Eagles - Long Road Out of Eden (2007)

Rock / Country
Label: Lost Highway

1. No More Walks in the Wood (2:00)
  2. How Long (3:16)
  3. Busy Being Fabulous (4:20)
  4. What Do I Do with My Heart (3:54)
  5. Guilty of the Crime (3:43)
  6. I Don't Want to Hear Any More (4:21)
  7. Waiting in the Weeds (7:46)
  8. No More Cloudy Days (4:03)
  9. Fast Company (4:00)
  10. Do Something (5:12)
  11. You Are Not Alone (2:24)
  12. Long Road Out of Eden (10:17)
  13. I Dreamed There Was No War (1:37)
  14. Somebody (4:09)
  15. Frail Grasp on the Big Picture (5:46)
  16. Last Good Time in Town (7:07)
  17. I Love to Watch a Woman Dance (3:16)
  18. Business as Usual (5:31)
  19. Center of the Universe (3:42)
  20. It's Your World Now (4:22)
  21. Hole in the World * (4:17)
  22. Please Come Home for Christmas * (3:00)
avatar van ricardo
Akoord dopey hoor nu begrijp ik het verhaal van jou en van Hans wat beter.Ik ben geen echte fan van wat voor band dan ook,en wil gewoon lekker naar muziek luisteren,daarom ben ik muziektechnisch wat minder kritisch waarschijnlijk dan een echte fan van een bepaalde band.Ik vind het wel lekker klinken hoor de muziek hierop en kan er af en toe wel van genieten.Vind je de nummers How Long en Waiting in the Weeds en het titelnummer ook niets dan?

avatar van Gert P
Heb de versie met he boekwerkje en rode linnen hoes.
Ook 2 nummers meer.

avatar van Bluebird
Gefeli! Wel jammer dat de kerst net voorbij is Wat was je er voor kwijt als ik vragen mag?

avatar van ricardo
27.50 euro? Daar zie ik hem iig het meest voor liggen.

avatar van rudiger
Geweldigenoten schreef:
Toch nog even een korte opmerking op dit geweldige album. Eén nummer vind ik toch wel op mijn zenuwen gaan werken: fast company.

Het wordt daarna absoluut weer goedgemaakt door het lekkere 'do something', maar nummer 9 vind ik buiten de boot vallen (misschien het album wel teveel gedraaid

Ben ik het helemaal mee eens.

ricardo schreef:
27.50 euro? Daar zie ik hem iig het meest voor liggen.

Toch wel pittig. Ik had hem voor 12.50 minder maar dat was een actie bij Saturn over de oostgrens en alweer 2 maanden geleden.... Daar zal ie nu ook wel weer boven de 20 euro zijn. Plezier dr mee!

avatar van ricardo
Soms kun je profiteren van scherpe aanbiedingen,maar dat kan na 1 week ook alweer over zijn.Ik heb de goedkope versie in het groene kartonnetje bij de mediamarkt gekocht voor slechts 10 euro,maar 2 week later koste hij alweer 16.99 euro.Ik was gelukkig dus nog op tijd.

avatar van Bluebird
Ach, die 2 ouwe bonusnummers was het me niet eens om te doen. Ik wou gewoon een fatsoenlijke verpakking die de tand des tijds kan doorstaan. Voor het standaard flodderding die ik ook voor 10 euro had betaal je nu alweer 18 tot 20 euro trouwens. Zo veel heb ik er dus niet op verloren.

Heb hem al een poos hoor 23,99

Voor het standaard flodderding

Ho ho ho je hebt het hier toevallig wel even over The Eagles hoor,weet je dat wel .

avatar van Bluebird
Precies! Ze moesten zich de ogen uit de kop schamen!

avatar van Gert P
Ja die hoes is ook flut Eagles of niet het is nogmaals een flut.hoes.

avatar van Bluebird
Ik denk dat het de trend van nu is om zoveel mogelijk biologisch afbreekbare materialen te gebruiken. Qua produktie zal die kartonnen sleeve met boekje niet goedkoper zijn dan het reguliere plastic doosje maar het is wel milieuvriendelijker. Een andere verklaring zou ik er niet voor kunnen bedenken. De luxe editie is ook geheel van papier, textiel en karton. Toch een loffelijk Eagles streven?

avatar van ricardo
Jongens jongens toch, niet zo uit de bocht vliegen hoor bij jullie favoriete bandje.Een beetje milder kan toch ook wel .

Geweldigenoten
Sowieso zegt mij een verpakking helemaal niets: ik houd alleen het boekje, stop dit met de cd's in een sleeve (zoals bij Free Record) en gebruik van het hoesje alleen de achterkant voor de setlist die ik in een multomap plak (zo'n 2000 albums, maakt het een aardig rijtje mappen ).

