Elbow - Little Fictions (2017)

Rock / Pop
Label: Polydor

1. Magnificent (She Says) (4:24)
  2. Gentle Storm (3:39)
  3. Trust the Sun (5:55)
  4. All Disco (4:27)
  5. Head for Supplies (3:56)
  6. Firebrand & Angel (5:25)
  7. K2 (5:18)
  8. Montparnasse (2:40)
  9. Little Fictions (8:26)
  10. Kindling (4:15)
avatar van Don Cappuccino
Nieuwe track: All Disco

JVT
Niet heel bijzonder, maar toch weer erg mooi.

avatar van Banjo
Ooo jullie wisten het allemaal al..
Maar er komt een nieuwe Elbow (en mij maar niks vertellen)
Deze haal ik zeker in huis..

avatar van blur8
Magnificent is als een ambachtelijk gebakken brood. Alles perfect en degelijk samengesteld.
Maar ik heb nu zin een een frisse salade.
All Disco ben ik al weer vergeten, voordat de laatste nood heeft geklonken.
We matches gewoon niet.

blur8 schreef:
Maar ik heb nu zin een een frisse salade.
All Disco ben ik al weer vergeten, voordat de laatste nood heeft geklonken.
We matches gewoon niet.

Een frisse salade kan lekker zijn. Maar daarna heb ik héél vaak nog honger. Het kan dienen als voorgerecht. Niet als hoofdmaaltijd. Sorry vegetariërs en Moby.

avatar van hidalgo
hier verheug ik mij op degelijk wat ik hoor

avatar van DeluxeEdition
'Gentle Storm' - 27th January 2017

"Ben benieuwd"

"Magnificent en All Disco klinken krankzinnige lekker"

DeluxeEdition schreef:
'Gentle Storm' - 27th January 2017

"Ben benieuwd"

"Magnificent en All Disco klinken krankzinnige lekker"

En Gentle Storm óók!
~Persoonlijk de beste van de 3.

JVT
Is deze al te beluisteren dan??

avatar van VladTheImpaler
Vanaf nu (27 jan) wel ja.

Lekker nummer!

VladTheImpaler schreef:
Vanaf nu (27 jan) wel ja.

Ik op de 26e al. Maar mss ligt dat aan het land waar je woont. Of wanneer je in Itunes kijkt .

Maar ik vind het een prachtig nummer. Lay-down percussie en zoals altijd de heerlijke stem van Guy. De piano is oorstrelend eenvoudig en mooi.

Voor de liefhebbers:
Elbow - Gentle Storm - YouTube

avatar van Mausie
De 2 singles klinken veelbelovend! Dit gaat het 2e album van hun worden dat ik ga checken. The Seldom Seen Boy heeft mijn top 10 gehaald, dus de verwachtingen zijn hoog gespannen.

avatar van Johnny Marr
Mausie schreef:

Begin dan maar eerst eens met de voorganger uit 2014

avatar van tbouwh
Kid

avatar van Sparks

avatar van Lennonlover
Mausie schreef:

Voor mijn part heb je niets gemist van de rest.

coldplaythebest
Sparks schreef:
Heb je deze al beluisterd coldplaythebest?

Klopt, Ik heb het Album kunnen beluisteren via via, klinkt zeer goed.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Het album komt vrijdag uit, dus van het weekend van de nieuwste Elbow worp genieten!

avatar van coldwarkids
Sparks schreef:
Heb je deze al beluisterd coldplaythebest?

Haha iemand heeft er op gestemd dan lijkt mij dat toch vragen naar de bekende weg!?

avatar van Sparks
coldwarkids schreef:

Even checken 't zal niet voor het eerst zijn dat mensen stemmen voordat ze het (hele) album gehoord hebben. Daarnaast hoop ik altijd op uitgebreide recensies van mensen die de eer hebben een vroege luisterbeurt te krijgen van een album die nog moet verschijnen. Voor nu doe ik het maar even met de 'klinkt zeer goed' uitspraak van coldplaythebest

avatar van Pepino
Als groot Elbow-fan (Seldom Seen Kid op 2 in mijn top 10) kijk ik hier enorm naar uit! Ben zeer benieuwd!

avatar van Fade.
Mooie cover!

avatar van feebl
Staat nog niet op Spotify.

avatar van oceanvolta
feebl schreef:
Staat nog niet op Spotify.

Het is ook nog geen 3 februari. Om 00.00 precies kun je ernaar luisteren op Spotify

Hij is inmiddels gelekt ?

JVT
Gewoon weer een oerdegelijke plaat, zoals we van elbow wel gewend zijn. De 3 singles klonken al heel erg goed, en de rest is ook gewoon goed. Met nog enkele uitschieters zoals het titelnummer en Firebrand & Angel. Ik heb de plaat een keer of 3 beluisterd nu en hij kan mijn inziens alleen nog maar groeien.

avatar van XeeGen
Klinkt zeer fijn tot nu toe. Veel mooie melodieuze strijkers op de achtergrond gepaard met een zeer aanwezige bas die de nummers heerlijk energiek maakt. Is voor mij de plaat die het dichts bij het gevoel van Seldom Seen Kid komt. De vorige 2 albums hadden veel nummers die mij helemaal niks deden maar bij deze plaat merk ik dat vrijwel elk nummer een individuele charme heeft naast mijn favorieten, zelfs al na maar 2 luisterbeurten. Iets wat vrij uniek is voor mij. Ben ontzettend benieuwd hoe dit album gaat groeien.

Wat valt er nog over een nieuwe Elbow te zeggen? Degelijk vakwerk. Als altijd niet erg opwindend en toch heeft het iets verslavends. Makkelijk in het gehoor liggend wellicht. Prima composities. Mooie instrumentatie, en toch weinig spannend.
Elke keer weer ervaar ik hetzelfde en elke keer kan ik het wederom waarderen. Het is ook nu niet anders.