Arcade Fire - Neon Bible (2007)

Canada
Rock / Pop
Label: Merge

1. Black Mirror (4:13)
  2. Keep the Car Running (3:29)
  3. Neon Bible (2:16)
  4. Intervention (4:19)
  5. Black Wave / Bad Vibrations (3:57)
  6. Ocean of Noise (4:53)
  7. The Well and the Lighthouse (3:56)
  8. (Antichrist Television Blues) (5:10)
  9. Windowsill (4:16)
  10. No Cars Go (5:43)
  11. My Body Is a Cage (4:47)
Ik heb nu net funeral twee dagen om de twee te vergelijken. Het zijn twee verschillende albums merk ik al en de een is in dit geval niet beter dan de ander aangezien ze twee totaal verschillend zijn. Dat siert de band. Het ene album kan je dus bevallen terwijl de andere album je echt niks vind. Persoonlijk ben ik ontzettend blij dat er weer eens een band is die niet terugvalt op wat eerder is gecreëerd.

avatar van BlueVelvet
Daar ik Funeral erg goed vind, wil ik Neon Bible ook goed vinden. Helaas kan ik de nummers maar niet uitzitten, omdat ze me hopeloos irriteren. Vooral Black Mirror werkt op mijn zenuwen, met die afschuwelijke woordjes
Black Mirror, Black Mirror.

Ik moet het album maar eens helemaal luisteren, proberend me niet te ergeren.

Funeral zit wat venijniger in elkaar terwijl Neon Bible echt bombastisch te werk gaat. Verder herken ik in Neon Bible echt een boel muzikale foefjes en sferen die je ooit bij andere muzikanten ook al eens eerder gehoord hebt. Pas nu komt het uit mijn achterhoofd dat 'My body is a cage' zomaar een nummer van Madrugada zou kunnen zijn. En 'Blackwaved' is bijna een kopie van 'the new pornographers'. Maar dat is even uit het blote hoofd... ik kan er ook naast zitten.

avatar van SilverGun
Arcade Fire heeft hun tour door Europa gecancelled. Hier te lezen onder Win's scrapbook (schitterende site trouwens).

avatar van SilverGun
Wat vreemd dat The Well and the Lighthouse helemaal onderaan staat bij de favoriete tracks. Ik vind het juist een geweldig gevarieerd nummer -- hoewel het sowieso lastig is om drie tracks te kiezen die boven de rest uitspringen. Het viel me pas gister op dat even na de Now it's mine all mine! uithaal van Win in het Lighthouse gedeelte, een stukje melodie speelt dat terugkomt in het The Well stuk.

INFO LIVE NATION:

Het concert van Arcade Fire op 4 april 2007 in de Hallen van Schaarbeek is afgelast!

Geen concert van ARCADE FIRE op 4 april in de Hallen van Schaarbeek. Alle resterende shows van hun huidige Europese tournee worden afgelast. Frontman Win Butler heeft een ernstige sinusontsteking en een chirurgische ingreep is vereist. Er wordt geen vervangconcert gepland.

avatar van coolaid
1,0
Zo! Nr 3 van 2007, Nr 1 rotatielijst. Dan toch maar eens verplicht luisteren... Helaas raakt deze muziek me voor geen ene meter. Sterker nog, raak er een beetje depri van. Ik snap niet dat dit zo breed geapprecieerd en gehypt wordt.

Lost Highway
coolaid schreef:

In 1 ding geef ik je gelijk, dat dit zo breed geapprecieerd wordt is me ook een raadsel, dit klinkt als een obscure jaren '80 Gothicplaat. Maar wat voor een plaat!
Een album echt ontdekken begint met opvallend goede songs te herkennen, als je deze een aantal keer gedraaid hebt hoor ik alleen maar goede songs. Zelfs nummers die iets ingetogener zijn, zoals Ocean of noise, vind ik heel erg mooi.
Deze Arcade Fire is hier ook al met allerlei bands vergeleken, maar Arcade Fire, dat is vooral Arcade Fire, het staat op zichzelf en is niet meteen in een hokje te plaatsen. Als ik dan toch moet vergelijken met albums die ik ken/bezit -zucht- ga ik voor Dog Man Star, maar dat is dan voornamelijk door de ietwat dramatische expressie in sommige nummers, daar houdt de vergelijking dan ook op.

Haha, idd eigenaardige sound. Zou het meer een rockopera noemen dan wat anders.

Tis ook niet echt een plaat waar je ooit een nummer van in de hitlijsten zal vinden...
Maar het luisterd zeker prettig weg.

Lost Highway
Pjizzle schreef:

Haha, idd eigenaardige sound. Zou het meer een rockopera noemen dan wat anders.

