Eagles - Long Road Out of Eden (2007)

Rock / Country
Label: Lost Highway

1. No More Walks in the Wood (2:00)
  2. How Long (3:16)
  3. Busy Being Fabulous (4:20)
  4. What Do I Do with My Heart (3:54)
  5. Guilty of the Crime (3:43)
  6. I Don't Want to Hear Any More (4:21)
  7. Waiting in the Weeds (7:46)
  8. No More Cloudy Days (4:03)
  9. Fast Company (4:00)
  10. Do Something (5:12)
  11. You Are Not Alone (2:24)
  12. Long Road Out of Eden (10:17)
  13. I Dreamed There Was No War (1:37)
  14. Somebody (4:09)
  15. Frail Grasp on the Big Picture (5:46)
  16. Last Good Time in Town (7:07)
  17. I Love to Watch a Woman Dance (3:16)
  18. Business as Usual (5:31)
  19. Center of the Universe (3:42)
  20. It's Your World Now (4:22)
  21. Hole in the World * (4:17)
  22. Please Come Home for Christmas * (3:00)
avatar van ricardo
Misschien moet je de albums ook wat meer in de tijd plaatsen waarin ze uitkomen, dat kan en is ook een mening. ik baseer het gewoon op wat ik hoor en waar ik wel en niet van genieten kan, status en tijd van uitkomen vind ik dan niet belangrijk. Ik heb de gedownde versie van HC, maar ik zet deze plaat vaker en daarom ook een stuk liever op. Heeft niets met een rare discussie te maken verder. Iedereen die Eagles liefhebber/fan is verklaart HC zowat heilig, terwijl door even zovelen dit album soms volledig afgebrand word. Ten onrechte in mijn ogen, want dit album heeft verdomd lekkere muziek erop staan, met de super productie en goede geluidskwaliteit als sterkste punten. Ook de meeste nummers vind ik erg goed, en er staan m.i maar 2 echt mindere nummers op.

avatar van bawimeko
Ik zeg ook niet dat dit een 'slecht' album is; zet deze mannen op een rijtje op een podium (of desnoods in een studio) en je krijgt mooi gitaarwerk en ragfijne samenzang! Ik denk dat er voor de meeste mensen die nu een Eagles-album willen proberen dit een goeie eerste keuze is!
En toch....veel meer dan dit werk is HC een prachtig tijdsbeeld van een band die op dat moment veel meer middenin de decadente scene zat die ze toen beschreven...de teloorgang van het hippie-tijdperk. Dan kunnen ze mooie anti-oorlogssongs schrijven, maar vijftigers met Hummers hebben toch een andere visie (misschien cynischer?)
Hoe dan ook; afwachten of we het over dertig jaar nog over dit album hebben...

avatar van ricardo
Ik blijf dit toch het lekkerste album van The Eagles vinden die mij het meeste luisterplezier geeft. De rest van hun oevre heb ik gedownload op mijn pc staan, maar vind ik ook wel iets minder goed dan deze nieuwe Eagles plaat. Ik heb eigenlijk niet zoveel met The Eagles, maar ben blij dat ik dit album org heb. Een lekkere plaat om op Zondagmorgen te beluisteren vind ik. Dan is het zo lekker rustig en vredig, en geeft dit album mij vaak een heel erg goed gevoel. Ik geef hem nu ook maar een 4* want dat vind ik hem zolangzamerhand wel waard.

Ik heb maanden geleden destelling geponeerd, dat LROOE kwalitatief beter is dan Hotel California. Naar mate de tijd verstrijkt, ben ik daar steeds meer van overtuigd. Je moet 'm op gezette tijden weer eens afluisteren en dan krijg je idd dat rustige, goed gevoel dat Ricardo prima beschrijft.

Weer eens lekker zitten wegdromen op de muziek van deze cd. Even weg van het geëmmer over U2, Springsteen. Gewoon terug naar Long Road Out Of Eden en steeds meer gaat voor mij blijken dat dit al een klassieker is, die ik altijd zal blijven draaien

avatar van ricardo
Groot gelijk Ad. Ik moest eerst wel enorm wennen aan dit album, maar ik vind hem steeds beter worden. Gewoon lekker zorgenloos naar dit album luisteren. De combinatie tussen wat steviger nummers en de ballads vind ik ook erg lekker en goed gekozen. Deze blijf ik ook tot in lengte van jaren wel draaien denk ik. Voor mij veruit het beste album van The Eagles, maar ook mede door de topproductie. Maar de meeste songs zijn ook erg goed.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Gewoon een geweldig album!!
Een ideale combinatie tussen ballads & rock nummers, deze draai ik ook met enige regelmaat en met steeds terugkerend genoegen, kan ook niet wachten tot de heren weer in het land zijn , want de live uitvoering van nummers van deze plaat zijn ook fenomenaal!!

