Arcade Fire - Everything Now (2017)

Canada
Rock / Pop
Label: Columbia

1. Everything_Now (Continued) (0:46)
  2. Everything Now (5:03)
  3. Signs of Life (4:36)
  4. Creature Comfort (4:43)
  5. Peter Pan (2:48)
  6. Chemistry (3:37)
  7. Infinite Content (1:37)
  8. Infinite_Content (1:41)
  9. Electric Blue (4:02)
  10. Good God Damn (3:34)
  11. Put Your Money on Me (5:53)
  12. We Don't Deserve Love (6:29)
  13. Everything Now (Continued) (2:22)
avatar van blur8
lijkt me een leuke Quz : welke band heeft de meest spectaculaire gedaante wisseling gemaakt in de muziekhistorie. Mijn idee nu: Arcade Fire ! Van Funeral naar Everything Now, wie weet te evenaren..

avatar van pmac
Morinfen schreef:

Anyway, wat ze eventueel live kunnen brengen doet er niet echt toe, op dit moment kan je alleen maar afgaan op hetgene wat op deze CD te horen is en dit moet zowat de meest tegenvallende plaat zijn van een algemeen gelauwerde band die ik hoog zitten heb sinds The King of Limbs van Radiohead.

Ik ben bang afgaande op de vier singles dat je daarin gelijk gaat krijgen. Ik heb de hele cd nog niet gehoord en hou nog enige reserve betreft mijn eindoordeel. Maar het zal uitkomen op een tegenvaller vrees ik.

avatar van daftpunk
Ben ik de enige die 'We Don't Deserve Love' vind lijken op 'Here Comes The Night Time'? Vooralsnog ben ik naast de vier uitgebrachte singles alleen echt overtuigd door 'Put Your Money On Me'.

blur8 schreef:

Coldplay kan er ook wat van

avatar van jerome988

Linkin Park

avatar van Bert Wasbeer
Ik kan wel artiesten met extremere carrières bedenken. Ik noem maar een hank3, van country naar trashmetal. Eens met Aero over Coldplay.
Ik vind het verder op het eerste gehoor een aardige plaat. Stukken makkelijker als de voorgaande. Dat waren echter wel groeibriljanten (vooral the suburbs bleek pas na tig keer luisteren echt heel goed), dat verwacht ik hiervan niet. E.N. is wel een briljante single trouwens. Al snap ik niet dat sommigen hierin een doorbraakhit in zien naar een breder publiek. Tot nog toe slechts iets van zes miljoen hits op YouTube. Dat komt niet in de buurt van wat sommige tracks van nederhoppertjes als Broederliefde of sevn alias scoren, en dat terwijl die alleen in Nederland een beetje bekend zijn.

Ik snap ook niet dat mensen over de single EN zeggen dat dit hun eerste hit en doorbraak voor het grotere publiek is. Dit was toch echt We Used To Wait, die heeft vijf weken in de top-40 gestaan en was niet van de radio (3FM vooral) af te slaan.

Ik wacht verder rustig tot ik vrijdag het als geheel hoor.

avatar van AstroStart

Paramore wellicht

avatar van Erikpol
Zocalo86 schreef:

Ik wacht verder rustig tot ik vrijdag het als geheel hoor.
En Reflektor
Maar ik vind Everything Now veruit het minste nummer van het album. Ik skip hem zelfs.

avatar van Zjoot
? Ik heb de lp besteld maar die wordt vrijdag pas uitgeleverd. Hoe kunnen jullie hem dan al recenseren?

avatar van FRNKY
Zjoot schreef:

Op intuïtie.

Yann Samsa
Ik gebruik Tarot

avatar van Mjuman
En ondertussen zich maar afvragen, waarom die lp pas op vrijdag komt en bovendien - na het uit de hoes halen - zo vuil is dat ie reeds vaker moet zijn gedraaid.

avatar van Zjoot
Dan klaag ik jullie allemaal aan.

blur8 schreef:

Dat is en blijft toch echt Ulver. Van black metal naar electro, drum & bass, klassiek, 80's pop en nog meer.

Ik blijf dit maar een saaie bedoening vinden. Typisch festival bandje die je snel vergeet...

ElPatron
AF met nwste alb al op nr6 rotlijst? Pas 28ste komt het uit. Niet tvwavm..... ?

avatar van Erikpol
ElPatron schreef:
AF met nwste alb al op nr6 rotlijst? Pas 28ste komt het uit. Niet tvwavm..... ?
een album dat voor de officiële datum vindbaar is, is bijzonder?

Erikpol schreef:
een album dat voor de officiële datum vindbaar is, is bijzonder?

