U2 - Under a Blood Red Sky (1983)

Ierland
Label: Island

1. Gloria (4:47)
  2. 11 O'Clock Tick Tock (4:41)
  3. I Will Follow (3:45)
  4. Party Girl (3:06)
  5. Sunday Bloody Sunday (5:18)
  6. The Electric Co. (4:38)
  7. New Year's Day (4:36)
  8. "40" (3:46)
Ik heb altijd begrepen dat ie 'Guitar hero' zei...

Op de dvd zie je eigenlijk waarom het opgenomen is in de tracklist. The Edge en Bono hadden een hoop plezier tijdens het nummer na die fout, dus ik denk dat The Edge er positieve herinneringen aan over hield. Daarnaast bruist het van de pure sfeer. Het is duidelijk een moment-opname en dat voelde de band aan.

avatar van rkdev
kaztor schreef:
Ik heb altijd begrepen dat ie 'Guitar hero' zei...

I know, en ben blij dat ze het gedaan hebben want het is een geweldige versie. Ik bedoelde meer te zeggen dat vele anderen het niet gedaan zouden hebben of de fout gecorrigeerd zouden hebben.

Perfectionisme is dan ook het fenomeen dat de meeste live-albums nekt.
De live-albums waar ik het meeste van houd zijn die met fouten.

Wat een live knaller van een plaat is dit zeg OMG geweldig. et enigste minpunt is de lengte, beetje kort, alhoewel dat misschien ook wel weer ze kracht geeft. Het is vanaf de eerste seconde genieten. Vooral het drumwerk, kan me armen en benen geen tel stil houden

Ik vindt het indd. ook jammer dat ze bij de geremasterde versie niet het complete concert er op geknikkerd hebben, want de DVD is egt UBER gaaf! Vooral de manier hoe er gefilmd wordt, lekker simpel niet te geperfectioneerd, zoals de meeste live concerten, lekker ruw en energiek! Een van de beste live-dvd's die ik heb!

kaztor schreef:
Perfectionisme is dan ook het fenomeen dat de meeste live-albums nekt.
De live-albums waar ik het meeste van houd zijn die met fouten.

Afgelopen weekend heb ik de dvd ook maar meegenomen , maar klopt het dat op de cd uitvoering maar 2 nummers staan van het concert , en van welk optreden zijn dan de overige nummers .
Jij weet dat vast wel Kaztor.

11 O'Clock Tick tock in Boston. de overige nummers in Denver.
Gloria en Party Girl zijn van het DVD concert.

deric raven schreef:
11 O'Clock Tick tock in Boston. de overige nummers in Denver.
Gloria en Party Girl zijn van het DVD concert.

Ah , fijn om te weten , thanks Deric.

avatar van ricardo
Ik ben niet een erg grote liefhebber van U2, maar dit live album is denk ik toch wel een klassieker onder de live albums. Als ik deze zie liggen voor weinig geld, dan neem ik hem denk ik wel een keertje mee. Ik heb met U2 eigenlijk hetzelfde als met Queen, het is eigenlijk gewoon retegoed, maar de meeste nummers zijn gewoon te vaak op de radio te horen geweest. Ik heb U2 eigenlijk gewoon te veel gehoord om er nog van te kunnen genieten. Live ben ik er wel benieuwd naar, maar eens zien of ik dit live plaatje eens kan bemachtigen, duurt ook maar een dik half uur dus moet te doen zijn.

ricardo schreef:

Ricardo jij als groot liefhebber van live werk ( net als ik ) hebt deze prachtige live plaat nog niet in huis .
Kopen die hap en snel , hij ligt bijna overal voor de prijs van `n pakkie shag in de winkels op jou te wachten .
Shame on you .

avatar van rudiger
Het enige dat je U2 kunt verwijten is dat de heren bijna geen live albums uitbrengen , ik zal die Bono op 20 juli eens opheldering vragen .
We zullen het dus met de bootlegs moeten doen .
Over dit album ; strak gespeeld maar veels te kort .
Album boeit van begin tot eind en dus halfje omhoog naar de max van 5 .

avatar van James Douglas
kaztor schreef:
Nou, mijn eigen versie ziet er als volgt uit:

1 - 8: Het album, incl. de complete Electric Co.

9 - 18: Succesvol geript van de dvd, het zijn de volgende nummers:

9. (fade in, aankondiging +) Out Of Control
10. Twilight
11. An Cat Dubh
12. Into The Heart
13. Surrender
14. Two Hearts Beat As One
15. Seconds
16. I Threw A Brick Through A Window
17. A Day Without Me
18. October ( + fade out)

Boekje print ik er zelf bij uit.

Conclusie:
Voor nauwelijks 1 euro volop plezier ipv. voor een schandalig hoog bedrag genaaid worden!

Is het niet nog leuker om de dvd setlist volledig op schijfje te zetten? Als je die in je auto opzet smeekt de volumeknop ook om een stevige draai naar rechts.

avatar van Cor
Cor
Het vuur van de live-optredens van U2. Niet alle nummers krijgen iets extra's mee. 'I Will Follow' daarentegen wel. Het is en blijft een korte live-impressie van de grootste successen van de Ieren tot dat moment.

avatar van Mindshifter
Behoorlijk gaaf live optreden. Alle nummers krijgen inderdaad wat extra's mee. Sunday bloody sunday = kippenvel. *4.

lowriderluuk
Eigenlijk is dit m'n favoriete U2 album, al is het geen regulier album, destijds compleet grijs gedraaid.
Van begin tot eind helemaal top, wat een brok temperament.
Stiekem is m'n favoriet Party Girl, dat wordt met zoveel emotie gebracht en past prachtig tussen kanjers als I will follw en Sunday bloody Sunday, geweldig !!!

