Eddie Vedder - Into the Wild (2007)

Label: J

6. Tuolumne (1:00)
  7. Hard Sun (5:22)
  8. Society (3:56)
  9. The Wolf (1:34)
  10. End of the Road (3:19)
  11. Guaranteed / Guaranteed [Humming Vocal] (7:22)
  12. No More * (3:40)
  13. Photographs * (1:02)
  14. Here's to the State [Live] * (5:54)
  15. No More [Live] * (4:32)
avatar van Skandolphus
Vedder weet de intense sfeer van de film mooi te vertalen in een fraai muziekstuk. Het prachtige 'Into The WIld' bezorgt mij mede door Eddi 'Mozart' Vedder kippenvel. Excellent

avatar van De Daniël
Thomzic schreef:
Na de film meerdere malen te hebben bekeken, heeft dit album me helemaal gegrepen. Van de eerste tot de laatste noot. Tijd voor een wat uitgebreidere recensie.

Vluchten uit deze maatschappij. Weg uit de beklemmende drukte. Vertrekken en voorgoed aan de horizon verdwijnen. Naar een plek op deze aardkloot gaan waar niemand je ziet. Wie heeft dat gevoel nooit gehad? Christopher J. McCandless in ieder geval wel en geef hem eens ongelijk. Deze knul van slechts 22 jaar zegt het dagelijkse leven vaarwel en gaat de wildernis in richting Alaska om zich daar over te geven aan de natuur om nooit meer terug te keren.

Kort samengevat het waargebeurde verhaal van de film Into The Wild zoals hier bij velen bekend. De heer Vedder mag de songtrack verzorgen en doet dat op een wonderbaarlijke schone wijze. Het album bevat elf tracks geschreven door Eddie. Enkel Hard Sun en Society zijn covers. Eddie begeleidt zichzelf tokkelend op gitaar, soms aangevuld door een trom of een banjo. Het geeft het een wat folk-getinte plaat. De nummers nemen je stap voor stap mee in de avontuurlijke reis.

Setting Fort en No Ceiling zetten de toon voor de rest van de soundtrack: kort maar krachtig. Opvallend is direct de warme stem van Vedder die uitstekend naar voren komt. Beide nummers zijn een soort van inleiding van het verhaal. Het gaat immers over nooit opgeven in het leven. Vervolgens komen enkele prachtige nummers met onder andere Rise. De zinnen (Gonna rise up, Burning black holes into dark memories/ Gonna Rise up, Turning mistakes into gold) geven me keer op keer kippenvel. Dit geldt eveneens voor Long Nights. Een slechts 150 seconden staaltje doeltreffendheid in simpliciteit. Het nummer Hard Sun zou als enige voor de setlist van Pearl Jam in aanmerking komen. Absoluut hoogtepunt is Society. Luister het zelf om te ervaren en waan je even weg.. De laatste tracks sluiten het album op een waardige manier af.

Het album bevat géén enkel woord of noot te veel. Eddie weet de film op een doeltreffende manier de film te ondersteunen. Telkens ben ik een half uurtje weg van deze aardkloot. Genietend van de beelden en foto's in mijn handen om vervolgens wakker geschud te worden door een ringtone. Back to reality.. Helaas. Maar niet voor Mr. Supertramp die hét wel aandurfde. Idealistisch? Of toch egoïstisch? Ik ben er nog steeds niet uit.

Idealistisch

NIN
Heerlijke soundtracks. De korte tijdsduur vind ik helemaal niet erg. Het zorgt er immers voor dat de nummers niet gaan vervelen.
Enja Eddie Vedder, wat een zalige stem

avatar van Banjo
NIN schreef:
Enja Eddie Vedder, wat een zalige stem

nou, dan vind ik dat je 4 sterren moet geven

avatar van Thomzic
Banjo schreef:

nou, dan vind ik dat je 4 sterren moet geven

Laat hem dat nou lekker zelf bepalen.

NIN
Hmm daarvoor is de plaat mss toch net niet goed genoeg.
Ik ga hem nog een paar keer moeten beluisteren..

