Arcade Fire - Everything Now (2017)

Canada
Rock / Pop
Label: Columbia

1. Everything_Now (Continued) (0:46)
  2. Everything Now (5:03)
  3. Signs of Life (4:36)
  4. Creature Comfort (4:43)
  5. Peter Pan (2:48)
  6. Chemistry (3:37)
  7. Infinite Content (1:37)
  8. Infinite_Content (1:41)
  9. Electric Blue (4:02)
  10. Good God Damn (3:34)
  11. Put Your Money on Me (5:53)
  12. We Don't Deserve Love (6:29)
  13. Everything Now (Continued) (2:22)
Ik kwam net dit tegen, lijkt wel heeeeel erg veel op het titelnummer.

Templeton - La Gran Ciudad ('Rosi' - Sones, 2014) - YouTube

avatar van Rudi S
wat het enige goede nummer is ook nog gestolen
Goed speurwerk herman

Nouja, enige goede nummer? Ik heb alleen nog de 4 singles beluisterd, maar daarvan is Signs of Life ook erg goed wat mij betreft.

herman schreef:
Nouja, enige goede nummer?.

ik sprak even namens " het volk" .

avatar van Lura
Rudi S schreef:

ik sprak even namens " het volk" .

Wil je mij er buiten laten, Rudi!

Lura schreef:

Wil je mij er buiten laten, Rudi!

Jij staat bij mij toch onder folk

avatar van Frenz
Ik zou d'r een plagiaatprocesje aan wagen idd, lijkt er wel akelig veel op

avatar van Noere
Haha wow. Ook nog eens een stuk beter te verteren dan die draak van arcade fire.

Franck Maudit
Soms moet je de oren spitsen vooraleer je een zweem van plagiaat opmerkt. Wat herman deelde tart echter alle verbeelding. Wie me 13 jaar geleden zou gezegd hebben dat Arcade Fire ooit zo diep zou zinken, ik zou die persoon een enkeltje richting de maan gegeven hebben.

Hallucinant.

avatar van blur8
Diep trieste spektakel ontdekking. Van Abba-kloon naar 100% plagiaat.
Doek gevallen, Boek gesloten., Klaar.

Haal je dan ook gelijk een halfje van Pet Sounds af?

avatar van JVT
JVT
Blijft wel een geweldig nummer natuurlijk, veel beter dan het 'origineel'. Maar de gelijkenis is wel heel erg ?

Omfg,het respect voor arcade fire is aan het dalen bij de trouwe fans...

avatar van thetinderstick
Dat stukje vanaf 2.42 klinkt inderdaad bekend. Maar het is ook wel een vrij algemeen riedeltje, dus het kan net zo goed toeval zijn. Ok bedoel, er zijn miljoenen liedjes. Dat er in sommige gelijkenissen zitten is ook niet zo vreemd. Zouden de Arcade Fire leden dit nummer gekend hebben en bewust gejat? Waarom dan niet een bronvermelding zoals ze vaker gedaan hebben. Voordeel van de twijfel wat mij betreft.

thetinderstick schreef:
Voordeel van de twijfel wat mij betreft.

Lijkt mij ook, maar goed Arcade Fire bashen is ultra hip, net als destijds U2, Editors en andere succesnummers.

Hoe naïef kun je zijn.

Hoe naïef kun je zijn.

Hoe volhardend kun je zijn omdat er maar tot in den treuren in te rammen (je bent niet de enige). Ik kom het zelden zo erg tegen bij een album als hier. Dat is niet serieus meer te nemen onderhand. Ik zou er bijna een halfje bij moeten doen. Schijnt ook wel hip te zijn: om de paar dagen met halfjes schuiven (liefst naar beneden want dan deug je blijkbaar, anders mankeer je onderhand wat als ik het zo moet geloven)

avatar van Gretz
thetinderstick schreef:

Precies dit. Er zijn maar een beperkt aantal noten en akkoorden. Korte riedeltjes die op elkaar lijken vindt je in zoveel verschillende liedjes. Als dat ook allemaal plagiaat zou zijn zijn er nog een hoop rechtszaken te voeren.

Franck Maudit
Er is een immens verschil tussen riedeltjes die op elkaar lijken in deze flagrante copy/paste.

Voordeel van de twijfel? Mijn gematigdheid draait zich om in zijn graf.

mopperfranck

Rudi S schreef:
mopperfranck

Zoals men weleens zegt in de wandelgangen van deze site...
Zoals de Franck op Musicmeter moppert, moppert hij nergens.
Met andere woorden: ik voel me hier thuis en onder dierbaren moet men kunnen ventileren.

aERodynamIC schreef:

Tja meningen en ervaringen bij deze plaat lopen nu eenmaal nogal uiteen. Ik zie verder niet in waarom dat niet geuit mag worden. Jij hebt het er blijkbaar nogal moeilijk mee.
Je laatste deel vind ik wel grappig overigens. Niemand beweert dat je wat mankeert als je dit album waardeert/je stem verhoogt. Andersom gooi jij hem wel op: blijkbaar 'mankeer' je wat als je er een halfje af doet (om hip te doen of te deugen). Iets wat ik hier veel vaker lees (degenen die dit niet waarderen hebben geen koptelefoon of zijn blijven hangen in het verleden etc.).
Sommigen/velen vinden dit album gewoon kut, soit.

