The Beach Boys - Pet Sounds (1966)

Label: Capitol

1. Wouldn't It Be Nice (2:22)
  2. You Still Believe in Me (2:30)
  3. That's Not Me (2:27)
  4. Don't Talk (Put Your Head on My Shoulder) (2:51)
  5. I'm Waiting for the Day (3:03)
  6. Let's Go Away for Awhile (2:18)
  7. Sloop John B. (2:56)
  8. God Only Knows (2:49)
  9. I Know There's an Answer (3:08)
  10. Here Today (2:52)
  11. I Just Wasn't Made for These Times (3:11)
  12. Pet Sounds (2:20)
  13. Caroline, No (2:52)
  14. Unreleased Backgrounds * (0:50)
  15. Hang on to Your Ego * (3:18)
  16. Trombone Dixie * (2:53)
avatar van Kronos
Toen ik dit album nog niet zo goed kende irriteerde het mij ook als het op de achtergrond speelde, maar juist omdat die wat drukke harmonische samenzang me dwingt om alleen maar daar naar te luisteren en niet intussen met andere dingen bezig te zijn. Nu ik er door en door vertrouwd mee ben kan ik er ook wel wat anders bij doen. Maar meestal wil ik dat gewoon niet, omdat ik dan besef dat er mij op dat moment zoveel moois ontgaat. Deze muziek verdient de volle aandacht.

avatar van Cabeza Borradora
Lijkt me een erg aannemelijke stelling

avatar van bawimeko
Ik denk dat ik het aan mij ligt: als er muziek is luister ik ernaar. Of ik zet het af.
Dit album is, vind ik, bedoelt om er naar te luisteren. Naar de fietsbel in "You Still Believe In Me" of de erg mooie samenzang in "God Only Knows".

avatar van vantagepoint
Voor mij persoonlijk is dit een van de hoogtepunten in de muziekgeschiedenis. Zonder dit album hadden The Beatles niet verder gegaan dan de grenzen die toen geschreven regels waren in de studio. Wilson ging verder en je hoort fietsbel, toeters, ...

Er staat volgens mijn bescheiden mening geen enkel slecht nummer op dit album maar uitschieters zijn toch god only knows, sloop john b, wouldn't it be nice

Dik verdiende 5!

avatar van Don Cappuccino
Vandaag de FRS binnengelopen en zag daar dit album voor 6,99 staan en ik dacht: Toch nog even beluisteren. Ik kwam niet verder dan nummer 4, wat een oubollige klotemuziek is dit. Hoe goed God Only Knows is, de rest is echt saai. Ik snap al die hoge posities niet en dat The Beatles geinspireerd zijn door dit album voor Sgt. Pepper wat vele malen beter is. Verlaging van 1 ster. Smiley Smile is veel beter.

Don Cappuccino schreef:

Je had moeten denken : Lekker laten liggen.

avatar van Don Cappuccino
Dat had ik eigenlijk moeten doen. Gelukkig heb ik dat met Remain in Light van de Talking Heads niet gedaan! Maar ik had de hoge posities op verschillende websites in mijn gedachten en was toch nog even benieuwd, maar het is echt niks. Terwijl ik The Beatles echt geweldig vind.

Don Cappuccino schreef:
Ik kwam niet verder dan nummer 4, wat een oubollige klotemuziek is dit.

Als je het niet helemaal hebt beluisterd kan en hoor je eigenlijk ook niet te stemmen.

avatar van Don Cappuccino
Volgens mij is het even verkeerd begrepen.

Ik heb dit album al veel vaker geluisterd, ik had er allang op gestemd. Maar vandaag had ik hem nog een keer beluisterd bij de FRS en ik vond het echt niks. Ik beoordeel nooit albums die ik niet volledig heb beluisterd, want dat klopt niet.

Ik vind Smiley Smile trouwens vele malen beter en die was eigenlijk nog niet eens helemaal af.

Don Cappuccino schreef:
Volgens mij is het even verkeerd begrepen.

Ik heb dit album al veel vaker geluisterd, ik had er allang op gestemd.

Oh, oké.

