iggy schreef:
@ Keijzm73 ik ben spontaan in de lach geschoten toen ik las dat je geen verschil hoorde tussen beide zangers ha ha.
Hahaha.. Ja dat dan ik begrijpen! Maaruh; hoorde hè. Hoorde!! Nu hoor ik het wel degelijk. En 10 jaar geleden ook al. Pubertijd is voor mij al zo'n 20 jaar geleden hè

Ennuh, ik weet in ieder wel dat het 'Hagar' is en niet 'Hager'
Ik heb over het algemeen een zwak voor karakteristieke stemmen en dat hebben beide heren. En heel eerlijk, ik vind de verschillen tussen de heren ook niet zo heel erg groot! Stemgeluid en intonatie verschilt niet zo gek veel met elkaar. 'Roth' is iets meer uniek. En dat de stemmen erg dicht bij elkaar liggen blijkt - denk ik - ook wel uit het succes van '5150' waarbij 'Sammy Hagar' voor het eerst ten tonele verschijnt. Geniaal trouwens hoe hij zijn intrede maakte op '5150' met zijn allereerste regel; 'Hellllllllo Baby'. Van Halen is een band met een miljoenenpubliek en als de massa van deze fans trouw blijft aan een band van dit formaat na een zangerwissel wil dat wel wat zeggen volgens mij. Wie uiteindelijk beter is blijft subjectief en altijd weer een leuk onderwerp om over te discussiëren zo blijkt.
Ik vind beide zangers goed. 'David Lee Roth' speelser met zijn maniertjes en gilletjes. Wat erg goed past bij de muziek gemaakt op de albums met hem. Dezelfde maniertjes zoals ik die destijds zo lekker vond/ en vind bij 'Steven Tyler' van Aerosmith (Let op! Ik doe hier geen stemvergelijk met Tyler). 'Sammy Hagar' is ook een prima zanger. Meer gedegen en consistent. Wat uiteraard ook invloed had op de sound van de band. Het klonk ineens toch een stukje serieuzer. En ja, 'Hagar' is kwalitatief beter. Maar kwalitatiever wil niet altijd zeggen dat het ook mooier is. 'Roth' legde naar mijn idee altijd meer emotie in de nummers terwijl Hagar gewoon zijn zanglijnen doet. Ik kan me zomaar voorstellen dat de maniertjes/ gilletjes van 'Roth' niet (altijd) op papier hebben gestaan en dat hij er die vaak (soms zelfs te vaak) gewoon doorheen gooide. Maar hiermee heeft 'Roth' wel een stempel gedrukt op zijn werk.
Puik album. Maar komt voor mij toch echt na 'Van Halen (het debuut)', '1984' en misschien zelfs ook wel na 'Fair Warning'. Die laatstgenoemde is qua nivea altijd inwisselbaar geweest met deze 'Women and Children First' voor mij. Waar het op neerkomt is dat ik 'Van Halen' met 'David Lee Roth' het beste waardeer op de meer 'speelse' / mindere donkere albums. Waarbij ik besef dat 'speels' wellicht niet de beste woordkeuze is, maar kon even niets beters bedenken. En jullie weten waarschijnlijk wel wat ik bedoel. Met speels bedoel ik in ieder geval niet minder hard. Want ik vind 'Van Halen (het debuut)' en '1984' op momenten echt harder en feller dan 'Women and Children First' en 'Fair Warning'. Waarbij ook beter werd afgewisseld met rustige nummers en soms zelfs een leuk 'jam-nummer' tussendoor.
Ik ga 'Van Halen' in 2013 maar weer eens wat meer speeltijd geven. Te lang geleden! Na het meer dan geweldige 'F.U.C.K'. (For Unlawful Carnal Knowledge) ben ik ze uit het oog verloren. Ik heb vorig jaar uiteraard nog wel 'A Different Kind of Truth' geluisterd maar raakte daarvan niet onder de indruk na twee keer luisteren. Ik geloof zelfs dat ik - tot 2x toe - het einde van het album niet heb gehaald!?