Eagles - Long Road Out of Eden (2007)

Rock / Country
Label: Lost Highway

1. No More Walks in the Wood (2:00)
  2. How Long (3:16)
  3. Busy Being Fabulous (4:20)
  4. What Do I Do with My Heart (3:54)
  5. Guilty of the Crime (3:43)
  6. I Don't Want to Hear Any More (4:21)
  7. Waiting in the Weeds (7:46)
  8. No More Cloudy Days (4:03)
  9. Fast Company (4:00)
  10. Do Something (5:12)
  11. You Are Not Alone (2:24)
  12. Long Road Out of Eden (10:17)
  13. I Dreamed There Was No War (1:37)
  14. Somebody (4:09)
  15. Frail Grasp on the Big Picture (5:46)
  16. Last Good Time in Town (7:07)
  17. I Love to Watch a Woman Dance (3:16)
  18. Business as Usual (5:31)
  19. Center of the Universe (3:42)
  20. It's Your World Now (4:22)
  21. Hole in the World * (4:17)
  22. Please Come Home for Christmas * (3:00)
TEQUILA SUNRISE schreef:

De plaat ligt in diverse winkels in de aanbieding ( 9,95 geloof ik ) een spotprijs voor dit album.
Ik heb hem bij MM in Groningen al zien liggen voor 7.99 euro. En bij FRS in Drachten lag hij voor de 3 voor 25 euro actie. Een koopje inderdaad voor dit album wat ook nog een dubbel cd is.

avatar van Bluebird
Die cd heeft al zo gigantisch veel geld opgebracht dat je die straks voor nop krijgt bij een tankbeurt.

avatar van ricardo
Ik vind dit wel een lekkere plaat om smorgens mee wakker te worden, niet teveel druk gedoe en lekker even opgang komen. Gaat bij mij altijd prima met deze plaat. En zo'n VFR neemt natuurlijk zoveel, dat als je deze plaat bij een tankbeurt zou krijgen je er je hele huis binnen de kortste keren mee zou kunnen behangen natuurlijk.

avatar van Bluebird
Daarom hoop ik ook dat je die bij een kaktus kado krijgt. Geef ik die fijn aan mn schoonmoeder.

Je kunt ze (je schoonmoeder) ook meenemen naar het Gelredome in Arnhem 2009. The Eagles in Nederland!!!!

avatar van ricardo
Dan stuur ik mijn schoonmoeder wel heen, want ik hoef er niet heen.

Ad Brouwers schreef:

Beste Ad, maak me blij!!!!
Is dit serieus nieuws en zo ja waar heb je dat gelezen ??
Op The Eagles Website zie ik nog geen info daaromtrent staan.
Als het zo is dan ben ik erbij, zeker weten.

Dit serieus ze komen op 2 plekken in Nederland. Ik zoek het even op T.Q (Ik geloof op de Joe Walsh-site)

1 april In Ahoy en 18 juli in het Gelredome. Voorverkoop voor april start morgen. Prijzen tussen 79 en 98 euro ( Kijk ook maar even op Google :Eagles Nederland

avatar van Bluebird
Dat gaan we meemaken. Zonder schoonmoeder dan wel te verstaan.

Hartelijk Dank Ad ,
Daar ga ik op zeker naar toe

avatar van stephan2456
Dit album scoort slechts 3 sterren onder MusicMeter-gebruikers, maar ik vind dit toch wel één van de betere albums die ik geluisterd heb (nu heb ik waarschijnlijk niet zo'n uitgebreide kennis als anderen hier, maar alsnog).

De variatie tussen ballads en uptempo nummers is erg goed, zo ook de Don Henley/Glenn Frey-verhouding. Het album komt me toch iets meer pop/rock-achtiger over dan andere Eagles-albums.

Favoriete tracks: de titeltrack (en lang durende) "Long Road Out of Eden", het rock-achtige "Somebody", de ballad "What Do I Do With My Heart" en typische Eagles-nummers zoals "How Long" en "Busy Being Fabulous".

En inderdaad, de Eagles komen gelukkig weer terug naar Nederland in 2009! Ik vreesde al dat ik m'n kans had gemist na de Long Road Out of Eden Tour!

stephan2456 schreef:

En weer een liefhebber erbij!!
The Eagles live:absoluut aan te bevelen!
pak die kans in 2009 Stephan, daar zul je geen spijt van krijgen.

