Linkin Park - Minutes to Midnight (2007)

Label: Warner Bros.

1. Wake (1:40)
  2. Given Up (3:09)
  3. Leave Out All the Rest (3:29)
  4. Bleed It Out (2:44)
  5. Shadow of the Day (4:49)
  6. What I've Done (3:25)
  7. Hands Held High (3:53)
  8. No More Sorrow (3:41)
  9. Valentine's Day (3:16)
  10. In Between (3:16)
  11. In Pieces (3:38)
  12. The Little Things Give You Away (6:21)
  13. No Roads Left * (3:49)
  14. What I've Done [Distorted Remix] * (3:47)
  15. Given Up [Third Encore Session] * (3:10)
  16. What I've Done [Live at AOL Sessions] * (3:29)
  17. Breaking the Habit [Live at Soundcheck] * (4:25)
  18. What I've Done [Live at Soundcheck] * (3:24)
  19. No More Sorrow [Live at AOL Sessions] * (3:45)
  20. Faint [Live in Japan] * (2:46)
The Deftone
Misschien dat Deftones daarom wel zo goed is

@ bennerd:
*zucht* zoals ik bij Slipknot ook al zei: als een band afwijkt van andere bands in het genre, dan wil dat niet meteen zeggen dat het ook niet in dat genre hoort.
Anyway, het kan me geen ruk schelen of het nu-metal is of niet, ze maken gewoon goeie muziek.

@ The Deftone:
Slaat natuurlijk nergens op.
Omdat het geen nu-metal zou zijn, is het ook meteen goed.

djeffibrelich
adrenaline is het enige deftones-album die je kan vergelijken met de albums van korn etc..

je kan deftones nu-metal noemen als je daarmee wilt zeggen dat ze een nieuwe-metal band zijn.

feit is gewoon dat deftones in tegenstelling tot de andere nu-metal bands beinvloed waren door artiesten buiten hun eigen metal-genre (faith no more, depeche mode, the cure,hum,my bloody valentine etc) en dat ze altijd wouden experimenteren , de tijd namen om een album te schrijven en risico's namen.
daarom zijn ze interresanter/beter.

de andere nu-metal bands lijken alleen nog maar beinvloed te zijn geweest door elkaar.

avatar van bennerd
Clutch, lees ook even de knipoog na The Deftone zijn zin, dat kan helpen.

clutch
Snap ik wel, maar het is gewoon niet mijn humor, als dat als grapje bedoeld was ofzo..

goede plaat maar belange geen nu-metal als ik naar de andere nu-metal bands luister. een pop groepje is dat iets harder is. Veel te soft album ze hadden beter in dezelfde lijn gebleven als hun vorige albums.

Kid A(cid) schreef:
Ik vind nu-metal stom, behalve Deftones, want dat is een eerlijke band zonder pubergezeik.

hmm al eens ill nino geluisterd. dat is pas goede nu-metal!!! soulfly ook alhoewel dat al wat verder van het nu-metal genre gaat liggen.

mysticwizard schreef:

sorry, wat?

Ze draaien hier zelfs nummers van op radio donna. zegt genoeg volgens mij.

volgens mij niet..

avatar van kaztor
Ik vind de term nu-metal überhaupt al erg scheef.
Deftones wordt doorgaans ook nu-metal genoemd, maar die band heeft dus totaal niks te maken met LP.
Ik vind LP helemaal niets met metal te maken hebben.
Het is gewoon commerciële popmuziek met hier en daar een gitaartje.
Degenen die dit metal noemen snappen niets van metal.

clutch
Deftones heeft niks met Lp te maken, Lp heeft niks met metal te maken, metal heeft niks met popmuziek met hier en daar een gitaartje te maken, popmuziek met hier en daar een gitaartje heeft niks met Deftones te maken, en de cirkel is weer rond

avatar van kaztor
En zo vallen de puzzeltjes in elkaar!

djeffibrelich
de vergadering is voorbij heren, we zijn er gelukkig uit.

Zo te lezen vinden veel mensen het een toch wel tegenvallend album, waar ik me opzich wel in kan vinden

1,0
Best verkochte plaat in de VS naar het schijnt van dit jaar tot Kanye West dat verbrak.
Best verkopen=crap blijkbaar.
Ooit nog jeugdsentiment, nu flop van't jaar,hehe.

het is gewoon te soft. Albums zoals hybrid theory waren pas vet.

0,5
Inderdaad. Die 3* waar de plaat nu op staat vind ik wel erg hoog

avatar van Desert
Na een aantal luisterbeurten blijf ik me de vraag stellen: "Waar ging het in godsnaam zo fout?" Als een band 150 demo's opneemt en DIT is het beste dat er uit voortvloeit, dan schort er echt wel iets.

Zou het aan producer Rick Rubin kunnen liggen? Rubin is een producer die alle rauwe muziek door de gehaktmolen draait om er vlot verteerbare pop van te maken. Best mogelijk dus...

Of zou de oorzaak elders liggen en primeert het doel van goede muziek niet meer, maar wordt geld the main reason for writing the music they 'love'? Ook een plausibele reden lijkt me. Maar hebben ze met hun twee vorige -Hybrid Theory en Meteora die wel goed waren- albums nog niet genoeg verdiend? Met die duizelinwekkende verkoopcijfers en een volledig uitgebouwde marketingstrategie kan dat moeilijk anders.

