bawimeko schreef:
Neo-folk/dance?!?
Typisch Hollandsche Hokjesgeest!
Dat is precies de reden waarom Hollandsche cd-winkels zo slecht gesorteerd zijn; al die genres veroorzaken alleen maar meer schapruimte en dat gaat ten koste van Justin Timberlake en Shakira...
Pop kan namelijk óók boeiend, schokkend zijn en tracks van 20 minuten horen daar ook bij!
Het is de buitenkant van het genre; één stap verder en je noemt het 'Modern Klassiek', maar zowel de componisten als de uitvoerenden zijn vooral pop-muzikanten. Juist dat maakt dit album zo boeiend!
Dit is dus voor mij tot nader order; pop!
Hallo, zuiderbuur - leest u wel eens meer dan één regel achtereen voordat u het naar de CPU (=hersenen) in uw hoofd stuurt - of werkt u nog met 8-bits geheugen?
Mijn tweede regel luidde; "Nee uiteraard hoort er avant-garde, jazz e.d. minimaal in te zitten. Pop: no way josé!"
En dat zal ik even toelichten, al vergt dat wel enige semantische input en ook verwerking aan uw kant.
Pop: duidelijke, transparante song-opbouw, van het soort: intro-geluidje, couplet 1, couplet 2 , bruggetje, refrein, bruggetje, couplet 3, bruggetje, refrein (2*) eindgeluidje of fade.
Probeert u dat eens op Talk Talk toe te passen - songs hebben veelal een opbouw rond flarden, accoorden, harmonieën - veel meer - juist ja - zoals een jazz-nummmer is opgebouwd. Ongeveer zoals ook Miles Davis bijv. ten tijde van Kind of Blue (kent u dat? Zo niet wil ik het u van harte aanbevelen) zijn musici instrueerde door de maat aan te geven, de begin-accoorden en verder ontstond de muziek tijdens de sessie. Het is niet voor niets dat Polydor de laatste Talk Talk heeft uitgebracht op hun sublabel Verve, jazz-label bij uitstek.
Musicus is een beroep, popmuziek is een genre; musici kunnen over het algemeen meerdere genres spelen (mits voldoende gecompenseerd); anders zou bijv. Sting inmiddels al 3 * van beroep zijn veranderd.