Roxy Music - Roxy Music (1972)

Label: Island

1. Re-make/Re-model (5:14)
  2. Ladytron (4:26)
  3. If There Is Something (6:34)
  4. Virginia Plain * (2:58)
  5. 2 H.B. (4:30)
  6. The Bob (Medley) (5:48)
  7. Chance Meeting (3:08)
  8. Would You Believe (3:53)
  9. Sea Breezes (7:01)
  10. Bitters End (2:03)
avatar van musician
Ik weet niet wat Ajax er mee te maken heeft, we hebben het hier over schone kunsten.

avatar van bikkel2
Daar behoorde Ajax ook ooit onder Hans- Remember.

John Rep...... mede zaankanter. John was een stijlvolle speler...... altijd op de juiste plek leek het wel.
Ben 'm een jaar of zeven terug eens tegengekomen in een kroeg waar ik moest spelen met mijn bandje. Toen was ie behoorlijk naar de klote ( drank.)

Voetbal en rock 'n roll........verschilt niet zo veel.

avatar van Tony
Ik had 'm op 3,5 staan, weet zelf ook niet waarom, want dit is een van de allerbeste albums van RM. Alleen de opvolger heb ik nog hoger zitten eigenlijk.

avatar van bikkel2
Hoe goed het verloop na For Your Pleassure dan mogen zijn, dit debuut blijft een heel speciale.
Draai 'm de laatste dagen regelmatig en merk ik dat ik 'm nog steeds niet helemaal doorgrond had.
The Bob springt wat van de hak op de tak, maar er zitten wel magische momenten in.
Het 2e gedeelte van de plaat lijkt een soort van suite, met avant-gardistische wendingen, die mjj toch steeds meer raken.

Ben het met Tony eens. For Your Pleassure is net even beter ( verzorgder) maar deze komt akelig dichtbij. Ik verhoog 'm ook naar de max score.

avatar van HansVon
Enkele weken geleden naar Looe festival geweest in UK waar de oude rot Bryan Ferry gelukkig nog vele nummers van RM speelt! En heerlijk nog veel werk van de eerste albums.... FYP is geweldig 4,5, maar deze blijft een 5,0

avatar van goldendream
Roxy Music, voor eeuwig en zelfs iets langer

goldendream schreef:
Roxy Music, voor eeuwig en zelfs iets langer

En zo is het. Amen.

bikkel2 schreef:

Vind deze spannender. Het was ook een van de eerste albums, die ik ooit kocht, toen die uitkwam. Werd als veertienjarige compleet van mijn sokken geblazen.

Ietsje meer gdcharmeerd van For Your Pleasure,
maar het nivo van de eerste 3 ( Stranded is ook fantastisch) schurkt sowieso dicht tegen elkaar aan.
Maar wat een debuut.

avatar van brandos
Lurazegt:

Het moet idd niet te bevatten zijn geweest als je in 1972 dit album op je draaitafel legde. Iets van die verwondering roept het nog steeds wel op als ik deze plaat draai. Sowieso vind ik "If there is something" één van de mooiste, zoniet het mooiste nummer(s) van Roxy Music. Krankzinnige glamrock met een vreemde 'countrytouch'. Maar het is toch vanwege de minder genietbare geluidsexperimenten op de tweede plaathelft dat ik toch 'Stranded' voor laat gaan als Roxy-favoriet.

avatar van borland
Prachtige deluxe uitvoering op 2 februari uit. 3cd/dvd en een 2 cd versie.

Roxy Music The Debut Album 45th Anniversary 4-Disc Super Deluxe Edition Out 2/2 - broadwayworld.com

avatar van glenn53
Wel heel erg duur.

avatar van bikkel2
Een mooi pakket, en idd bijzonder hoog aan de prijs.
Het is natuurlijk wel een heel bijzonder album.
Dit debuut reken ik sowieso tot het beste wat er in de 70's en daar buiten is gemaakt en daar stopte het gelukkig ook niet. For Your Pleasure en Stranded zijn ook briliant.
Mooie extra's ook.
Ga dit denk ik toch aanschaffen.

avatar van HansVon
Flashbacks of a Fool is een aardige film. Maar wat is die scène met 'If There is Something'
toch geweldig ! Niet ? :

Roxy Music - If There is Something [Flashbacks of a Fool].mp4 - YouTube

avatar van bikkel2
Ook toevallig. Zat ik een uurtje geleden nog naar te kijken!

bikkel2 schreef:
Ga dit denk ik toch aanschaffen.