Ook dit album heb ik op die manier verwerkt en het gaat mij dus simpelweg om de muziek en dat zit bij LROoE wel snor . Ik begrijp dan ook werkelijk niet vanwaar die ophef over een verpakking...

avatar van Bluebird
Allejezus, wat zul jij dan moeten zoeken voor je eindelijk een cd te pakken hebt. Dan hou ik ze liever op alfabetische en chronologische volgorde netjes in de kast. Dan pak ik ze met mn ogen dicht....

avatar van ricardo
Ach laat die man toch,misschien heeft hij in elk vakje waar een cd in zit, wel een telefoontje gedaan met de verschillende ringtones erop,even een telefoon en een telefoonboekje met de 2000 telefoonnummers binnen handbereik hebben en walla,heeft hij het juiste album zo gevonden toch?

avatar van Bluebird
Maar natuurlijk! Briljant! Wat een vondst!

Geweldigenoten
Bluebird schreef:

Lol... weet niet waar de discussie heen gaat, maar ik kan mijn albums prrrrima vinden. Heb je wel eens 2000 albums in een rekje gezet? Binnen mijn database kan ik elke track, artiest, album, jaartal etc etc alles prima vinden.
Ik hoef niet binnen 2 seconde een album te pakken en nee, het duurt ook niet een half uur.

En nu weer naar het album van de Eagles misschien...???

avatar van rudiger
Glenn Frey heeft gezegd ; We hebben enorm ons best gedaan op dit album , het is niet perfekt maar beter dan menig shit die de laatste tijd uitkomt .
Ik moet hem hier gelijk in geven .

avatar van TEQUILA SUNRISE
Hier sluit ik mij bij aan, ik ga hem weer even opzetten!!

avatar van ricardo
Wat moet je hier nou aan geven voor cijfer,ik ben hem nu aan het beluisteren,maar vind hem toch wel beter dan de 2.5* die ik nu heb staan,want dat is immers slechts een krappe voldoende en ik vind dat deze plaat toch wel meer verdiend eigenlijk.Verhoog stem naar 3.5* dat lijkt me wel realistisch,realistischer dan de 2.5* die ik tot nu toe had staan.

Berichten over de Eagles-concerten verplaatst naar The Eagles

avatar van Running On Empty
Toch de Deluxe versie ook maar besteld. 10 pond, dus ongeveer 15 Euro.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Blijft een fraaie plaat waar ik geen genoegen van kan krijgen, de verpakking ( lees het hoesje ) is niet best, de muziek vergoed veel zo niet alles

avatar van TEQUILA SUNRISE
Ben erg nieuwsgierig welke nieuwe nummers ze gaan spelen 1 april a.s.
Ik ga voor het titelnummer, How Long, I Don't Want to Hear Anymore,Do Something,Business As Usual & ( mag zeker niet ontbreken !!!! ) Waiting In The Weeds.

Trouwens; wanneer Joe Walsh zijn gitaarsolo inzet tijdens het titelnummer moet ik steeds denken aan Pink Floyd.
Ben benieuwd of mij dat als enige opvalt.

bikkel
Hij valt me niet tegen deze nieuwe Eagles.De groep is niet stil blijven staan in al te veel 70's cliche's en met name de songs van Henley zijn scherp en hebben een eigentijds tintje.
Frey's inbreng vind ik iewat teleurstellend.Hij blijft het zoeken in de romantische sfeer,wat op zich niet zo'n probleem is,maar op een gegeven moment ben je daar wel klaar mee.Hij heeft veel betere dingen geschreven.Walsh is lekker bezig in het latinachtige Last good time in town en de titeltrack is bijzonder fraai.Scherpe tekst en met een muzikaal boeiende omlijsting.How Long,de single,komt oorspronkelijk uit de beginperiode van de groep.Het is het meest typerende Eaglesnummer en heeft dat ''Take it Easy'' gevoel.
Timothy B.Schmid's inbreng is ook niet schokkend.Maar hij is ook meer een teamplayer en een benadigd backgroundvocalist en bassist.
Nogmaals,Don Henley trekt de kar met voornamelijk zijn inbreng,en dat levert een heel aardige plaat op.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Ik heb Don Henley altijd al als het meesterbrein achter deze band beschouwd.
Hoewel naar de media toe Glenn Frey zich presenteert als bandleider, vind ik zijn rol binnen The Eagles ietwat overschat.
Henley is het geweten van de band.
Laat onverlet dat de twee eenheid Henley/Frey elkander steevast nodig heeft om tot mooie composities te komen, opvallend is dat dit in de pophistorie meer voorkomt , zie Lennon/Mc Cartney & Jagger/Richards, daar mag je wat mij betreft Henley /Frey gewoon aan toevoegen.
Hoewel ze op Long Road Out Of Eden maar 6 van de 20 nummers samen geschreven hebben.

bikkel
Ik vond Glenn Frey artistiek op zijn best tijdens de beginperiode.Later begon Henley zich meer te ontwikkelen en schreef hij verreweg de beste liedjes.
Daarbij is Henley gewoon de beste leadvocalist van de groep.

avatar van Reijersen
De legendarische Eagles met nieuw werk verdient natuurlijk zo zijn aandacht. Nou, dat kreeg het, na veel vernietigende recensies. Daar wil ik graag de mijne bij toevoegen. Het enige nummer wat mee eenszins kan boeien en wat veruit het beste nummer van het album is, is nummer 1 van cd 2. De rest is goedkoop, gezapig, ongeïnspireerd en latent.