Rolling Stones - Exile on Main St. (1972)

Rock / Blues
Label: Rolling Stones

1. Rocks Off (4:31)
  2. Rip This Joint (2:23)
  3. Shake Your Hips (2:59)
  4. Casino Boogie (3:33)
  5. Tumbling Dice (3:45)
  6. Sweet Virginia (4:25)
  7. Torn and Frayed (4:17)
  8. Sweet Black Angel (2:54)
  9. Loving Cup (4:23)
  10. Happy (3:04)
  11. Turd on the Run (2:36)
  12. Ventilator Blues (3:24)
  13. I Just Want to See His Face (2:52)
  14. Let It Loose (5:16)
  15. All Down the Line (3:49)
  16. Stop Breaking Down (4:34)
  17. Shine a Light (4:14)
  18. Soul Survivor (3:49)
  19. Pass the Wine (Sophia Loren) * (4:54)
  20. Plundered My Soul * (3:59)
  21. I'm Not Signifying * (4:54)
  22. Following the River * (4:52)
  23. Dancing in the Light * (4:21)
  24. So Divine (Aladdin Story) * (4:31)
  25. Loving Cup [Alternate Take] * (5:25)
  26. Soul Survivor [Alternate Take] * (3:58)
  27. Good Time Women * (3:21)
  28. Title 5 * (1:47)
Genoteerd!

judgepaddy schreef:

je zult maar net een hekel hebben aan de Stones

Ook al heb je een hekel aan The Stones, als je dit album niet waardeert heb je volgens mijn bescheiden mening een hekel aan rockmuziek.

The Oath
Wanneer komt die nieuwe nu ook al weer uit?
Misschien kunnen we hem dan allemaal vooraan in onze rotatielijst zetten?

kaztor schreef:

Daar zit dan wel weer wat in

avatar van borland
IntoMusic schreef:

De 2CD deluxe staat op 17 mei gepland en is iets meer dan 13 euro.

De Super deluxe CD/DVD/Vinyl komt eveneens op de 17e uit en is (schrik niet) €108,-.

Ach ja, de jongens zijn nog steeds aan het sparen voor een massief gouden doodskist, neem ze het eens kwalijk.

avatar van avdj
The Oath schreef:
Wanneer komt die nieuwe nu ook al weer uit?
Misschien kunnen we hem dan allemaal vooraan in onze rotatielijst zetten?

Plundered My Soul klinkt trouwens ook erg goed. Spijtig dat ze nooit meer in de buurt van dit album zijn gekomen. Alleen Tattoo You vindt ik een echte klasseplaat. Daarna hadden ze de studio wel vaarwel mogen zeggen.

avatar van Thunderball
Vandaag bevestiging van bol.com gehad dat de box aan de post is gegeven. Dus vrijdag.....!

avatar van Honkie
Voor de liefhebbers, aanstaande vrijdag.

avatar van judgepaddy
Jammergenoeg moet ik vrijdag werken

Die nova interview heb ik ook gemist. Maar niet getreurd, hier zie je hem volledig.
Plundered My Soul, is oorspronkelijk instrumentaal.
Jagger heeft de lyrics nieuw geschreven en ingezongen.
Tof man! Ik dacht eerst dat ook zijn zang uit de zelfde periode was.
Heeft hij goed gedaan.
En een optie voor een Exile concert in Paradiso

Nou, dat vind ik dan ontzettend knap, want het straalt van alle kanten 'Exile' uit. Zeer, zeer goed gedaan!

Hier ten huize zijn we druk aan het speculeren over de box set...

avatar van vin13
judgepaddy, dank voor nova toevoeging. Ik dacht dat het niet werd uitgezonden ivm vliegtuigramp.

Plundered my soul is prachtig.

avatar van James Douglas
Mick & Mick hebben dit jaar dus samen in de studio de laatste hand gelegd aan Plundered My Soul? Toch leuk dat de heren ogenschijnlijk broederlijk nog steeds muziek met elkaar kunnen maken. Het is dat je weet de tekst van Jagger afkomstig is uit recentere tijden anders zou je toch zweren dat hij het over Anita Pallenberg heeft? Of toch Marianne Faithfull?

avatar van Stoneman
avdj schreef:

Ach, als je de beste 5 nrs van goats head soup en de beste 5 nrs van it's only r&r neemt, heb je ook een wereldplaat, B&B is een heerlijke plaat, net als SG, en niet te vergeten Voodoo Lounge.
In de jaren 80 hadden de heren ruzie, de beste nummers werden toen bewaard voor de solo albums, daar valt ook een leuke compilatie van te maken, als ze die nou eens als collectief hadden opgenomen......
Een artiest altijd maar vergelijken met hun beste ooit schiet niet op.

Als all time die-hard Beatles fan (en vroeger voor de buitenwereld Stones-hater) ga ik me toch eens verdiepen in dit album. Te beginnen met de documentaire morgen op de tv te bekijken. Het feit dat dit een bulk matriaal is, die allemaal op een dubbelelpee is gezet, spreekt mij wel aan. Een beetje het White Album idee, dat de Beatles ook hadden. Ik sluit het dus ook zeker niet uit dat ik de digi-versie van Exile On Main Street snel in huis heb. Voor mij nog een onondekte parel, zullen we maar zeggen.

avatar van Snakeskin
Natuurlijk wordt een artiest vergeleken met zijn beste materiaal. Een artiest probeert toch ook een zijn beste werk te evenaren of zelfs te verbeteren. Hij/zij tracht toch het onderste uit de kan te halen, zichzelf te prikkelen, op zoek te gaan naar vlakte die nimmer betreden zijn in hun zoektocht naar de inspiratie met als doel van tijd tot tijd een tijdloos product neer te zetten om een oeuvre op te bouwen zodat zij voor eeuwig luisteraars aan zich binden. Van The Stones kunnen wij dus stellen dat na Exile on main Street het op was. Dat is niet erg want het is de plaat is een topprestatie opzich. Het is bijna het beste dubbelalbum ooit.