Ik durf de stelling te verdedigen dat op muzikaal gebied Long Road Out Of Eden beter in elkaar zit dan Hotel California. Het album is afwisselender, en er staan meer hoogtepunten op dan Hotel California. Velen kennen van dat album de titelsong. (eigenlijk iedereen die van popmuziek houdt), maar de rest is van de lp is een stuk middelmatiger dan Long Road Out Of Eden. Bovendien duurt LROOE 2x zo lang.

avatar van bikkel2
Gedurfde uitspraak Ad . Hotel California wordt naar mijn idee ook wel eens overschat.
Het album kent een paar geweldige tracks , maar de plaat draait uiteindelijk om het titelnummer en The Last Resort.
Long Road is zeker geen onverdienstelijke come-back plaat , hij is me zelfs erg meegevallen.
Het nadeel is alleen van een dubbelaar als deze , dat er jammerlijk ook mindere songs op staan. Met name , zoals ik al eerder memoreerde , is Glenn Frey zijn bijdrage zwakjes.
Don Henley 's aandeel steekt er met kop en schouders bovenuit.(van Walsh is Last Good Time In Town heel aardig , en de 2 verplichte Timothy songs zitten mij niet in de weg.)
Ik vind dus eigenlijk als de plaat wat korter en bondiger had geweest , mijn waardering hoger was uitgevallen (had Frey er bekaaider van afgekomen in ieder geval)
Frey heb ik overigens wel hoog zitten , maar zijn nieuwe songs zijn in vergelijking met wat ie in de begin jaren schreef echt een paar nivo's minder.
Henley is in alle opzichten het meest creatief hier.
Met name Waiting In The Weeds en het titelnummer zijn wonderschoon.

Het feit dat hij 2x zolang duurt Zal de één een voordeel vinden, de ander een nadeel. Dat is eigenlijk het enige punt waar ik zelf ook nog een beetje over twijfel. Daar kun je idd over discussieren. Maar als je een gemiddelde zou nemen van alle nummers zou ik, denk ik hoger uitkomen als Hotel California. Uit pophistorisch oogpunt zullen velen anders denken, maar jij, Bikkel zegt het zelf ook al . H.C. heeft veel minder hoogtepuntendan LPOOE. Voor mijzelf kan ik er zo al 5 opnoemen waar ik nog steeds kippenvel van krijg en de "mindere" nummers zijn kwalitatief gewoon goed.

avatar van LucM
"Hotel California" dat slechts 9 nummers bevat, vind ik over de ganse linie ijzersterk, op "Long Road Out Of Eden" staan in het totaal meer nummers, dus ook meer kans op parels, maar er staan helaas ook een aantal mindere songs (die van Glenn Frey met name).
Ik kan geen enkele misser vinden op "Hotel California", vandaar mijn 5* voor dit album. Op deze "Long Road Out Of Eden" vind ik 12 nummers van de 20 prima en 8 minder goed, dus 3*. Ik beoordeel een album steeds in zijn totaal.
Ze hadden maar de 12 beste nummers op één CD moeten uitbrengen, dan kwam dit album zeker in de buurt van "Hotel California".

Alle nummers even goed? LucM, dat meen je niet. Hotel California en The Last Resort steken er met kop en schouder boven uit.

avatar van LucM
"Hotel California" en "The Last Resort " zijn de beste Eagles-songs ooit en parels waar alleen de titelsong hier in de buurt kan komen. "New Kid in Town" en "Life in the Fast Lane" vind ik ook bijzonder sterk, de overige 5 vind ik nog steeds beter dan een groot gedeelte op "Long Road Out Of Eden". "Hotel California" is duidelijk evenwichtiger en vormt meer één geheel dan deze "Long Road Out Of Eden" ondanks de afwisseling. "Hotel California" ken ik al ruim 30 jaar en draai ik nu nog graag, met "Long Road Out Of Eden" moet ik bij momenten geeuwen.

Ik zeg ook niet dat H.C. slecht is, maar het feit dat ik hem ook al 30 jaar draai wil niet per definitie zeggen dat hij beter is. Ik heb er ook heel veel leuke herinneringen aan, maar ik wilde de muziek eens loskoppelen van de nostalgie, die overigens dikwijls hand in hand gaan.

Voor alle Eagles fans check De Egels eens een coverband van de Eagles egt steengoed, en betaalbaar als ze optreden!

mike_hoog schreef:
Wél grappig, stond in de Fabeltjeskrant, niet???

