dEUS - Worst Case Scenario (1994)

Belgiƫ
Label: Bang!

1. Intro (0:24)
  2. Suds & Soda (5:13)
  3. W.C.S. (First Draft) (5:05)
  4. Jigsaw You (2:26)
  5. Morticiachair (4:23)
  6. Via (4:11)
  7. Let Go (2:01)
  8. Right as Rain * (4:26)
  9. Mute (3:56)
  10. Let's Get Lost (4:24)
  11. Hotellounge (Be the Death of Me) (6:23)
  12. Shake Your Hip (0:41)
  13. Great American Nude * (5:38)
  14. Secret Hell (4:59)
  15. Divebomb Djingle (3:02)
  16. Zea (Intro Replica) * (0:37)
  17. Zea * (4:59)
  18. Texan Coffee * (1:09)
  19. It. Furniture in the Far West * (0:53)
  20. Violins and Happy Endings * (4:59)
  21. Great American Nude [Strip Mix] * (3:43)
  22. Niche * (2:04)
  23. Jigsaw You [Live] * (4:16)
  24. Whose Vegas Is It Anyway * (3:52)
  25. Morticiachair [Live London Astoria II] * (4:29)
  26. Die Anarchistische Abendunterhaltung - Suds & Soda * (4:34)
  27. Kinderballade * (5:13)
  28. Zea [Demo] * (6:27)
  29. Suds & Soda [Demo] * (5:32)
  30. Secret Hell [Live] * (5:00)
  31. Mute [Live] * (5:03)
Eigenlijk waren alle leden van dEUS ook actief in andere projecten.
Zita Swoon werd vrij groot, en ik denk dat daarom Stef Kamil zich meer daar op ging richten.
Tom Barman blijft The Architect bij dEUS; die een groot aantal bevriende muzikanten om zich heen heeft, die allen hun bijdrage leveren aan de dEUS albums.
Tenminste, dat is mijn kijk op dEUS.

Zo zie ik het ook. Gewoon een grote groep bevriendde Antwerpenaren met tal van projecten waarvan dEUS de bekendste werd.

avatar van bone machine
bone machine (crew)
Volgende week maandag verschijnt de deluxe versie, 2 CD's & DVD.
Tracklist is verzonden voor aanpassing.

avatar van Zjapp
Volgens de website van dEUS komt hij overmorgen al uit hoor.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
In de Benelux liggen maandag-releases altijd al op vrijdag in de winkel .

nijme255@adsl
Staan er nog gewone, authentieke nummers op of zijn het allemaal mixen of liveuitvoeringen?

In ieder geval staat Zea er nu wel op; hun eerste single.

nijme255@adsl schreef:

Je kunt ook gewoon naar de tracklisting kijken.

Dit zijn de bonustracks van de heruitgave:

Zea *
Mute [Live] *

avatar van VictorJan
Bij deze staat deze globaal op 4,0*

avatar van Gajarigon
Onze Belgische trots, dEUS. Ik kan mezelf, ondanks verwoede pogingen, maar niet brengen tot het ten volle appreciëren van hun muziek. Te veel nutteloze geluidjes, geneuzel, herhaling (Suds & Soda ) ... het ligt me echt niet.

avatar van My Addiction
Geniale cd! elk nummer ademt een andere sfeer uit, de viool, de krakjes, de kronkeltjes, de stemmen zalig gewoon!
Ook de basslines van Carlens zijn perfect!
Suds & Soda is voor mij een van de beste nummers ooit gemaakt

avatar van dazzler
extra vraagje: is die deluxe versie limited edition?

Volgens mij even limited als alle andere CDs
in de gelijknamige deluxe reeks van Universal.

Niet echt dus ... zal nog wel een tijdje in de winkels liggen.

Ednee Brosjka
extra vraagje: is die deluxe versie limited edition?

Er zal wel geen onbeperkte oplage zijn maar voorlopig zou ik me nog geen zorgen maken.

Sta me wel even toe om de deluxe versie aan te prijzen.
Allereerst klinkt het eigenlijke album beter dan ooit, bij de intro bespeurde ik al meteen een groot verschil. Vooraleer ik deze deluxe edition aanschafte belandde WCS al járen in m'n stereo en de laatste maand heb ik allerlei 'nieuwe' dingen ontdekt (het gaat uiteraard om details maar het is alsof ik WCS nu pas in z'n volledigheid hoor). Neem het van mij aan: 1 van jouw favoriete albums 'opnieuw ontdekken' is een geweldige ervaring.

