Editors - An End Has a Start (2007)

Label: Kitchenware

1. Smokers Outside the Hospital Doors (4:49)
  2. An End Has a Start (3:47)
  3. The Weight of the World (4:20)
  4. Bones (4:08)
  5. When Anger Shows (5:47)
  6. The Racing Rats (4:19)
  7. Push Your Head Towards the Air (5:46)
  8. Escape the Nest (4:45)
  9. Spiders (4:02)
  10. Well Worn Hand (2:56)
  11. Smokers Outside the Hospital Doors [Demo] * (3:19)
  12. Banging Heads * (3:42)
  13. A Thousand Pieces * (3:41)
  14. The Racing Rats [Live] * (6:11)
  15. Open Up * (3:40)
avatar van Lennon/Morrison
Ja man en lekkere plaat, Smokers Outside The Hospital Doors is echt geweldig!

avatar van -SprayIt-
ouwe album..en interpol zijn beter

-SprayIt- schreef:
ouwe album..en interpol zijn beter

met zo een antwoord zijn we niets, motiveer of verklaar je antwoord eens

blur8 schreef:
IK begrijp sommige gereserveerde reacties op de Editors echt niet.
Dit album is voor mij met kop en schouders het beste van 2007 en ook ver verheven boven het deprie album van Interpole. Elke volgende song Is bij Editors weer eeen volgend feest. En wat is Spiders een juweel. OK; track 7 en 10 zijn minder, maar dat maakt nog steeds 8 uit 10 ! Topprestatie.

kijk dan begrijp ik denk ik steeds beter waarom ik deze Editors niks vind. Ik vind de nieuwe Interpol namelijk het beste tot nu toe dit jaar, waar Editors alleen maar van kan dromen in mijn ogen.

timon
Wat een nutteloze discussie! The Editors is beter dan Interpol. Interpol is beter dan The Editors. Welles nietes gedoe. Twee bands die tappen uit hetzelfde historische muzikale vaatje. De een vanuit het Amerikaanse vasteland en de ander vanuit het Britse eiland.

Twee bands met prima CD's. De CD van The Editors is over de hele linie sterk en kent alleen met tracks 7, 9 en 10 wat mindere goden. Twee platen die afwisselend in de autoradio zitten. Twee platen die in de top 10 van beste CD's over 2007 horen!

avatar van UndahCovah
amen. Het moet inderdaad afgelopen zijn met het welles-nietes gezeik

avatar van the viking
UndahCovah schreef:
amen. Het moet inderdaad afgelopen zijn met het welles-nietes gezeik

Bovendien zijn er veel betere bands in hetzelfde genre.

400 stemmen, hallo. Zo super zijn Editors nu ook niet, maar wel populair precies!

timon schreef:

Kan me volledig aansluiten bij de eerste paragraaf. Bij de 2e sla je echter de bal mis, eensgezind als ze zijn besloten Interpol en Editors beiden een erg teleurstellende CD uit te brengen. In de top 10 van 2007? Ja, de top 10 der grootste teleurstellingen dan wel. Zet 'The Back Room' & 'Antics' en 'Turn on the Bright Lights' eens op en je zal wel weten wat ik bedoel, beiden kunnen veel beter. An End Has A Start gaat nog sterk van wal met tracks 1, 2 & 4 als hoogtepunten, daarna is het echter over en uit en krijgen we heel wat ongeïnspireerde, ondermaatse tracks te verwerken. Helaas.

avatar van AverageGuy
Hmm sorry kan me wel wat beter vinden in Interpol dan in dit (ietwat) pop plaatje van The Editors..
Verder een prima plaat hoor met als fav. van mij The racing rats

3.5*

Morinfen schreef:

Puur subjectief dit waar niemand wijzer van word. Helaas.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
En laat die "The" nu aub achterwege. The Racing Rats wordt btw de nieuwe single.

avatar van Montorsi
Ik heb An End Has a Start nog maar eens een kans gegeven. De hoeveelste zal dit zijn? Ik denk dat ik het album nu voor de 7e keer in z'n geheel aan het luisteren ben. Het blijft een zielloos album voor mij met geen enkel nummer waar ik warm of koud van wordt. Allemaal niet slecht, maar in z'n geheel verschrikkelijk eentonig, ze hebben zelfs twee zeer goed gelijkende nummers op de cd gezet, te weten Bones en The Racing Rats. Waar op The Back Room nog wel een aantal goede nummer stonden om de eentonigheid wat voor te zijn is dat op An End Has a Start wat mij betreft niet het geval. Ik zal dan maar nog steeds op 2.5* blijven staan. Het is niet anders..

avatar van Ploppesteksel
Ik volg Montorsi, zo ook de score.

avatar van Banjo
ik luister deze cd voor de 1ste keer en het doet me denken aan dave matthews band.
warme feel good muziek ik hou er wel van..

