The Rolling Stones - Their Satanic Majesties Request (1967)

Label: Decca

1. Sing This All Together (3:48)
  2. Citadel (2:49)
  3. In Another Land (3:11)
  4. 2000 Man (3:07)
  5. Sing This All Together (See What Happens) (7:57)
  6. She's a Rainbow (4:35)
  7. The Lantern (4:22)
  8. Gomper (5:10)
  9. 2000 Light Years from Home (4:46)
  10. On with the Show (3:39)
avatar van Toon1
Haha, ik neem aan van wel he . Maar ik ken dit album ondertussen toch ook al een paar jaren en ik vond het onmiddelijk van de eerste luisterbeurt al geweldig.

En dat jij het maar niets vind, Evanshewson, respecteer ik, want er zijn velen die het niets vinden

avatar van George
Alle gekheid op een stokje , Toon , maar ik begrijp in de meeste gevallen heel goed waarom mensen een bep. plaat heel goed vinden. Of dat nou Frans Bauer is of Captain Beefheart. In dit geval echter laat dit vermogen mij totaal in de steek en moet ik het bijna wel zoeken in andere dan muzikale verklaringen. Je hebt echter een ding wel bereikt. De plaat is nog nooit zo interessant geweest voor mij na jouw 5 toegekende sterren. ( zie je ze ook als de plaat speelt ?).
Ik zal hem dus dankzij jou en na een hele , hele lange periode nogmaals draaien ......... na een zeer goed diner.

avatar van Toon1
George schreef:

4.5 sterren

Harald
Deze plaat is een ontdekkingstocht zonder einde.Het is trouwens ook een Brian Jones project, Brian ofwel meer Blues man dan Rocker, was de driving kracht achter Satanic

Personelijk vind ik "Citadel" die mooiste nummer op deze plaat. En ook Bill Wyman's "In another land" is een fantastische nummer (als je ooren hebt om te horen)

avatar van marco straaten
Is deze plaat nu echt slechter dan sergeant pepper van de Beatles??
2000 light years, Rainbow en 2000 man zijn naar mijn mening fantastische nummers.

avatar van frankieman
In mijn ogen wel, idd zijn She's a Rainbow en 2000 Light years mooie nummers maar voor de rest vind ik dit een verschrikkelijk album... Nee geef mij maar Let it Bleed ofzo...

marco straaten schreef:
Is deze plaat nu echt slechter dan sergeant pepper van de Beatles??

Niet slechter of beter....gewoon anders. Het zijn allebij heel goede platen

avatar van Rufus
Op mijn MP3 speler heb ik Gomper weggelaten en See What Happens ingekort.
Citadel, 2000 Man en 2000 Light Years zijn toch subliem.

Wat de Stones ervan vinden zal me worst wezen.

En Citadel?

Staat erbij

avatar van marco straaten
Citadel is inderdaad toch ook wel fantastisch; dus zo slecht is dit album helemaal niet.

Harald
Nee....het is een goede plaat. Die Stones hebben gewoon en met success een beetje geëxperimenteerd en zijn dan weer terug naar hun roots gegaan

avatar van the viking
Prachtig psychedelisch album hoor met topnummers als The Lantern,She's A Rainbow,In Another Land en Citadel.Maar het hele album is erg consistent.

avatar van Oldfart
Heb wel eens gedacht: stel dat Brian Jones het meer voor het zeggen had gehad, zou het Stonesgeluid dan niet meer deze kant op zijn gegaan?

avatar van Rufus
Wat ik begrepen heb uit verschillende artikelen destijds dat
Brian Jones juist de Rythm & Blues wilde blijven spelen, zoals
de eerste drie albums. Met Aftermath werd eigenlijk een nieuw begin gemaakt met eigen nummers die toch meer de beat kant opgingen.

Oldfart schreef:

Zonder meer niet.
Jones stond vanaf pakweg het tweede album niet meer achter hun stijl, maar zijn leiderschap werd 'dankzij' Andrew Oldham overgenomen door Jagger/Richards.
Jones wilde vooral blues spelen.

avatar van Oldfart
Kijk zo steek je nog eens wat op.

avatar van vaas
Brian Jones met zn stonede ballen achter de mellotron...classic!

Deze plaat krijgt van mij 5 sterren. Het album heeft wellicht weinig te maken met het overige werk van de Stones, maar steekt naar mijn idee in creatief opzicht boven de rest uit. Het zal wel komen omdat ik van symfo- en spacerock hou, maar de sound van de plaat spreekt me zeer aan. Ik heb albums zoals Exile on Main Street en Black and Blue ook in de kast staan en die vind ik ook retegoed, maar dan op een andere manier. Die grooven wat meer en zijn meer rootsy georiënteerd. Prima, kick ik ook helemaal op als ik ervoor in de mood ben. Maar als ik de Stones on acid wil horen, dan zet ik dit op en geniet, want de Stones on acid klinken meer dan prima!!!

Woutt
Wat een geweldige plaat, vanmiddag overrompelde deze plaat me compleet. Ik had er niet zo veel van verwacht, vanwege de overwegende negatieve reacties plus het feit dat ik al niet zo fan van de Stones ben, maar wat is dit geweldig zeg. Supermooie psychedelica!

EVANSHEWSON schreef:
Mocht WE LOVE YOU er nog opgestaan hebben, het zou de pil al wat verzacht hebben.

Een LSD-pil?

thebyrds69
Een hele goede 'trip' plaat, althans voor de jaren 60 dan, nu kennen we andere muziek maatstaven om wat hasjies te knagen.

ik ben geen tripper nog gebruiker, maar ik kan wel eens helemaal high worden van sommige nummers, 2000 Light Years From Home bijv. of the Citadel, rockt ook lekker spacend weg en natuurlijk het fenomenale nummer She's A Rainbow, maar daar wordt ik niet high van, wel stil. ( omdat het zo mooi is)

avatar van vin13
Kiss heeft 2000 man nog gecoverd op hun plaat Dynasty , deze plaat heeft een aantal mooie nrs. zoals Citadel en 2000 lightyears en she's a rainbow. Gomper blijft een draak. De enige plaat van de Stones die ik bijna niet draai is Emotional rescue, onvoldoende kwaliteit.

Harald
Een heel goede version van Citadel vind je ook op "The Comsat Angels - Time Considered... "(1992)

avatar van vin13
Harald bedankt voor de tip, ik heb 1 plaat van The Comsat Angels, The Glamour (1995) en die vind ik best goed.

avatar van musicfriek
Hier ook maar eens achteraan. She's a Rainbow is veruit mijn favoriete Stones-track. Prachtig nummer, krijg er een echt retrogevoel bij 2000 Light Years from Home vind ik ook goed.

V

Moet je doen, Het is echt niet zo slecht als de Stones-fans je willen doen geloven.

avatar van indana
Laat ik maar gewoon 5 sterren geven al zouden dat er eigenlijk meer moeten zijn.

avatar van marco straaten
@ musicfriek: En dan hebben we nog 2000 man en Citadel !!

Harald
Gomper is wel iets chaotisch maar zeker ook de moeite waard.