Eagles - Long Road Out of Eden (2007)

Rock / Country
Label: Lost Highway

1. No More Walks in the Wood (2:00)
  2. How Long (3:16)
  3. Busy Being Fabulous (4:20)
  4. What Do I Do with My Heart (3:54)
  5. Guilty of the Crime (3:43)
  6. I Don't Want to Hear Any More (4:21)
  7. Waiting in the Weeds (7:46)
  8. No More Cloudy Days (4:03)
  9. Fast Company (4:00)
  10. Do Something (5:12)
  11. You Are Not Alone (2:24)
  12. Long Road Out of Eden (10:17)
  13. I Dreamed There Was No War (1:37)
  14. Somebody (4:09)
  15. Frail Grasp on the Big Picture (5:46)
  16. Last Good Time in Town (7:07)
  17. I Love to Watch a Woman Dance (3:16)
  18. Business as Usual (5:31)
  19. Center of the Universe (3:42)
  20. It's Your World Now (4:22)
  21. Hole in the World * (4:17)
  22. Please Come Home for Christmas * (3:00)
Hans Brouwer schreef:
Of ik wacht één, twee jaar met kopen want dan neem je "Long Road Out of Eden" voor circa € 10 mee .
Heeft iemand "Long Road Out of Eden (2007)" al ergens zien liggen voor € 10 .

avatar van ricardo
bij de mediamarkt daar ligt hij voor een tientje, toen hij gelijk uitkwam lag hij daar al voor 10 euro. toch maar aan deze plaat beginnen Hans?

Bluebird schreef:
Ik heb LROOE vandaag ook weer eens voorbij laten komen zonder een enkel nummer te hoeven skippen zelfs. Hoe langer ie in de kast staat hoe mooier ie wordt.

Kom je volgend jaar wel op 5 sterren uit

avatar van Bluebird
Dan kan ie voorlopig mooi in de kast blijven staan anders haal ik dat nooit!

avatar van ricardo
5*? dat is echt wat teveel van het goede voor dit album vind ik. ik vond het eerst maar nix, maar heb hem toen org gekocht en beluister hem af en toe nog best wel eens. 3.5* is mooi zat vind ik, en ook al meer dan het gemiddelde hier.

ricardo schreef:
Bij de Mediamarkt daar ligt hij voor een tientje, toen hij gelijk uitkwam lag hij daar al voor 10 euro. Toch maar aan deze plaat beginnen Hans?
Ricardo, voor € 10 durf ik wel een gokje te wagen. Zonder gekheid, ik ben altijd wel een liefhebber geweest van The Eagles. Omdat ik over Long Road Out of Eden (2007) altijd heel tegengestelde berichten las, ben ik nooit tot koop overgegaan. Maar nu is moment dus daar om "Long Road Out of Eden (2007)" te gaan kopen .

Waarom ik "Long Road Out of Eden (2007)" trouwens 2** heb gegeven is nu mij eigenlijk een raadsel . Mischien was ik wel dronken of stoned op dat moment .

avatar van ricardo
Ik ben geen echte fan van The Eagles en heb 2 albums van hun org in bezit, namelijk deze en Hell Freezes Over. op deze plaat staan nog best wel een aantal heel lekkere nummers vind ik, let vooral eens op het titelnummer of Waiting In The Weeds of de eerste 2 tracks van cd 1. de productie/geluidskwaliteit is ook heel erg zuiver en helder. (hij is echt meer waard dan 2*, want dat is een onvoldoende, een voldoende is hij m.i zeker waard.) voor een tientje kun je je geen buil aan vallen, want het zijn ook nog eens 2 cd's. luistergroet ricardo.

avatar van ricardo
Ik zag dit album eerst ook niet zitten, maar heb hem gelijk in het begin al gekocht voor een tientje bij de mm. ik ben blij dat ik hem heb want ik draai hem af en toe nog best wel eens. het is glad en gelikt, maar daarom nog niet minder mooi. er zijn nog heel wat tegenwoordige bandjes die niet aan zo'n goed album kunnen tippen. 5* vind ik wat overdreven, maar die 3.5* blijft zeker staan, een 3 is bij mij doorsnee en gemiddeld, 3.5 ook iets in die trant maar dan iets meer nog dan dat. gewoon een goed en degelijk album dit. ik denk ook zeker dat Hans Brouwer zijn score nog gaat stijgen als hij dit album org in bezit heeft, want dan luister je er toch met andere oren naar vind ik dan naar de gedownde versie, je hebt ook een textboekje erbij dan wat ook weer wat extra's toevoegd.

avatar van Bluebird
Typisch Amerikaans, typisch Eagles. Als je daar nou eenmaal iets mee hebt waardeer je dat gewoon veel meer dan iemand die er niks mee heeft. Die zal het dan ook nooit op zijn juiste waarde weten te schatten. Dat geldt trouwens voor alles natuurlijk. Dit is gewoon een topklasseprodukt qua produktie, uitvoering en opnamekwaliteit en daarom alleen al de moeite van het aanschaffen waard. En daarbij is het natuurlijk een unicum dat hier dit keer veel meer dan 4 nieuwe nummers op staan!

