Godspeed You! Black Emperor - Lift Your Skinny Fists Like Antennas to Heaven (2000)

Alternatieve titel: Levez Vos Skinny Fists Comme Antennas to Heaven!

Canada
Label: Constellation

1. Storm (22:32)
  2. Static (22:35)
  3. Sleep (23:17)
  4. Antennas to Heaven (18:58)
Chameleon Day schreef:

Ben het in hoofdlijnen wel met je eens. Ik was ook afgegaan op de hoge beoordeling, maar vond het teleurstellend. Tergend trage opbouw en ook te gekunsteld; geforceerd moeilijk doen idd. Blijkt ook uit die overdreven, pretentieus lange titels.

Hij stond hier op 3,5*, maar ik ga naar 3*.

A Silver Mt. Zion, de zusterband van Godspeed, vind ik denk ik boeiender.

Postrock is praktisch per definitie pretentieus, zeker qua titels. Bekijk deze bijvoorbeeld maar eens (aanrader, trouwens!). De titels staan bij deze plaat ook al een tijdje niet meer met alle sub-movements op de site; dus het valt allemaal ook wel mee.

Ik vind dit overigens juist de GY!BE plaat met de meeste uitspattingen en minst trage opbouw. Voor postrock inderdaad erg traag, maar zeker goed te doen, niet in de laatste plaats door het hoge niveau dat de uitspattingen weten te halen.
Maargoed, A Silver Mt. Zion doet mij dan weer helemaal niets, dus het blijft een kwestie van smaak.

Berichten over beste GYBE-instapper verplaatst naar Godspeed You Black Emperor!

avatar van Leeds
Fantastische plaat!!! 4 nummers die zeer sterk zijn uitgesponnen tot werkelijke pareltjes. Opbouwend zeer sterk. Vooral de eerste plaat waar Storm en Static opstaan. Ze gaan hier een stuk dieper dan op hun vorige plaat [1995 - 1997]. Nog meer diepgang en meer depressieve klanken. Deze compositie is top en de inspiratie is hier maximaal benut. Deze plaat is "Mind Blowing". Ieder nummer heeft zijn verhaal en een absolute climax. De "Spoken Word" gedeelte is eveneens zeer goed. Wat een atmosfeer.

Zou ik durven zeggen dat deze de allerbeste plaat is wat Canada bracht...

avatar van rascaly
Zal ik even eerlijk zijn?

Ik zit al maanden te twijfelen of ik hier een recensie'tje zou posten, als eerbetoon aan dit magnefieke dubbelalbum, tevens mijn absolute nummer 1. En elke keer wanneer ik denk "ja, dat kan ik erover zeggen/schrijven!", dan overvalt me de angst om het dan toch daadwerkelijk op te schrijven.

Ik kan dit album niet beschrijven.
Ik weet het, het is een cliché, maar het zou me echt niet lukken.

Misschien is het feit dat deze spraakwaterval door dit album de mond gesnoerd is, wel het mooiste bewijs dat ik kan leveren om aan te tonen dat dit een revolutionair, beklijvend, irreëel mooi en vooral memorabel album is van een van de meest geniale bands aller tijden.

Je bent niet de enige die zich er niet aan durft te wagen. Getuige is het feit dat er voorlopig maar een recensie is geplaatst

avatar van -SprayIt-
Als je hier van houdt, zoals ik, probeer: The Shaking Sensations.

Razor Disk
Sleep is een grote janksesie. Godsamme, wat een idioot mooie muziek, niet in woorden te omvatten. Ik weet niet wat me overkomt...

avatar van Don Cappuccino
Lang niet meer geluisterd, zal hem maar eens opzetten en dan het album eens een beoordeling geven.

Berichten verplaatst naar Godspeed You Black Emperor!

avatar van Don Cappuccino
Net Storm weer gehoord, ik heb kippenvel, wat een mooi nummer is dat

avatar van Don Cappuccino
Wat een album, zelden zo´n mooi album gehoord. Ik zit er zelfs over na te denken om Lateralus van Tool van de eerste plaats te schoppen en dit album er voor in de plaats te zetten. Sleep is een van de mooiste nummers aller tijden. Die gitaren gaan door merg en been (op een goede manier)

Trouwens, ik doe het gewoon.

avatar van avdj

avatar van Gajarigon
Het valt me nu pas op dat de songtitels eens opgekuist zijn, veel duidelijker zo! Mijn persoonlijke keuze is Sleep > Storm > Antennas to heaven > Static.