avatar van papsie
Niet mijn meest favoriete Eagles-album . Voor mij blijft " Hotel California " het beste bij uitstek. Slecht zijn deze CD's ook niet vandaar een gemiddelde *3 voor mij en blijkbaar is dit ook het gemiddelde van alle stemmers. " How long " en de titelsong " Long road out of Eden " steken er wel bovenuit.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Ik heb weer wat om naar uit te kijken, kaarten voor 18 juni Sportpaleis in Antwerpen zijn binnen en nu maar hopen dat ze veel live van dit album ten gehore gaan brengen.
de nieuwe nummers zijn me vorig jaar in Rotterdan Ahoy namelijk uitstekend bevallen en dan met name het indrukwekkende titelnummer van 10 minuten, het geweldige Waiting In The Weeds en de prachtsingle How Long.

Heb hem vandaag weer eens geluisterd. En ik hoorde de eerste 3 nummers die willekeurig door de shuffel heen kwamen... en ze waren zo mooi! ik kreeg soms letterlijk kippevel van wat ze zongen en hoe dat past bij ik me de afgelopen 2 weken voel....

avatar van TEQUILA SUNRISE
En weer een liefhebber van deze plaat erbij!
Doet mij bijzonder deugd.

Daar sluit ik mij bij aan. Elke keer als je dif album hoort is het weer een feest. Bij I Love To Watch A Woman Dance krijg altijd de kriebels. Maar maar deze cd bekoort mij al vanaf de eerste keer, dat ik 'm hoorde. Jammer dat je geen 6 mag geven.

Ik heb een snipperdag, de zon komt twijfelend op, heb leuke plannetjes voor vandaag en heb dit album opgezet. Ik voel me gelijk gelukkiger worden. Een bevoorrecht mens zelfs, ondanks mijn, af en toe, ouwe krakende botten en mijn onregelmatige hartslag. Wat goeie muziek toch kan doen met je! Ik raad iedere psycholoog, die een sessie moet houden met een depressieve medemens, aan dit album op te zetten. Zijn mond te houden en de patient stapt na anderhalf uur postief en blij de deur uit. En die hoort buiten de vogeltjes weer fluiten en denkt: "Wat kan het leven toch mooi zijn" No More Cloudy Days!!!

avatar van devel-hunt
Ad Brouwers schreef:
Ik raad iedere Psycholoog dat zeer dringend af, het zal de toch al wankele patient op vreemde gedachtes kunnen brengen.

devel-hunt schreef:

en dan is het toch echt No More Walks in the Wood voor de patient.

Ik had niets anders verwacht van 1* stemmers. Die kunnen altijd nog lid worden van de Prozacclub of lid worden van fanclub van de groep Lithium. Maar ik wist het. Wie de bal kaatst, kan hem terugverwachten. Maar geef mij dan The Eagles maar.

Ad Brouwers schreef:

Ik heb al een golden-member card.

Ik een pasje voor mijn doorlopend krediet.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Ik heb de heren gisteravond live in het sportpaleis te Antwerpen gezien en deze patient is weer genezen verklaard , wat een geweldige muziek maken die mannen toch, de nummers van deze Long Road werden wederom zeer fraai uitgevoerd.

Mag ik een "beetje stiekem" jaloers op je zijn. Ik ben in ieder geval blij voor je, dat je de "mannen" live hebt mogen aanschouwen. Daar kan m.i. geen prozac tegen op!!!!!

avatar van Running On Empty
Wat mij betreft een prima plaat maar nogal zoet. Echte lekker scherpe gitaarsolo's ontbreken en als Don Felder hierop had meegedaan was het een veel betere plaat geworden.

Erg dom van de heren Henley en Frey om Don Felder aan de kant te zetten in 2001.

Running On Empty schreef:

en de manier waarop was nogal gluiperig van de heren Henley en Frey.

Erg flauwe reaktie, Von Heling, zeker als ik je beoordeling zie. Het vuurtje opstoken??? Daar hebben de Eagles fans geen zin om daarin mee te gaan. Trouwens ik heb een hekel aan "proteststemmen", zoals 1*. Zielig!!!!!

Ad Brouwers schreef:

Proteststem? Ik heb deze cd toen hij uitkwam eens goed beluisterd. Waardeloze bagger, slaapverwekkende muzak van deze ambtenaren.

