lennon schreef:
Ik denk vooral dat laatste gezien zijn recente post bij
Lazarus (2016)
Als je Bowie niks vindt.. waarom ga je dan dat soort werk luisteren? (Want dat doet hij, zegt ie) soort vorm van zelfkastijding lijkt me dat. En dat geloof ik niet en dus is t meer olie op vuur gooien.
Bowie beperkte zang capaciteiten toewerpen is natuurlijk onzin. En dat ie niks kon (of weinig) ook... dat hou je namelijk niet bijna 40 jaar vol lijkt me.
Omdat naast blackstar de hemel in prijzen, ook negatieve kritiek een plaats moet hebben. En die kun je pas vormen als je iets beluistert. Het is toch potverdikkie geen Noord Korea hier? Zeg nou gewoon eens eerlijk dat je vooral politiek correct het album de hemel in prijst.
Bovendien wat lees ik nou eigenlijk bij de verstrekkers van de 4 tot 5 sterren? 'Briljant, mooi afscheidskado, erfenis, klinkt goed, zijn mooiste laatste' enzo. Het kan zo de Telegraaf en shownieuws in. Weinig mensen die een kritische analyse loslaten op de muziek en zo sentiment van een review los kunnen koppelen en fundering leveren. En ja, dan link ik dat met de musicus Bowie die in mijn referentiekader zeker niet gezegend was met exceptioneel muzikaal talent; overigens wél een charismatisch persoon en levenskunstenaar. Daar kun je veertig jaar een carrière mee onderhouden natuurlijk, dus getallen zeggen mij hierin niets.
Ik vind Brood een vergelijkbaar voorbeeld op hetzij een kleinschaliger niveau. Een kunstenaar, en een paar bluesloopjes op de piano daargelaten nooit een muzikale hoogvlieger geweest. Het laatste decennium zag niemand m meer staan, en hijzelf uiteindelijk ook niet. Dat resulteerde in de Hilton sprong. En ga nou niet flauw doen over zelfmoord en natuurlijke dood. Punt dat ik wil maken is dat beide 'muzikanten' het met name moesten hebben van karakter en charisma. En dat zijn competenties die niets met inhoudelijk muzikale ratings te maken hebben. Dus weg ermee en als dode dien je dezelfde rechten als levende te genieten op MM, maar dit blijkt in de praktijk toch behoorlijk lastig.
Verrek. Daags na broods' dood 'My Way' op 1 in de top 40. Ok, genoeg nu.