Rolling Stones - Exile on Main St. (1972)

Rock / Blues
Label: Rolling Stones

1. Rocks Off (4:31)
  2. Rip This Joint (2:23)
  3. Shake Your Hips (2:59)
  4. Casino Boogie (3:33)
  5. Tumbling Dice (3:45)
  6. Sweet Virginia (4:25)
  7. Torn and Frayed (4:17)
  8. Sweet Black Angel (2:54)
  9. Loving Cup (4:23)
  10. Happy (3:04)
  11. Turd on the Run (2:36)
  12. Ventilator Blues (3:24)
  13. I Just Want to See His Face (2:52)
  14. Let It Loose (5:16)
  15. All Down the Line (3:49)
  16. Stop Breaking Down (4:34)
  17. Shine a Light (4:14)
  18. Soul Survivor (3:49)
  19. Pass the Wine (Sophia Loren) * (4:54)
  20. Plundered My Soul * (3:59)
  21. I'm Not Signifying * (4:54)
  22. Following the River * (4:52)
  23. Dancing in the Light * (4:21)
  24. So Divine (Aladdin Story) * (4:31)
  25. Loving Cup [Alternate Take] * (5:25)
  26. Soul Survivor [Alternate Take] * (3:58)
  27. Good Time Women * (3:21)
  28. Title 5 * (1:47)
Rizz
Following the River is mooi!!! Haha

Mijn favoriete nummers op de bonuscd: Following The River en Loving Cup. Echt heel goed!!!!! Leuke foto's bij het bijbehorend boekje. Geeft de sfeer tijdens de kelder-opnames erg goed weer!

avatar van judgepaddy
Net terug van mn werk. ik kan nergens online de docu van Het Uur Van De Wolf vinden. Iemand?

LocoHermano
Gisteren de nieuwe uitgave gekregen fur meine geburtstag. Wat een heerlijk sleazy monument blijft dit toch. Lekker op de achtergrond om de kater (auw, auw, auw) te doen vergeten.

Ik heb 'm nu voor de tweede keer gehoord en het is echt "juweel" in mijn collectie. Ook de bonus cd vind ik geweldig, dus mijn weekend is sowieso geslaagd. Gisteren ook de docu gezien en haalde weer "die goeie ouwe tijd" weer even naar boven. Te gek. Zelf zit ik met enige regelmaat in een kelder met vrienden iets van muziek te maken onder het genot van allerlei versnaperingen, zullen we maar zeggen. Ik verlang nu dus al naar maandagavond (dinsdag lekker vrij) Neen, Exile On Main Street is voor mij een perfecte mix van stijlen, opgenomen in een sfeer die ik als 56 jarige nog steeds heel prettig vind en ook een beetje herken. Het is eigenlijk geen Rolling Stones lp maar het eindprodukt van een zoektocht naar...... En dat eindprodukt mag er wezen. Ik verhoog 'm maar naar 5 sterren. Mijn eerste 5 sterren voor de Stones van een Beatlesfan. De tijd heelt. Het kan verkeren.

Stijn_Slayer
De bekering is begonnen Ad.

judgepaddy schreef:

Iemand met digitale tv, kan 'm via uitzending gemist opnemen. houdt anders deze site even in de gaten: UG - Uur van de Wolf

Het zou overigens kunnen zijn dat de Stones hier niet aan toe wordt gevoegd: Ter attentie: niet alle programma's worden gearchiveerd wegens (rechten)technische oorzaken.

avatar van Honkie
Johanv4434 schreef:
Op 20 mei zendt canvas hetzelfde uit, mocht je de uitzending moeten missen.

@Judgepaddy: Herkansing.

avatar van bikkel2
Het is dus de moeite waard om de opgepoetste versie met bonusmateriaal in het bezit te hebben , begrijp ik uit de positieve reacties . Het maakt me wel nieuwsgierig .

Ik denk wel dat ik er voor ga . Exile is top .

beaster1256
Ad Brouwers schreef:

100 % gelijk heb je beste Ad !