Ik vind het nog steeds een goede plaat, maar ik luister hem eigenlijk maar nauwelijks, dat had ik ook met the back room. het is gewoon geen muziek die ik ieder moment van de dag kan luisteren.

avatar van Banjo
nou..ik hou anders het teletubie moto behoorlijk in stand
nog een keeer !
ja echt ik ben hem al vroegtijdig aan het grijs draaien
tegen beter weten in.

Montorsi schreef:

Puur subjectief dit waar niemand wijzer van word. Helaas.

Duh, natuurlijk subjectief. We zijn dan ook op een muziekwebsite, genius.

Morinfen schreef:

Duh, natuurlijk subjectief. We zijn dan ook op een muziekwebsite, genius.

zeg dan niet dat iemand anders de 'bal' ( ) misslaat..

Heerlijk album. Heb hem al zat beluisterd de laatste tijd.

De nummers: 'Smokers outside the hospital door' , 'An and has a Start' en The racing Rats' springen er het meest boven uit. De nummers klinken gewoon heel goed en de zanger heeft gewoon een goede stem die bij de nummerd past.

Het vorige album 'The back Room' was al goed en deze is zelfs nog beter!

Montorsi schreef:

zeg dan niet dat iemand anders de 'bal' ( ) misslaat..

Ok, ik zal vanaf nu de magische letterwoordjes 'imo' of 'm.i.' in elke zin meermaals laten vallen.

avatar van Nicolage Rico
Heerlijk dat eerste trio van dit album. Ik vond ze op het eerste (oorspronkelijke) album - op Cuttings na - nogal geforceerd klinken, alsof ze zich zo snel mogelijk wilde bewijzen. Op dit album klinkt haast het tegenovergestelde, het lijkt al of ze gegroeid zijn. De opbouw van de meeste liedjes op dit album vind ik stukken beter dan de liedjes op "Back Room", op enkele uitzonderingen na natuurlijk.

tuktak
het klinkt allemaal wel lekker maar spannend of boeiend word het nergens. met zulke platte platen kan ik nooit zoveel eigenlijk. 2,5 maar dus.

er zit niet genoeg agressie in de platen om het spannend te houden. Het moet dat "iets hardere" bevatten vind ik. het klint zowat te saai en kan niet boeien.

Lost Highway
mysticwizard schreef:

Nogal logisch als je gewend bent om Sepultura, Soulfly en consoorten te luisteren.
Alsof Editors het moet hebben van het 'hard zijn'.
Wat mij meer en meer begint tegen te staan is die gitarist, die precies altijd dezelfde akkoorden speelt. Bovendien maakt zijn gitaargejengel de mooie dramatische expressies van Tom Smith een beetje ridicuul klinken. Te pas en te onpas verstoort hij de voordrachten. De intro's van de snellere nummers zijn bijna identiek (niet alleen op dit album, ook op zijn voorganger).
Daarom beginnen nummers als Spiders en Well worn hand meer en meer mijn voorkeur te dragen.
The weight of the world blijft echter onaantastbaar, vooral dan dat Love replaces fear stukje; net als de tweede strofe van When anger shows.

yoeridedeygere
Het heeft me serieus wat moeite gekost, maar ik kan hem smaken. Eigenlijk onverstaanbaar dat een band als Editors aan zoveel luisterbeurten komt. Op één of andere manier moet ik het toch gevoeld hebben: een groei-plaat, dus.

Zeg nou zelf: Smokers Outside The Hospital Doors, dat hoor je Morrissey toch zo galmen. Met deze uitspraak ben ik het oneens maar toch ben ik Smiths fan en vind ik Smokers Outside The Hospital Doors één van de beste songs van '07. Vanmiddag dan nog eens geluisterd naar deze song om gelijkenissen te zoeken tussen Morrissey en deze song, maar verder dan 'nee-geknik' kwam ik niet.

yoeridedeygere
ze komen ook 2x naar België in maart. Nu druk op zoek om iemand te vinden die mee wil gaan naar Vooruit

avatar van JAD
JAD
De intro van "Bones" heeft wel wat weg van de intro van "I will folow "(U2). Verder vind ik "well worn hand" een verrassend sterk nummer. Mooie warme stem. Ik begrijp de Morrissey vergelijking wel. Maar bij daar houdt de vergelijking toch op vind ik. Topper blijft toch "smokers...". Dit album heeft me erg gecharmeerd.

Berichten over concerten verplaatst naar Editors

avatar van Cor
Cor
Voor mij toch wel dé tegenvaller van 2007 tot nu toe. En dat heeft natuurlijk alles met verwachtingen te maken. Want echt slecht is het niet, geen straf om naar te luisteren of zo. Maar het wil maar niet spannend worden. Recht toe recht aan rock; het dendert maar door. Teveel van hetzelfde.