The National - Boxer (2007)

Label: Beggars Banquet

1. Fake Empire (3:26)
  2. Mistaken for Strangers (3:31)
  3. Brainy (3:18)
  4. Squalor Victoria (3:00)
  5. Green Gloves (3:39)
  6. Slow Show (4:08)
  7. Apartment Story (3:33)
  8. Start a War (3:16)
  9. Guest Room (3:19)
  10. Racing Like a Pro (3:24)
  11. Ada (4:03)
  12. Gospel (4:33)
  13. Blank Slate * (3:17)
  14. Santa Clara * (4:07)
avatar van My Addiction
Alsof Slow show over mij gaat, het grijpt me bij mijn keel

avatar van lowieke
Toob schreef:
Nummer 1? En toch geef je 'm maar een 4?

Haha ja, ik hou me niet extreem goed bezig met de cijfers. Tegenwoordig staat high violet trouwens voor mij op 1.

avatar van jacobz
Goed album, maar beter dan High violet weet ik nog niet. Misschien nog iets meer luisteren.

avatar van kaj_666
Echt waar, echt, ik vind High Violet een wonderschoon album. Maar hij haalt het toch niet bij Boxer. Vanaf de eerste seconde Fake Empire tot de laatste seconde Gospel grijpt deze plaat me nog altijd bij de keel. En hij blijft maar beter worden.....

avatar van My Addiction
Heel erg tof dat CDwow.nl faalt om me deze cd te bezorgen -.- wat nu

avatar van DirkM
Er achteraan mailen, dan sturen ze een nieuwe op. Als je dan geluk hebt, komt die eerste op den duur ook nog binnen en dan heb je meteen een mooi kado voor iemand anders.

Eindelijk toegekomen!

avatar van My Addiction
wat betekent eigenlijk de zin: 'Stay down champion stay down, let them all have your neck?'

avatar van orbit
Tsja, heb deze laatst eens van een vriendinnetje (zo'n soft meisje wat vroeger ook naar Buffalo Tom en Buckley luisterde) gekregen, hoor er eerlijk gezegd helemaal niets nieuws aan.. het is precies dezelfde altovibe als uit de 90s, met leuke drumpatroontjes en wat prettig in het gehoor liggende liedjes. What's the buzz? Bij Funeral van Arcade Fire kon ik het wel volgen, hier hoor ik totaal het verschil niet met 10,000 andere indiebandjes (en het kunnen er nog meer zijn).

avatar van My Addiction
Prachtig, vormt een erg mooi geheel. Wat een band! De hele cd grijpt je bij je keel, maar ik vind hem toch iets minder dan High Violet. Apartment story en Racing like a pro zijn mijn lievelingsnummers

avatar van AOVV
Deze plaat gisteren gekocht, samen met ( ) van Sigur Ros en Songs for the Deaf van QOTSA, voor 20 euro

Kon ik niet laten liggen..

't blijft een steengoede plaat natuurlijk, 'Boxer', ik zou 'm eens wat meer moeten opleggen, misschien komt die dan wel op hetzelfde niveau te staan als 'High Violet' en 'Sad Songs for Dirty Lovers'..

avatar van Snoeperd
Dat pianodeuntje aan het begin van Ada daar wordt je spontaan vrolijk van, Ada is één van de mooiste nummers van the National

avatar van bloempje24
The National ken ik al een paar jaar en op deze plaat stonden naar mijn mening 1-2 leuke nummers en een hoop 'vulling'. Slow Show meesterlijk, maar de rest kon mij niet boeien. Nu ik omver geblazen ben door High Violet, ga ik deze toch maar weer een kans geven. Hopelijk vind ik ook hier de urgentie en vol energie geladen herhalingen van prachtige zinnen die alleen maar aan kracht winnen bij iedere luisterbeurt. binnenkort een nieuw oordeel.

avatar van Hedser
Deze plaat doet mij echt veel minder dan Alligator en vooral High Violet. Er springt niet echt een nummer tussenuit voor mij, maar misschien doen een paar extra luisterbeurten wonderen.

Geweldig album dit!

De heren weten een mooie donkere sfeer te creeëren met dit album. Daarnaast vind ik dit album heel constant, alle nummers sluiten op elkaar aan behalve Mistaken For Strangers, die vind ik er niet tussenpassen.

