The Velvet Underground - The Velvet Underground & Nico (1967)

Rock / Avant-Garde
Label: Verve

1. Sunday Morning (2:56)
  2. I'm Waiting for the Man (4:39)
  3. Femme Fatale (2:38)
  4. Venus in Furs (5:12)
  5. Run Run Run (4:22)
  6. All Tomorrow's Parties (6:00)
  7. Heroin (7:12)
  8. There She Goes Again (2:41)
  9. I'll Be Your Mirror (2:14)
  10. Black Angel's Death Song (3:11)
  11. European Son (7:46)
  12. Little Sister * (4:23)
  13. Winter Song * (3:17)
  14. It Was a Pleasure Then * (8:01)
  15. Chelsea Girls * (7:23)
  16. Wrap Your Troubles in Dreams * (5:07)
  17. Sunday Morning (Mono) * (2:54)
  18. I'm Waiting for the Man (Mono) * (4:44)
  19. Femme Fatale (Mono) * (2:37)
  20. Venus in Furs (Mono) * (5:10)
  21. Run Run Run (Mono) * (4:20)
  22. All Tomorrow's Parties (Mono) * (5:58)
  23. Heroin (Mono) * (7:10)
  24. There She Goes Again (Mono) * (2:38)
  25. I'll Be Your Mirror * (2:12)
  26. Black Angel's Death Song (Mono) * (3:12)
  27. European Son (Mono) * (7:53)
  28. All Tomorrow's Parties [Single Version Mono] * (2:49)
  29. I'll Be Your Mirror [Single Version Mono] * (2:17)
  30. Sunday Morning [Single Version Mono] * (2:57)
  31. Femme Fatale [Single Version Mono] * (2:37)
avatar van The Scientist
Wat onzin verwijderd.

The Scientist schreef:
Wat onzin verwijderd.

Alles is relatief.

avatar van psychonaatje
Toon1 schreef:
Alles is relatief.

Absoluut niet. En laat dit nu net absoluut een goed album zijn.

psychonaatje schreef:

Absoluut niet. En laat dit nu net absoluut een goed album zijn.

Mijn nr.1 zelfs...

avatar van Splinter
goeie nummers met name de eerste 4 nummers en all tomorrows parties, maar nummers als run run run en de laatste 2 nummers zijn wat mij betreft zwaar onder de maat. Vooral omdat dit nummer zo de hemel in geprezen wordt. Venus in Furs is geniaal maar dat maakt dit album nog geen meesterwerk vind ik.

Feeder
I'll be your mirror blijf ik een overheerlijk liedje vinden.

fredpit
Nogmaals beluisterd...en ik snap niet waarom iedereen hier zo enthousiast over is

Ik probeer hier echt geen relletje te veroorzaken maar dit is los van de belabberde productie enkel wat artistiek gepingel. En het zal best wat gewaagde onderwerpen en
muzikale vernieuwing bevatten. Maar verder schijnt dit vooral de plaat te zijn die erg interessant op je cv (top 10) staat.

Werkelijk verhaal : Een collega van mij heeft de kunstacademie gedaan, waar dit album in de 70ties helemaal "je van het" was...Jaren later beweren al zijn oud klasgenoten dat ze het al die tijd bagger vonden....Het WAS bijzonder, nooit mooi.(Net als de Sex Pistols...)

nogmaals....ik probeer hier geen rel te veroorzaken, ik denk alleen dat we wat het ophemelen van dit album betreft, te maken hebben met een hoop gebakken lucht.

En ik blijf bij mijn 3*. Voor Waiting for the man(aardig), een enkel mooi gitaarpingeltje, European son(dus daar haalt Sonic Youth...), het uiterlijk van Nico (..5*..voor haar gegalm 1*) en.....ja waarom eigenlijk?

(ik vond het toch nodig, een serieuse verklaring na de(gedeeltelijke) onzin van de vorige keer te geven)

avatar van musicfriek
European Son is werkelijk een grote ergernis om naar te luisteren. Dat gefriek gaat mij ook wat te ver. Maar voor de rest vind ik dit een prima album. Vooral de eerste 5 nummers kan ik geen genoeg van krijgen. De laatste minuut van Heroin vind ik weer minder. Nee, die 3,5 ster is meer dan genoeg voor dit album.

avatar van charlezzz
@european son: dat glasgerinkel en die gitaarrif daar direct overheen maakte bij mij als pikkie van zestien toch behoorlijk indruk!

avatar van musicfriek
Nou, dit pikkie van 33 vind het maar zwaar irritant... Kan ik geen muziek meer noemen

Feeder schreef:
Kvind het echt een heel lekker album maar wat is die productie toch slecht.

