Iron Maiden - A Matter of Life and Death (2006)

Label: EMI

1. Different World (4:17)
  2. These Colours Don't Run (6:52)
  3. Brighter Than a Thousand Suns (8:44)
  4. The Pilgrim (5:07)
  5. The Longest Day (7:48)
  6. Out of the Shadows (5:36)
  7. The Reincarnation of Benjamin Breeg (7:21)
  8. For the Greater Good of God (9:24)
  9. Lord of Light (7:23)
  10. The Legacy (9:20)
avatar van ricardo
Dit vind ik na Somewhere In Time hun beste album. Alleen de nummers duren zo enorm lang, dat je het halverwege wel hebt gehoord en hem afzet. Toch heeft dit album wel iets, maar een echte topper vind ik het beslist niet.

Akron777
Ook weer zo'n geweldig Maidenwerkje. Nadat hij was uitgekomen destijds enkele keren moeten beluisteren voordat ik er iets aan begon te vinden. Tegenwoordig toch de beste van Maiden sinds Fear of the Dark. Geweldig, die lange, soms progessieve nummers. For the Greater Good of God is toch echt het beste nummer van deze plaat. Of The Longest Day, gewoon geweldig. 5*

ricardo schreef:

Na Somewhere in Time hun beste album? En toch nog slecht?

avatar van Maximusic
Ik moet zeggen dat ik het in het begin ook nog niet zo goed vond als na een aantal luisterbeurten.
Sterker nog nu het al 3 en een half jaar in mn cd rek zit betrap ik mezelf er steeds vaker op dat dit de maidenplaat is die ik steeds vaker begin te draaien en zelfs meer als de jaren 80 klassiekers. Ik ben Brighter than a Thousand Suns, The reincarnation of B B, en Lord of Light gaan beschouwen als een paar van de beste nummers die Maiden ooit gemaakt heeft.
Ook waar ik het vroeger jammer vond dat de sound wat zacht is doordat het niet gemasterd is, vind ik dit nu juist prachtig!
Deze plaat is op veel punten net even anders en wat progressiever als we van Maiden gewend zijn, maar mede daardoor wat mij betreft de beste die ze sinds lange tijd gemaakt hebben.

avatar van Metalhead99
Ik blijf dit, zelfs na meerdere luisterbeurten, een matig werkje vinden van Iron Maiden. Alleen het beginnummer klinkt lekker. De rest vind ik niet zo geweldig.

avatar van Killeraapje
Het eerste nummer vind ik juist het zwakste van de plaat. Toch typisch hoe smaken kunnen verschillen.

Killeraapje schreef:

idem voor mij

Het laatste nummer is echt prachtig.

avatar van bennerd
Killeraapje schreef:

Het eerste nummer is een van de redenen waarom deze plaat bij mij zo hoog genoteerd staat.

'The longest day' en 'The Reincarnation of Benjamin Breeg ' zijn tog 2 heerlijke nummers nu nog ff de rest luisteren

avatar van Maximusic
Different World vind ik wel een prima nummer zeker als intro van dit album vind ik het goed staan, maar er staan veel betere nummers op

Akron777
Different World: een van de ergste Maidennummers en de clip: verschrikkelijkste Metalclip ooit gemaakt. Voor mij begint het allemaal bij het tweede nummer .

The Oath
Wat is zo erg aan de clip?

avatar van Maximusic
Die clip is inderdaad erg lelijk ( het is trouwens niet de clip waar het nummer nu op MuMe mee gelinkt is) Bruce Dickinson als game character zoals dat er anno 2000 uitzag die door een soort alien wereld rent, maar daar kijk ik ook nooit meer naar

Zoek maar op 'different world official video'

The Oath schreef:
Wat is zo erg aan de clip?