Noere schreef:
Sommigen/velen vinden dit album gewoon kut, soit.

De overtuigingsdrang is bij aardig wat mensen best groot en deze vinden het blijkbaar nodig dat er aardig wat keren in te moeten wrijven. Dat is het niet gewoon kut vinden. Dat is het kut in veelvoud vinden (ik zou bij een kutplaat denken: kut, en next..... boeiend verder). En dat je wat mankeert als je dit wel prima vindt is toch echt wel terug te lezen hier en daar. Ieder gebruikt er andere termen of omschrijvingen voor. Jij noemt het naïef dat het plagiaat wel meevalt volgens een user en dat medegedeeld wordt (of is dat geen stempel die je drukt? Zo nee, dan is dat min één user, blijven er nog genoeg over). Overigens heb ik zelf daar niet echt een mening over.

Ik heb het daar niet moeilijk mee, maar de enorme drang die sommigen hebben om het maar te blijven herhalen valt op (niet eens het aantal lage stemmen of mededelen dat je het kut vindt, dat heb je soms gewoon), het begint onderhand wat vermoeiend te worden dat het hier en daar wat drammerig wordt. Er zit een bepaald fanatisme in. Eerst fascineerde me dat wel, vond het vermakelijk, maar nu weet ik het wel onderhand. Alle nieuwe kut-vinders zijn nog welkom hoor. Natuurlijk Het er moeilijk mee hebben? Neuh, dat heb ik het pas als ik nog even naar de supermarkt moet en de deuren net voor mijn neus sluiten.

Maar misschien zijn grote Arcade Fire liefhebbers wel niet gewend dat het een keer niet helemaal bevalt. Ja dat is best kut. Soit. Aai over de bol en ga wat anders luisteren. Folter jezelf niet verder

Verder was de quote wat willekeurig mijnerzijds. Ik had menig ander ook kunnen quoten

Gelukkig ben je Doolittle wel meer gaan waarderen zie ik. Das niet kut, dat is uitstekend

aERodynamIC schreef:
En dat je wat mankeert als je dit wel prima vindt is toch echt wel terug te lezen hier en daar. Ieder gebruikt er andere termen of omschrijvingen voor. Jij noemt het naïef (of is dat geen stempel die je drukt? Zo nee, dan is dat min één user, blijven er nog genoeg over).

Dat is nogal uit z'n verband getrokken. Dat had betrekking op het stukkie plagiaat, niet het waarderen van dit album. Hoe dan ook een 'beetje' lomp en ongenuanceerd, dat geef ik toe.

Vind het verder een beetje een non-discussie. Je kunt ook spreken van iets geweldig in veelvoud vinden, wat dan over het algemeen weer wel prima wordt gevonden. Het zal wel. Als ik iets vermoeiend vind worden ga ik gewoon iets anders lezen/doen

avatar van thetinderstick
Franck Maudit schreef:

Voordeel van de twijfel? Mijn gematigdheid draait zich om in zijn graf.

Het kan natuurlijk bewust gejat zijn (als AF dat Spaanse nummer überhaupt kent). Maar als dat gebeurt zonder dit te vermelden gaan mensen daar toch achter komen. Dus als het bewust was, waarom dan niet de vermelding 'this song contains elements of ....'. De panfluit is immers ook afkomstig uit dat Afrikaanse nummer en dat wordt wel netjes vermeld. Voor mij een aanwijzing dat de gelijkenis toevallig is, iets wat wel vaker gebeurt. Maar nogmaals: misschien heb ik het mis.

Noere schreef:

Dat had ik al weer wat aangepast maar onze berichten hebben elkaar gepasseerd

Noere schreef:
Vind het verder een beetje een non-discussie.

Ja, die is best grappig, dat vond ik al langer hier. Maar goed...

Oh ja die hoor ik vaker.

Kut. Waar heb ik mijn boek gelaten? (En dat is geen grap, dat wilde ik echt gaan doen: lezen!).

Oh ja die hoor ik vaker.

Wederom veelzeggend. Geniet van je boek

thetinderstick schreef:
Maar nogmaals: misschien heb ik het mis.

Ik ben vanavond in een goeie bui. Dus driewerf 'ja': ook ik kan het mis hebben.
Damn, ik voel me opeens verenigd in het samen mis hebben