Van Halen - Women and Children First (1980)

Rock / Metal
Label: Warner Bros.

1. And the Cradle Will Rock... (3:33)
  2. Everybody Wants Some!! (5:08)
  3. Fools (5:57)
  4. Romeo Delight (4:20)
  5. Tora! Tora! (0:57)
  6. Loss of Control (2:39)
  7. Take Your Whiskey Home (3:12)
  8. Could This Be Magic? (3:09)
  9. In a Simple Rhyme / Growth (4:40)
Rizz
Wat is er mis met Take Your Whiskey Home?

avatar van vielip
Voor jou misschien niks maar ik vind het nummer niet veel aan. Ik zal 'm morgen weer eens draaien en kijken of m'n kijk op dit album in de loop der jaren veranderd is

avatar van orbit
Je vergeet het majestueuze Fools, Romeo Delight en Loss Of Control nog.. 2* is wel veel te weinig voor deze plaat als je ook van het debuut houdt

avatar van vielip
Ik heb 'm net nog maar weer eens geluisterd. Fools kan er inderdaad ook nog mee door maar daar houdt het dan ook echt mee op! Take your whiskey home doet me niks (sorry Rizz).
Dat je deze in één adem durft te noemen met het debuut....tsjonge
Even serieus; dit album lijkt in geen enkel opzicht op het debuut vind ik. De nummers zijn gewoon lang niet zo goed. En daar valt of staat veel (zo niet alles) mee.

avatar van orbit
Ik vind een aantal nummers minstens zo goed, daarbij is dit een veel loggere en bluesy plaat, die ook anders is bedoeld dan het debuut (wat insloeg als een bom, dat ben ik met je eens). Misschien moet je eens met een wat andere benadering deze plaat luisteren.
Want ondanks dat VH veel platen heeft genummerd qua titel, wil het nog niet zeggen dat ze achter elkaar steeds dezelfde plaat wilden maken

avatar van De buurman
De meest spontaan klinkende Van Halen plaat. Het repertoire van de eerste twee Van Halen platen speelden ze al een paar jaar voor ze het opnamen en uitbrachten. Op Women And Children First moesten ze met wat nieuws komen.

Ik geloof dat het ding in 2 of 3 weken is geschreven, opgenomen en afgemixt. Het rammelt en overstuurt aan alle kanten, maar het rockt als een gek.

Als het je de eerste keer nog niet helemaal pakt, gewoon nog eens draaien, maar dan een beetje harder. Wat een plaat. Erover schrijven geeft al een adrenelinerush.

avatar van rudiger
De eerste 4 albums moet je zeker aanschaffen , zijn alle 4 van hoog niveau .
Wat daarna komt kan je links laten liggen .

rudiger schreef:
De eerste 4 albums moet je zeker aanschaffen , zijn alle 4 van hoog niveau .
Wat daarna komt kan je links laten liggen .

Dan doe je 1984 wel ernstig tekort...

avatar van orbit
1984 was nog wel aardig inderdaad.. die rotzooi met Hagar is om zo snel mogelijk weer te vergeten, daarmee ben ik het met Rudiger eens

avatar van Lonesome Crow
Is hun meest pure en spontane plaat ja.
Waar het debuut nog in strakke vastomlijnde kaders wordt ingespeeld om vooral Eddie van Halen te laten schitteren daar zijn hier alle remmen los.

Echt iedereen is hier in topvorm, de bassist en drummer freaken er lekker op los terwijl ze ook nog songs begeleiden.
Eddie doet waar hij zin in heeft en David Lee-Roth is hierop de meest oversexte zanger met al zijn gehijg en gekreun die je je voor kan stellen.

Alle Van Halen albums kan je aanschaffen !

orbit schreef:

Kijk, en daar zit 'm nou net het verschil! Ik vind VH met Hagar tig keer interessanter dan met Roth. Op het debuut en 1984 na (oké Fair warning gaat er ook nog mee door) vind ik geen enkel album van begin tot eind de moeite waard.
Dit album heb ik al ontelbare malen geluisterd (evenals VHII trouwens) maar op de één of andere manier pakken de nummers op die albums me gewoon niet.

vielip schreef:
Ik vind VH met Hagar tig keer interessanter dan met Roth.

"Old Van Halen, when I was in it-classic Van Halen-made you wanna drink, dance and screw, right? New Van Halen encourages you to drink milk, drive a Nissan and have a relationship".