Het jammere is dat er effectief wel een aantal nummers opstaan met een zeer groot potentieel. Zo is er de single 'Bleed it Out' waarbij ik af en toe nostalgisch word naar die goede oude tijd. Bennington haalt hier even zijn krachtige stem uit de kast om dan een gematigd refrein te brullen. Dat het maar een refrein maar gematigd is, maakt zelfs niet uit. Maar zorg dan op zijn minst dat er een stevige achtergrond muziek is die de power van zijn stem volledig tot zijn recht laat komen... Dat ze die slappe gitaarriffs en wel uitermate slechte solo daar dan toch niet bijsleuren!

Mijn advies aan Linkin Park; Beste mannen, trek jullie nog eens terug in de verre V.S., maar gebruik de tijd deze keer niet om nummers als deze te schrijven. Bezin jullie maar eens goed of jullie op deze manier nog wel verder willen gaan, want zo hoeft het absoluut NIET!

Ferre
Ik denk dat het ook wel aan Rick Rubin ligt. Rubin heeft Linkin Park wel beinvloed en het is vreemd dat je hem niet veel zag op de DVD. Iets nieuws is wel goed, maar het is niet echt LP meer als vroeger.

Live is Linkin Park nog steeds goed, en de tracks van M2M zorgen voor een goede afwisseling.

avatar van AzurixXx
Ja... wat valt hier over te zeggen. Ik ben er nog niet over uit of ze nou wel of niet vooruit zijn gegaan. De eerste single die uit kwam (What I've Done) vond ik erg goed, maar Bleed It Out en In Between vind ik dan weer niks aan.. Al met al moet ik Linkin Park toch belonen met een 3,5*. Ze durven wel en laten niet voortdurend hetzelfde deuntje horen in elk liedje. Vind ik toch echt een belangrijk pluspunt !

tuktak
ik vind dit best een aardig album hoor, er staan een aantal goed te pruimen nummers op. helaas ook een aantal wel erg slome ballads, die hadden er niet op gehoeven als het aan mij lag.
verder maakt het me geen bal uit of dit nou wel of niet lijkt op een vorig album van linkin park.

avatar van Banjo
Ik ben hem aan het beluisteren..
op zich wel goed maar ik had meer verwacht.. tenminste wat harder!
bv het nummer bleed it out de opbouw zit er wel in maar het explodeert niet!.
nou ja maar even door luisteren..

Idd, er staan wel wat "slome ballads" op, maar "In Pieces" en "No more sorrow" vind ik best goed. Hybrid Theory blijft wel de beste, volgens mijn mening.

Ik zag ze op Pinkpop 2007...SUPER!! Hopelijk komt er nog een concert in de nabije toekomst in de buurt.

avatar van james_cameron
Best aardige bonustrack, No Roads Left. Beter dan de meeste songs op het album. Nog een stuk of wat dergelijke tracks erbij en je hebt een prima album.

mysticwizard schreef:

Deze band moet maar lekker verder opereren in het pop/tiener-idool-straatje waar ze m.i. horen. Ik heb er verder niets mee.

avatar van samslam
2* geef ik deze.
Noch anti, noch pro dus.

Ik was vroeger een grote linkin park fan, kon het anders? Linkin Park was zowat het leukste wat op de radio kwam. Doordat de teksten simpel (en vrij van moeilijke beeldspraak of metaforen) waren kon ik er met mijn beperkte Engelse kennis op meebrullen dat het geen naam had.

Meteora vond ik toen al een knap staaltje herkauwingswerk en heeft me nooit echt ten volle aangesproken.

Maar dit is redelijk slap. Ze blijven jammer genoeg in hun puberale teksten steken, die vooral opvallen bij de rustigere nummers. De zanger heeft ook niet de juiste stem om die rustige nummers naar een hoger niveau te tillen waardoor ik de neiging krijg om deze zo snel mogelijk door te spoelen

Kortom: 1,5* voor de paar knallers die erop te vinden zijn en een halve ster uit pure nostalgie voor Hybrid Theory.

En graag een plaatsje op de volgende affiche van pukkelpop, ik wil mijn ex-idolen toch nog altijd live zien, volgens mij moet dat nog altijd de moeite zijn.

Wat een gezeur over dit album. Staan een paar sterke rock nummers op, aangevuld met ook nog wat lekkere hiphop. Niks mis mee!

avatar van Banjo
kaztor schreef:

ik vind dat je ze daar mee te kort doet.

avatar van Jochempie
1,0
bro schreef:
is inderdaad wel leuk solo'tje, al stelt het niet veel voor uiteraard. moet ook niet want anders zou het niet meer bij de muziek passen.
(en btw. met vette gitaarsolo worden niet altijd solo's bedoeld zoals metallica die maakt, 'k vind de solo's van metallica niet eens altijd echt zo bijster goed. technisch gezien zijn ze misschien hogstandjes maar muzikaal gezien is het soms niet meer dan 'simpelweg' snel wat noten na elkaar spelen)

a ja, best leuk nummer. moet het hele album eerst nog wat meer beluisteren

Misschien wel een heel oud berichten om te quoten, maar het is echt een ongelofelijk slechte gitaarsolo. Het zijn een paar nootjes snel gespeeld en het is echt om te janken. En Metallica's solos zijn niet technisch maar simplistisch (Soms wel goed trouwens).