Ik vond de muziek al prachtig voordat ik de film zag. Nu ik de film gezien heb, vind ik 'm helemaal geniaal. Hij raakt bij mij bijna letterlijk de juiste snaar. En wat is Tuolumne een hemels minuutje gitaarmuziek. Zo rustig, beheerst en mooi. Het past precies in elkaar.

avatar van StuF
NIN schreef:
Hmm daarvoor is de plaat mss toch net niet goed genoeg.
Ik ga hem nog een paar keer moeten beluisteren..

doe dat maar ja

de korte duur van de liedjes stoort me niet meer. ik druk gewoon op repeat en het probleem is opgelost. valt me op dat ik soms het album dagen, zo niet weken links laat liggen. maar als ik hem dan weer eens opzet dan moet het meteen minimaal 5 keer over!

avatar van Eardrum
ik droom altijd helemaal weg bij dit album en met de film erbij heb ik zin om te backpacken, maar wel met mn ipod en eddie vedder

Joy
wat let je...

avatar van hvd
hvd
Ik vind dit een geweldig album. De muziek is prachtig. Mede door de film geeft me deze muziek een heel blij gevoel. Maar ook zonder de film in je achterhoofd is het heel mooie muziek:)

avatar van lennon
Omdat dit album zo'n hoge waardering krijgt hier ga ik 'm toch maar eens proberen.. Ben afgehaadkt bij Pearl Jam na het 3e album, dus een solo van Eddie leek me helemaal niet boeiend..

Kom terug met mijn bevindingen

avatar van nelis

Kom terug met mijn bevindingen

Ben benieuwd wat je bevindingen zijn.

avatar van glaedr
Geweldig Album, kloppende teksten

nelis schreef:

Ben benieuwd wat je bevindingen zijn.

1e indruk is (helaas) geen WOW gevoel.. Het klinkt allemaal wel ok, maar echt heel erg fantastisch vind ik het nou ook weer niet. Wat ik wel heel erg positief vind is de korte tijdsduur van de songs, wat wel heel erg past.

avatar van Thomzic

Ik ga nog een paar keer luisteren, kijken of het me meer gaat grijpen

Check de film Into The Wild. Misschien krijg je dan wél dat speciale gevoel. Zonder de indrukken van de film is deze soundtrack een beetje kaal. Eenmaal de film met de muziek gezien én gehoord; je wilt niet anders!

Ace
Ik heb alleen de film gezien en dit album nog niet rustig geluisterd, maar wel weet ik dat vooral Society ontzettend veel indruk op me maakte... Prachtig nummer!

Ace
Na constant luisteren gisteren en vandaag (gelijk het album maar gekocht voor 6 euro bij Media Markt) knal ik er maar gelijk een hoog cijfer tegenaan... Ik ben bij Pearl Jam na album 2 afgehaakt, maar dit is prachtig.

avatar van VanDeGriend
Ace...gefeliciteerd. Je eerste bericht waar ik het (bijna) helemaal mee eens ben (zie mijn stukje op pag 3). Enige verschil is dat ik bij PJ al na 1 album ben afgehaakt (om later heel voorzichtigjes weer wat aan te haken).

Ace
Dat we dat nou toch nog eens mee mochten maken Overigens moet ik er wel bij zeggen dat ik alleen Ten nog luister en Vs eigenlijk nooit, terwijl ik die dus ook goed vind. Komen we nog wat dichter tot elkander

NIN
Na de film ook gezien te hebben mijn stem toch maar verhoogd naar 4sterren.

Teringjantje wat is dit een vet album. Heb hem een tijdje terug besteld, ben hem nu weer aan het luisteren. Krijg meteen zin om de film op te zetten.

Wat een prachtstem heeft die man.

avatar van Djinx
jup. mooi album

Ik ga nog een paar keer luisteren, kijken of het me meer gaat grijpen

Voor mij is dit het helaas niet... Vind dat de man een fantastische stem heeft, maar op een of andere manier grijpt dit album me helemaal niet... ik vind hem eerlijk gezegd echt heel erg saai en eentonig (don't shoot me)

Dus... mijn poging is helaas op niks uitgelopen...

Joy
film eens bekijken

avatar van De Daniël
Lees het boek. Deed mij in ieder geval ietsjes meer.

avatar van OldRottenhat
Of doe beide... nog beter!

avatar van Ro3l
Tijdens society verval ik altijd in een soort 'staar-naar-de-grond-en zucht-langzaam' modus. Schitterend aangrijpend...

avatar van Hendrix4live
Ja, ik ben zeer benieuwd naar de film eigenlijk, terwijl ik nog niet eens helemaal weet waar die over gaat. Hij schijnt goed te zijn.

avatar van Mr. Olaf
Ik ga niets verraden, maar de film is geweldig. Deze soundtrack past er perfect bij!