titan57nl schreef:
(...) Snap wel dat ze het zelf niet zo geweldig vinden.....compositorisch niet echt spectaculair.....een beetje te simpel...amateuristisch.(...)
Ik wil nog wel eens nalezen wat de heren (alle vier als het kan)
precies over dit album hebben gezegd en wanneer, want ik ben bang dat er hier constant wordt gememoreerd aan een niet volledig bekende uitspraak die vervolgens ook nog eens helemaal uit z'n context blijkt te zijn gehaald.
Het begint er dan na verloop van tijd vanzelf op te lijken dat elk lid van Pink floyd het album dagelijks volledig afbrand, het verhaal gaat geheel z'n eigen leven leiden, terwijl eigenlijk helemaal niet bekend is hoe of wat. De argeloze lezer moet het ook nog eens allemaal geloven en inmiddels wordt er door titan 'een beetje te simpel' en 'amateuristisch' toegevoegd, waardoor het allemaal steeds dramatischer wordt. Naar verwachting zal het niet lang meer duren voordat Gilmour en Waters publiekelijk hun oprechte excuses zullen aanbieden voor het ooit uitbrengen van dit album.
De vele cijfers, de beoordelingen, die ik over het algemeen waarneem over Atom heart mother, gaan een geheel andere kant op. Niet ten onrechte, Atom heart mother is een prima album van Pink floyd.
Uitspraken van groepsleden over een album dienen overigens vaak met een korreltje zout te worden genomen: het laatste album dat is uitgebracht is meestal de beste en als 'minder' bestempelde cd's blijken vaak grotendeels het werk van een (ex-) lid van de band waar juist ruzie mee is.
Zo kun je verwachten dat David Gilmour zich niet erg lovend zal uitlaten over The Wall, Roger Waters niet over The Division bell.
Ik zie overigens dat de heren Mason,Gilmour, Waters & Wright het Epos Atom heart mother gezamenlijk hebben geschreven, net als Alan Psychedlics breakfast. De andere drie nummers
hebben één schrijver, gebroederlijk allemaal één.