Slayer - Reign in Blood (1986)

Label: Def Jam

1. Angel of Death (4:51)
  2. Piece by Piece (2:03)
  3. Necrophobic (1:40)
  4. Altar of Sacrifice (2:51)
  5. Jesus Saves (2:54)
  6. Criminally Insane (2:24)
  7. Reborn (2:11)
  8. Epidemic (2:24)
  9. Postmortem (2:45)
  10. Raining Blood (4:57)
  11. Agressive Perfector * (2:29)
  12. Criminally Insane [Remix] * (2:46)
avatar van AstroRocker
Als alle like's van die FB pagina ook stemmen dan zitten we al op ruim 800 stemmen.

Haha, ik doe mee!!

avatar van Edwynn
Kom op. Slayer staat VER boven dat jaarlijkse doorgestoken kaartenlijstje van de PO. Nee, trap dat lijstje maar lekker vol met de Eagles en Marco Borsato. Zoals het hoort. Draaien we Slayer gewoon wanneer we daar zelf zin in hebben.

avatar van AstroRocker
Dat moet iedereen toch zelf uitmaken? Ik vond het wel een leuk idee omdat we dan echt weten of de top2000 een doorgestoken kaart is....

avatar van Edwynn
Uiteraard mag een ieder dat voor zich uitmaken. Maar ik doe dus niet mee. Met Iron Maiden lukte het eerder overigens ook al niet.

Ik wil Leo Blokhuis ook niet tegenkomen bij een Slayer concert.

avatar van Edwynn
Nee slayer moet niet salonfähig worden.

avatar van HammerHead
Dat wordt het ook niet hoor en het komt ook niet in de top 2000, daar draagt men echt wel zorg voor.

avatar van AstroRocker
Er is wel media aandacht voor dit initiatief!

avatar van Edwynn
Gefeliciteerd. Het is jullie gelukt om van Slayer Frits Spits' nieuwe favoriete bandje te maken. Op nummer 199 prijkt Angel Of Death in het natte dromenlijstje van Classicprogrocker1. Vanaf volgend jaar kan Angel Of Death (de single-edit uiteraard)ook op Sky Radio. Als dank zullen de heren op het volgende album speciaal voor de top 2000 stemmers een emotionele ballad opnemen.

avatar van AstroRocker
Hahaha, lachen.....valt mij 100% mee dat het opgenomen is....

avatar van Kill_illuminati
Ja ja, hij staat op #199.

avatar van jasper1991
Dit meen je niet!

avatar van HammerHead
Opzich best grappig, had ik niet verwacht.

avatar van Tony
Grappig? Een kleine revolutie, dat is het!

avatar van orbit
Gelukt!!!

Edwynn schreef:

30 jaar geleden was Frits anders niet vies van wat alternatieve muziek.

Maar inderdaad: Te gek dat dit er in staat. Maakt de lijst tenminste een klein beetje geloofwaardiger.

Tony schreef:
Grappig? Een kleine revolutie, dat is het!

Haha, natuurlijk niet. Alleen een bewijs dat die lijst tegenwoordig geen doorgestoken kaart meer is. Verder boeit die hele Top 2000 natuurlijk geen ene donder. Ik draai Slayer toch echt gewoon wanneer ik daar zelf zin in heb. Het zal mij verder een grote worst wezen hoe ze daar bij R2 mee omgaan.

avatar van Tony
Vanmiddag hebben ze aangegeven, na vragen van nieuwsgierig geworden luisteraars die Slayer niet kennen, dat het nummer maar 1x op Radio 2 te horen zal zijn; Op het moment dat nr. 199 in de lijst aan de beurt is.... Ja, HammerHead, kun je stoer doen, maar dat wordt een niet te missen momentje op de Nederlandsche radio.

avatar van HammerHead
Sure, ik kan nu al niet wachten om in m'n vakantie 's ochtends extra vroeg op te staan en met zweterige handjes de radio aan te zetten....

avatar van Kill_illuminati
Ik durf toch te dromen over een nummer 1 notering in de Top 2000. Hoe heerlijk zou dat zijn om met dat nummer het jaar in te gaan, met het idee dat vele andere (sommigen ongevraagd) dat ook doen met waarschijnlijk grote afschuw. Een beetje rebels durven denken kan geen kwaad. Het zet je wel te denken wel nummer volgend jaar. Als we terugschakelen op dit album zou Raining Blood al helemaal niet mis staan.

Trouwens kwam dit album niet gewoon op Def Jam records (zelfde label van Run DMC, Ll Cool J, Public Enemy, Beastie Boys etc.) uit?

Nieuwstad
Def Jam = American

avatar van Fleppie
Hehe, ik zie die gezinnetjes al gezellig bij elkaar zitten, en dan na BLØF's 'Liefs uit Londen': "Auschwitz, the meaning of pain, ..!!"

Nog een grotere verrassing dan toen Metallica in 1992 na een vergelijkbare actie van Henk Westbroek (toen Vara's Vuurwerk van de radio verdween) als hoogste binnenkomer in de Top 100 Aller Tijden terecht kwam met One (op plaats 42 om vervolgens 2 jaar later op 1 te belanden).

Opvallend detail: in de laatste versie van de Vuurwerk 50, de jaarlijkse top 50 voor metalnummers, had 'One' 'Angel Of Death' van de 1e plaats verdrongen.

Het zal me niet meer verbazen als over een jaar of 20 bijvoorbeeld Bolt Thrower of Morbid Angel in de top 2000 te vinden is. Misschien iid al iets voor volgend jaar?

avatar van Edwynn
Ach Angel Of Death werd ook al misbruikt voor één van de Gremlinsfilms.

avatar van Kill_illuminati
In de metal kringen is ook een aardig cliché nummer. Dat vooral omdat een enorme klassieker is.

avatar van orbit
Het blijft hét ultieme trashnummer echter! Onovertroffen.

Fleppie schreef:

Ooit waren de Beatles en de Stones muziek voor opstandige jongeren waar hun ouders zich hoofdschuddend bij afvroegen waar dat naartoe moest, over 20 jaar draaien ze Slayer gewoon in de supermarkt of in de lift.

avatar van Kill_illuminati
Ik betwijfel dat. Metal is nog altijd een soort van 'acquired taste' gebleken, ook al luisteren nog zoveel mensen het. Pop/rock en rock van het Beatlesque en Stones formaat is veel makkelijker om te verteren voor een groter groep mensen. Vooral als je ziet dat nog altijd een overdaad aan indie bandjes (en grotere bands als Coldplay) de weg naar een groot publiek weten te vinden. Zij halen hun inspiratie dan ook grotendeels uit de twee Britse bands en dergelijke tijdsgenoten (of jaren 80 varianten). En zeg nou zelf, zie je over een aantal jaar, al iemand een lift in stappen waarin ' God of Emptiness' of van dit album 'Jesus Saves' en 'Necrophobic' worden gedraaid? Het past niet meer bij het cliché of sterker de trend van een lift bezoek.

Cured
Dat AOD door een fanclub-actie de lijst is ingekomen is leuk voor de liefhebbers, maar is natuurlijk ook een soort 'manipulatie'. Ik denk dat de grote meerderheid dit nummer niet waardeert, ik historisch gezien wel, maar is mijn smaak ook niet zo. Ultieme thrash plaat, maar mij wat teveel van hetzelfde en in hetzelfde tempo (maar daar hebben gedeeltelijk wel meerdere klassiekers last van).

avatar van Kill_illuminati
Dat zelfde kan je ook over Bohemian Rhapsody, op gebied van manipulatie, zeggen. Maar dat ter zijde.