Radiohead - A Moon Shaped Pool (2016)

Rock / Pop
Label: XL

1. Burn the Witch (3:40)
  2. Daydreaming (6:24)
  3. Decks Dark (4:41)
  4. Desert Island Disk (3:44)
  5. Ful Stop (6:07)
  6. Glass Eyes (2:52)
  7. Identikit (4:26)
  8. The Numbers (5:45)
  9. Present Tense (5:06)
  10. Tinker Tailor Soldier Sailor Rich Man Poor Man Beggar Man Thief (5:03)
  11. True Love Waits (4:43)
  12. Ill Wind * (4:16)
  13. Spectre * (3:19)
avatar van repelstefan
mattman schreef:
Tinker Tailor is bijvoorbeeld zo'n parel die me naar me ineens, na een hoop luisterbeurten, plots toch naar de keel grijpt.

Hier ook een groot Tinker Tailer fan, maar het meerendeel lijkt deze mening niet te delen bijzonder genoeg

avatar van Alicia
Tinker Tailor was juist het eerste liedje dat boeide, dus hier ook een fan!

avatar van lowieke
Het is september! Aaaaanytime now.

avatar van iHateDolphins
Een positief bijproduct van dit album is dat In Rainbows ook opeens op Spotify te beluisteren is. Blijkbaar hebben ze dat met de onderhandelingen van AMSP meegenomen.

Dat betekent ook dat ik In Rainbows weer een aantal keer heb beluisterd. Na een drie maanden intensief AMSP luisteren kan ik de vergelijking met In Rainbows denk ik nu wel maken. AMSP stoot wat mij betreft IR nog niet van de troon. Ik vind de sfeer op IR nog net even wat gaver. Betekent niet dat AMSP minder is, maar qua sfeer net iets anders is. Ik vind wel dat AMSP verder gaat waar IR eindigde en dit dan ook een mooie toevoeging is aan IR.

avatar van rien
Tinker Tailer is ook een van mijn favos van de plaat. Had niet misstaan op een ouweschool hiphop beat maar heeft ook iets jazzy imo. Had zo op Amnesiac kunnen staan.
Yorke zingt ook heerlijk en de strijkers zijn lekker mysterieus.

avatar van dielinquent
Ik hoor ook tot de Tinker Tailer fanclub van tot nu toch 28 leden

avatar van beachlicious
Radiohead ben ik na Amnesiac en Kid A uit het oog verloren met Kings of Limb als een negatieve uitschieter in hun oeuvre. Gelukkig zijn ze terug met dit album. Ik was nogal sceptisch over alle positieve reacties hier, maar het album heeft mij al een tijdje in zijn greep. Het gaat voor mij soms terug naar the Bends en Ok computer maar vooral de koortjes (Present Tense) vind ik een mooie toevoeging. Mooi album, top 10 notering zeker maar of hij David Bowie passeert, moet ik nog zien in december........

avatar van Johnny Marr
Johnny Marr schreef:
Voorlopig nog altijd geen hoogvlieger voor mij. Geen enkel nummer blijft hangen, wat geen goed teken is. Ik hoop op een groeier.

En na enkele maanden komt hij nu toch stevig binnen hoor, inderdaad een groeier dus en weer een topper die Radiohead kan toevoegen aan hun waanzinnige oeuvre.

Mijn mening over True Love Waits blijft overeind, de rest is schitterend. Tien prachtige nummers.

avatar van Gerben61
In aanloop bezoek Lollapalooza weer eens voor gaan zitten. Autoritje bood ook mogelijkheid. Vervolgens door Thom en zijn makker live geïmplementeerd op mijn harde schijf. Kom hier voorlopig niet los van.

beachlicious schreef:

Je bent Radiohead dus niet uit het oog verloren.

Na Amnesiac hebben ze nog 4 albums uitgebracht, waarvan jij dus minimaal deze en KOL kent. Je hebt maximaal 2 releases gemist. En niet eens 2 achter elkaar.

avatar van Screenager
angelin schreef:

Je bent Radiohead dus niet uit het oog verloren.

Als je wilt muggenziften moet je wel correct zijn. Hail To The Thief (2003) en In Rainbows (2007) zijn 2 releases achter elkaar die Beach mogelijk wel gemist heeft

avatar van beachlicious
4 na Amnesiac? Blijkbaar heb ik de chronologie van de albums van Radiohead niet op een rijtje..........:)
Samenvattend was ik zwaar teleurgesteld in King of Limbs maar Hail to the thief en in Rainbows daarentegen vond ik sterke albums. Dus vergeet mijn opmerking maar dat ik ze uit het oog verloren had. Het was eerder dat ik bang was na King of Limbs dat ze niet meer met iets moois op de proppen zouden komen. Integendeel blijkt nu dan ook!

avatar van Screenager
beachlicious schreef:

Had ook wel een klein beetje die schrik. The King Of Limbs was voor mij toch wel een behoorlijke teleurstelling, maar deze maakt meteen alles weer goed. (Bijna volledig) terug naar het wonderlijke niveau van In Rainbows.

avatar van DeluxeEdition
Ik begrijp nooit echt te teleurstelling van King Of Limbs, daarentegen vind ik dat hun beste album, Het was een nieuwe ontwikkeling van Dance/Krautrock/Elektronica. De From The Basement opnames zijn schandalig mooi en nummers als Bloom, Lotus Flower, Separator, Give Up The Ghost, Codex, beschouw ik als hun top! Zeker live komen de nummers van King of Limbs veel beter tot hun recht en dan hoor je hoe bizar goed dat album is!

avatar van mauricez
Yess bonus track "Ill wind" klinkt goed!

coldplaythebest
"III Wind" is een prima Track.
Zal op de albums Kid A / Amnesiac prima zijn werk hebben gedaan.