En hij is wel degelijk op schandalige wijze uit de band gezet. Ik raad je aan Heaven and Hell: My Life in the Eagles eens te lezen.

En btw, ik heb ooit eens het hele oeuvre van deze band gehad, vond het goede muziek zo'n 25 jaar geleden. Heb ook alle Henley cd's.

Dan nog snap ik 'die 1* niet. Je kunt ook je oordeel geven, zonder zo'n zielige 1* aan te geven. Joe "hoeft geen punt te geven

Ad Brouwers schreef:

daar verschillen wij dan van mening over. Als je kijkt naar mijn 0,5 stemmen, dan zitten daar ook stemmen tussen aan artiesten en bands die ik tot mijn favorieten reken. Zoals Gene Simmons, Peter Criss, Vinnie Vincent (allen Kiss), van Halen, Paul McCartney, Ringo Starr, etc....

avatar van Running On Empty
Ad Brouwers schreef:

Wat betreft Henley en Frey heeft Von Helsing gelijk. Het zijn absoluut vreselijk smerige geldwolven en het boek Heaven & Hell van Don Felder is een must voor iedere Eagles fan. De heren Henley & Frey houden zelfs bij het samenstellen van live releases rekening met royalties van (niet te spelen) oudere nummers en zorgen er ook op die manier voor dat ze zelf het meest krijgen. Gelukkig kunnen ze niet om Hotel California van Don Felder heen.

Wat betreft het cijfer 1,0 heb jij gelijk. Ik vind het eveneens bijna zielig, zelfs als je als oud fan de plaat niet te pruimen vindt maar ieder zijn mening, zeker als je oud-fan bent. Soms is het aandachttrekkerij maar ik moet zeggen dat als Van Helsing het betrefffende boek heeft gelezen hij natuurlijk wel weet waarover hij het heeft.

avatar van devel-hunt
Ad Brouwers schreef:
Het kan natuurlijk niet zo zijn dat een ieder die beneden de *** stemt als 'zielig' word omschreven, dan kan je beter naar een site gaan van de Eagles fanclub. Zelf vind ik "Long road out of Eden" in geen vergelijking staan met hun werk uit de jaren 70. Toen waren het echte vrije geesten, een kruising tussen hippies en de Daltons, met muziek die geheel in die sfeer paste. Nu zijn het geldwolven die de laatste 25 jaar vooral op de golfbaan van Beverly-Hills hebben doorgebracht, en dat hoor en voel je terug in hun recente muziek, die weliswaar in de verte nog wel op de Eagles van toen lijkt maar er feitelijk een heel slap aftreksel van is, waardoor de muziek niet overtuigd en er geen enkele bezieling is, met als enig doel nog rijker te worden als dat ze al zijn, vandaar ook de torenhoge prijzen van de concertkaarten. Het staat allemaal héél ver af van hetgeen deze groep ooit zo groot maakte. Een * is daarom rechtvaardig.

avatar van musician
Running On Empty schreef:
(...) LROOE was met Don Felder een veel en veel betere plaat geworden. Er staan een aantal zeer sterke composities op die zoals gezegd net even een scherp randje missen. Ze hadden er wat mij betreft wel beter een 1CD versie van kunnen maken want een stuk of 3 nummers zijn echt Eagles-onwaardig zo slecht.

Helemaal eens met Running on Empty. Ik heb die 1CD versie zelf maar gebrand met eigen voorkeuren en dan wordt LROOE opeens een hele luisterbare cd, die zelfs kan wedijveren met het werk vanaf On the border.

Rekening houdend met mannen op leeftijd.

En voor iedereen met lage waarderingen aan te bevelen.

Hoewel er over het algemeen door al die 'oudjes' niet echt slechte muziek meer wordt aangeboden (ze weten zelf ook heel goed wat goed of slecht is), zijn er soms extreme uitzonderingen waardoor je beoordeling onder de twee sterren daalt.

Mag ik als voorbeeld Endless wire van The Who (2006) noemen? Nota bene een band die bij mij over het algemeen richting 5 sterren gaat.

devel-hunt schreef:

Beetje kort door de bocht.
Het titelnummer en Waiting In The Weeds kunnen met gemak wedijveren met hun jaren 70 werk hoor Devel!
Maar dat is mijn perceptie natuurlijk.
Ik heb 80 euro neergeteld voor een geinspireerd concert afgelopen donderdag in het sportpaleis te Antwerpen en ik had niet de indruk dat de heren met frisse tegenzin aan het musiceren waren.
Tevens denk ik dat de toegangsprijzen van concerten van bijvoorbeeld U2 & Depeche Mode even hoog zo niet hoger liggen hoor.