avatar van ricardo
@ Bluebird: De opname en geluidskwaliteit zijn inderdaad echt super en beter dan gemiddeld. soms moet ik mijn installatie gewoon zachter zetten als ik eerst een andere cd van een andere artiest heb beluisterd, en daarna deze opzet. Van cd 2 vind ik het titelnummer erg goed natuurlijk, maar ook de nummers Somebody, Frail Grasp On The Big Picture, Last Good Time In Town en Busyness As Usual vind ik erg goed, track 13, 17, 19 en 20 vind ik dan weer minder geinspireerde nummers, maar dat zijn ook meer ballads en ik houd op de 1 of andere manier toch meer van de wat steviger nummers dan van de rustige ballads op dit album.

avatar van Bluebird
Das idd ook wel zo'n beetje mijn smaak ricardo, vooral de steviger nummers halen het album weer goed omhoog. Die ballads blijven natuurlijk schitterend maar al te veel van dat soort valiumgehalte is toch ook weer geestdodend. Ik vergelijk het maar met een Gilmour en een Knopfler die daarmee redelijk zijn ingedut wat mij betreft. Op LROOE is de balans toch iets beter.

avatar van ricardo
Gilmour volg ik dan nog wel, maar met Knopfler solo heb ik ook minder mee, Knopfler komt naar mijn mening echt goed tot zijn recht bij Dire Straits, ik ken niet veel solo albums van Knopfler hoor, maar wat ik ervan ken is niet echt voor mij weggelegd, ik vind het te rustig en te tam allemaal, met Gilmour heb ik nu ook hetzelfde. ik vind het laatste PF album The Division Bell wel erg goed nog. Dit album van The Eagles is in verhouding wel goed geslaagd te noemen vind ik, in vergelijking met die 2 andere solo artiesten.

avatar van Bluebird
Live in Gdansk van Gilmour zal je dan best bevallen denk ik zo met daarop ook ouder en pittiger (PF) werk. De Eagles bewijzen als generatiegenoten dat het iig nog niet nodig is alleen maar valiummuziek te produceren.

ricardo schreef:
Ik denk ook zeker dat Hans Brouwer zijn score nog gaat stijgen als hij dit album org in bezit heeft, want dan luister je er toch met andere oren naar vind ik dan naar de gedownde versie, je hebt ook een textboekje erbij dan wat ook weer wat extra's toevoegd.
Ricardo, dat denk ik ook. 2** mijnerzijds is aan de magere kant!! Er gaat inderdaad niets boven het beluisteren van een originele cd, downloaden en kopieren ten spijt. Morgen wip ik wel even binnen bij een MM om "Long Road Out of Eden (2007)" voor € 10 te kopen. Mijn oordeel volgt later.

Als Eagles fan ben ik blij dat de discussie weer over de muziek gaat. Vandaar ook mijn 5*****.Ik ben het met sommige anderen eens met hun reaktie dat de wat "stevige"nummers m..i. ook beter klinken, dan de zoete ballads, alhoewel die zeker niet slecht zijn. De balans tussen stevig en zoet , vind ik wel goed op LROOH. Ik vind het nummer I watch To Watch A Woman Dance superprachtig. Dat raakt bij mij een of andere gevoelige snaar aan. Verder vind ik dat Ricardo wijze woorden gebruikt als hij zegt, dat je anders naar een cd luistert als je hem al in huis hebt. Tenslotte over die""oudere" artiesten die zouden indutten. Als je ouder wordt wordt je rustiger en milder en de muziekindustrie zit niet constant in je nek te hijgen dat er steeds meer en beter moet komen. Het is fijn als artiest eindelijk te kunnen maken wat je altijd al wilde, zonder aan je carriere te hoeven denken.

Ad Brouwers schreef:

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de ''gearriveerde oude knakkers'' bij liveoptredens ontkomen aan uptempo materiaal. Dat is nou eenmaal onontbeerlijk voor de publieksstemming. Rustend op hun lauweren een ongedwongen hobbyalbum uitbrengen, okee. Maar zoiets pikt natuurlijk geen enkel publiek als het om een concert gaat. En dat begrijpen gelukkig de Eagles zowel als Gilmour en Knopfler tezamen.

Ho Ho Ik ben ook al een jaartje ouder en ben mischien wel wat milder en rustige, al ontkennen vrienden en familie dat wel eens. Ik gaop zijn tijd nog best nog eens graag flink uit mijn dak. Maar de herstelperiodes worden langer. Maar het woordje INDUTTEN, daarben ik trouwens niet mee begonnen!!!

avatar van ricardo
Ik vind van cd 1 nummer 2 en 3 en Guilty At The Crime en Fast Company lekkere uptempo nummers waar nog wat vaart inzit, de rest op cd 1 zijn balads met Waiting In The Weeds als beste balad. ik vind de balads op cd 1 ook beter geslaagd dan die van cd 2. over het gehele album genomen vind ik dat er toch wel een stuk of 10/11 erg goede nummers opstaan. ik heb hem de laatste dagen dan ook veel beluisterd, maar er staan meer goede nummers op dan je in eerste instantie denkt. ik blijf wel bij 3.5* voor dit album. 4* vind ik teveel van het goede, en 3* vind ik gewoon te weinig. een 3.5* dan maar, past mij tenminste goed bij deze plaat.