Vandaar ook mijn vergelijking met Dog Man Star.

avatar van Reint
Magistraal!

heb deze van het weekend net aangeschaft, wat een lekkere gevarieerde plaat. intervention en no cars go zijn verschrikkelijk mooie nummers. Dikke voldoende

avatar van Gajarigon
Ik ga beginnen op 2,5*

Ik ga beginnen met luisteren, wat ik tot nu toe hoor klinkt veel belovend.. de sterren deel ik op een later moment uit..

avatar van 2 nite 4
Inderdaad lekkere plaat ik vind zelf intervention- Ocean of Noise- No Cars en The Well And The lighthouse zeker top 4,5

Ik had de nummers intervention en no cars go op mijne mp3 staan voor ik de cd kocht, maar vond ze niet denderend. Nu blijkt dat het op de cd wel twee geweldige versies zijn. Ongeloofelijk wat een andere versie kan doen.
Ik gooi voor het hele album er een vette 4,5 tegen aan!

handsome_devil
Yay, dankzij mijn verhoging staat Neon Bible precies op 4 sterren gemiddeld

handsome_devil
Nu niet meer

avatar van Reint
Nu weer wel.

avatar van orbit
Tsja, moeilijk hier een duidelijke analyse over te geven na zoveel tamtam. Ten eerste vind ik de plaat nu ook weer niet zo heel verschillend van Funeral, wat veel mensen wel schijnen te vinden. Dat houdt in dat er dezelfde unieke multi-instrumentale ingang wordt gekozen als die plaat en dat de vibe van veel nummers wel overeenkomt. Blijkbaar hebben ze naast accordeon e.d. nu ook orgel ontdekt, blijkens Intervention en My Body Is A Cage.. dat ken ik ook al van vele andere bands, waaronder het door mij hoog gewaardeerde Faith No More met Angel Dust. Maar Arcade Fire doet er zijn ding mee en het klinkt zeker groots en lijkt een impact te veroorzaken. Of ze dat ook daadwerkelijk doen betwijfel ik. Ik kan me nog niet echt in één bepaald nummer verliezen zoals op de vorige plaat. Het blijft allemaal wat vlakker voor mijn gevoel. Zit goed in elkaar, daar zit het hem niet in, maar echt vlammen gaat het nog niet. Daar was Funeral toch wat sneller mee. No Cars Go is eigenlijk een onvervalste 80s revival van de betere new wave, Windowsill is een treurwilgje, Black Wave is een rise of hope eersteklas. Eigenlijk is het allemaal al wel eens gedaan, Nick Cave springs to mind en een hele batterij aan artiesten. Maar het blijft door Butlers stem vooral Arcade Fire. Goede plaat, maar de impact van Funeral mis ik hier toch. 3,5* voorlopig.

avatar van HiLL
En ook wel door onze lieve Regine he Orbit?

Wat_Jij_Wil
Eigenlijk is alles dat met muziek of wat dan ook te maken heeft al weleens gedaan. Breek elk nummer tot de grond af en je kan het altijd wel ergens plaatsen. Het gaat er bij creativiteit volgens mij om in hoeverre je bestaande concepten uitbreid en combineert om tot iets nieuws te komen. Ik vind dat de originaliteit hier bijvoorbeeld wel torenhoog is. Ik ken ieder geval barweinig dat hier veel of zelfs een beetje van weg heeft en als jullie dat wel kennen (nummers, nummers willen we), hoor ik het graag

Mijn absolute favoriet van dit album lijkt trouwens muurvast The Well and The Lighthouse te zijn. Hoevaak ik daar al op ben

avatar van Jochempie
Ik ga deze verhogen naar 4,5 want ik kan niet langer ontkennen dat de Arcade Fire een geweldige band is, naja in ieder geval op dit album. Veel liedjes raken mij echt, en vooral vanaf Intervention is het album niet stoppen met als ultieme hoogtepunten "Ocean of Noise" en "My body is a Cage" dit gaat erg hoog uitkomen in mijn jaarlijstje en misschien als het nog meer op me groeit en als ik eindelijk ook "Keep the Car Running" kan waarderen zou dit naar een 5 kunnen gaan. Nogmaals, dit had ik nooit verwacht na Funeral.

avatar van Joy4ever
Een uitgebreide recensie van mij volgt nog maar ik kan net als Jochempie zeggen: dit had ik niet verwacht na Funeral. Ik vond Funeral tegenvallen. Een paar sterke nummers afgewisseld door zeer matige. Als geheel kon het me niet overtuigen. Dit in sterke tegenstelling tot deze Neon Bible. Na één luisterbeurt vind ik het even briljant klinken allemaal, geen skipnummer te vinden. Dit
gaat een hoge waardering worden. Maar eerst nog een paar keer beluisteren. En genieten.

avatar van Nicolage Rico
Joy4ever schreef:

Groeiplaten zijn toch meestal de beste platen? Hopelijk is dit album een beetje duurzaam dan.

Inderdaad, grote kans dat je over twee weken ze toch een punt minder gaat geven.

avatar van Joy4ever
Iedereen ervaart muziek weer anders. Als ik de muziek bij de eerste luisterbeurt niks vind dan weet ik voor mezelf dat het er na een tweede, derde, vierde luisterbeurt niet beter op wordt. Neon Bible overtuigde mij gelijk.

avatar van Nautilus
Joy4ever schreef:

Wat zijn voor jou op 'Funeral' skipnummers dan?

Feeder
Nautilus schreef:

Wat zijn voor jou op 'Funeral' skipnummers dan?

Crown of love bijvoorbeeld...