Nee, natuurlijk niet. Ik download ook wel eens illegaal.
Maar het valt me wel op dat er zo snel gerecenseerd wordt. Ik moet een plaat (ouderwetse term...) vaak 10 keer horen voordat ik me een mening kan vormen. Maar, it's a free country thus go your gang allemaal.

avatar van Zjoot
(Ik was trouwens bij concert in Rockhal, Luxemburg. Geweldig optreden maar de vier nummers van EN waren duidelijk een stijlbreuk t.o.v. het bekende, steengoede werk. Hoop dat ik de nieuwe plaat ook ga waarderen maar de omvangrijke onderbuik van deze disco-hater zegt dat die kans klein is...)

avatar van Gretz
Zocalo86 schreef:

Heeft helaas nooit in de Top 40 gestaan. Slechts 1 weekje in de Single Top 100 op 95. Kan wel dat het een iets grotere hit was in de Megatop 50 omdat 3FM hem wel flink gepusht heeft. Maar ik zou niet willen beweren dat het echt een hit geworden is in Nederland.

Tot nu toe is Everything Now het eerste Arcade Fire-nummer dat überhaupt de tipparade heeft bereikt.

avatar van Gretz
Zjoot schreef:

Nee, natuurlijk niet. Ik download ook wel eens illegaal.

Is dit weekend al gelekt, dus mensen hebben hem intussen al gemakkelijk meerdere keren kunnen horen.

avatar van KKOPPI
Oké, er zijn twee soorten sferen op dit album. De ene vind ik heel goed en passend, de andere is geforceerd en flauw.

Goede sfeer:

Everything Now
Infinite Content & Infinite_Content
Put Your Money On Me
We Don't Deserve Love

Dode sfeer, flauw, 'lekker' maar geen ziel:

Signs of Life
Creature Comfort (na twijfel)
Peter Pan
Chemistry
Electric Blue
Good God Damn

Bij de tweede categorie is er naar mijn idee té krampachtig geprobeerd een bepaalde interessante sfeer neer te zetten. Te veel lettend op een juiste lekkere beat, extra geluidjes, hippe dingetjes, etc. waardoor er weinig tot geen gevoel overblijft. Deze mening had ik ook over Reflektor, teveel hoofd te weinig hart.

Moet hem nog een paar keer luisteren maar ik betwijfel of het voor mij ooit boven de 3 gaat komen. Misschien nog 3,5.

Vreemd dat je Infinite Content in de eerste categorie plaatst KKOPPI, dat ganse nummer is niet veel meer dan één woordgrapje dat ongetwijfeld cleverder klonk toen ze het bedachten dan het eigenlijk is dat ze dan vervolgens in 2 verschillende versies brengen als een soort metakritiek op de hang van het publiek naar zo veel mogelijk content. Voor mij waarschijnlijk het grootste hoofd-boven-hart moment uit hun repertoire.

Voor het overige kan ik me wel vinden in die opdeling al was Creature Comfort waarschijnlijk wel goed bedoeld en is vooral de uitvoering zo-zo.

Jan uit Berlijn
Ik weet het niet hoor. Ik blijf AF toch een band met een bijtend randje vinden. Neem nou bv de afsluiter (Everything now, continued). Als je even niet op de speelduur let, verwacht je toch na de lome tonen opeens een groot feest. Maar nee. Boem...afgelopen.

Ik denk dat ze echt hun best doen de luisteraar continue op het verkeerde been te zetten.

Het moet mij wel van het hart, dat als frau Butler de boventoon voert (Electric Blue) de irritatiegraad naar een hoogte/dieptepunt stijgt. Jeej, wat vind ik dat mens vreselijk uhhhhh....zingen.

avatar van Mausie
Arcade Fire flikt het gewoon weer hoor. Het is een groot feestje, net als hun optreden op BKS. Het speelplezier spat er vanaf (hoezo met het hoofd en niet het hart??), het staat weer vol rijke composities en prachtige melodieën. Beste MuMe gebruikers, laat u niet afschrikken door het lage gemiddelde!

Gretz schreef:

Je hebt gelijk, ik zat bij de Vlaamste hitlijst te kijken. Het voelde voor mij als hun doorbraak, ik heb ze daardoor ook ontdekt.

blur8 schreef:

Wat dacht je van Ministry, Fleetwood Mac, BZN, Status Quo, Pink Floyd. En minder bekend, maar The Golden Filter heeft ook wel een veel heftigere overgang gemaakt.

avatar van dix
dix
blur8 schreef:
... wie weet te evenaren..

The Liars natuurlijk.

avatar van toonk57
Op veel momenten doet het me denken aan New Order... (creature comfort .. helemaal..)

daftpunk schreef:

Je hoort het er wel in terug, maar We Don't Deserve Love had ook prima gepast op het beste.... Abba album, the Visitors. En dat is bij mij een compliment.