Is ook voor een schandalig laag bedrag gemaakt......Daar is iemand erg rijk van geworden, Hoeveel zijn er in de loop der jaren van verkocht ?

Het schijnt trouwens ook een van de meest geretourneerde cd's van de tweedehands platenboer te zijn...allemaal lui die dit blindelings kopen...

avatar van Toon1
Geen enkel album maakte zoveel indruk op mij als the VU & Nico, ik was vijftien toen ik het voor het eerst beluisterde.

'European Son' is de perecte afsluiter voor deze plaat. Eerst de ongeloofelijk coole Reed met die lyrics 'you spit on those under 21...' en dan lekker gewoon zeven minuten noise eigenlijk, gewoon een grote fuck you naar de rest van de wereld; en dat midden in de tijd van Love & Peace, fantastisch toch? *zet het nummer op*

Ik betwijfel sterk of deze plaat ooit nog van de nr.1-positie in mijn top-10 zal verdwijnen.

luisteraart
Toon1 schreef:

En nu ben je 19.

Sorry, maar je klinkt als iemand die de 35 al gepasseerd is.

avatar van musicfriek
Mjah, als het nou aan te horen was, dat European Son, dan okee, maar dat is het dus niet..... Voor mij reden om volle ster aftrek te geven daarvoor. Het nummer (en deels ook Heroin) verpest gewoon het album.

fredpit
Grappig...dat European son vind ik het enige echt indrukwekkende aan dit album....ik denk dat een Sonic Youth erg goed naar dit nummer en album geluisterd heeft...

en idd Toon, In de love en peace zomer van 67 moet dit plaatje als een koude douche zijn overgekomen....niet sarcastisch bedoelt, maar het zet de geringe belangstelling bij de verschijning wel in het juiste perspectief

avatar van musicfriek
Nou ja, smaken verschillen dan he? Ik vind het maar een bak lawaai.... (Hoef ik alvast geen Sonic Youth te gaan luisteren dus )

avatar van orbit
luisteraart schreef:

En nu ben je 19.

Sorry, maar je klinkt als iemand die de 35 al gepasseerd is.

Maak daar maar 65 van..

avatar van Toon1
Ik snap niet wat musicfriek mis vindt aan het laatste deel van Heroin, die electrische viool van Cale die helemaal los springt, geweldig toch? Wat een climax. Ongeëvenaard

orbit schreef:

Maak daar maar 65 van..

55 zul je bedoelen

avatar van musicfriek
Misschien dat een viool niet los hoort te springen? Nee, vind het gewoon niks. Punt. Maar zoals ik al zei, de rest van het album vind ik prachtig! Venus in Furs is een van mijn favoriete nummers aller tijden. Volume op 10 en genieten maar!

musicfriek schreef:

Sonic Youth als een bak lawaai afdoen is erg kort door de bocht. Als er een band is die volledig de controle over noise heeft en bij tijd en wijle slick georganiseerde chaos kan produceren is het Sonic Youth wel. ik sta er telkenmale van versteld!

musicfriek schreef:
Volume op 10 en genieten maar!

Vooral bij de climax van 'Heroin' en 'European Son'

charlezzz schreef:

Verder lezen dan je neus lang is aub. Ik zeg niet dat Sonic Youth een bak lawaai is, maar als dit een voorgeleide ervoor is, dan pas ik.

musicfriek schreef:

deed ik, maar als jij de link legt, doe ik dat ook..

fredpit
Ook de youth hebben zg luisterbare albums gemaak hoor friek

En daar haal ik het dus weer vandaan

En daar haal ik het dus weer vandaan

ja ..leg het op mijn bordje..

fredpit schreef:

ja ..leg het op mijn bordje..

zo laat nog eten ligt zwaar op de maag (zegt men)

vooral die noise van....laat maar

vooral die noise van....laat maar