Ad Brouwers schreef:

HC is ondanks zijn hooggewaardeerde status nooit mijn favoriete Eaglesalbum geweest.
De 1e en Desperado doen mijn nog altijd meer.
Het ''rootsy'' geluid van deze albums maakt bij mij meer los.
met een allround snarenplukker als Bernie leadon in de gelederen was er veel meer sprake van een Countryrockstijl.
Op HC streeft de groep veel meer naar een wat mainstreamere sound. Vanaf On The Border en in meerdere mate One Of These Nights is de groep gladder gaan klinken en commercieeler.
The Last Resort vind ik misschien wel de mooiste Eaglestrack ooit.
En laat die nu net op HC staan.

Commerciëler betekent niet per definitie "slechter"!!!

avatar van musician
bikkel2 schreef:

Helemaal mee eens, vind ik ook

bikkel2 schreef:

De 1e en Desperado doen mijn nog altijd meer.
Het ''rootsy'' geluid van deze albums maakt bij mij meer los.

Je hebt helemaal gelijk. Stijl was veel boeiender

bikkel2 schreef:

Ja, maar juist One of these nights heeft ook enkele bloedstollende momenten, zoals het memorabele Journey of the sorcerer en Too many hands

bikkel2 schreef:

The Last Resort vind ik misschien wel de mooiste Eaglestrack ooit.
En laat die nu net op HC staan.

Een aardig nummer maar niet wereldschokkend

Ad Brouwers schreef:
Dit kan wel eens een stelling zijn waar ik het volledig mee eens ben. De meesten kennen alleen de titeltrack van dat album maar, en hebben door dat nummer destijds ook het album gekocht, en draaien het album veelal voor de titeltrack. Als dat nummer niet op het album Hotel Californie gestaan had was het denk ik ook een middelmatig album geweest. Ik draai deze nog regelmatig, en dan vaak s'morgens vroeg, dan geniet ik er echt van. Opname en geluidstechnisch gezien wil ik nog weleens zien of er nog betere albums van deze band op de markt gebracht zijn dan deze. Ook staan er een behoorlijk aantal erg goede en lekker te beluisteren nummers op. Wel vind ik het jammer dat het een dubbelaar is, gewoon de mindere nummers weglaten en een 1 cd versie had ik liever gehad. Nu draai ik vaak maar 1 van de 2 cd's en nooit beide achterelkaar. Dat is het enigste wat ik echt jammer vind. Qua productie vind ik dit toch echt 1 van de betere albums die ik ooit gehoord heb.

avatar van Bluebird
De enige tracks die HC echt bijzonder maken zijn het titelnummer, Wasted Time en The Last Resort wat mij betreft. Over de hele linie is het een vrij vlak en zwaarmoedig album. LROOE bevat meer variatie en is gewoon meer 'fun' om te beluisteren. Allebei sla ik ze even hoog aan. HC om zijn inhoud, LROOE om zijn veelzijdigheid.

avatar van ricardo
Het album HC heb ik niet org, ik heb de gedownde versie ervan. Wel heb ik de beste nummers evan op Hell Freezes Over staan. Afgelopen week lag HC bij de MM te koop voor maar 6.66 euro. Ik heb hem maar laten liggen, wat moek ermee. Ik hep de beste nummers van dat album immers al in betere versies op Hell Freezes Over staan. 2 org albums van The Eagles is voor mij mooi zat. Geweldige genietbare muziek op zijn tijd, maar niet altijd zo af en toe eens, en dan vind ik 2 org albums van hun mooi zat.

avatar van bikkel2
Produktioneel valt HC mij overigens tegen. De sound van de drums bijvoorbeeld vind ik echt slecht. Een beetje weggemoffelt.
Het mag dan een plaat zijn uit ''76'' , ik ken albums uit die periode die echt beter klinken.
Het is een vrij vlakke opname. Kun je inderdaad niet zeggen van " Long Road'' .

avatar van bawimeko
Rare discussie..."HC" was het goeie album op het juiste moment, een muzikaal mijlpaal, een klassieker. Dit is een vakkundig gemaakt album door een paar mannen die inmiddels verder zijn en hun Vaste Lasten ook moeten betalen.
Het verschil tussen de originele Volkswagen kever en de New Beetle...

Overigens zijn er beter klinkende versies van HC in omloop (google 'ns op "DCC Gold disc" voor dit album).