Godspeed You! Black Emperor - Lift Your Skinny Fists Like Antennas to Heaven (2000)

Alternatieve titel: Levez Vos Skinny Fists Comme Antennas to Heaven!

Canada
Label: Constellation

1. Storm (22:32)
  2. Static (22:35)
  3. Sleep (23:17)
  4. Antennas to Heaven (18:58)
avatar van legian
ik kan mijn review van het vorige album hier ook plaatsen, met mischien als enige toevoeging dat het hier wat moledieuzer, en mischien wat meer een als een geheel klinkt.
maar dat zijn maar kleine dingen als je kijkt naar wat een bizarre en prachtige muziek ze hier weten te maken.
ook hier niks anders dan lof en 5* uiteraard

sigurros88
Het heeft even geduurd voordat deze helemaal tot mij door was gedrongen. Deze had bijvoorbeeld langer nodig dan Yanqui bij mij. Maar nu zie ik in dat DIT hun absolute meesterwerk is.

Hoogtepunt is voor mij toch wel ''Storm''. Steevast in mijn top 10 allertijde. Nu al!

avatar van Ynoskire
Ik vind deze sterker dan F#A#, vooral omdat east hastings (cd versie dus) mij niet zo kan bekoren en er net even te veel interludes op staan die door hun lengte de flow van de plaat verstoren. Zoals dat stukje op het einde van east hastings wat een aantal minuten te lang duurt. Ik vind deze dan wel weer minder dan slow riot for new zero kanada. Het grootste minpunt is mijn inziens static, op zich een aardig nummer maar het komt bij lange na niet in de buurt van Storm en Sleep.

avatar van Eveningguard
De laatste minuten van Sleep: Zo ontzettend mooi nogsteeds.

avatar van Koston
Sleep is zo'n nummer waar ik op mijn 85 nog steeds intens van ga kunnen genieten. Het tweede deel snijdt zo hard door merg en been, ongelooflijk. Essentieel

avatar van Timo-otje
Koston schreef:

Momenteel ook het beste nummer dat ik ken, ik jank als een klein kind bij dat nummer.

Sleep.
Maar wat blijft Sleep prachtig, de vrouwenstem die in het begin zingt alsof er gruwelijke dingen voor haar gebeuren. En dan rond de 10de minuut die wissel met de gitaren die aan een snel tempo bespeeld worden.
Wat een band, wat een plaat!

avatar van Eveningguard
Het lijkt op een operette hé? Dat is het in werkelijkheid niet. Het is een klank die gemaakt wordt door met een schroevendraaier op een snaar te draaien. Dat schept een heel apart geluid.

avatar van The Eraser
kobe bryant fan schreef:
Sleep.
Ook hier een van de mooiste tracks die ik ken. Alleen zal deze plaat nooit een plaats in mijn Top 10 krijgen omdat ik een artiest niet meer dan één keer in mijn Top 10 zet.Wat een band, wat een plaat!

Stiekem is deze toch nog een tikkeltje beter hoor dan het debuut, net even wat subtielere nuances.
Ik kan hier ook gemakkelijker naar luisteren, voor hun debuut moet ik meer in een bepaalde stemming zijn. En Sleep is gewoon 1 van de beste nummers ooit

vrouwenstem?

Eveningguard schreef:

Dat wist ik maar dat stuk rond de 5de minuut is dat nu echt geen vrouwenstem?
Dat stuk van na 10 minuten had ik wel door dat het met een schroevendraaier wordt gedaan.
Ik had het eens in een filmpje gezien.

avatar van The Scientist
Ik hoor er totaal geen vrouwenstem in iig, je hoort het geschuur over de snaren... Laat mij een vrouw horen die zo kan zingen en ze heeft er een nieuwe fan bij

avatar van Eveningguard
Nee, ook dat is met een schroevendraaier gedaan. Als je goed luisterd kun je dat horen.

avatar van kobe bryant fan
Morgen nog eens opzetten dus.
Alle redenen zijn goed om naar GYBE! te luisteren.
Ik vraag me altijd af hoe je op het idee komt om een compositie te schrijven zoals: Sleep, The Dead Flag Blues, ...

avatar van Eveningguard
Efrim is een bijzonder persoon. Het aantal interviews met hem is klein en als er een wordt gedaan mogen er absoluut geen persoonlijke vragen worden gesteld. De muziek laat zich spreken. Zulke geniale mensen zijn er gelukkig nog.

avatar van The Scientist
Je kunt het ook overdrijven, ze hebben wat tegen de moderne consumptiemaatschappij, ik respecteer dat standpunt, maar om hem daarom nou te vereren met uitspraken als "zulke geniale mensen bestaan nog" gaat me wel een beetje ver....

Tuurlijk heeft ie fantastische dingen gemaakt en is ie in die (muzikale) zin geniaal, maar dat ie zo moeilijk doet over sommige dingen maakt hem niet genialer.... Als je dat werkelijk vindt, waarom koop je dan nog cds die door major labels worden uitgegeven?

Maar dit lijkt me meer een onderwerp voor:
Muziek >> Algemeen >> Godspeed, commercie, en the industry

avatar van Eveningguard
Ik vereer hem ENKEL op z'n muzikale kwaliteiten. Je zult mij voor de rest niet horen over het feit dat hij genialer als een ander persoon is. Waarom haal je meteen alles erbij? Die tweede zin staat er alleen maar om aan te geven dat het een apart persoon is.

Eveningguard schreef:
Zulke geniale mensen zijn er gelukkig nog.

