BrotherJohn schreef:
Dit was uit je eerste bericht hier; wat ik me afvroeg (en volgens mij nergens teruglees),
hoe heb je dit nu eigenlijk ontdekt?
Er zijn een aantal websites die ik volg waar heel veel nieuw werk voorbij komt. Meestal moet een hoes mijn aandacht trekken en dan het begeleidende stuk. Daarna ga ik online luisteren en als dat bevalt volgt een download of fysieke aankoop.
Ben ik echt heel erg enthousiast en weet ik zeker dat bepaalde mede-users het ook goed vinden dan stuur ik een pm (in andere gevallen moet alleen een review de aandacht trekken). En zo gaat het balletje soms rollen. Is wel vaker voorgekomen. Hier bij dit album ging het ineens wel heel erg hard allemaal, wat ik niet verwacht had. Dat komt ook weer door de invloed die andere users kunnen aanwenden (en hier gebeurde). Hoe meer hoe beter. Het bekende sneeuwbaleffect.
Dan is het ook leuk om even contact op te nemen met de desbetreffende artiest en in dit geval is dat contact er nog steeds. Dat is natuurlijk extra leuk allemaal. En dan krijg je ook nog credits van hem voor het succes in Nederland (de Spotify hits tikten ineens flink aan begreep ik). Dat vind ik erg veel eer (bedankje op de hoes straks), maar het wordt uiteraard gewaardeerd.
Het zou mooi zijn als dit een soort 'Revere-gevolg' gaat krijgen. Die band kreeg indirect door deze site een platencontract bij V2 records en vele optredens buiten het Verenigd Koninkrijk volgden. Ik hoop dan ook dat die concerten er voor Bony Man ook in zitten.
Maar het mooiste vind ik dat wij als muziekliefhebbers toch in staat kunnen zijn om een album een boost te geven, een boost die er anders nooit was geweest, waardoor dit album hooguit een beetje bekendheid zou hebben gekregen in IJsland (en ook daar niet groots).
En uiteindelijk moet het toch het album zelf zijn welke aanslaat. Dat is en blijft eigen kracht (genoeg voorbeelden van albums waar ik nog steeds de enige stemmer ben ondanks dat ik zeker weet dat het zou moeten aanslaan bij veel meer mensen). Ik denk ook dat dit album er op het juiste moment was.
Ik gun hem straks toch een goede fysieke verkoop van het album als de hype hier weer een beetje is gaan liggen. Want helaas duurt het tegenwoordig erg lang voordat je album van de persen komt rollen. Is er dan nog steeds bereidheid tot aanschaf van een fysiek exemplaar?!