Heerlijk album, geweldige documentaire ook over de making van 'Exile on mainstreet' gisteren op tv.

avatar van rudiger
Exile destijds voor `n paar euro gekocht en na 1 keer draaien ligt ie nu toch ongeveer `n jaar stof te happen want veel vond ik er niet aan .
Maar na het zien van de documentaire ga ik hem eens uit het stof halen want ik wil ook die parel ontdekken die in deze schijf schuilt .
Aandachtig heb ik naar de docu gisteren gekeken , erg leuk beeldmateriaal vanuit die goeie ouwe tijd , die Richards was en is me `n beest , niet normaal meer , elk ander had allang onder de zoden gelegen .
Misschien ontdek ik ook die parel , wie weet .
Mijn stem van 2 sterren heb ik weggehaald want lijkt me niet eerlijk.

avatar van ricardo
Nu die parel in Piper ook nog even ontdekken Ruud.

En.....?
Wat vinden jullie nu van de Exile box?

Ikzelf kan van de bonus cd geen genoeg krijgen.
Eerste beluistering was even wennen, maar daarna groeien en groeien de nr's, eigenlijk had ik dezelfde ervaring met de originele Exile cd.
Alleen de laatste track vindt ik eigenlijk maar niks (Doet me in de verte wat denken aan Dick Dale met zijn surf rock).
Beetje opvuller, er was nog genoeg beter aan outtakes materiaal.

Verder hoor ik niet echt bijster veel verschil bij de Exile cd met de vorige remasters versie van Virgin.
Het enige wat mij nu sterk opviel was dat na Torn and Frayed het geluid wel erg zacht plotseling werd.
Heb 'm daarna flink harder gezet (nooit weg natuurlijk).

De dvd vind ik eerlijk gezegd nog stukken minder als bij de GYYYO box.
Daar kreeg je tenminste nog uniek materiaal, bij deze Exile box heb je alleen maar feitelijk drie promo filmpjes van tien minuten om ons lekker te maken om ter zijner tijd weer nieuwe stuff te gaan kopen.
Voor een dure box van ca 100 euro (of meer) vind ik dat vrij karig en totaal overbodig.
Ik heb hem daarnet even gedraaid maar dat zal waarschijnlijk ook meteen de laatste keer zijn.
Had dan gewoon de complete "Stones in Exile" docu er op gezet ipv dat we dat over een paar maanden ook nog eens moeten gaan kopen.

Verder vind ik het boek erg mooi, met mooie foto's van de band, al hadden voor mij telkens die stukken karton met stukje tekst er niet tussen gehoeven, dat is alleen maar slecht voor het papier.

De LP's zien er ook goed uit, bij GYYYO waren ze bij mij nog al onder de krassen, slecht ingepakt was dat.

Kortom: mooie box, leuk idee om een LP zo heruit te brengen, maar in de toekomtst wel een mooiere dvd er bij.

The Oath
Thunderball schreef:

Misschien moeten ze eens een LIVE-DVD uitbrengen uit die tijd?

Father McKenzie
@ Thunderball, ik heb hem helaas nog niet, maar da's een kwestie van dagen....

The Oath schreef:

Misschien moeten ze eens een LIVE-DVD uitbrengen uit die tijd?

In het najaar komt de dvd uit van de concertfilm Ladies and Gentlemen: The Rolling Stones van de 1972 tour.

Father McKenzie schreef:
@ Thunderball, ik heb hem helaas nog niet, maar da's een kwestie van dagen....

Er is ook niet heel veel haast bij, hoor.
Mijn box heeft nr 44492, dus we hebben het hier niet over een echt zeldzaam collector's item!

avatar van the hustler
Een van de weinige cd’s die ik ooit tweemaal gekocht heb, was deze “Exile on Main Street”. 20-25 jaar geleden. Platen uitlenen aan goeie “vrienden” houdt risico’s in. Namelijk dat je dada kunt zeggen als je muziek, kwalitatief zo goed als deze, aan iemand uitleent.

Schaamteloos pindakazen van de nieuwe tracks viel me dan ook in ‘t geheel niet zwaar. Ter beoordeling, weliswaar. Lekker allemaal hoor. ‘k Heb er bij momenten waarlijk van genoten.

Toch moet er me iets van het hart. Bij elke luisterbeurt verlangde ik steeds meer naar “Let It Bleed”. De nog bluesier rollender Stones, dus.

