: Helium 3

1. Take a Bow (4:33)
  2. Starlight (3:59)
  3. Supermassive Black Hole (3:28)
  4. Map of the Problematique (4:14)
  5. A Soldier's Poem (2:01)
  6. Invincible (4:49)
  7. Assassin (3:29)
  8. Exo-Politics (3:51)
  9. City of Delusion (4:45)
  10. Hoodoo (3:41)
  11. Knights of Cydonia (6:01)
  12. Glorious * (4:41)
avatar van Music4ever
gemaster schreef:
Ik vond de eerste single zeer hoopgevend, maar uiteindelijk is dit toch weer een bombastische rockplaat geworden. Jammer, want dat kunstje kennen we nu wel. 3,5*

Meer luisteren zou ik zeggen.
Op het eerste gehoor klinkt het bombastisch maar na meerdere keer draaien hoor je hele andere dingen.....

Na veel te hebben gelezen op deze geweldige site heb ik mezelf maar eens aangemeld, vooral vanwege deze cd....

Na Absolution bezopen vaak te hebben gedraaid, kon ik natuurlijk niet wachten op Bhar. Toen de slechte versie te downloaden was nog net een maand kunnen wachten, en meteen met de release deze plaat gekocht....

Meegenomen op vakantie, en.... hij viel me een partij tegen! Ik hoorde niks nieuws, miste het extreme bombastische, en vond het wel leuk en aardig maar tsja, het was het gewoon net niet.

Na heel veel anders geluisterd te hebben deze cd toch maar weer een kans gegeven. Hij staat nu onophoudelijk op repeat, jaja!! Wat een ge-ni-ale plaat is dit, en hij word iedere seconde beter.

Mijn beste albums zijn groeialbums; ik verwacht veel, het valt tegen, ik leg ze dus weg, luister ze na een tijd weer een keer en daarna slaan ze in als een bom.... Zo ook deze.

Supermassive black hole is heel makkelijk; een lolletje van muse, en door de opschudding en airplay iedereen te laten weten dat er een nieuw album is... Starlight de 2e single is de meest toegangkelijke plaat, maar alweer veeeeel meer muse.

Take a bow, Starlight en Map otProb. zijn gewoon geweldig, en dan krijgen we soldiers poem... vond ik eerst niets, maar begin ik nu steeds meer te waarderen. Het rustige gaat verder in invincible, waar het naar het einde toe weer heerlijk explodeert. Dit zet de toon voor de 2e helft van de plaat, die nummer voor nummer gewoon geniaal is. Om dan te eindigen met mijn twee favorite nummers; Knights of Cydonia en de bonus track Glorious. En als we er dan nog een moeten noemen, dan word het natuurlijk Map of the problematique.

Ik geef nu 4*, maar het moet wel heel raar lopen als dit er niet meer worden. Dus mijn gouden tip; Ben je Muse fan, en je vind het niks, leg hem een weekje weg en ga hem dan maar stukdraaien....

avatar van Music4ever
Ben nu wel erg benieuwd naar je top-10,
zeker alleen maar groeialbums?

avatar van luc011190
Ik vind Map of Problematique heb beste Muse-nummer. En ja, ik ken Hysteria, Sing for Absolution, New Born, Bliss...

Maar dit nummer (intro!) is écht fantastisch, als dat gelijk de richting van deze cd aan geeft, kan ik deze nog weleens heel goed gaan vinden

avatar van the viking
Map of Problematique is inderdaad een geweldig nummer met een hoge dosis Depeche Mode gehalte(Enjoy the Silence)

avatar van Droid
the viking schreef:

En dat mag ik graag horen!

avatar van Oldfart
Ik weet nog steeds niet zo goed wat ik met Muse aanmoet; heb de hele tijd zoiets van : "waar ken ik dat toch van??". Maar dat is op zich niet zo bijzonder of erg. Heb ik wel vaker.

Maar er is ook iets in deze band wat me aanspreekt en tegelijkertijd heb ik soms ook iets van irritatie; te overdreven misschien, te pathetisch allemaal?

Ook gisteren toen ik naar stukjes van Lowlands keek.
Hoe origineel moet een band zijn om goed te vinden, was een gedachte die bij me op kwam?

avatar van Pinsnider
Oldfart schreef:

Interessante gedachte, maar moet een band origineel zijn om goed te zijn..?? Ouwe lullen op dit forum zullen zeggen dat alle hedendaagse muziek een variatie is op het Beatles geluid Dus wat maakt het allemaal uit
Je eerdere gedachten kan ik me wel voorstellen: is het nou leuk of superirritant... Ik ga voor het eerste. Misschien moet je je niet druk maken en je lekker willoos overgeven aan de muziek van Muse

avatar van Jordy
Berichten verplaatst naar Muse

Inderdaad een CD die in het begin enigszinds tegenvalt, maar naarmate je 'm vaker luistert ook beter ten gehore komt. Vooral Starlight, Map of Problematique en Knights of Cydonia vind ik heerlijke platen, zoals er op ieder Muse-album wel enkele echte uitschieters staan.

