Editors - An End Has a Start (2007)

Label: Kitchenware

1. Smokers Outside the Hospital Doors (4:49)
  2. An End Has a Start (3:47)
  3. The Weight of the World (4:20)
  4. Bones (4:08)
  5. When Anger Shows (5:47)
  6. The Racing Rats (4:19)
  7. Push Your Head Towards the Air (5:46)
  8. Escape the Nest (4:45)
  9. Spiders (4:02)
  10. Well Worn Hand (2:56)
  11. Smokers Outside the Hospital Doors [Demo] * (3:19)
  12. Banging Heads * (3:42)
  13. A Thousand Pieces * (3:41)
  14. The Racing Rats [Live] * (6:11)
  15. Open Up * (3:40)
jean maurice
ik heb dat met alle cd's!! tip, koop een goede koptelefoon liefst een AKG, en je hebt geen boxen meer nodig en niemand heeft er last van!

UndahCovah schreef:
Dat geld volgens mij voor bijna alle muziek die je luistert. Als je een dikke koptelefoon op hebt dan zit jij 'in' de muziek en valt de rest weg. Ik heb dat iig wel.

Ik word altijd zo gelukkig van die stereogeluiden die door je hoofd heen trekken zeg maar, die van je ene oor naar je andere oor trekken en dan weer terug.

joris schreef:
ik heb dat met Muse vooral en met Editors.

ja precies muse ook omdat je dan denk ik ook de achtergrond dingetjes wat beter hoort en het ook toch wat strakker klinkt.
Kan het ook niet echt uitleggen.

avatar van cddrive
Een cd die groeit en groeit; het blijft aleen jammer dat de opname (geluidstechnisch) stukken beter had gemogen. Bij harde passages wordt het nogal snel een irritante brij..en dat terwijl de muziek zo mooi is...

burgie
Wat ik heb opgemerkt tussen, ja alweer mensen, Interpol's en Editors' laatste plaat is dat die van eerstgenoemde steeds beter wordt: na 1 luisterbeurt van 'Our love to admire' vond ik het een mager vervolg op 'Antics', maar na een twintigtal keer luisteren, kan ik met gerust hart zeggen dat die plaat echt steengoed is, met uitblinkers als 'Pioneer to the falls', 'Scale' en 'Pace is the trick'. Deze plaat hier van de Editors was onmiddellijk een schot in de roos en is dar, raar maar waar, nog steeds. Waarom 'raar maar waar'? Als je een plaat van de eerste luisterbeurt direct goed vindt, ben je hem vaak beu na een tijdje. Hier is dat absoluut niet het geval (uitblinkers nrs. 2, 3 en 6). Editors en Interpol staan momenteel op gelijke hoogte.

Wat betreft de grote vete : Editors = vaak opzwepender, Interpol = bevrijdender.

Ik vind de discussie tussen de laatste albums van The Editors en Interpol eigenlijk overbodig; beide uitstekende platen met het verschil dat The Editors je proberen te omarmen en Interpol iets meer afstandelijk maar niet minder van kwaliteit is.

VB1
Wel een beetje bizar dat dit album zo wordt afgekraakt door de Engelse media en dat het in Nederland over het algemeen goed gewaardeerd en zelfs behoorlijk gehyped wordt. Ik vind het ook behoorlijk goed allemaal, maar nog te weinig beluisterd om een beoordeling te geven.

de nieuwe editors cd is ook gewoon beter vooral omdat de nummers veel diepgaander zijn.

Kid A(cid)
Diepgaander? Vind je nu echt dat hier diepgaandere nummers als Fall of het magistrale Open Your Arms op staan?

avatar van ErikM
Smokers Outside the Hospital Doors, wat een héérlijk nummer. De rest nog niet genoeg beluisterd om het album te beoordelen, maar ook een nummer als An End Has a Start bevalt erg goed. Één van de betere bands van dit moment.

avatar van qwry
Geweldig album, vooral het nummer 'Bones' ligt erg lekker in het gehoor. Het album klinkt lekker episch/bombastisch. 4*

Kid A(cid) schreef:

er staan minder nummer op als Blood en munich

Ik vind het album nummer na nummer steeds ietsje minder worden. van niveau 4,5 naar 2,5. Maar omdat het in het begin langzaam afbouwt: 4,0*

SOAD schreef:

Wat jammer is.

VB1
Inderdaad, dat zijn 2 van de beste nummers van de vorige plaat, zo niet de beste.

avatar van Pinsnider
Ik vind deze nieuwe plaat uberhaupt niet te vergelijken met hun vorige. Het geluid is heel anders. Nummers als Blood en Munich (uiteraard super) staan hier dan ook niet op. Wel nummers die op een andere manier minstens even mooi zijn!!

avatar van Montorsi
blijft ook nu nog de grootste teleurstelling van 2007 voor mij na wederom een luisterbeurt. Ik vraag me hardop af of ik niet nog een half puntje naar beneden zal gaan. Vooralsnog blijf ik nog maar op 2.5* hangen.

SOAD schreef:

er staan minder nummer op als Blood en munich

Blood en Munich (en mag ik ook Bullets noemen?) zijn geen diepgaande nummers. Gewoon hoekige, snelle 'anthems'.

avatar van Lennonlover
Goed album. Ik vergelijk het een beetje met Interpol - Our Love to Admire, en ik vind deze beter. Wat opslepender. 3.5*

opzwepender misschien??

Ik vind het tweede album, net als het eerste, na een tijdje eigenlijk wat minder worden. Net als hun debuut staan er een aantal nummers op die je niet vaak genoeg kan horen, in dit geval smokers, an end has a start en the racing rats. Maar de mindere nummers gaan mij echt heel snel vervelen. nummers als bones, spiders en well worn hand vind ik zo oninteressant dat ik geen zin heb op het album op te zetten.

Dat had ik op het eerste album ook door nummers als fall en open your arms. Ik mag editors gewoon het liefst zien in epische up tempo nummers zoals munich, daarbuiten vind ik het niet zoveel hebben.

bwa ik vind bones nu net één van de betere nummers

joris schreef:
bwa ik vind bones nu net één van de betere nummers

Als het refrein niet zo rot was misschien wel ja.

in welke mate is het refrein dan rot? niet orgineel fso

avatar van UndahCovah
Ik vind persoonlijk dat refrein juist 1 van de beste dingen op het album. Zowel vocaal als tekstueel is het erg goed

avatar van Ploppesteksel
Het is zo'n snel, lekker nummer .
En dan komt er ineens zo'n super vertraging in bij het refrein .
Ik vind het gewoon niet aangenaam klinken & zeker niet passen bij die snelle riffs daarvoor ..

ah k nu begrijp ik je standpunt, nou ja ik vind het niet zo erg hoor.

avatar van Petterson
Wat een emotieloze, neppe plaat is dit toch eigenlijk. Nee, hier wordt ik niet vrolijk van. 2 sterren voor het openingsnummer.

avatar van Alicia
cddrive schreef:

Deze harde passages klinken inderdaad hier en daar wat "overstuurd". Jammer! Ik moet de plaat gewoon zachter zetten, maar de "irritante brij" blijft. Wat ook blijft, zijn de verder goed in het gehoor liggende nummertjes.

avatar van blur8
IK begrijp sommige gereserveerde reacties op de Editors echt niet.
Dit album is voor mij met kop en schouders het beste van 2007 en ook ver verheven boven het deprie album van Interpole. Elke volgende song Is bij Editors weer eeen volgend feest. En wat is Spiders een juweel. OK; track 7 en 10 zijn minder, maar dat maakt nog steeds 8 uit 10 ! Topprestatie.