reptile71 schreef:
Het grote publiek zou ook niet meewerken aan massamoord, zou je denken. Bewijs is geleverd dat daar wel wat sturing aan te geven is. Flauwe vergelijking natuurlijk, maar wat ik bedoel is dat EMI er niet in geloofde en vervolgens het ook zelf verwaarloosd heeft. Met de juiste marketingstrategie voor een album als dit had het veel meer kunnen verkopen. Bijv. een andere doelgroep aanboren dan de gemiddelde top 40 luisteraar.
Dat was wel wat slimmer geweest ja. Krijg je mss nog iets van je investering terug.
Ach, misschien was de wereld er nog niet helemaal klaar voor toen, maar je ziet hier dat dit album het nu nog steeds goed doet. Mogelijk zijn die verkoopcijfers wel wat bijgetrokken inmiddels.
In absolute zin natuurlijk wel. Relatief gezien denk ik dat 'It's My Life' en 'Colour of Spring' het nog altijd veel en veel beter doen. In mijn naaste (en wat verder verwijderde) omgeving ken ik genoeg mensen die deze 2 platen wel in de collectie hebben, maar als je ze SoE of LS laat horen gillend de deur uit rennen. Velen betitelen het toch als moeilijke, depressieve en saaie muziek.
Een album dat na 20 jaar nog steeds hoog gewaardeerd wordt door een nieuwe generatie muziekliefhebbers is van wel wat meer waarde dan een vette hit van Rick Astley in de jaren 80, waar de wereld nu om lacht.
Dat hoef je mij niet te vertellen. Maar de massa ziet dat toch anders en daar verandert, vrees ik, ook een zekere sturing door de jongens en meisjes van de marketing niets aan.
(helaas geeft ook mijn echtgenote de voorkeur aan Rick Astley boven mijn nr. 1......"wat heb je nou weer op staan?"