Slayer - Christ Illusion (2006)

Label: American

1. Flesh Storm (4:14)
  2. Catalyst (3:07)
  3. Skeleton Christ (4:22)
  4. Eyes of the Insane (3:23)
  5. Jihad (3:31)
  6. Consfearacy (3:07)
  7. Catatonic (4:54)
  8. Black Serenade (3:16)
  9. Cult (4:42)
  10. Supremist (3:51)
  11. Final Six * (4:10)
  12. Black Serenade [Alternative Version] * (2:58)
  13. Disciple [Live] * (3:44)
  14. Mandatory Suicide [Live] * (4:04)
avatar van xangadix
Ja precies. Daarom heb ik zo'n spijt dat ik hem besteld heb...

zeker niet heel slecht wat slayer hier laat horen, alleen 'by far' niet zo aanstekelijk zoals (behalve uiteraard rib) seasons en ook divine intervention waren. heb moeite met de cd in 1 keer afspelen.. het woord 'inspiratiegebrek' spookt door mijn hoofd.. zijn het dan toch de jaren die gaan tellen...? op cult na is er weinig wat nog lang in de hoofden na zal gonzen

xangadix schreef:
Godver, ik heb deze bij www.cd-wow.nl besteld en heb hem nóg niet binnen. Kreeg net een meeltje dat ie weer gedelayed was tot de 28ste. Thank god (of in dit geval the devil) dat er te downloaden valt..!

Ik heb 'm ook besteld bij cdwow, rond de 10e kreeg de 14e een mail dat ze 'm niet meer in voorraad hadden, en dat ze hoopten dat ze 'm de 16e konden verzenden.
De 18e had ik 'm in de brievenbus.

avatar van yeahyeahyeah
niks origineels of verfrissends, gewoon weer lekker raggen, mooi werk! een degelijke 4 puntjes

vanson
yeahyeahyeah schreef:

mijn vriendin snapt me niet.

vraagt ze me 'wat is er zo leuk aan Slayer?'

de enige 'metal' die zij leuk vindt is Tool.

"omdat het geen Metal is. omdat er mooi gezongen wordt"

nieuwe plaatjes luisteren, wijn erbij, kaasje erbij, eerst Gnarls Barkley, die serveren we meteen af, en schenken nog een wijntje in.

dan de nieuwe Slayert
zij gaat eerst wat rommelen in de keuken.

wat zie ik?
staat ze potdomme te heupwiegen op de staccato's van King en Hanneman en schudt zelfs haar hoofd licht op en neer, als een verstilde headbang

ze komt terug in de kamer en zegt:
"best aardig plaatje, dit."

ik snap mijn vriendin niet meer...

vanson schreef:

en schudt zelfs haar hoofd licht op en neer, als een verstilde headbang

Misschien zegt wel tegen zichzelf: "Ja Vanson is gek geworden, leg je er gewoon bij neer."

Broer Konijn
Beste Slayer-plaat sinds Seasons in the Abyss imo

Na jullie commentaren gelezen te hebben ben ik ook maar een keertje begonnen met luisteren.
Wat me meteen opviel zijn de lekker vette rifs die terug zijn van vroeger ( Reign in blood ) en ik had meteen zoiets van WOW....
Onbewust begon ik mijn hoofd lichtjes mee te schudden bij de eerste luisterbeurt van "flesh storm"
M.a.w. voorloppig een vette 4!!

Niet echt vernieuwend maar wel lekker! Die sound, die ritmes, het blijft regelrecht slayer in your face.
(Het nummer "cult" is een meesterwerk.)

avatar van Eddie
pettriek schreef:
(Het nummer "cult" is een meesterwerk.)

Tsja Slayer en vernieuwend dat strookt ook niet helammal, maar als fan wil ik dat natuurlijk ook helemaal niet. (Nu ben ik zowiezo niet het type metalfan dat graag verieuwing hoort )

avatar van twin
Eddie schreef:

Mee eens Eddie NU metal is aan mij absoluut niet besteed, over een paar jaar word er weer teruggegrepen naar de metal van de jaren 80 let maar op geef mij maar de goede ouwe tijd

avatar van tom broshuis
ik vind het opzich wel een leuk album alleen niet erg veelzijdig, erg veel nummers lijken opelkaar en dat vind ik erg jammer, maar toch heb ik 4* gegeven omdat er een paar geniale nummers opzitte ( cult en skeleton christ en flesh storm)
maar ik het is wel toch een beetje (toch weer) een teleurstelling
het blijkt toch dat het niveau van season of the abyss, raining blood en south of heaven niet meer behaalt kan worden

avatar van Maarten1966
Nee, de afwisseling in songs en tempi zoals Slayer die wist te brengen op de trits 'Reign In Blood' - 'South Of Heaven' - 'Seasons In The Abbys' kan de band hier niet evenaren, al staan er inderdaad weer een aantal lekkere nummers op. Mooi dat Dave Lombardo weer op het oude nest is teruggekeerd. Persoonlijk viel mij de productie van Rick Rubin wat tegen; ben van hem meestal een heel 'vette' sound gewend, maar dit klinkt af en toe ietwat vlak allemaal qua geluid en dat is toch jammer!