Smiley Smile vind ik dan weer een pak minder. Die voert me niet terug tot een tijd toen ik er nog niet was.

avatar van ricardo
Deze heb ik ook al vaak voor een paar centen zien liggen in diverse cd shops en zelfs voor een rijksdaalder bij de blokkert. Dattie daar ligt voor zo'n luttel bedrag zegt eigenlijk al genoeg, 'echte' klassiekers kom je natuurlijk niet teegn in zo'n warenhuis. Ik heb wel eens een paar nummers van deze beluisterd maar vind dit nog stukken minder dan de witte dubbelaar van de bietles.

Als ik de commentaren hier lees van de mensen die dezelfde smaak hebben als mij, dan kan ik beter een dikke ijsco voor die knaak gaan kopen, een meknem met neutjes ofzo dan heb ik er ook nog wat voor.

ricardo schreef:

Dat is complete nonsens. Een flauwe provocatie misschien ook, gezien de rest van je bericht.

avatar van ricardo
Nee hoor geen nonsens, hij lag er echt voor maar een knaak.

ricardo schreef:

Als ik de comentaren hier lees van de mensen die dezelfde smaak hebben als mij, dan kan ik beter een dikke ijsco voor die knaak gaan kopen, een meknem met neutjes ofzo dan heb ik er ook nog wat voor.

Bij Blokker kom je geen ceedees van The Cure of Led Zep tegen .
En buiten vind ik het nou niet bepaald weer voor `n megnem .
Liever een warme choco .

Volgens mij had ie bij Blokker een andere titel .
Naatje Pet Sounds .

avatar van ricardo
cd's die ze nergens kwijt kunnen worden op den duur bij de blokker of de action of zelfs bij de praxis(zelfs daar ben ik wel muziek dvd's en cd's tegengekomen) gedumpt denk ik, dat spreekt voor zich natuurlijk.

Het gangbare spul ligt vooral bij Mediamarkt of Free Record Shop. Ga je iets verder dan het gangbare spul, dan kom je vanzelf uit bij Plato of een andere cd shop die veel keuze en daarom veel op voorraad heeft.

En de plaat van wat ik ervan gehoord heb is zoals de titel van dit album begint inderdaad Pet.

ricardo schreef:
Nee hoor geen nonsens, hij lag er echt voor maar een knaak.

Flauw, flauwer, flauwst?

avatar van rudiger
Ricco de cover voorspeld al niet veel goeds , bandleden die wat geiten aan het voeren zijn bij de kinderboerderij tegenover de Blokker.

avatar van Kronos
Te laat ricardo, rudiger is met de eerste prijs gaan lopen.

Je theorietje klopt overigens niet. Een album dat na bijna een halve eeuw nog blijft verkopen:

EAN 0724352626625 CD Emi Verschijningsdatum 01-04-2010
EAN 5099923471511 LP Emi Verschijningsdatum 15-09-2008
EAN 0094635398625 CD Capitol Verschijningsdatum 24-08-2006
EAN 0724352731923 CD Emi Verschijningsdatum 31-08-2000
EAN 0643346014913 LP Simply Vinyl Verschijningsdatum 27-04-2000

avatar van ricardo
Leuk dat je zoveel moeite doet mij te overtuigen, zal mij worst. Ik ben niet meer met dit album bezig omdat het mij simpelweg gewoon niet boeit.

Ik heb hem eens gedownload en een serieuze kans gegeven, maar ik heb er gewoon niets mee verder.

En vind het opmerkelijk dat vaak cd's van tweederangs bandjes bij de blokker belanden.

Net wat rudie zegt, The Cure of Led Zeppelin heb ik er nog nooit zien liggen, net als The Beatles, The Stones of The Doors niet.

Daarbij wil ik niet per definitie zeggen dat Beach Boys een tweederangs bandje is hoor, want vooral dit album word overal en in vele lijsten vaak erg hoog gewaardeerd.

Maar vind het juist erg opmerkelijk dat de 'echte' klassiekers (wat dit ook schijnt te zijn) niet bij zaken als de blokker te koop liggen.

Straks krijg je hem nog gratis bij een happy meal bij de mac, of in plaats van voetbalplaatjes bij de appie hijn deze cd, of wanneer je voor minstens 50 pleuri getankt hebt geen zegels maar een cdtje met een cover die bijna voor een derde ervan groen gekleurd is.