4,5*.

avatar van Gretz
Starlight kan er bij mij nog wel door. Voor de rest staat de stem van de zanger mij niet aan en heb ik niet zo veel met deze soort muziek. Toch iets te schreeuwerig. Ik vind het album wel iets rustiger dan Muse's vorige platen maar nog altijd te hard voor mij om het echt goed te vinden. Bijna alle tracks heb ik 2* of 3* gegeven, dus dan kom ik op een gemiddelde uit van 2,5*. Maar goed, nog wel een verbetering voor mij ten opzichte van hun eerdere albums. Die anderen ga ik nóg eens goed luisteren om elke track goed te kunnen beoordelen maar ik verwacht bijna zeker dat die lager gaan scoren.

avatar van Jazper
Gretz schreef:

Waarom zou je die dan nog gaan luisteren?
Ik zou iets gaan luisteren waarvan ik wel verwacht dat ik het goed vind.

avatar van Nim
Nim
Ik ben het met jullie eens dat dit een CD is die je liefde moet winnen.. In het begin kreeg ik er de kriebels van.. (net zoals ik na een tijdje de kriebels kreeg van Absolution.. begon zo zeurderig te klinken :/ --> niet te vaak luisteren dus) Als je er echter een beetje je best voor doet ga je het album steeds meer waarderen.. en op dit moment is het echt 1 van mijn persoonlijke toppers.. WoW! Ik vind deze echt nog een stuk beter dan Absolution, deze heeft een wat prettigere sound.. en er staan meerdere nummers op die er echt als toppers uitspringen.. Knights of Kydonia bijvoorbeeld.. Erg aan te raden dit album, 4,5*

avatar van HBT
HBT
Dit is inderdaad echt een groeialbum; elke keer dat ik 'm luister klinkt ie weer beter. Ook de Japanse bonustrack Glorious is erg goed.

Op http://www.microcuts.net/uk/multimedia kun je de clip van Knights of Cydonia bekijken, naar mijn mening één van de beste videoclips die ik ooit gezien heb.

avatar van UmmaGumma 44
HBT schreef:

Leuke clip, met name de ongecensureerde!

de nieuwe clip is toch starlight

avatar van UmmaGumma 44
felix89 schreef:
de nieuwe clip is toch starlight

Klopt, maar van Knights hebben ze er al 1 gemaakt..!

avatar van Snappy
Wat een prachige plaat zeg! Na een paar keer draaien wordt mijn waardering bijgesteld naar 4*. Tot nu toe geen spijt van de aanschaf van de kaarten voor het aankomende concert in de brabanthallen!

avatar van Arno
Sterke plaat inderdaad, vooral Starlight en Knights of Cydonia. Hij is vind ik wel een stuk minder dan de drie voorgangers, maar wel zeker 4* waard.

avatar van Grafmat
Zoals al vaker gemeld: Dit is een plaat die je de kans moet geven om te groeien... En dan is 'ie ongelooflijk! De volle 5 *!
De meest afwisselende Muse-cd tot nu toe (wat niet per sé beter is hoor), qua sound t.o.v. Absolution zeker minder bombastisch, en ik kan maar niet kiezen welke van die twee de beste is...
Favoriete nummers van deze op dit moment: Knights of Cydonia, City of Delusion en Invincible.

26 november: Hamburg... Ben benieuwd naar de nieuwe nummers live! Wat ik van Lowlands heb gezien, was super!

avatar van ManicKevin
Dit is pas een fantastische groeiplaat(briljantje): THX JHN van de band Johan!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik echt onder de indruk ben van het album. Het is het beste album van Muse tot nu mijn inziens. Zeer gevarieerd met rustige en harde nummers gecombineerd met verschillende muziekstijlen. Tevens hoor ik hoor invloeden van Queen en bij een ander nummer weer invloeden van Jeff Buckley. Het album wordt eigenlijk alleen nog maar mooier als je er vaker naar luisterd (zoals bij de meeste albums van grote kwaliteit).