[quote]Lura schreef:

Als ik jou was is het misschien beter om even te wachten met aanschaf, die prijs is nu absurd hoog, wordt ongetwijfeld later een stuk lager. Bovendien is het maar de vraag of die extra's echt de moeite waard zijn.[/quote

Daar heb je zeker gelijk in Lura. Het is echt heel prijzig.
Goede tip.

avatar van devel-hunt
Ik zeg wel kopen. Er komen er weinig in omloop. Over een paar jaar is het een collectors item bikkel2

avatar van glenn53
devel-hunt schreef:

Waar staat deze informatie?

avatar van Mjuman

glenn53 schreef:
Waar staat deze informatie?

Zie je dat duimpie niet - daar is 't uitgezogen

Kom op zeg: collector's item - kijk eens naar dingen die bijv met RSD worden uitgebracht - zoals de special edition box met de lp's van Red House Painters, juist ja inmiddels zijn alle lp's gewoon los verkrijgbaar voor 20,-/stuk. Laat je niet gekker maken dan je al bent

devel-hunt schreef:

Heb je hem zelf al besteld dan?!

avatar van devel-hunt
Tuurlijk niet veel te duur Lura?
Bovendien ben ik nooit geïnteresseerd geweest in outtakes, bootlegs en ander spul wat toentertijd niet de moeite was om uit te brengen en nu blijkbaar wel. De dubbel cd met de bbc sessies koop ik wel. Te koop in februari 2018.

avatar van Lura
Die is inderdaad betaalbaar. Ik hoop dan wel dat de opnames echt beter klinken, anders heeft voor mij de aanschaf geen nut. Overigens vind ik het aantal stemmen op dit klassieke album schrikbarend laag, als je ziet dat een album als OK Computer hier ruim 4200 stemmen haalt.

avatar van bikkel2
Lura zegt: "Overigens vind ik het aantal stemmen op dit klassieke album schrikbarend laag, als je ziet dat een album als OK Computer hier ruim 4200 stemmen haalt.''

Tja, de plaat is dus bijna 45 jaar oud, terwijl Ok. Computer de 20 jaar heeft aangetikt.
Dat zal ongetwijfeld ook een rol spelen.
Maar het is té karig, ben ik met je eens.

avatar van Lura
Doordat het album ouder is zou ik eerder verwachten dat het juist meer stemmen zou hebben, bovendien was het een baanbrekend album. Maar waarschijnlijk zitten er gewoon te weinig gebruikers van mijn leeftijd nog op MusicMeter.

Zo is het

avatar van Lura
Het verbaast me trouwens dat AllMusic het album slechts vier sterren geeft en Country life als hun favoriete album kiest. Wellicht komt dat door de hoes.

avatar van Broem
Nav de vele enthousiaste posts hierboven nog eens goed gaan zitten voor Roxy Music. Ooit het album met 3,5* beloond op basis van mijn indrukken enkele jaren geleden. Met de oren en ervaring van nu nog eens geprobeerd en met mijn hoofdtelefoon geconcentreerd zitten luisteren. Dit album komt wat onrustig op mij over. Weet er niet goed raad mee en moet geduld opbrengen om geconcentreerd te blijven luisteren. 3,5* is en blijft natuurlijk een ruime voldoende maar geef de hoop op dat het album nog gaat groeien. Ben meer gecharmeerd van het wat ‘zoetere’ solowerk van Bryan Ferry.

avatar van Mjuman
Broem schreef:

Neem er dan een dubbele bij, Westmalle, Leffe of een porter van Brand. Ferry solo is mij te klef. Weet nog wel dat toen ik dit album voor het eerst hoorde - maar gee whiz, waar kwamen we vandaan, Nelis de Jong, Klep Flesserin, Kippenschuur, platen op Chess - ik de heren maar fuzzy gekleed vond (denk Oppo, tegenwoordig) en moest wennen aan de muziek; maar vanaf de tweede draaibeurt greep ie me al - mede dankzij het fraaie citaat Here's Lookin'at You Kid uit Casablanca. Wel balen dat Virginia Plain niet op de lp staat.

avatar van HansVon
Eindelijke hadden mijn broer en ik genoeg bij elkaar gespaard om een pickup en lp's te kopen. Hij dit album, ik Mahavishnu Orchestra Birds of Fire....draai ik zelden hedentendage. Maar Roxy's eerste , 2e en 3e regelmatig. Avalon ook als ik in de mood ben. Top!!!!!
Maar ben er mee opgegroeid en dat helpt wellicht en natuurlijk is het mijn smaak... Glamour rock
Weet je Lura de jeugd ( mijn kids ook ) staan zover af van deze stijl dat het lastig is om ze in deze sfeer te krijgen denk ik. Ben mijn zoon aan het bewerken. Is met Bowie gelukt dus wellicht.....