avatar van Rinus
Eindelijk maar eens origineel gekocht (voor 7 Euro), Best wel een goed album, geen hoogvlieger, maar het muzikale vakmanschap hoor je er wel van af. Het titelstuk met het arabische intro is erg mooi.
Goede produktie ook.

avatar van ricardo
7 euro maar, dat is helemaal een koopje voor 2 cd's. ik had hem voor een tientje bijna een jaar geleden, dat was al weinig. er is veel te genieten op deze plaat, minimaal een stuk of 10/11 nummers zijn erg goed. de ballads zijn ook erg goed, maar daar moet je weer net voor in de stemming zijn dan.

Een degelijk album met een paar nummers die er echt uitvliegen !
"How Long " heb ik nu al grijs gedraaid , voor zover dat nog kan met een cd . Met dit nummer gaan ze terug naar hun "Country-rock " periode . In de seventies speelden de Eagles dit nummer die geschreven is door J.D. Souther al op VARA Popgala . Glenn Frey was het nummer eigenlijk al vergeten totdat zijn zoon/dochter op Youtube naar een filmpje van dat optreden keek .
'Waiting in the weeds " en het titelnummer "Long Road Out Of Eden " zijn echt juweeltjes en een must om live te horen .

avatar van rudiger
Vandaag heb ik hem na `n half jaar weer eens uit de kast gehaald , lekker in de auto geluisterd want The Eagles vind ik prima muziek voor in de auto .
Je moet hem niet te vaak horen , ik denk dat mijn fout is dat ik hem in het begin elke dag draaide .
De hoogtepunten zijn al tig maal genoemd nl. Long Road Out Of Eden en natuurlijk 1 van de beste nummers van deze groep Waiting In The Weeds .
Waiting In The Weeds vind ik zelf een juweel van `n nummer .
Verder zijn de ballads ook dik in orde , er wordt gezegd dat ze een hoog Boyzone of Take That gehalte hebben , het zal mij aan mijn kont oxideren , de slechtste ballad die hier op staat is nog altijd beter dan de beste ballad van 1 van die Boy bandjes.

Father McKenzie
Dat vind ik ook, Ruud, absoluut! Prima auto-muziek en altijd op niveau, kun je van die boysbands helaas niet zeggen.
Lang leve Eagles!

avatar van Bluebird
Voor de zoveelste keer zou ik even duidelijk willen hebben dat Boyzone en Take That een groot Eagles gehalte hebben en dat deze categorie veel te danken heeft aan deze legendarische band. Het valt voor de tegenwoordige jeugd blijkbaar niet mee e.e.a. in de juiste proporties te zien.

rudiger schreef:
Waiting In The Weeds vind ik zelf een juweel van `n nummer .

Elk dag draaien dit album, niks mis mee
Even serieus, ik heb dit album in het begin ook erg vaak opgezet zowel in de auto als thuis, eigenlijk verveeld dit album geen moment, maar gezien de enorme collectie die ik in mijn bezit heb ( van Abba tot Zappa ) vind ik het prettig om met enige regelmaat wat anders te draaien, het zal je niet verbazen, gezien mijn avatar dat deze heren met enige regelmaat bij mij voorbijkomen.

avatar van rudiger
Dat verbaasd me niks Frank , gewoon lekker genieten van deze prima band , doe ik ook .

Ik krijg dikwijls de opmerking; Waarom nog cd's kopen, Je hebt er al zoveel, die draaie je toch nooit allemaal meer. Misschien hebben ze een beetje gelijk, maar ik zit zo mijn hele leven in elkaar en elke keer als er weer iets moois komt wil ik hetr weer hebben. Maar zeker ook door tips MuMe duik ik steeds weer eens de kast in. Nou ja, om weer eens oewe te beluisteren.

avatar van ricardo
Gewoon doorgaan ermee als je er veel plezier in hebt, er zijn ook mensen die het in de kroeg verzuipen, heb je daarna niets meer, ja een kater. de div cd's heb je dan nog steeds en kun je nog tot in lengte van jaren af blijven spelen.

Precies, Ricardo, da's ook altijd mijn antwoord. En zo af en toe kom ik toch ook wel in de kroeg, maar sinds dat rookverbod is dat ook heel wat minder geworden. Gevolg; meer geld over, dus toch maar weer eens een muziekje extra!!!

Ad Brouwers schreef:

Weinig aan toe te voegen Ad, als ik voor nieuwe kleding of een andere boodschap de stad in ga komt ik altijd wel met nieuw plaatwerk thuis, ik kan ook niet zo maar een muziek zaak voorbijlopen, sterker nog ik loop met een " lijstje "op zak van platen die ik nog een keer wil aanschaffen , muziekgek die ik ben