Bony Man - Cinnamon Fields (2021)

IJsland
Folk / Pop
Label: Bonyrecords

1. Hole in the World (4:30)
  2. Unforgiven (3:18)
  3. Better Off (4:34)
  4. Letter to Lisa (3:40)
  5. The Bottom (4:10)
  6. If You Leave (3:49)
  7. Cinnamon Fields (6:09)
  8. I Was the Stream (3:21)
  9. Your Oar (3:02)
  10. I Was the Night (1:06)
  11. You Should Have Waited (3:51)
avatar van luigifort
Ik moest qua stem ook een beetje denken aan een Guy Garvey (een beetje dan), maar dan met dat apartige van een Ane Brun erin...

avatar van Cannabooze
aERodynamIC schreef:

En nu dus toch die eerste plaats behaald! Best bijzonder toch?!

Helemaal top dit!
Volledig terecht ook.

avatar van Mausie
Je betaalt wel een prijs voor het aanvoeren van de rotatielijst

avatar van iHateDolphins
aERodynamIC schreef:

Snap ik (ieder z'n eigen beleving), maar je waardeert Sufjan's Carrie and Lowell dan weer wel. Ook niet echt opbeurend toch?! Of wat te denken van Elliott Smith en nog meer van dat soort namen waar je dat probleem niet hebt? Dan kan het daar toch niet aan liggen???

Ja daar heb je wel een goed punt eigenlijk haha. Hmm... misschien de manier van zingen? Ik weet het ook niet. Toch nog eens proberen deze plaat.

iHateDolphins schreef:

Ik kan zoveel redenen bedenken waarom dit niet je ding is, maar ik was oprecht verbaasd toen ik jouw favoriete albums zag (overigens ook de mijne dus qua smaak redelijk gelijkend) en de daarbij horende verklaring.

Uiteraard kunnen het nog steeds andere dingen zijn (stemgeluid is inderdaad een voorbeeld). Misschien komt de klik nog, en misschien wel niet.

Eindoordeel 4,5 *

Fave tracks: Cinnamon Fields, If You Leave, Better Off, in die volgorde...

Zou dit album van Bony Man nog wel een fysieke release cd / lp krijgen ?

avatar van swoon
Absoluut geen slecht album, maar snap de hype wel echt niet. Vind het toch wel heel erg dertien in een dozijn. Vind de emoties ook niet oprecht overkomen; het laat me allemaal een beetje koud.

Scott Sunderland schreef:
Zou dit album van Bony Man nog wel een fysieke release cd / lp krijgen ?

Ja. Maar duurt nog even. Gaat momenteel sowieso niet zo vlot in vinylland.

avatar van driekesjiwi
Als ik dit album zou moeten samenvatten in 1 zin, zou ik een van mn beste vrienden moeten citeren; oogjes dicht en snaveltjes toe.

avatar van Poles Apart
driekesjiwi schreef:

Binnenkort dus ook al een recensie in de Fabeltjeskrant? Gaat hard met onze IJslandse vriend.

Oogjes dicht en snaveltjes toe staat bij mij gelijk aan puur genieten geblazen

Snavelpop, mooie uitvinding!

avatar van Mjuman
Snaveltjes toe bij dit album lijkt me een onmogelijke opgave. Dit album nodig juist uit om een fijne Dalwhinnie of Aberlour in te schenken en al luisterend te mijmeren en te ervan te sippen - lijkt me lastig met de snavel toe en oogjes dicht - want who knows waar het glas dan landt

avatar van Lambchop
Dit is snavelpop hahaahahaa die moeten we erin houden.

avatar van lion69
Fabeltjeskrant muziek . Inderdaad oogjes dicht en sprakeloos luisteren. Voor mij wordt het met elke luisterbeurt mooier en sprookjesachtig.

avatar van Culture VBJ
Op mijn vraag of een CD release ook een optie is, antwoordde Bony Man dat hij dit serieus gaat bekijken. Wellicht dat dit eerder lukt dan vinyl, waar een wachttijd van 20 (!) weken is…

avatar van Benjaminjow
Echt heel vet hoe dit album op plek 1 in de rotatielijst is gekomen, om dit soort redenen ben ik al zo lang lid van deze website.

Voor mij schommelt het momenteel tussen de 3,5 en 4,0 sterren. Ik sluit mij aan bij de groep die het album omschrijft als eentonig, kan me daar wel in vinden. Al moet ik zeggen dat de nummers the bottom tot en met your oar wel echt fantastisch goed zijn. Met de overige nummers kan ik iets minder. Met als absoluut dieptepunt het nummer letter to Lisa, zodra het refrein begint ga ik heel snel naar het volgende nummer.