avatar van Hendrix4live
Prachtige cd. ''40'' is een van mijn favorieten van U2 denk ik.

avatar van daniel1974nl
De cd was ooit het best verkochte live album in GB. En zoals de meesten heb ik die cd ook...inderdaad fantastisch energiek, rauw en puur zoals maar weinigen dat kunnen, of beter gezegd het lef hebben om dat op cd te zetten. Er staan een paar nummers die over de jaren heen echte klassiekers geworden zijn. Denk aan Sunday Boody Sunday bijvoorbeeld...ook al is de versie op Rattle & Hun nog beter..maar de marcherende Bono met een vlag, zijn bijna identiek geworden aan waar U2 voor staat. Verder ook Party Girl, wat een schitterend nummer is dat......en inmiddels als net zo'n favoriete live klassieker (alleen niet vaak gespeeld)....Nu, zeker niet meer.

En als je dan dacht dat je het allemaal had gehad, brengen ze een dvd uit, met veel meer nummers...en wat een klappers staan daarop zeg...Seconds, Surrender, Twilight, Two Hearts Beat As One, Out Of Control, Into The Heart...dit is een waslijst van klassiekers waarbij letterlijk de energie uit je speakers spat..Wat een fantastische ervaring...en ik denk een van mijn meest gedraaide DVD's (zeker op mijn Ipod). Geen enkel slecht nummer op deze DVD.

Het is echter ook pijnlijk, want het herrinert ons eens te meer dat er eigenlijk nog maar een sprankel over is van dat waar U2 ooit voor stond, waar ze toe in staat waren en wat ze ons brachten. Het werk na Achtung Baby staat echt in schril contrast met dat van daarvoor. En de geremasterde (perfect geluid overigens) cd's herrineren ons eens te meer aan dit feit.

Dit, net als al het andere Pre-Achtung Baby werk is mandatory voor iedere muziekliefhebber. Dat blijkt alleen al als je kijkt naar Top 100 Allertijden lijsten en Album top 1000 lijsten waarin stevast verschillende posities innemen....of in het geval van het laatste, alle albums zo ongeveer voorkomen.

daniel1974nl schreef:

SBS staat niet op Rattle And Hum.

Wordt wel gespeeld in de film, en die versie is erg mooi.

avatar van Schizophrenia
rkdev schreef:

Op de EP Wide Awake In America, speelt op de oorspronkelijke tapes The Edge ook een gruwelijke fout. Natuurlijk hebben ze dit wel weggewerkt in de studio, onder het Moto hoe verpruts je een live nummer.

Op Live nummers wil ik dat het rammelt en kraakt, en ik wil vooral een band enthousiast zien/horen spelen.

avatar van barrett
Prachtig live album van deze band.. met energieke versies van Sunday Blood Sunday, New Years Day en I Will Follow....

avatar van dazzler
In het boekje bij de DVD staat dat I Fall Down
uit de tracklist van de DVD werd geknipt omdat de camera destijds uitviel.
Dus met I Fall Down erbij hadden we het integrale Red Rocks concert gehad.

Wie weet waar in de tracklijst I Fall Down thuishoorde?
Tussen welke nummers in werd het gespeeld?

avatar van James Douglas
Tussen The Electric Co. en October.

avatar van dazzler
Dank.

Wel jammer natuurlijk, want het concert echt integraal
op DVD hebben was natuurlijk helemaal het einde geweest.

avatar van rkdev
Schizophrenia schreef:

Oh ja, wat en in welk nummer dan ?
Overigens heb ik de oorspronkelijke opname (bootleg) van All along the watchtower van Rattle & Hum. Ook daar is iets gepoetst ... (wil ze overigens niet van een voetstuk gooien, want ze zijn live natuurlijk geweldig!).

avatar van mafketel
mike_hoog schreef:

Omdat het niet zo'n lang album is, verlang je naar meer.....
En hongerig blijven is soms best lekker.....

U2 op de top van het kunnen; wat een passie, wat een energie, wat een intensiteit, wat een band in de sterkte van hun bestaan, het spelplezier spat uit de groeven.............

Kan maar één ding betekenen : *****

Raymond.
Op de top van kunnen? Nee niet echt, het album wat na War komt laten ze toch wel weer een stuk ontwikkeling horen. En vooral technisch gezien zijn ze hier nog niet aan hun top.

Bij dit album moet ik altijd nog aan de jonge U2 denken waar het nog rammelt en kraakt. Een nog echt rommel groepje. Terwijl ze al wel een behoorlijk publiek hadden.

avatar van steven
wat een vuur in het spel van U2. het rammelde nog , maakt niet uit , de songs zijn goed , de beleving nog beter, maar dit album is natuurlijk schandalig kort. gewoon dat hele red rocks ding halen ,en je begrijpt waarom u2 zo groot is geworden.

als ik toch eens een setlist mocht maken van wat u2 zou spelen op hedendaagse concerten...... dan zou de helft afkomen van die eerste vier albums en paar hoogtepunten van achtung en joshua , en helemaal niks van die crap die ze gemaakt hebben na zooropa.....

dan zou ik echt een kaartje kopen van 80 euro

avatar van Ampivinni
kant 2 vind ik helemaal geweldig, maar kant 1 doet me eigenlijk echt helemaal niks...

kant 1: 3,5*

kant 2: 5*

5 + 3,5 = 8,5
8,5 : 2 = 4,25
4,25 afgerond (naar boven dan maar, omdat kant 2 zo geweldig is ) maakt 4,5

Een sterk staaltje rekenkunde!

avatar van Ampivinni
nooit gedacht dat wat ik op de basisschool heb geleerd me ooit nog eens goed van pas zou komen