Kortom: Een super mooi album en wat mij betreft het interessantste album van 2006 tot nu toe

slaemperayreon
Wat zal ik zeggen? Ik vind Muse namelijk absoluut een geweldige band en deels door hen is mijn liefde voor rockmuziek ontstaan. Daarnaast vind ik "Absolution" en "Origin of Symmetry" twee ongelofelijk sterke platen. Maar deze plaat... Slecht is hij niet, maar er kleven wel een aantal minpunten aan. Ten eerste zijn 11 nummers eigenlijk veels te weinig voor Muse-begrippen. Daarnaast wordt dat aantal nog minder als je bedenkt dat "A Soldier's Poem" en "Hoodoo" eigenlijk een soort intermezzi zijn. Dus eigenlijk hebben we 9 nummers over. Dat is op zich geen probleem als het sterke nummers zijn. En ook dat is niet altijd het geval. "Invincible" vind ik ietwat zwak, alhoewel het einde het nummer net red. "Assassin" vervolgens roept gevoelens op á la "Stockholm Syndrome". Dat een band na verloop van tijd teruggrijpt op zichzelf is geen probleem. Bij de nieuwe Iron Maiden heb ik dat gevoel tenslotte af en toe ook een beetje. Het probleem is alleen dat die ietsje langer bestaan dan Muse en dat ik het de Maagd makkelijker kan vergeven. Maar goed, daarover valt genoeg te redetwisten, dus dat laat ik zitten. Dan "Exo-Politics" en single "Supermassive Black Hole". Ze halen op zich wel het niveau van 'lekker klinkend', maar bijzonder zijn ze niet. De wat bijzondere nummers vind ik vooral "Take A Bow" en "Starlight" (alhoewel die laatste me ook erg aan "Bliss" doet denken). De uitschieters voor mij zijn dus ook de overgebleven nummers: "Map of the Problematique", "City of Delusion" en "Knights of Cydonia" zijn voor mij ouderwets goede Muse-tracks vol bombasme. Hierop afgaande zou je denken dat ik het een slechte plaat vind. Nee, dat is absoluut niet waar, er zijn namelijk ook absoluut positieve punten. Zo kun je op zich wel horen dat alles fris en jeugdig klinkt. Zo klonken de composities op Oos en Abs, ondanks dat ze steengoed zijn, wel erg zwaar en ernstig. De door mij genoemde topnummers en "Take A Bow" zijn geweldige songs, die op een bepaalde manier af en toe tenminste een beetje luchtig weten te klinken. Daarnaast vind ik de weg die ze hebben gekozen, wel logisch. Sommigen zeiden al dat "Absolution" wat toegankelijker was. Welnu, dan is dit toch een logisch vervolg erop? Qua sound e.d. kan ik me geen beter vervolg voorstellen. Het zijn alleen de songs zelf die gewoon minder sterk zijn. Dus is "Black Holes and Revelations" weer een fantastisch meesterwerk geworden? Dat lijkt me duidelijk: nee. Het idee was er wel voor een goede plaat, maar er zijn gewoon net teveel negatieve punten. Vanwege de 3 geweldige nummers en omdat oude liefde niet roest, toch 3*.

avatar van gameg
nou ik heb het album gekocht en ik denk puur dat ik hem leuk vond omdat ik hem net nieuw had want na een paar weken deed ik er nix meer mee het is mijn muziek niet egt denk ik geef mij maar MxPx en NoFX enzo..

Take a bow en Starlight zijn zeer goed. Ik heb dit album gister gedownload, en zoals het er nu uit ziet ga ik 'm nog heel vaak draaien.

Geweldig album! ik ben het eens met sleamperayreon dat het maar een karig album is, maar de nummers die erop staan zijn dan ook stuk voor stuk ( op A Soldiers Poem na ) heerlijke nummers om naar te luisteren!

4*, omdat hij wat aan de korte kant is! Als er nog een nummer als Knights of Cydonia of Take a Bow op had gestaan was het 5* geweest!

avatar van James Bomb
slaemperayreon schreef:

Ik had het niet beter kunnen zeggen. Ik ben het helemaal met je eens. Heb wel een halfje meer geven.

0,5

jeanke schreef:
geen ruk aan

allemaal zo licht en oppervlakkig

snap niet wat er zo fantastisch is aan muse

Dit schreeuwt om enige uitleg!

Wat is er licht en oppervlakkig aan nummer als Take A Bow, City of Delusion, Knights of Cydonia, Map of the Problematique, om er even paar te noemen?

Ik laat me altijd graag van alles wijs maken, dus licht me eens bij jeanke...

avatar van muismat
Starlight is in elk geval alweer een regelrechte topper.