Charles Manson
Ik ben het er absoluut niet mee eens dat op dit album minder interessante nummers, riffs, tempowisselingen oid staan.
In ieder geval niet minder interssante tempo's of structuren of riffs dan vorige albums.
Ik vind deze plaat zelfs een stuk sterker dan een Seasons in the Abyss. Daar stonden klappers op maar zeker ook mindere songs.

ik vind de riffs lang niet zo sterk als op reign in blood.. en om het daarmee te mogen vergelijken had het niet zo ontzettend vet geproduceerd gemoeten..

avatar van Eddie
Reign in Blood had anders ook een aardig vette productie dacht ik zo, qua productie licht hij m.i. juist heel erg in het verlengede van RiB. Deze plaat is voor mijn gevoel DE opvolger voor RiB die ze nooit gemaakt hebben.

Ddk
Clip van eyes of the insane is retegoed..

Check it.. http://www.mp3.com/slayer/artists/4694/videos.html

Bobiej
Goede clip inderdaad. Jammer dat de band er niet in voorkomt, en dat stukje met die dokters weerspiegelijk is ook best wel sick .

avatar van AGE-411
Bobiej schreef:
en dat stukje met die dokters weerspiegelijk is ook best wel sick .

Slayer = Sick
You fucking love it or you hate it !

(Voor mij het eerste)

Bobiej
Haha, ik ook hoor. Heb niet voor niets Slayer albums in mijn Top 10 staan .

Relax
Dit zijn toch van die Anti-Christs bands of niet soms ?

Uhm..... neee.
De zanger zelf is christelijk, de teksten geven gewoon kritiek op de Mind Control van religies (en overheden, enz.).
Maatschappijkritische band dus. hele brave jongens

avatar van HammerHead
Relax schreef:
Dit zijn toch van die Anti-Christs bands of niet soms ?

Even zoeken op metal en noorwegen en bij een hoop bands met een onleesbaar logo kom je een eind in de richting.

MetalDex
Megadeth daarentegen is wel zeer antichristelijk

slaemperayreon
Bespeur ik daar enig sarcasme?

Nee serieus, luister maar naar Shadow of Deth

Relax
Het is toch echt jezus die ik als Zombie voorop zie en hoofden van Maria (zijn moeder) enzovoorts.
Als christenen kan je alsnog anti-christ zijn, maar je bent het alleen maar geloofd er niet in.

avatar van AGE-411
Relax schreef:

Stop gewoon met neuten.

De muziek is goed, de band is goed, de afbeelding is slecht en er staat jezus op? en dan?

het lijkt eigenlijk een beetje op Reign in blood (ook met dode koppen en bloed op de grond; vergelijk maar: http://www.musicmeter.nl/album/637)

Kheb ze trouwens (eindelijk) allemaal beluisterd. Natuurlijk niet zo goed als Reign in blood. Maar het is zoals iemand hier al zegden dom om het altijd te vergelijken. Het is goed maar niet supergoed

AGE-411 schreef:

Stop gewoon met neuten.

Ik zeg wat ik wil over de cover, IK ZEG DAT JEZUS EROP STAAT, nogal vage shit ja ?
Die andere cover dat heeft niets met geloof te maken en dit keihard dus wel, dus nee niets stop met neuten ik wil uitleg of een goede reden want dat hij zelf christen is wat ik net ook zei lees die shiz nou maar.

MetalDex
De afbeelding zelf is niet een rechtstreekse aanval op het christendom, maar gewoon op religie in 't algemeen, en niet de mensen die erin geloven, maar de leiders. Niet voor niets heeft Jezus hier het woord 'Jihad' op zijn borst getatoeërd.
En de cover van Reign In Blood heeft niks met geloof te maken ?? Hoe verklaar jij dan dat er een duivel op de pauselijke troon zit, of dat een duivel een mijter opheeft?
(Of dat het hele gebeuren in een Jeroen Bosch-achtige omgeving plaatsvindt?
Verder moet je alles wat Slayer uitbrengt toch met een korreltje zout nemen, want het is meer een uitstraling die zij willen (of moeten van de platenmaatschappij) handhaven.