dEUS - Worst Case Scenario (1994)

Belgiƫ
Label: Bang!

1. Intro (0:24)
  2. Suds & Soda (5:13)
  3. W.C.S. (First Draft) (5:05)
  4. Jigsaw You (2:26)
  5. Morticiachair (4:23)
  6. Via (4:11)
  7. Let Go (2:01)
  8. Right as Rain * (4:26)
  9. Mute (3:56)
  10. Let's Get Lost (4:24)
  11. Hotellounge (Be the Death of Me) (6:23)
  12. Shake Your Hip (0:41)
  13. Great American Nude * (5:38)
  14. Secret Hell (4:59)
  15. Divebomb Djingle (3:02)
  16. Zea (Intro Replica) * (0:37)
  17. Zea * (4:59)
  18. Texan Coffee * (1:09)
  19. It. Furniture in the Far West * (0:53)
  20. Violins and Happy Endings * (4:59)
  21. Great American Nude [Strip Mix] * (3:43)
  22. Niche * (2:04)
  23. Jigsaw You [Live] * (4:16)
  24. Whose Vegas Is It Anyway * (3:52)
  25. Morticiachair [Live London Astoria II] * (4:29)
  26. Die Anarchistische Abendunterhaltung - Suds & Soda * (4:34)
  27. Kinderballade * (5:13)
  28. Zea [Demo] * (6:27)
  29. Suds & Soda [Demo] * (5:32)
  30. Secret Hell [Live] * (5:00)
  31. Mute [Live] * (5:03)
Nautilus schreef:

Ik zat een keer 's avonds laat op bed het album te luisteren met het licht uit, vandaar. Angstaanjagend is het misschien niet echt, maar wel een stuk spookachtiger, helemaal in combinatie met de tekst.

avatar van ZERO
Feeder schreef:
Bovendien "zero", wanneer zie ik eens deus in jouw top tien opduiken ?

Wel, als ik dEUS erin zet zal het waarschijnlijk The Ideal Crash zijn. Maar momenteel kan ik gewoon niets uit mijn top 10 halen. Ik zou zo graag NIN, Tool, My Chemical Romance en dEUS nog in mijn top 10 krijgen, maar het lukt gewoon niet! Als we ooit een top 25 mogen maken zal dEUS waarschijnlijk rond 13 ofzo staan.

Wel ben ik aan het denken om maar één album per groep in mijn top 10 te zetten. Maar ik vind Smashing Pumpkins en Radiohead zo goed...

By the way: échte Belgen schrijven dEUS met hoofdletters!

Feeder
Ik ben dan ook geen echte belg maar eigenlijk een duitser.

Maar begin er niet aan om slechts 1 album per groep in jouw top tien te zetten.

Dit album staat al sinds dat ik het de eerste keer hoorde bij mij op de eerste plaats, en dat is zo'n 13 jaar geleden. Niet te overtreffen gewoon, absoluut het beste album wat ooit is gemaakt. Eigenlijk moet elke muziekliefhebber dit album luisteren.

Feeder
Inderdaad, dit is meer dan verplichte kost voor iedere muziekliefhebber. Ofdat dit het beste album ooit is ? Wie zal het zeggen ?

Mag ik het zeggen?

U mag

Yay!
Dit is toch wel het beste album ooit!
(wie dat niet zo vind heeft pech )

fairiewitch schreef:
Yay!
Dit is toch wel het beste album ooit!
(wie dat niet zo vind heeft pech )

De nummers die Feeder mij heeft laten horen vond ik behoorlijk lekker klinken. Eens kijken of ik het komende jaar het gehele album eens een keer kan beluisteren, en misschien kopen.

Bedankt dat je me kennis hebt laten maken met deze band, Feeder !

Sgt. Revolver schreef:

Bedankt dat je me kennis hebt laten maken met deze band, Feeder !

Het is niets m'n beste sgt. revolver.

Goeie muzikale ervaringen met elkaar delen is natuurlijk de normaalste zaak van de wereld .

Ultiem genot.

Sgt. Revolver schreef:

Suds & Soda is het mooiste wat mij op muzikaal gebied ooit is overkomen.

Feeder
Dat heb ik met hotellounge en right as rain...

Feeder schreef:
Dat heb ik met hotellounge en right as rain...

Right as rain

En wat te denken van Jigsaw You. Zoveel prachtigheid in minder dan tweeënhalve minuut, ongekend.

Feeder
Inderdaad, jigsaw you is een heerlijk nummer. Maar wees eerlijk...

Staan er mindere nummers op deze cd ?

Mute, Morticiachair, Secret Hell.

herman schreef:
Mute, Morticiachair, Secret Hell.

Serieus ? Ik vind Mute en vooral secret hell overheerlijke songs !

Moriciachair is uiteraard ook lekker maar moet toch een klein beetje onderdoen voor de andere songs.

Ik vind Jigsaw You, Right As Rain, Via en Let's Get Lost de beste nummers van de plaat, de rest allemaal minder eigenlijk. Maar die mindere nummers zijn nog altijd 4* hier.

avatar van ZERO
Als ik een minder nummer op de cd moet aanduiden is dat toch W.C.S. hoor. Mute, Mortiachair en Secret Hell vind ik zeker niet minder, sterker nog, voor mij zijn dat na Suds & Soda, Right as rain en Hotellounge de subtoppers op het album!

Feeder
Ik heb wcs al altijd 1 van de sterkste nummers van deus gevonden !

Vreemde jongen, die zero

Huiswerk:
Allemaal dit album nog eens goed beluisteren, dan kom je er wel achter dat er geen echte mindere nummers op staan.

En shake your hip dan ?

Shake Your Hip vind ik zelfs leuk

deric raven schreef:
Shake Your Hip vind ik zelfs leuk

Het is inderdaad "leuk" maar het verbrodt de cd een héél klein beetje voor mij. Het stoort me gewoon. Ik val lekker in slaap bij hotellounge en dan opeens : so come baby baby shake your hip !

Ik moet wel zeggen dat shake your hip ook z'n positieve kant heeft...

Hiedoor worden de laatste drie songs een beetje gescheiden van de rest.

Ach...
Ik vergelijk shake your hip graag met memory of a festival van in a bar under the sea. Het zijn beiden spelbrekers

Shake Your Hip vind ik ook wel leuk juist. Suds and Soda en Hotellounge vind ik dan weer de mindere, omdat ik die vroeger te vaak gehoord heb.

Ik krijg wel zin om deze weer 's te draaien, jammer dat ik hem nu niet bij de hand heb.

avatar van orbit
deric raven schreef:
Huiswerk:

Ik heb Feeder al beloofd dat ik mijn dEUS kennis ga bijspijkeren Laat ik dan maar weer eens met deze plaat beginnen..