David Lee Roth.

vielip schreef:

Kijk Vielip , ik weet niet hoe oud jij bent maar ik denk dat jij bent ingestapt na de David Lee Roth periode en dat is jammer .
Als je de albums met David en Sammy naast elkaar legt dan kan je net zo goed appels en peren gaan vergelijken .
Misschien heb jij de eerste 4 albums niet eens goed beluisterd .
Er is maar 1 Van Halen en dat is voor mij Van Halen met de voortreffelijke showman en zanger David Lee Roth .
Alles wat erna kwam is Sammy Bagger .

avatar van orbit
Mooi gezegd rudiger en precies wat ik ervan vind.. heb die verbastering van de naam SH zelf trouwens ook al vanaf het begin dat die kwelert bij VH instapte gebruikt

avatar van sinkthepink
Ik vind de eerste 6 gewoon klassiekers, en ben ook geen fan van Sammy Hager op een cd na....en dat is F.U.C.K. deze is toch wel héél erg goed hoor. Geen gezapige rommel meer maar gewoon knallen en dat deden ze daar....pfeeuw.

De geruchten gaan dat ze weer een plaat aan het maken zijn samen met Roth, laten we de vingers kruisen en hopen op een toppert.

en dat ze komen touren in NL

avatar van vielip
Nee klopt, ik heb de eerste albums nooit goed geluisterd...wat een onzin!! Ik vind Roth gewoon een mindere zanger met aanstellerige, kwelerige trekjes die me gewoon niet zo kunnen bekoren. Simpel toch!? Op het debuut, Fair warning en 1984 na vind ik de albums met Roth (de naam zegt het al) erg matig.
Het klopt trouwens ook dat ik VH pas na het Roth tijdperk heb leren kennen. Ik kan zo dus een redelijk objectief oordeel geven over beide periodes. Eerst deed de band, zowel met Roth als met Hagar me namelijk weinig. Door een kennis (die helemaal VH leip is) ben ik ze uiteindelijk toch gaan waarderen (heel erg zelfs!!). Hagar vind ik gewoon een veel betere zanger en als persoon ook beter overkomen. Daarnaast hebben ze sinds zijn toetreden hun beste albums gemaakt vind ik.

avatar van orbit
Daar ben je dan wel één van de weinigen in..

Rizz
Nouja, ik snap het wel. David Lee Roth heeft niet echt een normale houding/stem/persoonlijkheid etc. Dat moet je maar net kunnen waarderen.
Ik zelf kan dat erg goed

avatar van orbit
Hij is geen wereldzanger nee, maar mijn 40 jaar luisterervaring heeft allang geleerd dat dat ook lang niet altijd belangrijk is.. sterker, de beste bands hebben vaak maar matige (technisch geschoolde) zangers. Of ze in hun stem de overtuigingskracht, juiste gevoel of urgentie kunnen overbrengen is echter weer wat anders, Roth heeft dat in overvloed! Hagar zingt als een aanstellerige koorknaap bij de kapper en voegt niets bijzonders toe aan de sound van VH

Rizz
Klopt, maar de beste bands hoeven niet de bekendste/populairste te zijn (gelukkig niet). En ik snap dat David Lee Roth wat ontoegankelijk is voor sommige mensen. Aanstellerige koorknapen en alles wat daar aan linkt zijn nou eenmaal toegankelijker (blijkbaar), maar dat ze zo klinken blijft natuurlijk ook weer onze mening.
Dit album vind ik een mindere in de DL periode, geen klassiekers.

orbit schreef:

Nou ja, hij voegde een beetje melodie toe. Maar het hoogtepunt van het feest dat Van Halen heet, was natuurlijk voorbij toen Roth vertrokken was.

Eddie benaderde aanvankelijk trouwens Patty Smyth, een vriendin van zijn vrouw!

Rizz schreef:
Dit album vind ik een mindere in de DL periode, geen klassiekers.

...And The Cradle Will Rock en Everybody Wants Some zijn dat toch wel hoor!

avatar van Bollieblauw
...en Fools en Romeo Delight zijn ook helemaal niet verkeerd!
Ik heb ook wel een zwak for I an Simple Rhyme. Dit is gewoon een topplaat, die aan alle kanten kont schopt.

avatar van freakey
Samen met het debuut ver op kop in de VH top 5

orbit schreef:
Daar ben je dan wel één van de weinigen in..

Vandaar dat ze met Hagar in de band meer albums gingen verkopen denk ik.

Je bedoelt De Guitar Hero op de Playstation 3 .

Vandaar dat ze met Hagar in de band meer albums gingen verkopen denk ik.

Niet dat het er iets toe doet, maar het is grote onzin.

avatar van vielip
Je zult alle ins & outs wel weten zo te zien.
Ik als leek haak dus maar af en concentreer me op de goede VH albums!

avatar van orbit
Nee, concentreer jij je nu maar op de slechte.. anders krijgen die helemaal geen aandacht