Gajarigon schreef:

Draai Storm en Sleep om en ik ga akkoord

avatar van Rhythm & Poetry
Net de eerste luisterbeurt ervaren, en dat was prachtig om mee te maken. Sterk opbouwende muziek, sfeervol van begin tot eind, en uiteindelijk een fraaie climax. GY!BE moet haast wel een act worden waar ik me de komende tijd vaker op ga starten. De eerste keer weten ze me te overdonderen, en dit is ook het type plaat waar je steeds meer in gaat ontdekken denk ik.

avatar van Rhythm & Poetry
Het zal geen verrassing zijn: 4,5* en door naar de andere GY!BE albums. Van dit soort meeslepende muziek moet ik gewoon meer horen, werkt erg verslavend. Nog een sterk punt van deze cd is dat er genoeg variatie binnen de nummers worden geboden, waardoor je niet naar een gezapig en te lang geheel aan het luisteren bent. Nummers blijven zo boeien (je wordt er echt ingezogen), waardoor Lift You Skinny Fists Like Antennas to Heaven helemaal niet te lang duurt. Een van de weinige cd's met een dergelijke speelduur waarbij dat gelukt is, voor mij althans.

avatar van Brains
De tijd lijkt wel sneller te gaan als ik hier naar luister. Dan denk ik dat het nummer nog maar net begonnen is, maar dan zitten we al op 5 minuten. En het mooie is, dat het nummer ook echt nog maar net begonnen is

Mooi gezegd

k.grubs
Ik hoor dit vandaag voor t eerst, nieuwsgierig door de hoge noteringen hier. Met een flinke joint vast heel indrukwekkend. Als je dit mooi vindt, luister eens naar throbbing gristle, psychic tv, certain ratio, the anti group, legendary pink dots, the ex, of misschien zelfs eno&fripp.

avatar van pompompom
k.grubs schreef:

Hoe tof ik PTV,TG en the Legendary Pink Dots ook vind, het lijkt er voor geen ene meter op

pompompom schreef:

GY!BE is ook gewoon nergens mee te vergelijken. Het is echt zo'n band die werkelijk iets unieks doet. Ik ben in ieder geval nog niets tegengekomen wat ook maar in de buurt komt van de sfeer die de band neer weet te zetten.

Maar als we goede postrock aan het aanraden zijn, ik kan iedereen de eerste twee albums van zowel Red Sparowes als Russian Circles aanraden (beiden hebben een in mijn optiek wat mindere derde gemaakt). Ook de tweede van God is an Astronaut is erg de moeite waard.

avatar van FlyLo
Deze bevalt me een stuk minder dan zijn voorganger. De stiltes zijn minder dreigend, de climaxen minder overweldigend. Daardoor kabbelt het een beetje voort (mede door de ontzettend lange speelduur).

avatar van Leeds
FlyLo schreef:

Ik begin F # A # meer en meer te waarderen maar Lift yr. is toch wel een stuk beter in elkaar gestoken dan op F # A #

Veel meer diepgang en overtuiging. Hier komt mede door hun ervaring het melodieuze meest tot z'n recht.

guess who
normaal is dit niet mijn muziek, maar storm heeft me toch behoorlijk weggeblazen, wat een euforie brengt dat nummer

ik zal morgen maar eens de hele plaat beluisteren

Skinny Fists
Op amazone besteld. Heb ik dan geen problemen met regiocodes ofzo?

avatar van pompompom
Skinny Fists schreef:
Op amazone besteld. Heb ik dan geen problemen met regiocodes ofzo?

Het is geen dvd he

Skinny Fists
Weet ik veel. Maar duurt wel lang voordat ie hier is. Ongeveer 20 augustus.

Skinny Fists schreef:
Weet ik veel. Maar duurt wel lang voordat ie hier is. Ongeveer 20 augustus.

Waarom koop je 'm dan niet gewoon in de winkel? Iedere fatsoenlijke platenzaak heeft 'm toch wel liggen?

Skinny Fists
Nergens te vinden in de winkels. De andere albums wel.

avatar van Stalin
Skinny Fists schreef:
Nergens te vinden in de winkels. De andere albums wel.

Bij onze vrienden van Bol.com kun je ook maar 2 van hun albums krijgen...

Ben al eens bij Fame in Amsterdam geweest ?
Hebben ze alles