De bonusdisc is beter uitgevallen dan ik had verwacht, al vind ik die remix van Suds & Soda niets toevoegen (maar dat zal dan hoogst waarschijnlijk persoonlijk zijn want een kennis van me vond het net geweldig).
Gelovig ben ik niet maar nu had ik bijna God op m'n blote knieën bedankt omdat Whose Vegas Is It Anyway op de bonusdisc staat, dat nummer zocht ik namelijk al jaren. (ik kende het van uit een fragment op de DVD No More Video)

Zelfs de DVD is van hoge kwaliteit en voor fans zeer zeker de moeite waard.
Op de DVD vinden we:
- Time Is The State Of My Jeans (Making of WCS): een boeiende kijkervaring waarin ieder toenmalig dEUS lid aan het woord komt.
- Maar liefst negen songs, gebracht van op diverse podia.
- Je kan ook een fotoreeks bekijken en een beelden van hun tour in Engeland.
Bonus: de dvd ademt die heerlijke, ietwat rauwe, sfeer uit van de jaren 90' door de aanwezigheid van een Beavis and Butt-head filmpje in het hoofdmenu.

Uiteraard is er een mooi boekje aanwezig (of wat had u gedacht).

Er zijn slechts 2 minpunten:
- Het boekje bevat geen lyrics (behalve van de titelsong)
- Deze bezetting had langer moeten samenblijven!

Alé, gij daar, stukske dEUS fan, waar wacht ge nog op?

avatar van Sandokan-veld
Ik ben verkocht

hehe je eerste bericht om mij te overtuigen ;p
Eum het enige wat mij tegenhoudt is dat de kostprijs 30 euro is.
En aangezien ik een jongen ben dat per week 10 euro zakgeld krijgt is dit wel vrij duur voor mij ..

Ednee Brosjka
hehe je eerste bericht om mij te overtuigen ;p
Eum het enige wat mij tegenhoudt is dat de kostprijs 30 euro is.

Dat begrijp ik heel goed, het is inderdaad een flinke som voor een cd.
Ikzelf heb hem gekocht op Cosmox.be voor 23.99 euro, vond ik wel een schappelijk prijsje voor het gebodene

avatar van Arrie
Het is inderdaad niet niks, zeker als je het album zoals ik al in bezit heb. Maar als dEUS-fan kan ik toch nauwelijks de verleiding weerstaan.

avatar van Kronos
Ik ga toch vrij makkelijk aan de verleiding weerstaan.

Er zijn nog genoeg andere dingen voor dat geld die ik liever wil.

avatar van Aghora
Oei 30 euro is inderdaad erg veel. Maar hier is hij al voor heel wat minder te verkrijgen en ik heb het album gelukkig toch nog niet in bezit.

Joy
idd, een hooker kost tenslotte ook geld maar van deze cd heb je niet enkel eenmalig plezier

avatar van Kronos
Joy schreef:

Aan een goeie Hooker voor minder geld natuurlijk ook niet.

avatar van Cor
Cor
Het blijft een prachtige plaat, maar op veel momenten wel erg fragmentarisch. Alsof er al spelend en proberend schetsen van liedjes zijn gemaakt, die nooit zijn afgerond. Daarmee soms wel heel erg freaky. De songs met een kop en een staart (track 2-6 en Hotellounge) zijn dan toch de mooiste. Om die reden vind ik de opvolger toch consistenter, waar de songs beter uitgewerkt zijn. Maar ook dit 'Worst Case Scenario' biedt veel moois.

Cor schreef:

juist om deze reden vind ik Worst Case Scenario een heel erg goede cd. Gewoon omdat hij zo speciaal is. Geniaal gewoon ..

Adrirovers
Wat?! 4 sterren?. Mensen, dit is toch veel te weinig. Van mij krijgt dit album zoiezo 5 sterren. Het lied Suds & Soda verdient er zelfs 6. Wat een vette sound. Ér bestaan nauwelijks betere albums dan deze.

avatar van Arrie
4 sterren is hier op de site een behoorlijk hoog gemiddelde hoor. En dEUS heeft hierna nog twee betere albums gemaakt.

avatar van My Addiction
ja 4 sterren is echt wel veel. En verdiend ook!

avatar van Pooiertje
Waar zijn de tracktijden gebleven?

avatar van SirNoodle
inderdaad een goeie re-issue, cd zelf klinkt beter (al blijf ik het jammer vinden dat ze niet de originele tracklist genomen hebben), zea bij de extra's, de demo's hebben ook wel iets, zelfs de dvd is OK, en meestal bekijk ik die dingen niet eens.

die DAAU re-interpretatie van suds & soda vind ik ook aan de zwakke kant, ik vind het zelfs wat kermisachtig

avatar van hoi123
Ik ga dit album binnenkort kopen, ben benieuwd.
Waarom staan de tracklengtes er eigenlijk niet bij vermeld?

avatar van VictorJan
Vreemd inderdaad. Ik zal meteen mijn cd'tje er even bijhalen en ze invullen.

Edit: dat is bij deze gedaan.