En dat was dan nog maar om te beginnen. “Exile” blijft namelijk zodanig naar schraal afgekookselde British Blues stinken dat ik zowaar niet anders kon, dan een vol sterretje minder waardering toekennen aan dit plaatje.

Van Slim Harpo naar Muddy en de Wolf. De “Stones” wisten waar ze de mosterd vandaan moesten halen. Maar het origineel evenaren? Lang niet.

Als ik mag kiezen: Doe mij nu maar een grote slok Muddy Waters “live”. Dat blijft toch 1000 keer beter dan dit. Niet dat daar ooit aan getwijfeld werd, maar de bevestiging daarvan klonk als muziek in de oren. Als echte muziek, dus.

De kans dat ik me “Exile” voor een derde keer zal aanschaffen is dan ook totaal nul. Nihil, jong!

The Oath
Ik heb even de tracklist ge-update

avatar van Lamontagne
De box heb ik laten liggen maar heb wel de dubbelcd gehaald.

En je snapt niet dat sommige nummers zo lang op de plank
zijn blijven liggen.
Sommige nummers hadden ook zo op It's only rock n' roll gepast een beetje dezelfde sound zoals Following the river en Dancing in the light.

Het enige minpuntje vind ik dat sommige nummers opnieuw zijn ingezongen had liever de jonge ruige Jagger gehoord.

Maar een geweldig document is het en blijft het

Johanv4434 schreef:
Op 20 mei zendt canvas hetzelfde uit, mocht je de uitzending moeten missen.

Thanks Johan, ik heb hem helaas moeten missen en ben wel erg benieuwd.

Dank ook aan degenen die al mooie stukken hier hebben geplaatst de afgelopen dagen. Ben toch wel erg benieuwd aan het worden...

avatar van djarend
de docu komt, natuurlijk, op op dvd uit met wat extra's, op 14 juni

avatar van judgepaddy
En als je hem op je boterham wilt smeren, is hij her en der op het net te krijgen.
De première van de docu in de Jimmy Fallon show, met een grappig intro'tje met Jagger en Fallon

avatar van IntoMusic
De dubbel-cd versie nog niet binnen, maar kreeg van Amazon.uk door dat het album mij nog minder gaat kosten . 14 euro voor de deluxe 2-disc versie is toch een heerlijk prijsje

avatar van musicman13
Ik ga zsm dit album binnenhalen! Echt geweldige muziek! Wat een zanger is die Jagger. Mijn pa zal wel denken, wat is er met hem gebeurd? ( vroeger haatte ik de stones, omdat mn pa mijn muziek altijd voor schut zette) Maar je wordt ouder en wijzer! En merkt toch wel dat dit echte muziek is!

Heerlijk de psychedelica! Plundering my soul, soul survivor & shine a light zijn mn favoriet!

avatar van IntoMusic
Dus gewoon kopen ipv dat gedownload... Erg jammer dat zelfs dit soort albums masaal worden binnengehaald. Alleen de verpakking is al een feest

avatar van TEQUILA SUNRISE
Begin n.a.v alle goede berichten nu toch ook te twijfelen of ik niet de uitvoering met bonus CD moet kopen.
De originele CD van Rocks Off t/m Soul Survivor heb ik al jaren in huis en is gewoon de volle mep waard.
Klasseplaat.

Father McKenzie
Voor mij is de aanschaf pas de moeite MET die bonus-cd, hoe mooi de geremasterde reguliere plaat ook klinkt.... je bent als fan toch immers nieuwsgierig naar die nieuwe oude songs?

ik ga hem vrijdag halen, want in ons stadje heb je enkel Free Record Shop, en die zijn verschrikkelijk duur.... neen, ik haal hem wel bij Mediamarkt, daar zijn meestal alle mogelijke versies voorhanden.
I can hardly wait...

avatar van itchy
musicman13 schreef:
Heerlijk de psychedelica!

Welke psychedelica? De Stones hebben met Their Satanic Majesties Request een jammerlijke poging gedaan, waarna ze gelukkig al snel weer het goede pad vonden. Op Exile is psychedelica ver te zoeken.