Alles. Of ja, zoals de poster hierboven al aangeeft, er zijn er twee.
Ik heb op de dvd van mijn special edition een studio opname staan, die is wel vet. Maar dat originele grafische geval, dat is zo afschuwelijk als wat. Een beetje Wildest Dreams (nog zo'n vreselijk nummer) achtig.

avatar van metallica1997
goed album vooral de nummers differend world en the longest day

daarom ook 4.5*

kwinki schreef:

idd
deze 2 nummers en differend world erbij zyn de beste nummers van de cd

Akron777
Dan heb je For the Greater Good of God nog niet gedraaid.

Yann Samsa
En de twee nummers die erna komen ook niet

nou ik vind deze hele cd zeer goed maar die 3 nummers zijn gewoon het beste

ja for the greater good of god is ook een heel god nummer

avatar van Edwynn
Ik was erg enthousiast toen deze uitkwam en...dat ben ik nu nog steeds. Hoe vaker ik luister, hoe meer ik het idee heb dat dit kwalitatief gezien heel dicht tegen het klassieke Maidenwerk aanschuurt. Niks nieuws onder de zon maar toch krijg ik er geen genoeg van.

avatar van ricardo
Ik vind deze ook zeker niet slecht. Het beste van Maiden sinds Seventh Son dat wel, en eigenlijk wel een beetje vergelijkbaar met Seventh Son, want ook deze is redelijk constant van niveau, zonder echte missers of uitschieters.

avatar van Edwynn
Ik vind Seventh Son niet van constant niveau. Deze wel. En ook bevat A Matter Of Life And Death een gigantische hoeveelheid sfeer.

Akron777
Het is voor mij zeker weten de grootste groeier van Maiden, en waarschijnlijk wel van het hele Metal genre. Na zo'n twintig luisterbeurten begon ik hem pas fantastisch te vinden.

haveman
haveman schreef:
Waardeloos album van een hele goede band.

Zelfs mijn vrouw, die geen fan is, maar ook geen hekel heeft aan IM, vroeg zich na het concert in Den Bosch af waarom vrijwel elk nummer begint met een zoetsappig intro en daar ook mee eindigt.

Staat nu geloof ik bij mij op 2 sterren, maar dat wordt nog wel minder denk.

Is inmiddels minder geworden. Nee, niet met mijn vrouw, maar dit album. Schande voor Maiden.

avatar van kareltjemusic
ricardo schreef:
Dit vind ik na Somewhere In Time hun beste album. Alleen de nummers duren zo enorm lang, dat je het halverwege wel hebt gehoord en hem afzet. .

Ik vind het juist mooi dat nummers lang duren, kan je namelijk altijd mooie solo's in kwijt. Nummer die maar krap 3 min. duren vind ik soms geen inhoud hebben.
(op sommige artiesten na dan, de beatles klonken fantasties met hun 2 min nummers)

Akron777
Ik ben dol op lange nummers. Zou ik moeten kiezen, dan staan langere nummers van 10+ minuten altijd in het voordeel. Ik hoop dat de volgende ook zo zal worden. Nummers als Greater Good of God kunnen nu eenmaal geen 3 minuten duren.

haveman schreef:

Schande?? Het album werd overal goed ontvangen en staat hier op 4*... Ik denk dus eerder dat het aan jou ligt dan aan Maiden.

avatar van wizard
Bij mij hangt het een beetje van mijn stemming af. Soms kan ik heel erg genieten van de lange, uitgesponnen nummers die op deze plaat staan, soms zit ik me echt op te vreten van ergernis omdat de nummers eindeloos doormodderen en zichzelf herhalen.
En zo langzamerhand gaat dat laatste bij mij steeds meer overheersen.

The Oath
Ik heb hem zelf op vinyl= dubbel genieten

avatar van Guinness1980
Heb dit album op dubbel (picture) vinyl en de special edition op cd.

Vooral in het begin vond ik dit album heel erg goed. Daarna ben ik hem wat minder gaan waarderen, maar ik ben nu weer terug bij het begin! Hele goede Maiden plaat, sowieso hun beste studioalbum van de afgelopen jaren!