Omdat het woord "zulke" slaat op een eerder genoemd persoon... En de enige keer dat er eerder een persoon genoemd werd is de eerste en tweede zin... "Zulke ... mensen" slaat dus op "aparte mensen". Als je bedoelt wat jij zegt is je post grammaticaal gewoon fout.

avatar van Eveningguard
Zulke sloeg op het feit dat de muziek zich laat spreken en niet op het feit dat hij amper interviews geeft. 'Hij laat de muziek spreken'

avatar van The Scientist
Als dat in de 2e zin had gestaan was het correct geweest, maar er staat "de muziek laat zich spreken, maar laten we ons hier niet druk om maken.. We zijn het tenslotte met elkaar eens

avatar van kobe bryant fan
Na nog een beluistering blijf ik onder de indruk van deze plaat, Storm en Sleep zijn twee van mijn favorieten GYBE! songs. Static is ook fantastisch maar haalt het niet bij de opbouw en de uitbarsting van Sleep en Storm. Alleen Antennas To Heaven is eigenlijk wat minder, nog altijd erg goed. Maar in die song willen ze haast nergens naar toe ze werken nergens naar een grootse uitbarsting. Toch een ruime 4,5*.

avatar van Eveningguard
Je houd dus blijkbaar toch niet van drones, Glenn. In ieder geval is die voorlaatste drone op het einde een van de mooiste die ik ooit heb gehoord. Ik blijf maar de hele tijd denken dat ik 'm ooit eerder gehoord heb, in een droom bijvoorbeeld.

avatar van kobe bryant fan
Jawel, maar ik ben niet zo'n fan van de laatste song. Er zitten erg mooie stukken in maar het blijft naar mijn mening de minste van de 4. Hij kan ik nog groeien het is ook de song die ik nog het minste van de 4 heb beluisterd de andere 3 heb ik soms nog eens apart beluisterd ook.

avatar van Koston
SLEEP

Ulfat-e-Zulmat
Allmusic schreef:

Dit Canadese krakerscollectief bevat een aantal milieuactivisten, de hoes is dan ook gemaakt van gerecycled papier/karton en 'ruikt' behoorlijk....

De band ontleent haar naam aan de titel van een film van de Japanse regisseur Mitsuo Yanagimachi: Burako Empororu. Ze reageren tegen het kapitalisme en het feit dat alles op deze aarde beheerst wordt door economische principes.

"the world we live in is lost, violent and obscene, the relations we have with each other and ourselves are mostly alienated, together we need to begin figuring out how to fix ourselves, our communities, our world..."

Mijn interesse is gewekt.

avatar van chevy93
Allmusic schreef:
Hoewel ik je wil bedanken voor het attenderen op waar de titel vandaan kwam (heb ik nooit geweten en vroeg me toevallig vandaag af waar die rare naam vandaan kwam, maar de titel klopt niet helemaal. Dit is namelijk de correctie titel: Goddo Supiido Yuu! Burakku Emparaa. Zie Goddo Supiido Yuu! Burakku Emparaa (1976) - MovieMeter.nl

(Hopelijk lees je dit ooit nog eens )

avatar van vork666
Vind het vooralsnog niet heel opzienbarend allemaal. De band beheerst hun crescendi, dat moet gezegd worden, maar er is uiteraard meer dan dat nodig om goede muziek te maken. Inhoudelijk hoor ik meestal weinig gebeuren - het gaat netjes van rustig gezwijmel naar drumkabaal en weer terug, maar zonder ook maar ergens (melodisch of hoe dan ook) onvergetelijk te worden. Daardoor klinkt de dynamische structuur nogal geforceerd en beklijft het allemaal niet.

avatar van chevy93
Hoe kan een band die zo'n geniaal debuutalbum had met zo'n slechte opvolger komen. Iets in die strekking was serieus mijn gedachte na de eerste volledige(!) beluistering. Eerder had ik al 's nachts geprobeerd de plaat uit te zitten, maar viel in slaap van verveling.

Inmiddels is er wel wat tijd verstreken en heb ik ook op deze plaat de nodige kwaliteit gehoord (vooral in Sleep en nog een nummer waarvan ik niet of het Storm of Static is), maar dit doet mij vrij weinig. Bij hun debuut krijg ik beelden, is iedere noot interessant en is het één mooie geheel. Dit is een bijeenraapsel van aardige stukken die als geheel niet zo imponerend zijn. Er lijkt geen gedachte achter te zitten. Het glijdt te veel achteloos voorbij.

Mooi was wel om aan het begin van de plaat naar buiten te kijken en aan het eind van de plaat weer. Het verschil in omstandigheden (vooral licht-donker) was grappig. Het houdt me dus wel 1,5 uur bezig.

Misschien wil ik te rationeel deze plaat verklaren, want duidelijk is dus dat ik me wel 1,5 uur ergens anders bevonden heb. Maar waar...?

vork666 schreef:

Ai, daar zal onze mening nogal verschillen. Ik zie dit album juist als een van de meest memorabele uit mijn collectie, juist omdat de muziek zo spontaan is. De muziek straalt unieke hoop uit die me al een hele tijd bij blijft. Misschien heeft het bij mij wel meer te maken met het feit
dat dit werk een erg belangrijk is geweest voor mijn muzieksmaak.

avatar van Streup
chevy93 schreef:

Je verwoordt het allemaal prima, maar ik kan niet snappen dat als je die andere plaat in je top 10 hebt staan je dit (nog) niet op enigszins hetzelfde niveau waardeert Maar ik moet zeggen dat het bij mij ook een tijd duurde voor het dubbeltje viel.