Over de albumhoes: weet iemand hier meer over? Ik vind iig dat deze albumhoes het sfeertje perfect weergeeft, en zeg nou zelf: in een klein donker achterzaaltje, is dat niet hoe je The National eigenlijk live zou moeten zien?

pim556 schreef:

Grappig Matt Berninger zelf wou oorspronkelijk het nummer ook niet op het album

My Addiction schreef:

Grappig Matt Berninger zelf wou oorspronkelijk het nummer ook niet op het album

Oké, grappig idd! Op zich heb ik helemaal niets tegen het nummer hoor, vind het zelfs een prachtig nummer! Maar het past wat mij betreft gewoon totaal niet bij de stijl van de rest van het album

avatar van My Addiction
Hij vond het wel een slecht nummer
Eigenlijk heb ik ook die mening

Racing like a pro is het beste nummer dat ik ooit gehoord heb

avatar van Sandow
pim556 schreef:

Over de albumhoes: weet iemand hier meer over?

The album cover is a photo of the band performing "The Geese of Beverly Road" (from the band's third album Alligator) at producer Peter Katis' wedding.

Dat staat simpelweg op Wikipedia te lezen

avatar van midnight boom
okee, het kwartje is nu gevallen, wat een prachtige plaat!

Sandow schreef:

Dat staat simpelweg op Wikipedia te lezen

Haha oh sorry, had toch wat langer moeten googlen dus:P Geweldige hoes zeg, veel beter dan de hoes van High Violet, die wel mooi is maar totaal niet bij het album past.

avatar van RensZ
Wat had je liever als cover gezien dan?

RensZ schreef:
Wat had je liever als cover gezien dan?

Een cover die meer bij de stemmige muziek van The National past.

De twee hoezen waarin de platen zitten vind ik veel beter, maar weet niet of die ook bij de CD zitten...

Is op deze foto te zien: http://onethirtybpm.com/wp-content/uploads/2010/05/HV17.jpg

avatar van jokerman
Vandaag gekocht en nu voor de 3e keer achtereen aan het luisteren. Klinkt op het eerste gehoor wat "luchtiger" dan High Violet maar ben dan ook pas toe aan m'n eerste luisterbeurten. Voorlopig 4 sterretje...

avatar van Madjack71
The National maakt muziek die zo typerend waren voor de 1ste helft van de jaren tachtig..sfeervol, subtiel met een vleugje bombast en met rommelende drums. U2, mag er heden ten dage nog eens voor komen. De zang is welliswaar wat vlakjes en tikkeltje nonchalant, maar heeft toch zo wel zijn eigen charme. Weggeblazen ben ik er echter niet van, het luistert lekker weg, maar wil zich ook niet zondermeer in mijn hoofd nestelen. Edoch, houd deze Boxer het wel 12 rondjes vol en blijft overeind. Maar een Mohammed Ali is het niet.

Nieuwstad
Waarom krijgt Gospel het minst aantal stemmen?

Vind dit het beste nummer dat ze ooit opnamen.

avatar van AOVV
Welk nummer er ook het minst aantal stemmen heeft, er zal altijd wel minstens één iemand dat nummer hun beste vinden.

Het teken dat dit een sterk en door velen terecht geprezen plaatje is.

avatar van Arrie
Inderdaad, want ik verbaas me er dan weer over dat Green Gloves zo weinig stemmen heeft, dat vind ik de mooiste.

avatar van jacobz
Gospel is Idd erg onderschat. Ik denk doordat het komt omdat het album op het laatst een beetje inkakt, waardoor het kwartje bij dit nummer niet zo snel valt. Dat had ik tenminste.

avatar van bver
Boxer heeft beduidend meer tijd nodig gehad dan High Violet, maar ook dit album begint me steeds meer te bevallen. Ik heb wel nog steeds een voorkeur voor High Violet, daarop vind ik elk nummer goed, terwijl Boxer naar het einde toe toch een beetje gaat vervelen. Op zich wel vreemd omdat Gospel en Racing Like a Pro individueel uitstekende nummers zijn.... Ach, ik geef het nog wat tijd.....