Begin doet me denken aan Dollars & Cents!

avatar van rarekwabbus
Mijn bestelling is eindelijk onderweg, als het goed is bij DHL aan boord. Ben heel benieuwd naar de twee extra tracks en de artwork.

avatar van Leeds
rarekwabbus schreef:

Idem hier. Binnen de 4 à 6 dagen in de bus geloof ik! Eindelijk!

avatar van Leptop
Super commercieel die mannen van Radiohead!

avatar van toxief
Ill wind is inderdaad heel mooi.

Misterfool
dielinquent schreef:
Ik hoor ook tot de Tinker Tailer fanclub van tot nu toch 28 leden

Beetje laat, maar kan ik me ook nog voor die club aanmelden. Geweldig nummer!

avatar van Woutout
Inderdaad een geweldig nummer Tinker. En die nieuwe AMSP bonus track Ill Wind is ook heel erg fijn. Bijna jammer dat er niet nog meer uit deze sessies voortgekomen is, want ze zijn duidelijk lekker bezig geweest in die Franse studio. Spectre was ook al zo'n parel.

avatar van Alicia
Welkom allen bij de Tinker Tailor fanclub!

Jeeuj, Tinker Tailor!

avatar van meneer
Misschien een gotspe voor sommige fans, maar ik vind Tinker veel overeenkomsten met bepaald werk van Bjork hebben (en, zoals bekend, is Yorke een fan).

Ik behoor niet helemaal bij de TTSSRMPBMT club. Te lange afkorting..
III Wind is idd lekker luisteren.

avatar van lowieke
Eindelijk de Limited edition binnen. Prachtige editie, wel erg jammer dat de originele master er vrij willekeurig bij is gedaan... Die is gedoemd om kwijt te raken.

avatar van Johnny Marr
meneer schreef:

Ik behoor niet helemaal bij de TTSSRMPBMT club. Te lange afkorting..
III Wind is idd lekker luisteren.

TTSSRMPMBMT club*.
Inderdaad een te lange afkorting

avatar van rarekwabbus
Limited edition is prachtig! Eigenlijk gewoon een soort kunstboek met toevallig ook twee lp's en twee cd's. Inderdaad wel zonde dat die master er in eerste instantie omheengeschoven zat, maar dat dit met geen mogelijkheid meer terug te krijgen is. Ik heb hem in mijn cd-kast gelegd maar dat is niet ideaal. Misschien hang ik er eens een lijstje omheen of zo. Leuk ook dat er twee extra nummers bijzitten, waarvan Ill Wind echt nieuw is (en een hele mooie track ook). Spectre is het tweede nummer. Blijft erg goed, maar had stiekem gehoopt op weer een nieuw nummer.

Robertus
Ik ben nogal laat ingestapt met deze plaat. Heb hem voor mijn verjaardag gekregen niet zo lang geleden en het is mij dus gelukt om van tevoren nagenoeg niets te horen. En nee, daarvoor hoef je niet meteen een grot in, maar gewoon kwestie van elk linkje gerelateerd aan deze plaat dat voorbijkomt op wat voor sociaal platform dan ook stelselmatig te negeren (ja, ook ik heb mijn obsessieve trekjes), behalve dan de berichten op deze pagina's.

Een langzame groeier bij mij, des te meer omdat ik helemaal niet in een Radioheadfase zat, en dan ik het even lastig schakelen. Soms heb ik namelijk geen zin in de stem van Yorke, hoe hoog ik hem ook heb staan. Daar staan dan weer lange periodes tegenover in mijn verleden dat ik niets anders dan dat wilde horen.

Mijn allereerste indruk was dat dit vooral een erg rustige, ingetogen en zelfs enigszins toegankelijke Radioheadplaat is geworden. Ik had hem bijna op mijn verjaardagsfeest op kunnen zetten (visite!), terwijl dat voor geen enkel ander Radiohead album opgaat. Niet dat ze muzikaal zo intens moeillijk zijn, maar eerder vanwege de verstikkende melancholie en cynisme van voorman Yorke. Niet zo geschikt voor een polonaise, als u begrijpt wat ik bedoel

Een slordige vijftal luisterbeurten ben ik er nog steeds niet helemaal uit. De songs, in al hun lagen, ontvouwen zich langzaam aan mij en ik ontdek meer en meer. Alleen om die reden al denk ik dat het deze band wederom gelukt is een kunstwerkje te maken waar je iedere keer weer wat ontdekt. Ik kan voorlopig maar heel moeilijk een favoriete song aanduiden; simpelweg omdat elk nummer wel iets heeft dat me op de een of andere manier verwondert. (bijvoorbeeld de ingenieuze strijkersarrangementen van Jonny Greenwood) Dat is sowieso al vier dikke sterren waard! Alleen diep raken, dat gebeurt nog niet echt (m.u.v. True Love Waits, maar dat was dan meer een oude bekende in een nieuw jasje), maar geduld is in dit speciale geval wellicht een goede deugd.

Ik blijf dit nog eventjes intensief draaien, meer dan interessante plaat van een grote band!

Robertus schreef:

Naar mijn gevoel is dit zo ongeveer de meest sombere Radioheadplaat sinds OK Computer. Ik zou er zeker geen polonaise op verwachten XD