Hopelijk geeft deze overzeese support Bony M zo een boost dat hij besluit nog veel meer mooie albums te produceren. Ik ben in ieder geval erg benieuwd!

avatar van Lura
Culture VBJ schreef:

Dat vinyl heeft hij al weken terug besteld. Toen vertelde hij me dat 20 weken de maximale wachttijd zou worden. Ikzelf hoop ook nog op een cd-release.

Benjaminjow schreef:

Hij is er zelf ook totaal door overvallen.

Zelf was ik ook verrast. Natuurlijk tip ik wel vaker mensen en soms heb ik er succes mee, en soms ook niet. Zo zijn Nakhane, Asaf Avidan en The Irrepressibles bijvoorbeeld best goed aangeslagen daardoor.
Het verhaal van Revere kent iedereen ook onderhand wel, dat was echt even mega.

Hier had ik wel verwacht dat mensen het zouden oppikken na mijn tip, maar zo groots? Nee, ook dat had ik niet verwacht en dat is inderdaad zo leuk aan deze site: er kunnen verrassende dingen gebeuren door de kracht van muziekliefhebbers. Daar hoeven dan geen grote platenmaatschappijen aan te pas te komen. Uiteraard zijn ze wel nodig als je het nog groter wil zien groeien.

Ik hoop oprecht dat mensen nog steeds interesse hebben wanneer het album een fysieke release krijgt en de 'hype' hier wat is gaan luwen.

Moet lukken toch?! Tegenwoordig moeten vinyl liefhebbers sowieso vaak al langer wachten voordat het op vinyl verschijnt.

avatar van vinylbeleving
Getriggerd door dat Cinnamon Fields op 1 in de rotatielijst staat, en door alle lovende reacties hier, ben ik deze Boney Man gaan luisteren.
Het gebeurd me niet vaak meer dat ik door nieuwe muziek in een keer geraakt wordt, maar alleen al door de prachtige opening Hole In The world, ben ik volledig om. Wat een bloedmooi debuut heeft Boney Man hier afgeleverd zeg!
Het is wat stemmig allemaal, maar erg passend bij het herfstweer momenteel. Ik begrijp dat het even wachten is op het vinyl, voorlopig biedt Spotify dan uitkomst. Prachtplaat!

En weer iemand om

avatar van lowieke
Mooi zeg!!! Glen Hansard met een Garvey stem.

Ik type allemaal dingen maar ze zijn al gezegd... Zie voor mijn bericht het bericht van vinylbeleving

Dankjewel om dit mij deze parel te laten ontdekken ... ('im) better off

With him

ohmusica
Na anderhalve luisterbeurt was het wel genoeg, maar dat was een of twee weken terug. Ik was nogal sceptisch, ik geloofde het wel. Gisterenavond was het ‘sentimentele’ er compleet vanaf en nu kwam het geheel oprecht over en kon ik het pas echt appreciëren. Was ik nu wél in de juiste stemming, was het de herfst die doorzet, of door al het positieve hier op het forum? Nog altijd een raadsel hoe het werkt.
Ik hoop dat dit album in meer kringen opgepakt wordt, want zoals het hier gaat moet ook elders mogelijk zijn. Dit is veel te goed om te laten liggen.

avatar van Cannabooze
De bladeren verliezen kleur en worden meegevoerd met de wind. Ik zie ze dansen in de lucht, terwijl de regendruppels langs mijn raam tot de aarde worden getrokken. Het is een tijd van weemoed. Zeker anno 2021, waar niet alleen de natuur deze gemoedstoestand met zich meebrengt.

Binnen is de warmte. De veilige haven, waar ik me kan afsluiten van wat er zich buiten afspeelt.
Cinnamon Fields valt weer als een warme deken om me heen en neemt me mee.
Naar de plek van rust. De plek van bezieling. De plek van reflectie. Alles komt goed.

avatar van perrospicados
Ben benieuwd of andere streamingdiensten dit ook gaan oppikken. Op Tidal nog een onbekende....

avatar van Mjuman
perrospicados schreef:

Nee hoor - hij staat hier gewoon (weer) te spelen Goed zoeken, anders op titel en dan even aanmerken als "fave" met een sterretje. Soms willen releases na een bepaalde periode wel eens verdwijnen, maar dat is hier (nog) niet het geval.

avatar van Sillah
perrospicados schreef:

Bedoel je dat dit album niet op Tidal staat? Staat er zeker op.

Cinnamon Fields by Bony Man on TIDAL

avatar van perrospicados
De heren hebben gelijk. Op artiest komt ie niet gelijk bovenaan te staan. Beetje raar maar zo werkt de zoekmachine van Tidal kennelijk. thnx