Deze willen ze wel heel erg graag kwijt voor weinig, en dat zal vast niet zonder reden zijn denk ik.

avatar van rudiger
Ik heb de Rode En De Blauwe van De Bietels wel zien liggen bij Blokker .

@ricardo,

Moeite doen om jou te overtuigen? Ik zou wel gek zijn. De feiten laten gewoon zien dat wat je schrijft nonsens is. Het is niet omdat je dit album eens bij de Blokker hebt zien liggen dat men er daarom niet vanaf raakt, laat staan dat het daarom geen echte klassieker zou zijn.

Kijk hier eens op de site vanaf hoeveel dit album te koop is. Een euro meer dan de eerste van Led Zeppelin.

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
Wat maakt het nou toch uit waar een cd te koop is. Bij de Blokker ligt nu ook Ten van Pearl Jam voor 3 euro nog wat, evenals een best off cd van Bob Dylan.

cosmic kid schreef:
Wat maakt het nou toch uit waar een cd te koop is.

Dat zegt inderdaad niks. 't Is maar een van die rare criteria van ricardo om een album in te schatten zonder het grondig te beluisteren.

Hoedanook, voor wie de echte klassiekers in huis wil hoort deze daar gewoon bij. Of je 't nu goed vindt of niet.

avatar van Kronos
Afgelopen weken heb ik dit album weer wat vaker gedraaid en het wordt er alleen nog maar mooier op. Tijd om mijn waardering in sterren uitgedrukt aan te passen.

avatar van Dungeon
dat deze plaat zo goedkoop bij de Blokker ligt zegt alles over het klassieke aan deze plaat. Capitol wil snel en makkelijk geld cashen. Met een flutplaat zou dat natuurlijk niet lukken. Simpel toch.

avatar van ricardo
Maar ik mag wel een beetje stangen bij een flutplaatje als dit toch?

Ik had eerder al geschreven dat de hoge beoordelingen van dit album op internet mij al waren opgevallen, en dat ik daarom ook geinteresseerd geraakt was in dit album.

Maar het doet mij geen bal verder, maar ik weet ook wel dat dat verder niets afdoet aan de klassieke status dat dit album heeft. En de hoge beoordelingen in de diverse lijsten her en der.

[moderatorknip, sneer weggehaald]

Zorin
rudiger schreef:
Ik heb de Rode En De Blauwe van De Bietels wel zien liggen bij Blokker .

Oh.... ; als die voor een schappelijk prijsje te koop zijn wil ik ze wel hebben (incl. Blokker zegeltjes ) , iig die rooie...

P.(et) S.(ounds): voor de liefhebbers is dit natuurlijk een weggeefprijsje, dus haast u

Ik ben blij dat ik niet de enige ben die de overwaardering van dit album niet snapt.
Al maak ik bij puristen van mijn vaders leeftijd daar niet echt vrienden mee.

avatar van Dungeon
ricardo schreef:
Maar ik mag wel een beetje stangen bij een flutplaatje als dit toch?

.......

En ach Kronos kennen we door de jaren heen zo langzamerhand wel, die geeft bijna alles rond de 4 a 5* en is 1 van de minst kritische users als het om op albums stemmen op mu.me aankomt. Bekijk zijn laatste stemmen maar eens en je weet genoeg.

Ja natuurlijk mag je stangen. Maar dan mag ik dat ook wel he. Komt die: Dat je dit album een flutplaat noemt zegt eerder iets over jouw (wan)smaak dan over dit album. (een hele vette )

Zelf stem ik ook gemiddeld hoog. Dat komt omdat ik vooral op platen stem die me interesseren. Misschien geldt dat voor Kronos ook wel.

Persoonlijke sneer verwijderd.

Ricardo: bij de Blokker hier liggen ook Pink Floyd, Led Zeppelin, Zappa, Beatles, etc.

Dus even ophouden met die flauwekul. Dat je dit geen leuk album vindt is prima, maar ga geen onzinargumenten verzinnen om zogenaamd je punt te maken.