Ik ben het helemaal met je eens Snakeskin. In werkelijkhied vond ik vele singles, zeker uit de periode waarop zij op hun hoogtepunt waren, eigenlijk erg goed. Vandaar dat ik Forty Licks als enige Stones cd in huis heb. Als album groep vond ik ze toch te weinig vernieuwend. Teveel van hetzelfde, laat ik maar zeggen. Maar het verhaal rond dit album, opgenomen in een kelder onder een villa in Frankrijk, waar geestverruimende spullen werden genuttigd, maakt mij heel nieuwsgierig. Afwisselender qua stijlen, zoals Jagger zelf onlangs vertelde vind ik dus heel interessant

Snakeskin schreef:
Het is bijna het beste dubbelalbum ooit.

Want het beste is Electric Ladyland

Bij de Stones heb ik liever de andere albums! Maar ik ben ze nog vollop aan het ondekken.

Snakeskin schreef:
Van The Stones kunnen wij dus stellen dat na Exile on main Street het op was.

Dat vind ik een rigoreuze stelling. Met albums als Tattoo You, Black & Blue en Some Girls is toch weinig mis. Undercover hoor ik ook erg graag, maar daar zijn de meningen sterk over verdeeld.

avatar van Snakeskin
Het gaat ook te ver. Maar het past goed bij de strekking van mijn stukje die ik er in wilde verpakken. Ik wilde meegeven dat Exile on main Street een zeldzaam sterk album is. Dit is ten koste gegaan van alles wat erna komt. Ook ik vind Black and Blue, Some Girls, Tattoo you goede albums, maar een stuk minder goed dan Exile on main Street.

@the oath
"The Beatles/white album" is mijn favoriete dubbelalbum. Ik ben benieuwd wat jij op termijn van deze stonesplaat gaat vinden. Morgen is er een documentaire over deze plaat op televisie.

@the oath

Maar ik heb deze al vaak opgelegd en op een paar nummers na vind ik niet veel aan.
Aftermath, Sticky Fingers en Let It Bleed zijn veel toffer en luister ik een iedere dag al gedurende een paar maand

En binnenkort nog eens Beggars Banquet proberen.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Ad Brouwers schreef:

Absolute aanader Ad !!!
Het meest veelzijdige album van de heren.
En eigenlijk had ik dit album wel in jouw collectie verwacht

avatar van Johanv4434
Honkie schreef:
Voor de liefhebbers, aanstaande vrijdag.
Op 20 mei zendt canvas hetzelfde uit, mocht je de uitzending moeten missen.

TEQUILA SUNRISE schreef:

Absolute aanader Ad !!!
Het meest veelzijdige album van de heren.
En eigenlijk had ik dit album wel in jouw collectie verwacht
Ik weet bijna zeker dat ik 'm morgen al ga halen, ervan uitgaande dat hij al uit is. Dan maak ik dit weekend mijn eerste indruk wel kenbaar, Frank

Heb 'm nu opstaan, super en geheel back to the seventies.

Vandaag de nieuwe exile release geluisterd.
Het is en blijft een meesterwerk en wat mij betreft het beste dubbel album allertijden. Blues,gospel ,country rock van het allerhoogste niveau!!!!!!! Bonus tracks vallen wel een beetje tegen.
Een 5 voor exile voor de bonus cd 3,5

rolling tony schreef:
Blues,gospel ,country rock van het allerhoogste niveau!!!!!!!

En ook dikke Soul invloeden, als je me toestaat een puntje op de I te zetten.

avatar van Kronos
Vanavond in het Uur van de Wolf om 22:50 op Ned 2, de docu Rolling Stones in Exile.

Over hun vlucht naar Zuid Frankrijk omwille van belastingsproblemen en hoe daar dit schitterende album tot stand kwam.

Niet te missen lijkt me.

Ik heb vandaag de remasterde versie gekocht en gelijk beluisterd. Benieuwd, Beatlesfan die ik ben, naar deze door velen en Stonesfans bejubelde dubbelelpee. Nou mijn eerste luisterbeurt achter de rug! Ik ben blij verrast. Het is een zeer afwisselend geheel geworden. Zeer aanstekelijke tempo's en vele muziekstijlen. Hij verveelde helemaal niet. Het komt bij mij over als één grote jamsessie, waarbij eenieder lekker loskomt. Al dan niet door ingenomen geestverruimende middelen, maar dan komen soms de mooiste dingen tevoorschijn. Nummers, die er uitspringen, kan ik nog niet zeggen na één keer luisteren. Maar het "geheel" komt heel ongedwongen op me over. Ik ben nog niet toegekomen aan de bonuscd met unreleased matriaal. maar dat is voor mij niet zo van belang, omdat ik dit album nu pas voor het eerst hoorde, dus sowieso alles voor mij nieuw is.. Het "verhaal" rond deze cd ga ik vanavond zeker bekijken. Maar eerst de bonus nog even horen. Ik begin met 4**** wat betreft mijn beoordeling. Da's toch niet gek voor een "geboren Beatlesfan", lijkt me.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Doet me deugd Ad en gezien jouw muzieksmaak verbaasd het mij ook niet.
Je zegt het juist het is een zeer afwisselend album, de bonustracks zijn mij (nog ) onbekend.
En nu op naar Sticky Fingers & Let It Bleed !

Rizz
Jeuh vandaag Deluxe Versie aangeschafd!
Nu de bonusnummers luisteren, klinken lekker! Vooral Plundered My Soul en Pass the Wine.